Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osmanbuddha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,584
Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Bu başlık formun en komik başlığı olma özelliği taşıyor sanırım. Her okuduğumda gülüyorum. Yahu dinlemeye kampa mı gidiyoruz yoksa savaşamı ? Sabaha kadar nöbet tut, kampın çevresine alarm yerleştir, çadırın önüne köpek bağla, bir tabanca, bir tüfek, yeterli miktarda mühimmat, bir kaç el bombası al, çadır çevresine hendek kazıp, mayın döşe al sana güvenlik. Extra rahat etmek isteyenler dikenli tel çekip elektrik bağlayabilirler. 1000 volt üzeri tavise ederim dokunmaya bile gerek kalmadan yaklaşanı çarpar.
Yemişim kampını evde oturur savaş filmi izlerim daha zevkli olur. ;D

Etiketler

omeronay' Alıntı:
Bu başlık formun en komik başlığı olma özelliği taşıyor sanırım. Her okuduğumda gülüyorum. Yahu dinlemeye kampa mı gidiyoruz yoksa savaşamı ? Sabaha kadar nöbet tut, kampın çevresine alarm yerleştir, çadırın önüne köpek bağla, bir tabanca, bir tüfek, yeterli miktarda mühimmat, bir kaç el bombası al, çadır çevresine hendek kazıp, mayın döşe al sana güvenlik. Extra rahat etmek isteyenler dikenli tel çekip elektrik bağlayabilirler. 1000 volt üzeri tavise ederim dokunmaya bile gerek kalmadan yaklaşanı çarpar.

dogru söze ne demeli ;D

bence dogru demeli :eek:

kampta herkes önlemini almalı.... ıssız yerler her zaman çok tehlikelidir.

omeronay' Alıntı:

güzel espiri :smiley:

Bu konuda önlem alma - ihtiyatlı olmakla, paranoyayı - korkmayı birbirine karıştırmamak lazım.

Genç ve bekarlık yıllarımda gittiğimiz dönemle eş ve çocuk sahibi olduğumuz dönemler birbirinden büyük farklılıklar içeriyor.Bu kimsenin önleyemeyeceği bir içgüdüdür.Diğer bir deyişle hayvani içgidüdür.

Nasıl hayvanlar aleminde olası bir tehlikeye karşı dişi-erkek yavrularını korumaya geçiyorsa, insanlarda da durum farklı değil. Geçmişte gecenin bir yarısı Beyoğlunda sigara isteyen tinercilerle sohbet edebilecek özgüven ve boşvermişliğe sahipken, seneler sonra önümde yürüyen bir çift tinercinin, ya da yanımızda biten bir pitbulun farkına vardığımda oğlumu nasıl kavradığımın farkına varmak ebeveynliğin kaçınılmaz ağırlığından başka bir şey değil.

Dikkat ederseniz verdiğim örnekler diğer yazımda olduğu gibi şehirden, zira bana göre şehir ve doğa birbirinden pek de farklı değil.

Sonuçta doğada üzerinize hızla gelen araba yerine, yuvarlanan bir kaya-devrilen bir ağaç örneğine rastlanabilir. Ya da art niyetli tipler her iki ortamda da mevcut.
Bana göre mis gibi doğaya çıkmışız ne tehlikesi,sapığı,hırsızı kardeşim düşüncesi fazla iyimserlik. Herkes sever rahat olmayı, enseyi karartmamayı ama önlem almak, dikkatli olmak başka bir şey.

Sonuçta benim gördüğüm,duyduğum ve burada da diğer arkadaşların anlattığı kötü örnekler mevcut ve hatta duymadığımız daha kötüleri, tüm bu anlatılanlar gün gibi ortadayken hiç bir şey olmaz kelimeleri biraz anlamsız oluyor.

En iyisi ihtiyatı elden bırakmamak ama olumsuz hiçbirşeyin olmayacağını düşünerek yaşamak.

tohalil' Alıntı:
Bu konuda önlem alma - ihtiyatlı olmakla, paranoyayı - korkmayı birbirine karıştırmamak lazım.

Genç ve bekarlık yıllarımda gittiğimiz dönemle eş ve çocuk sahibi olduğumuz dönemler birbirinden büyük farklılıklar içeriyor.Bu kimsenin önleyemeyeceği bir içgüdüdür.Diğer bir deyişle hayvani içgidüdür.

Nasıl hayvanlar aleminde olası bir tehlikeye karşı dişi-erkek yavrularını korumaya geçiyorsa, insanlarda da durum farklı değil. Geçmişte gecenin bir yarısı Beyoğlunda sigara isteyen tinercilerle sohbet edebilecek özgüven ve boşvermişliğe sahipken, seneler sonra önümde yürüyen bir çift tinercinin, ya da yanımızda biten bir pitbulun farkına vardığımda oğlumu nasıl kavradığımın farkına varmak ebeveynliğin kaçınılmaz ağırlığından başka bir şey değil.

