Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osmanbuddha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,586

Etiketler
Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

senelerdir dağda ve deniz kıyısında kamp kurarım çok şükür hiç böyle bir olayla karşılaşmadım ama yinede yanınızda bir bayan veya eşiniz varsa yinede tedbiri elden bırakmamak lazım .

balayında,uludağın ormanlık alanında ,hanımla kamp kurmuştuk. gece kurtlar çadırımızın otuz metre yakınına kadar gelmişti ,yat bir şey olmaz dememe rağmen hanım sabaha kadar tüfekle nöbet tutmuştu. :D

benimde başıma buna yakın bir olay geldi bir gün bir arazideyim gece vakti dolunay var arazi dediğim yer büyük bir düzlük tek tük ağaçlar var araçtan inip arazide geziyorum maksat biraz hava alayım dedim araçtan yaklaşık 300- 400 metre uzaklaştım ki baya bi uzaktan köpek havlamaları geliyor ilk anda umursamadım çok uzaktalar diye nereden baksanız aşağı yukarı aramızda 1 km var sonra neyse bu havlamalar hayra alamet değil iki yönden üzerime doğru havlayarak koşuyorlar hiç abartmıyorum kabaca üzerime doğru en az 35 tane köpek geliyor 20den fazlası karşımdan 10 15 ide sağ tarafımdan yaklaşıyor ilk etapta aracım uzakta ağaca çıkana kadar zaten yerler beni diye düşündüm ;D yapacak bişey yok havaya bir el ateş ettim Allahtan köpekler kendi iylikleri için kaçtı bende hemen daha fazla uzatmadan doğru arabaya ve oradan uzaklaştım çünki orada durmaya devam etseydim ve tekrar gelirlerse bu sefer köpeklere ateş etmek zorunda kalabilirdim şahsen böyle bişey istemem

Asiksk' Alıntı:
yanımızda bayan varsa ufaktan kurusıkı bir silah

yoksa biber gazı,bıçak yeterli olur fikrindeyim

evet gaz yerine göre çok etkili olabilir katılıyorum fakat böyle bir durumda veya havada rüzgar çok ise ne kadar işe yarar buda ayrı bir tartışma konusu :-[
demem o ki
kaçanın anası ağlamaz ancak bir ana ağlayacaksa benim anam ağlayacağına senin ananan ağlasın düsturundan hareketle ben onlemimi alıyorum

tuncel' Alıntı:
balayında,uludağın ormanlık alanında ,hanımla kamp kurmuştuk. gece kurtlar çadırımızın otuz metre yakınına kadar gelmişti ,yat bir şey olmaz dememe rağmen hanım sabaha kadar tüfekle nöbet tutmuştu. :D

Valla bence silahlı bir kadın 50 tane kurttan daha tehlikelidir ;D

Asiksk' Alıntı:
yanımızda bayan varsa ufaktan kurusıkı bir silah

yoksa biber gazı,bıçak yeterli olur fikrindeyim

ben olsam istanbuldan çıkarken avrupa yakasında isem Eyub Sultanı yok karşıda isem Aziz mahmut hüdaiyi bir ziyaret ederdim...:D

TurKuaZ' Alıntı:
Çok abartılmış, doğa ile iç içe olalım diyoruz sonrada savaşa gider gibi silahlanıp gidiyoruz. varmı bunun mantığı yani lütfen..!

Siz silahlanacaksınız sonra adamda guru yapacak oda gidip silah alacak,olmadı bir tel açacak silah getirtecek! hadi çıkın işin içinden.Oda olmadı aracınızın plakasını alacak size musallat olacaklar.Yada jandarmaya şikayet edip mahkeme mahkeme süründürecekler!

Yani az mantık,az insaf bu ülkede elbette içende var içip içip tozutanda,ama bu kişilerin takıldıkları yere aile,bayan götürülmemeli o kadarınıda artık akıl etmek zor olmasa gerek.

merhaba yazdıklarınızı görünce yazmadan edemedim doğadada şehirdede ne geliyosa insanın başına insandan geliyo ben ne hikayeler biliyorum yakın civar köylerden kalkıp gelip kampçılara dadanan silah çekip yanlarındaki hanımlara olur olmadık şeylerde inat eden ve silah çekip ateş eden ve nice böyle hikayeler bizde bi güvenlik olarak yamalıyız ne acıdırki ayı dediğimiz domuz dediğimiz yabanilerden korkmayıpta hemcinslerimize karşı güvenli hissetme çabamızdan

