Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osmanbuddha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,441

Etiketler
Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Aynen öyle silahın yeri ayrı köpeğin yeri ayrı. Silah çare değil ama iyi bir köpek (özellikle kangal:smiley: ) tüm emniyeti ve asayişi en güzel şekilde sağlar.

hoyrat58sivaslı' Alıntı:
Aynen öyle silahın yeri ayrı köpeğin yeri ayrı. Silah çare değil ama iyi bir köpek (özellikle kangal:smiley: ) tüm emniyeti ve asayişi en güzel şekilde sağlar.

katılıyorum.

cidowsky' Alıntı:
merhaba tekrar ben şöle bir şey söyleyeyim kamp var kamp var biz mesela hem keyif için gidiyoruz hem tırmanış için kampinglerde gerek yok bahsedilen şeylere ama ağrıya bilmem nereye tırmanışa gidiliyorsa gerekli

2002 yılında terörün yeni bittiğinde daha doğrusu tırmanışın izin verildiğinde ilk çıkan gruptaydım hiç ama hiç kimsenin aklına silah gelmedi 4000mt magandanın ne işi var 4000mt olsa olsa pkk itleri var (özür dilerim ağızımı bozdum) onlarada elimizdeki 9 mermili silahlarla asla cevap verilemez.

O silahınız ateş alır da ; karşı tarafı öldürürseniz, meşru müdafa uyguladığınız kanıtlanamazsa hayatınız boyunca öldürdüğünüz şahıs türevlerinde insanlarla , magandalarla beraber yaşarsınız cezaevinde bunu da ekleyelim.Meşru müdafada orantılık ilkesi vardır. Yani adam bıçak çekince siz adamı silahla vurursanız bu ilkeyi yok saymış olursunuz ve meşru müdafadan muaf tutulursunuz , bunun sonucunda adam öldürmeden yargılanırsınız.Hakim cezanızı hafifletir elbet ama gideceğiniz yer bellidir.

Bu konu bitmez :smiley:
Ve yaşamıyanda bilmez.
Hiç zor durumda kalmamış bir insan,kalmış olan insanın o halinide anlamaz,anlıyamaz.Ve hep zannederki bana bişey olmaz,bundan önce hiç başıma gelmedi,bundan sonrada hiç başıma gelmez diye düşünmeyin lütfen.
Hele hele yanınızda eşiniz çocuğunuz ve ayrıca yine bir aile varsa ...

Silahın ki ben bunları tabanca ve tüfek olarak ayrıca ikiye ayırmak istiyorum, sevilmesi sevilmemesi.Silah kültürü ki bu en önemlisi. v.s v.s

Silah disiplinine çok sıkı bağlı kalmak kaydı ile,o silahı saldırı amaçlı değilde,öncelikle caydırıcı bir nesne olarak görmek bence en doğrusu.
Ki bunu yaşıyan biri olarak rahatlıkla söyliyebilirim,silahı kullanmak zorunda kalmadan ( çok şükür) ,caydırıcı özelliğini kullanarak o sıkıntılı 2 olayı ,sıkıntısız atlatabildim.
Olayları teker teker anlatıpta uzatmıyım şimdi :smiley:
Ben bu yüzden,bir nevi sigorta gibi düşünmekten yanayım.Ve allah korusun,öyle bir an gelirki bi karar vermeniz gerekebilir ve bu kararın bi tarafında sizin ve ailenizin güvenliği bi tarafındada bir başkasına zarar verme ve olası sonraki sonuçları.İki durumda çok zor bir durum.Ama benim şahsi seçimim kesinlikle öncelikle ailemin güvenliği gelir.Gerisi artık benim için teferruattır.(umarım kimse böyle bir seçim yapmak zorunda kalmaz )
Beyler tekrar ediyorum,yaşamıyan bilmez.
Bu tamamen silaha hangi gözle baktığınız ve eğer varsa silah kültürünüz ile ilintili.
Buna bir örnek veriyim,aslında zaten hepimiz silahlıyız :D Hepimiz kamplarda çakı ve bıçak kullanıyoruz dimi.Ve takdir edersinizki,çakı ve bıçakta istenildiğinde ölümcül bir silahtır. :smiley:

Yani,yine aslında iş dönüp dolaşıp neyi hangi şekliyle algıladığımıza geliyor.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Bu konu bitmez :smiley:
Ve yaşamıyanda bilmez.
Hiç zor durumda kalmamış bir insan,kalmış olan insanın o halinide anlamaz,anlıyamaz.Ve hep zannederki bana bişey olmaz,bundan önce hiç başıma gelmedi,bundan sonrada hiç başıma gelmez diye düşünmeyin lütfen.
Hele hele yanınızda eşiniz çocuğunuz ve ayrıca yine bir aile varsa ...