Dikkat ederseniz verdiğim örnekler diğer yazımda olduğu gibi şehirden, zira bana göre şehir ve doğa birbirinden pek de farklı değil.

Sonuçta doğada üzerinize hızla gelen araba yerine, yuvarlanan bir kaya-devrilen bir ağaç örneğine rastlanabilir. Ya da art niyetli tipler her iki ortamda da mevcut.
Bana göre mis gibi doğaya çıkmışız ne tehlikesi,sapığı,hırsızı kardeşim düşüncesi fazla iyimserlik. Herkes sever rahat olmayı, enseyi karartmamayı ama önlem almak, dikkatli olmak başka bir şey.

Sonuçta benim gördüğüm,duyduğum ve burada da diğer arkadaşların anlattığı kötü örnekler mevcut ve hatta duymadığımız daha kötüleri, tüm bu anlatılanlar gün gibi ortadayken hiç bir şey olmaz kelimeleri biraz anlamsız oluyor.

En iyisi ihtiyatı elden bırakmamak ama olumsuz hiçbirşeyin olmayacağını düşünerek yaşamak.

aynen katılıyorum sana tohalil

tohalil' Alıntı:

Evet dikattli olmak ama paranoyak olmamak...çok doğru...katılıyorum...

:D :D :D :D :D
Süpersiniz :D

omeronay' Alıntı:

Arkadaşlar bir söz vardır bilirsiniz "Tedbirini Tevekkülü Allaha Bırak".
Burda olduğumuza göre belliki hepimiz doğa sever ve kamp tutkunuyuz.
Kamp neden yaparız? Doğayla başbaşa kalmak doğayı dinlemek ve kısa süreli olsada huzur bulmak için.
Ama malum şahıslar nedeni ile veya onlar olmasa bile onların olabileceği düşüncesi ile bazen insan şüpheye düşüp o güzelim ortamda rahatlamakla birlikde o güzelim ateş yakılıp doğayı, yanan kozalağın çıtırdayan sesini dinlerken bir yandanda arkamıza sağımıza solumuza bakarak "birimi var, kim var orda, bir çatırtı duydum sende duydunmu, birimi geçti ordan.... :D" gibi düşünceler keyif kaçırır. Heleki yanınızda bir bayan varsa hele bide evhamlıysa of of of.... :smiley: (neyseki eşim öyle değil :D)
Tabiki bi şekilde küçükde olsa tedbirini alacaksın. En önemlisi bir kampçının bıçağı yanında olmalı. Çakı demiyorum dikkatinizi çekerim bıçak.
Bıçak sonuçta her şekilde her şartta her amaçla kullanılacak bir alet :smiley: Bıçak yerde, arabada, çadırın bir köşesinde durmaz. Kemerine takacaksin (tabi kamp alanlarında, özel kamp yerlerinde değil.)
Herkese bol keyifli, bol oksijenli, bol yıldızlı en minimize sessizlik içerisinde kamplar.....

"Orada birimi var :-\ "

kimse bana bişey olmaz demesin çok duyduk öyle action man leri :D bu gibi olayların 100 lerce örneği var ölnemini alacaksın ;)

audioslave_34' Alıntı:
kimse bana bişey olmaz demesin çok duyduk öyle action man leri :D bu gibi olayların 100 lerce örneği var ölnemini alacaksın ;)

Tebrikler.Yazar arkadaşımız Türkçe'yi yerlerde yuvarlandırsa da, meramını anlatmış.'Action men' arkadaşlar herhalde sadece 'bıyıklı' arkadaşları ile kamp yaptıkları için oldukça rahatlar ;D Biraz da çekirdek aileleri düşünsünler...

yucel59' Alıntı:
Tebrikler.Yazar arkadaşımız Türkçe'yi yerlerde yuvarlandırsa da, meramını anlatmış.'Action men' arkadaşlar herhalde sadece 'bıyıklı' arkadaşları ile kamp yaptıkları için oldukça rahatlar ;D Biraz da çekirdek aileleri düşünsünler...
çekirdek aileleri düşünerek önlem alsınlar dedik nerden biliyosun arkadaşlarımın bıyıklı olduğunu ? belki bayan arkadaşlarla gittim hem sanamı sorucam türkçeyi nasıl konuşacağımı ? git öğretmenlik yap benim türk dil kurumu değil burası konuşmam böyle işine gelirse türkçeyi düzgün yazıpta şiveyi anadolu şivesiyle konuşanlar genelde böyle laf dokundururlar ;) varsa bir sıkıntıntın özelden çözelim bay türkçe öğretmeni konuyu dışarıya çıkarma ;)

al burdanda bak action man nasıl yazlırmış hem eline alır oynasın oyuncağıda var ;) http://tr.wikipedia.org/wiki/Action_Man