Sayın Cidowsky,

Anlatılanların hepsi sizinde belirttiğiniz gibi hikayeden öteye gitmez. Herkesin uğrak yeri olan bir yerde kamp yapacaksınız ama birde oraya sizden başkası gelmesin diye silahlanacaksınız! Bunun mantığı olamaz.. siz güvenliği sağlayayım diye silahlanırken,yan kamptakilere silah gösterirken acaba onlar sizin hakkınızda ne düşünüyor? Acaba duyduğunuz hikayeler böyle olabilirmi? Bir taraf güvenliğimi sağlayayım diye silah teşhiri yaparken diğer tarafta "kampa gittik yakın bir çadırda silahlı bir sapık vardı çok korktuk geri döndük.." diye eşe dosta sizi anlatmayacakmı? burda bahsedilen hikaye konularının böyle olmadığı ne malum. :smiley: bakın geçmiş sayfalarda biri anlatmış, arkadaşımız çekmiş silahını birkaç el ateş etmiş diğer kampçılarda korkup kaçmış.. ateş edenin dilinden okuyunca haklı diyoruz..peki kaçanların bakış açısı ile olay nedir?

Kimse durup duruken " yav şöyle bir dağa bayıra ormana gideyimde saldıracak kampçı bulayım.." diye düşünmez...insanlar ormana falan gidiyorsa, onlarında kendilerince kaçacakları rahatlayacakları bir ortam arayışları olduğu içindir.Kimi alır şişeleri ormanda içer kimi arkadaşları ile bağıra çağıra sohbet eder türkü söyler deşarj olur... Adı üstüne orman yada kırsal alan işte...

Hemcinsler karşılıklı empati kuramadığı sürece bu tarz muhabbetler her zaman olacaktır. Beni asıl üzen, doğa tutkunlarının takip ettiği bir forumda böyle bir başlık açılması ve bu başlık altında "kampa giderken mümkün mertebede silahlanın" tavsiyeleri verilmesi ! Stresten kurtulalım diye kampa gidiyorsunuz ama her an bir saldırı olacak diye eliniz tetikte! olacak şeymi bu? kamp değil komando mubarek.

Korkutucu kamp hikayelerini kamplarda ateş başında anlatmak daha iyi bence.

TurKuaZ' Alıntı:
Sayın Cidowsky,

Anlatılanların hepsi sizinde belirttiğiniz gibi hikayeden öteye gitmez. Herkesin uğrak yeri olan bir yerde kamp yapacaksınız ama birde oraya sizden başkası gelmesin diye silahlanacaksınız! Bunun mantığı olamaz.. siz güvenliği sağlayayım diye silahlanırken,yan kamptakilere silah gösterirken acaba onlar sizin hakkınızda ne düşünüyor? Acaba duyduğunuz hikayeler böyle olabilirmi? Bir taraf güvenliğimi sağlayayım diye silah teşhiri yaparken diğer tarafta "kampa gittik yakın bir çadırda silahlı bir sapık vardı çok korktuk geri döndük.." diye eşe dosta sizi anlatmayacakmı? burda bahsedilen hikaye konularının böyle olmadığı ne malum. :smiley: bakın geçmiş sayfalarda biri anlatmış, arkadaşımız çekmiş silahını birkaç el ateş etmiş diğer kampçılarda korkup kaçmış.. ateş edenin dilinden okuyunca haklı diyoruz..peki kaçanların bakış açısı ile olay nedir?

Kimse durup duruken " yav şöyle bir dağa bayıra ormana gideyimde saldıracak kampçı bulayım.." diye düşünmez...insanlar ormana falan gidiyorsa, onlarında kendilerince kaçacakları rahatlayacakları bir ortam arayışları olduğu içindir.Kimi alır şişeleri ormanda içer kimi arkadaşları ile bağıra çağıra sohbet eder türkü söyler deşarj olur... Adı üstüne orman yada kırsal alan işte...

Hemcinsler karşılıklı empati kuramadığı sürece bu tarz muhabbetler her zaman olacaktır. Beni asıl üzen, doğa tutkunlarının takip ettiği bir forumda böyle bir başlık açılması ve bu başlık altında "kampa giderken mümkün mertebede silahlanın" tavsiyeleri verilmesi ! Stresten kurtulalım diye kampa gidiyorsunuz ama her an bir saldırı olacak diye eliniz tetikte! olacak şeymi bu? kamp değil komando mubarek.