Silahın ki ben bunları tabanca ve tüfek olarak ayrıca ikiye ayırmak istiyorum, sevilmesi sevilmemesi.Silah kültürü ki bu en önemlisi. v.s v.s

Silah disiplinine çok sıkı bağlı kalmak kaydı ile,o silahı saldırı amaçlı değilde,öncelikle caydırıcı bir nesne olarak görmek bence en doğrusu.
Ki bunu yaşıyan biri olarak rahatlıkla söyliyebilirim,silahı kullanmak zorunda kalmadan ( çok şükür) ,caydırıcı özelliğini kullanarak o sıkıntılı 2 olayı ,sıkıntısız atlatabildim.
Olayları teker teker anlatıpta uzatmıyım şimdi :smiley:
Ben bu yüzden,bir nevi sigorta gibi düşünmekten yanayım.Ve allah korusun,öyle bir an gelirki bi karar vermeniz gerekebilir ve bu kararın bi tarafında sizin ve ailenizin güvenliği bi tarafındada bir başkasına zarar verme ve olası sonraki sonuçları.İki durumda çok zor bir durum.Ama benim şahsi seçimim kesinlikle öncelikle ailemin güvenliği gelir.Gerisi artık benim için teferruattır.(umarım kimse böyle bir seçim yapmak zorunda kalmaz )
Beyler tekrar ediyorum,yaşamıyan bilmez.
Bu tamamen silaha hangi gözle baktığınız ve eğer varsa silah kültürünüz ile ilintili.
Buna bir örnek veriyim,aslında zaten hepimiz silahlıyız :D Hepimiz kamplarda çakı ve bıçak kullanıyoruz dimi.Ve takdir edersinizki,çakı ve bıçakta istenildiğinde ölümcül bir silahtır. :smiley:

Yani,yine aslında iş dönüp dolaşıp neyi hangi şekliyle algıladığımıza geliyor.

aynen...

Arkadaşlar,kamp güvenliği konusunu dönüp dolaştırıp "silah kültürü" ne getiriyorsunuz.

Her Türk çocuğu gibi bize elimizde oyuncak tabancalarla büyüdük,askercilik oynadık,askere davul zurna ile kınalar yakarak gittik,kardeşlerimizi,komşularımızı arkadaşlarımızı silah altına yolladık, şartalr elverdi,ruhsatlı silahlarımızı aldık yılda 100 mermi istihkakımızı idareli(!) kullanmayı öğrendik,silahımızı nemden pastan korumak için güzeeeelce sarıp sarmalayıp sağlam bir yere saklamayı,çoluk çocuktan korumayı öğrendik.Silah kültürü,silah disiplini vs. vs. geçelim bunları,okuyunca oldukça etkili cümleler olsa da Türkiye deki silah disiplinini bilmeyen yok.Lütfen kimse kişisel algılamasın,neticede bu yorumun yazarı bendenizde bu ülkede yaşıyorum,silah ruhsatımda var.Ne kadar silah eğitimi verdiklerini(!) biliyorum.

Amaaa, ya konumuz silah kültürü değil, kamp bu kamp, Herkes olaya şehir ortamını dikkate alıp yorum getiriyor.Sonrada aileyi korumaktan bahsediyor.Ailenizi koruyacaksanız silahlı bir şekilde araziye çıkarak koruyamazsınız. Özel harekatçı,asker,polis ve hatta ömrü dağlarda geçen deneyimli avcılar bile "kaza kurşunu" denen olaya maruz kalıyor. Döt kadar bir çadır ortamında, o silahı yanınızdaki çocuktan nasıl saklayacaksınız? her çıtırtıda,çıkan seste eliniz tetiktemi olacak? gece yatarken sırayla elinizde silahla nöbetmi tutacaksınız? yapmayın Allahınızı severseniz.Yanınızda silah götürüp ailenizi koruma babında,silahı gören eş ve çocuğunuzu strese sokacağınızı, sinirlerin gerileceğini kimse düşünmüyor. Silahı göstermeden saklasanız silahın "koruyuculuk" özelliği kalmayacak.Malum kamp orası,bir tehlike varsa kovboy filmlerindeki gibi, saldırganlar veya tehlike unsuru nara atarak gelmeyecek.Silah elinizin altında olmalı! Yok silahı teşhir ederseniz,görülür el altında bir yerde tutarsanız ,çocuk veya yanınızdaki partneriniz,eşiniz strese girecek,bir risk algısı doğacak! Kampa stres deneyimi yaşamak,tatili psikolojikman zehir etmek için değil,bildiğim kadarı ile stres dağıtmak,toprakla,doğayla iç içe olmak için gidilirdi ha belki bu düşünce değişmiştir bilemiyorum.

Çoluk çocuğunuzu ailenizi kampa götürmeyinki,onların güvenliği bahanesi ile eliniz tetiğe varmasın bu şartlar altında.

Ya birkaç kampçı birlikte gidin,en sağlamı budur, ya da yerel halkın "demlenmek" amacı ile takıldığı yerleri "biz kampçıyız" diye işgal etmeden,tenha ve sağlam bir kamp yeri kurun,veyahutta yorumlarda da belirtildiği gibi, yanınızda sağlam bir köpek götürün. Tabi özel hayatınızda evinizde köpek besliyorsanız onu alın yanınıza,yoksa güvenlik amaçlı bir çiftilğe gidip "arkadaş şu senin karabaş kangalı 3-5 gün ödünç versene" demenin kimseye bir faydası olmaz. Ödünç hayvan sizi tanımadığı için "bölge koruma" içgüdüsüne girmez.Siz yabancısınızdır,etraftan gelen herkes yabancıdır! dahası köpekte sizin için yabancıdır.

Kısacası stres dağıtmak amacı ile yapılacak bir kampı,düşünüp tasarlayıp bir komando operasyonuna çevirmeden,önce bazı şeyleri gözden geçirmek iyi olabilir.

İlk olarak çadır alacaktım boş zamanlarda kamp yaparım diye... Buradan anladığım sonuca göre onları almadan önce BİXİ alıp biraz da atış eğitimi aldıktan sonra çadır ve diğerlerini toparlamam daha doğru olacak. ::smiley:

chorozoglu' Alıntı:
İlk olarak çadır alacaktım boş zamanlarda kamp yaparım diye... Buradan anladığım sonuca göre onları almadan önce BİXİ alıp biraz da atış eğitimi aldıktan sonra çadır ve diğerlerini toparlamam daha doğru olacak. ::smiley:

;D

Merhaba.
uzun zamandır kampçılık yapan birisi olarak , muhtelif zamanlarda muhtelif olumsuzluklar yaşamış birisi (yakınımızda silah patlatılması ,( tüfek saçmalarının kafamıza düştüğü zamanlar olmuştur ) gürültü denecek tarzda müzik dinlenmesi , yüksek sesle kouşulması ( % 90 ı küfür )
Bu tipleri doğamcı , şahinci veya avcı diye nitelemek yanlıştır . nasıl şehir magandaları varsa bunlarda dağ magandaları dır en iyi önlem bu tip aktiviteleri kalabalık grupla yapmak veya imkanınız varsa cüsseli ve bu işe uygun köpeginizin olması.
bir zamanlar bende çözüm olarak silah almayı ( tüfek )çare olarak gördüğümden ruhsat bile çıkartmıştım .
bir arkadaşımın "silah almak öldürmeye ilk adımı atmak " sözünden sonra tüfek almaktan vazgeçmiştim .
ancak ankara kızılcahamamda ve gölbaşında yaşanan iki olay biliyorumki ( duyum ) güvenlik önlemsiz böyle bir aktıvitenin yapılmaması en doğrusu olacaktır.
Saygılarımla

Kulakları çınlasın, bir abimiz vardı Bodrum'da Medar diye.Teknesinde çok lüks bir hayat yaşar,yanına gelen teknelerdekiler onun teknesinin fotoğraflarını çekerdi,o denli lüks bir guletti. Kendisi de oldukça iyi bir eğitim almış ve klasik müzik tutkunu, ailesinin mal mülkünün garantisi ile yaşamını idame ettiriyordu. Bir gün tanık olduğum sahnede baktım ki demir aldığı yerden toparlanıp başka koya gitmeye çalışıyor sordum niye diye... Kızıyorum yanıma tur tekneleri geliyor sonuna kadar müzikle göbek atıp tüm günümü zehir ediyorlar,akşamları da yabancılar geliyorlar yan yana bağlanıyoruz onlarda çok geç saatlere kadar içip içip bağırıyorlar ben de kaçıyorum dedi... :smiley: Sonradan aradan 2 yıl geçti yine onu bir koyda gördüm ve tek başına... Bir de ne göreyim teknesinden bas bas bağıran bir İbrahim Tatlıses müziği ama ne ses tüm koy inliyor...Dedim ki herhalde tekneyi birine sattı o da koyu yıkıyor.. :smiley: Yanaştık ses ettim beni teknedeki sesten duymadı bile.. :smiley: Sonra bir baktım ki Medar bey çıktı kabinden, çözümü buldum böyle yapınca ne tekne yanaşıyor ne geliyor günde 2 saat tur tekneleri saatinde yetiyor akşama kadar burası boş kalıyor dedi :smiley: Oradan yola çıkarak diyorum ki çadırlar kuruldu,kamp atıldı baktınız 2 ayaklı ayılar çöküyor dibinize ve orada başlıyor eziyet.Açın en koyusundan arabeski ,çıkın çadırdan fanila pijama ile kaşınıp pijamayı da şöyle aşağıya doğru çekiştirip iyi akşamlar gençler diye de nara atınca emin olun ki yedi göller yedi tane göl olalı öyle kaçış görmez :smiley: ama yine de başlıktaki 2 mesaj önce dediğimi de yapmaya kararlıyım bir bixi alıp çadır etrafına kazacağım sipherle bixiyi aldığım gibi gelen şuhursuz köylüye maganda gence verecem kurşunu...

yahu arkadaşlar boşuna tartışıyoruz senelerdir kamp yaparım hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadım bu kadar kasmaya gerek yok deniz kıyısındada dağda da konaklayacak yer çok yeterki seçiminizi doğru yapın. 8)

chorozoglu' Alıntı:
:D :D :D

chorozoglu' Alıntı:

harika yaaaaa aynen bunu gösteriyor :D durum

Yalnız kalacagınız ortamda kamp yerine kalabalık kamp yapılan yeri tercih etmenizi tavsiye ederim,ben oyle yapıyorum maalesef maganda heryerde...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR