Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?
galiba bu konuda konum karmaşası yaşanıyor, şöyle ki;
kamp yerlerini en azından 4'e ayırmak lazım,
1.güvenli korunaklı kamp yerleri, diğer adıyla kampingler,
2.nispeten güvenli sayıabilecek olan genel kabul görmüş ve devamlı kullanılan kamp alanları
3.güvenliği sağlanmayan ama kamp yeri olarak yer yer kullanılabilen alanlar
4.dağ başı dediğimiz yerler
bana göre ilk iki sıradaki yerlerde öyle korunmaya falan ihtiyacımız olacağını sanmıyorum. Ama son iki şıktaki yerlere, ki birçok arkadaşın burada paylaştığı ve bizzat tarafımdan da maalesef yaşanmış kötü olayların neticesinde korunmasız gidilmesi doğru olmayacağı düşüncesindeyim.
korunma derken kim ne anlarsa aslında. kimisi bileğine güvenir "höyt dağılın" diye girer olaya, kimi yanında saldırma taşır kimi de ateşli bi silah, kimi de sprey şok tabancası falan gibi bişi...
bu konu da ayrıca başka bir ayrım yapımasının ve ona göre davranılmasını da gerektiyor;
1.Tek başına, çocukla veya bir bayanla yapılan
2. kalabalık grup halinde (en azından 5-10 kişi) yapılan
birçoğumuz bahsedilen "magandalar" da dahil kalabalık olunca kendimizi daha bi efe hissediyoruz. yanlızken daha bir korunmasız ve garip..
kalabalıksak risk zaten otomatikman azalıyor, ama benim gibi 11 yaşında kızıyla ve eşiyle kamp yapan biriyseniz ve hadi bir de yine benim gibi kampingler de değil de doğal ortamlarda da kamp kurmayı seviyorsanız, "korunmak"
başına gelmeyinin anlayamayacağı kadar önemli.
başına kötü bir olay gelmemiş birsürü kampçı varken, sayısı azımsanmayacak kadar da belaya bulaşmak zorunda kalmış ve kaçamamış arkadaşımız var.
yani tartışırken ve doğruyu ararken sapla samanı karıştırıp birbirimizi üzmeyelim. her ortamın her durumun kendine göre ve yaşayana göre ayrı ayrı çözümü var.