Korkutucu kamp hikayelerini kamplarda ateş başında anlatmak daha iyi bence.

merhaba sayın turkuaz ilk öncelikle bu duydugum hikayeler 1. derece yakınlarıma ait ve mahkemesi olmuş vs. vs. olaylar yani hikaye denildiğinde olmamış olma ihtimalini yüksek tutmayın lütfen "hikaye" kelimesi belki hafif kaçabilir ama olan olayların korkunçluğu dile gelemeyecek ölçüdedir. birde şunu söylemek isterim hiç bir kampçı hele hele bu gruptan hiç bir kampçı yanında aldıgı hiç bir silahını göstermek deşifre etmek yada civar yerlerden gelen kişilere "haddini bil ona göre" dercesine elinde yada ulu orta yerde sergilemiyor. onca zamandır. bi çok arkadaşla kampa gittim ve kaç kamp yaptıgımı bile bilmediğimi insanlarda olan silahlardan benim bile haberim olmadı. bu kendini koruma durumu ne sözle ne göstermeyle yapılmıyor tabiki. sizin bahsettiğiniz duruma bende sonuna kadar karşı olurum. hatta bunun sesinde dahi rahatsız olur zevkine bile ateşlenmesini istemem.

saygıyla

Sn. cidowsky,

Geçmiş sayfalarda yazılanları bir gözden geçirebilirseniz silah teşhiri,silah ateşlemesi vs. gibi konulara neden temas ettiğimi daha iyi anlayabilirsiniz.Yani sizin şahsınıza münhasır bir yorum getimemiştim. Yorumlarım bu başlık içerisinde yazılanlara yöneliktir.

Ben hala bu konu başlığında olayların abartıldığını düşünüyorum. Hepimiz şehirde yaşıyoruz,türlü şekillerde can güvenliğimiz her an tehlikede zaten.Şehir içinde sokak arasında yarış yapan otolardanmı bahsedelim, etrafta dolaşan tinercilerdenmi? siyasi gündemin yoğunluğundan oluşan protesto gösterileri esnasında arada kalmalardanmı? bazı yasadışı grupların yasal hak isteme bahanesi ile, bize her an saldırabileceği ve elini kolunu sallaya sallaya gezebileceği şehir ortamında yaşıyoruz ama herşeyi bir yana bırakıp kampta güvenliği düşünüyoruz... kusura bakılmasın konu bence ciddiyetten uzak.

Kampa giden insan zaten yanında sebze,meyve kesmek için bıçak taşır,odun kırmak için balta taşır,çekiç keser taşır madem insanların sık olduğu bir yerde kamp kuruluyor demekki orda telefonda çekmektedir yani telefon irtibatıda vardır,kırsalda jandarma bizim şehir içi polisinden daha seri davranır...ee daha ne güvenliği? şehir içinde evinizde bir hırsıza ruhsatlı silahınızı gösterseniz silah teşhirinden sizi hapse atarlar mahkeme mahkeme sürünürsünüz,hele birde ateşlediyseniz cinayetten yada cinayete teşebbüsten yıllarca hapiste yatarsınız...peki doğada herşeyin serbest olabileceğini insanlara düşündüren nedir ki insanlar bu başlık altında kampa giderken yanınıza tüfek alın silah alın diyebiliyor! yetmedi birkaç el ateşleyin korksun gitsinler diye tavsiyede veriliyor.

Benim asıl tepkim buraya idi.Hala da bu konuda tepkiliyim.Yorumların büyük çoğunluğunuda onaylamıyorum,ancak kişilerin kendi görüşleridir,yetişkin insanlardır bu kişiler hal ve hareketlerinin sorumluluğunu kendileri taşımaktadır. Benim yazdığım ise sadece onaylamadığımı belirten bir yorumdan ibaret.

Saygılar.

galiba bu konuda konum karmaşası yaşanıyor, şöyle ki;

kamp yerlerini en azından 4'e ayırmak lazım,

1.güvenli korunaklı kamp yerleri, diğer adıyla kampingler,
2.nispeten güvenli sayıabilecek olan genel kabul görmüş ve devamlı kullanılan kamp alanları
3.güvenliği sağlanmayan ama kamp yeri olarak yer yer kullanılabilen alanlar
4.dağ başı dediğimiz yerler

bana göre ilk iki sıradaki yerlerde öyle korunmaya falan ihtiyacımız olacağını sanmıyorum. Ama son iki şıktaki yerlere, ki birçok arkadaşın burada paylaştığı ve bizzat tarafımdan da maalesef yaşanmış kötü olayların neticesinde korunmasız gidilmesi doğru olmayacağı düşüncesindeyim.

korunma derken kim ne anlarsa aslında. kimisi bileğine güvenir "höyt dağılın" diye girer olaya, kimi yanında saldırma taşır kimi de ateşli bi silah, kimi de sprey şok tabancası falan gibi bişi...

bu konu da ayrıca başka bir ayrım yapımasının ve ona göre davranılmasını da gerektiyor;

1.Tek başına, çocukla veya bir bayanla yapılan
2. kalabalık grup halinde (en azından 5-10 kişi) yapılan

birçoğumuz bahsedilen "magandalar" da dahil kalabalık olunca kendimizi daha bi efe hissediyoruz. yanlızken daha bir korunmasız ve garip..:smiley:

kalabalıksak risk zaten otomatikman azalıyor, ama benim gibi 11 yaşında kızıyla ve eşiyle kamp yapan biriyseniz ve hadi bir de yine benim gibi kampingler de değil de doğal ortamlarda da kamp kurmayı seviyorsanız, "korunmak" başına gelmeyinin anlayamayacağı kadar önemli.

başına kötü bir olay gelmemiş birsürü kampçı varken, sayısı azımsanmayacak kadar da belaya bulaşmak zorunda kalmış ve kaçamamış arkadaşımız var.

yani tartışırken ve doğruyu ararken sapla samanı karıştırıp birbirimizi üzmeyelim. her ortamın her durumun kendine göre ve yaşayana göre ayrı ayrı çözümü var.

Sn. Keyfkeka,

Benimde sizinki ile yaşıt ve bir yaşta büyük 2 kızım var, aile güvenliğinin ne olduğunu biliyorum çok şükür.
Kişileri kırmak incitmekten ziyade sadece düşüncemi belirtmiştim. Kişilere yönelik bir atıfım olmadı ancak, "silahlı gidin.." tavsiyelerinide tasvip edemediğim için bu konuyu onaylamadığımı belirttim.

Ailenin güvenliği sağlanacaksa, güvenli alanlarda durulması elzemdir. Bakın ben spor salonu işletmeciliği yaptım.Mücadele sporlarında antrenör belgem, derecelerim mevcut.Yani kimseden korkacak bir insan değilim. Ama şu da var. Benim kimseden korkmamam ailem adınada korkusuzu oynayabileceğim anlamına gelmiyor! Yani öncelik güvenliği sağlayacak kişi biziz...Risk oluşturacak yerlerde kamp kurulmazsa riskte oluşmayacaktır. Şimdi bu yazıdan sanki saldırganı koruyormuşum izlenimi oluşmasın, bir önceki yazımdada belirttiğim gibi saldırgan yada maganda kimdir? bu karşılıklı bakış açısı ile belli olur. Güvenlik sağlayacağım diye silahlanan birisi karşı kampçı için "maganda" görüntüsü verecektir. Yasal sorunları hiç saymıyorum.."silah teşhiri" dağda bayırda olsun şehirde olsun heryerde hala suç.

yerleşim alanlarından 300 metre sonra ruhsatlı silhahınızı taşıyp (omzunuzda, elinizde ) ve kullnama yetkısi kanunen ruhsat sahıbi kişilere verilmiştir.

Bulundurma ruhsatlı silah zaten taşınmaz,

Taşıma yetkisi olan silah zaten taşıma ruhsatlıdır, kullanma yetkisi ise zaten can güvenliği için gerekli olduğu durumlarda heryerde geçerlidir. Ama sanıyorum benim silah teşhiri yorumum kanunen geçersiz kalmış.

Şehir dışında siz silah teşhir ederseniz karşı tarafta gurur yaparsa,yada karşı tarafta kendini koruma refleksi ile silahına davranırsa eşiniz,çocuğunuz yanınızda iken çatışmaya bile girmek zorunda kalırsınız ki konu yine benim bu yaklaşımı onaylamama geliyor.

tabancalar :başkalrının görecegı sekılde teşhir edip taşınamaz ama ormandaysanız orman kanunu gecerlıdır dagda size kımse sılahınızı dış bel kılıfında taşıyorsunuz dıye bı kenenara cekıp soru soramaz yaten yüzü soguktur. yanlış anlaşımasın lutfen ama silah kullan taşıyan taşımaya haiz insanlar silahı nezaman nerde kullancağını bilmesı lazım bırı kufur eddiiye silaha kılıfından cıkmaz cıktıysada eteşlenır benım düşüncem son caredır yanı öyle olmalı. daha öncede de yazmıştım dolusu bir kişiyi ( sahibini ) boışu bin kişiyi korkutur diye boşuna dememişler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri