Uzun zaman giremedim yazdığım yüzlerce konu ölmüş bu konu ölmemiş. Ne kadar silaha güvenen bir milletmişiz. ;D Aslında bu konuya yazmak istemiyorum ama biri ağrıya gidilirse silah gerekli yazmış dayanamadım. Ağrı dağına yılda yaklaşık 1000 kişi sadece biz çıkarıyoruz kimsenin silahlı çıkacak kadar dağcılıktan bi haber olduğunu görmedim. Dünyadaki hangi dağa tırmanırken silah taşınıyor bilen varsa yazsın öğrenelim? ;D
Arkadaşlar daha önce sanırım yazdım bir daha yazayım korkuyorsanız ya da silahlı gitme gibi bir düşünceniz varsa kampa gitmeyin. Kampa silahlı korkarak huzursuz olarak gidilmez. Kendinize, bir yakınıza, başka birilerine ya da bir canlıya zarar vereceksiniz. Doğal alanlarda ya avcılar silahlı gezer ki onlarda nerde nasıl davranacaklarını nasıl kullanacaklarını bilir ya da terrörist, suçlu maganda tipler olur ki onlara silah göstermek göstermemekten daha faydalıdır. Silahlı gitmeyi düşünüyorsanız gitmeyin kampçılık dağcılık size göre bir aktivite değil. İllede silah taşımak istiyorsanız size tavsiyem avcılıkla falan ilgilenin en azından nasıl taşıyıp nasıl kullanacağınızı öğrenirsiniz. Silah cep telefonu gibi bir şey değil yürürken taşımanın ne kadar zorladığını avıcılık yapan arkadaşlarınızdan öğrenebilirsiniz. Son olarak geçen yıl türkiyedeydim 3 ay istanbuldan ağrıya ağrıdan urfaya yanımızda bayanda olarak bir kaç arkadaş dağ taş gezdik tozduk süphana da tırmandık nemrut kalderayada gittik. Bir önceki sayfada arkadaşın yazdığı kamp türlerinin hepsini de yaptık bu üç ay içinde. Yanımızda bir adet çakıdan başka bir şey yoktu. Hiç bir sorun da olmadı ne doğuda ne batıda hiç bir uygunsuz müdahale ile de karşılaşmadık. Bu yıl türkiyede bir değişiklik olup dağlar kamplar silahlı adam dolmamışsa türkiyenin geçen yıl durumu buydu. İnşallah bıraktığımız gibi duruyordur