Arkadaşlar
lütfen kullandığımız cümleleri "tartarak" yazalım.. Çirkin kelime ve hepimizin anlayacağı saygısız benzetmeleri kullanmalım.. Bilgi ve tecrübe paylaşmak için biraraya geldiğimiz ortama yakışmıyor bunlar. reha

omeronay' Alıntı:

Ömer sus ya.
Altıma edeceğim.
;D

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60681.20

Yukarıdaki bağlantıda da açıkladığım üzere ,bayram tatilinde biraz dolaştık.12 eylül günü oy vermek üzere Ankara ‘ya dönerken Işık Dağını da görmek için son geceyi civar kasabalardan birinde geçirmeyi kararlaştırdık.22.30 sularında ilçeye geldik.Merkeze baktım,araçlar bol,insanlar kalabalık;burası park için uygun olmaz diye düşündüm.Kahraman jandarma levhasını görünce oraya doğru ilerledik tabii.Ama dar bir sokağın içinde idi.Hani geniş bir alanda olsa gidip nizamiyesine park edeceğim.Az ilerisinde polis karakolu vardı ; ama o da aynı şekilde park için uygun olmadı.

Dediğim gibi yol dar olduğu için geriye dönmek için uygun yollar ararken, arkamızdan bir minibüs yetişti,polis aracıymış.Baktım geçmiyor.Ben de manevra yaptım,döndüm.Yan yana gelince ne aradığımızı ‘derhal’ sordular.Otel önerdiler ama aracın zaten otel gibi olduğunu belirttim.Ne iş yapıyorsunuz faslından sonra yolumuza devam ettik.Kasabanın içinde dolaşırken resmen köyümü özlediğimi anladım.Her yerde kesif bir amonyak kokusu vardı.Ne gam,ailemin diğer fertleri 47 yıldır kasap olduğu için kan ve idrar kokusuna alışıktım.Kuytu yerlerden sakınarak geniş diyebileceğim bir sokağa park edip,tam araçtan inmiştim ki, içinde üç bıyıklı olan ve görmeye alışık olmadığımız bir marka araç önüme yanaşıp, ilk olarak ‘Ne yapıyorsunuz ?’’ diye sordu.
Aracın kapısı zaten açıktı.Kapı cebindeki ‘’emaneti’’ belime takarak yaklaştım.’’O elindeki ne ?’’ diye sorduklarında ‘’silaaaahhh’’ dedim.Bunun üzerine araçtaki arkadaşlar,''KORKMA BU KADAR YA, BİZ POLİSİZ’’ dediler.Benim de ne iş yaptığımı öğrenince vedalaşıp gittiler. (Sn.Hanefi Avcı’nın kitabını okumayı şiddetle öneriyorum.Orada çok güzel örnekler mevcut).Demek ki,istemeden de birileri korkutabiliyormuşuz.Korkanın da ne yapacağı belli olmuyormuş.

Sn.Ersin Yalın,size cevap yazmayı ikinci mesaja bıraktım.Yazdığımı tekrar okursanız ‘’Action Men’’ ( burada özellikle ‘men’ yazıyorum,çünkü sizinle aynı fikirde olduğumuzu düşündüğüm korkusuz veya korkunun yersiz olduğunu belirten arkadaşlar çoğul durumda.Şimdi de İngilizce konusunda ahkam kestiğimi düşünmezsiniz umarım) konusunda size destek olmak düşüncesinde olduğumu göreceksiniz.Bıyıklılarla (yanında kadın,çocuk vb. olmadan) geziye gidenlerden kastımın siz olmayıp,bu korkusuz arkadaşlar olduğunu kolayca anlayacağınızdan şüphem yok.

Amacım Türkçe konusunda ders vermek olmayıp, daha fazla bozulmasını bir nebze engelleyebilmektir. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi ‘’Eleştiriyi kürk yapmışlar,kimse giymemiş’’ demezler mi? Yazdıklarınızın içeriğini bir tarafa bırakıp tekrar okuyun.Özel isim,cins isim veya de-da konularına hiç girmeyeceğim;Allah aşkına bir tane nokta yok.Okuduklarımızı doğru anlayabilmek için güçlük çekiyorum/z ;lütfen bizi de düşünün.

Not : Maalesef Anadolu şivesiyle konuşabilme yetim yok; üstelik de çok uğraşmama rağmen…Rumuzumdaki ‘’59’’ memleketimin plaka numarasıdır…

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR