Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,339
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

buralpdi' Alıntı:
yarın maltepe buluşması yapıyoruz, özlemişsindir geziye iki saat ara verip gelin muhabbet edelim ;D ;D ;D

şaka bir yana anlatacak çok güzel şeyler vardır sabırla bekliyoruz, yolunuz açık olsun, Allah küheylana güç kuvvet versin :smiley:
:D ;D

Amin. ;)

Bu kadar uzaklaşınca insan "nasıl döneceğiz yahu" demekten de kendini alamıyor. ::smiley:

Etiketler

fsirin' Alıntı:
Yanıtları göndermeye bazen fırsat bulamıyorum kusura bakmayın.

Bizim GPS cihazı olarak kullandığımız IGO-2006. Tek tek elle koordinatları giriyorum. :-[

Şu Lidl marketlere bir bakayım. Aletin hafızasında Lidl POI'leri diye bir seçenek var ama burada bir şey yazmadı. Norveç'te hiç rastlamadık ama Finlandiya'da var. Birkaç defa da girip biraz alışveriş yaptık.

Bu arada Almanya'da uğradığın Reimo'nun koordinatı nasıldı.? Rotama uygun olursa uğramak isterim. :smiley:

köln´den gecerseniz haber verirseniz görüşe biliriz

Dün Giltedun adlı seyir tepesinde bundan sonraki fotoğraflar için büyük bir tehlike atlattık. Manzara nefisti, Kvanangen fiyorduna kuşbakışı bakıyor karşıda panaromik manzara. Şöyle güzel fotoğraflar aldıktan sonra bir de ayak kurup birlikte fotoğraf çekelim dedik. Birinci fotoğrafta sorun yok. İkinci bir fotoğraf çekelim dedik hatta ardışıl programladım ama şiddetli rüzgar biz tam poz verirken tripodla birlikte fotoğraf makinasını yüzü koyun yere yapıştırdı. Bu da onun son fotoğrafı oldu. Derhal ameliyata aldım ama ne yazık ki kurtaramadım. :'(

Eee ne olacak buralara geldik sadece kamerayla bu iş olmaz. Kötü mötü de olsa bir fotoğraf makinası şart. En yakın şehir 30km mesafede Storslett adında küçük bir yer. Akşam orada bir elektronik dükkanı olduğu gördük ve Nordjosnett'te yol kenarında geceledik ve ertesi gün 800Kr (270TL) fiyatla en ucuz Samsung makinayı aldık. Burası Türkiye'ye göre çok pahalı. Bu tür makinalar bizde 200TL'nin altında. Bundan sonraki fotoğraflar bu makinadan olacak. :-\

halilo11' Alıntı:
köln´den gecerseniz haber verirseniz görüşe biliriz
Teklifiniz için çok teşekkürler, ben de görüşmeyi isterdim ama şimdi haritadan baktım rotamın çok uzağında kalıyor. Çok büyük ihtimalle Hamburg ve Berlin üzerinden Almanya'yı geçeceğim.

fsirin' Alıntı:
Teklifiniz için çok teşekkürler, ben de görüşmeyi isterdim ama şimdi haritadan baktım rotamın çok uzağında kalıyor. Çok büyük ihtimalle Hamburg ve Berlin üzerinden Almanya'yı geçeceğim.

sağlık olsun birdahaki sefere öbür hafta yani bayram da bende izinliyim iki hafta bende karavanımla geziye cıkacağım

Ferhat bey markette resimlerini cektiginiz mavi ve kirmizi renkli cileklerin disinda topladiklarinizi karsilastiginiz herhangi bir karavanciya gösterin. Iskandinavya´daki karavancilarin hepsi bunlari tanir ve bilgi verir.

Lpg konusunda Iskandinavya´da bazi yerlerde tüpleri doldurduklarini Alman karavancilardan duydum. Buralari kampinglerden ve benzin istasyonlarindan ögrenmek mümkün.

Lidl marketlerinin Avrupa genelindeki listesini asagidaki linkten navigasyona yükleyebilirsiniz.
http://www.lidl.it/cps/rde/xchg/lidl_it/hs.xsl/9319.htm

Ayrica Hangi ülkelerde Lidl oldugunu asagidaki linkte görebilirsiniz.
http://www.lidl.it/cps/rde/xchg/lidl_it/hs.xsl/6982.htm

Iyi yolculuklar.

Rahmetli Canon'un çektiği son iyi fotoğraf.
Giltedun'dan
[attachment=1]
Bu da yine aynı yerden bir fotoğraf. daha doğrusu panaromanın bir parçası henüz birleştiremedim.
[attachment=2]
Bu bölgede Norveç'in kuzeyi ve finlandiyanın kuzeyinde Sami'ler yaşıyor. Yöresel kıyafetleriyle geyikten yapılma eşyalar satan bu teyzemiz 75 yaşındaymış.
[attachment=3]

Son_iyi_Foto.jpg

Giltedun.jpg

Sami.jpg

Fiyord_ve_Buzullu_daglar.jpg

fsirin' Alıntı:
Rahmetli Canon'un çektiği son iyi fotoğraf.
Giltedun'dan
[attachment=1]
Bu da yine aynı yerden bir fotoğraf. daha doğrusu panaromanın bir parçası henüz birleştiremedim.
[attachment=2]
Bu bölgede Norveç'in kuzeyi ve finlandiyanın kuzeyinde Sami'ler yaşıyor. Yöresel kıyafetleriyle geyikten yapılma eşyalar satan bu teyzemiz 75 yaşındaymış.
[attachment=3]

Ya Ferhat rüzgardan Nermin eğilmiş rahmetli nasıl eğilmesin,son sözlerini söyleseydi,ah be Ferhat yaktın beni olurdu,gerçi son fotoğrafı fotoğraf diliyle ''siz böyle mutlu olun yeter'' der gibi.

Geçmiş olsun Ferhat.

LPG tüpünün bitmesi durumunda yapılması gereken hakkında Hüseyin Abi'nin önerisi ;D önceki bir yazısından alıntı yapıyorum.

RÜZGAR' Alıntı:
Bu yıl bana “ya tüp biterse” takıntısı geldi. Benzin ocağımın İtalya da bozulalıdan beri geldi bu paranoya üzerime. Sanki tüp biterse bir çözüm üretemeyeceğim...Al gavurun tüpünü, bağla adaptörünü sisteme, vur kıçına bir tekme yuvarlansın gitsin uçurumdan aşağıya eski tüpün...İşte bu ka..Yanarsa yansın, patlarsa, patlasın... Öf bee.

mayıstosböce' Alıntı:
Ya Ferhat rüzgardan Nermin eğilmiş rahmetli nasıl eğilmesin,son sözlerini söyleseydi,ah be Ferhat yaktın beni olurdu,gerçi son fotoğrafı fotoğraf diliyle ''siz böyle mutlu olun yeter'' der gibi.
Uyduruk fotoğraf ayağı kullanınca böyle oluyor işte. :-\
Ben de Nermin'e diyordum bir defa çektik işte ne diye bir daha istiyorsun. :mad:
Makinayı hazırladım pozumuzu verdik en son objektif yana doğru eğilmişti. Makinayı belki kurtarırım diye tamamen dağıttım. Objektifin içindeki 3 tırnaktan biri kırılmıştı. Bu noktaya gelebilmek için heryerini sökmek zorunda kaldım. Öylece yerine oturttum ama bir lanet film kabloyu yuvasından geçiremedim yoksa toplayıp bir deneme yapacaktım. Şimdi makina dağınık bir halde kahke kutusunda yatıyor. Artık dönünce şansımı denerim. ;D

aslanahmet' Alıntı:
Geçmiş olsun Ferhat.

LPG tüpünün bitmesi durumunda yapılması gereken hakkında Hüseyin Abi'nin önerisi ;D önceki bir yazısından alıntı yapıyorum.
Beni de en çok endişelendiren tüpün bitmesi olayı. Bunun iki çözümü var ya tüp LPG istasyonunda doldurulacak ya da komple yeni bir sistem kullanılacak. Bunun için yanımda bir de dolum ağzı var. Bir dedantörümle Polonyada yaptığım denemede dolum gerçekleşmedi. Diğer dedantörü kullanıyorum. Polonya'da dolum istasyonları var. Bunlar otogazcı değil. Bir dolum yeri de Norveç'te gördüm. İskandinav ülkelerinde otogaz da yaygın değil. Finlandiya'da hiç görmedim. Sanırım bir doldurma denemesini de tüp iyice azalınca kullandığım dedantörle Almanya'da filan yaparım.

Diğer çözüm tüpü komple değiştirmek. İskandinav ülkelerinde AGA diye bir firmanın gaz tüpleri satılıyor. Finlandiya'da tüpü sormuştuk hatırladığımız kadarıyla tüp 100€ idi bir de dedantör takımını almak lazım o da 20-30€ gibiydi. Tüp değişim ise 50€ tutuyor. Polonya'da da sormuştuk 3kg'lık tüpün fiyatı 51TL'ye geliyordu. Son çare zaten 120-130€ harcayıp eski tüpü de bir çöpe bırakmak. ::smiley: Türkiye'ye dönünce'de yeni tüp çöp olacak. :-\

Belki de en doğrusu yurtdışındayken karavanlar için hazırlanmış aluminyum veya içi gözüken tüplerden dolum ağzıyla birlikte alıp şu LPG sorununu kökten çözmek. :smiley:

Reimo Egelsbach 49.960071,8.668889
reimo Bochum 51.508162,7.279129
Flensburg Scandic Nordic Karavan Market 54.80173,9.367883

Tabii mağazalarda kataloglarda olan her şey yok. Almanya'ya köprüleri geçerek girerseniz bir de Flensburg'da küçük market var. Onu da ekledim.
Reimo'nun Egelsbach mağazası daha büyük.
Ben sadece akü voltajı 10.5 Voltun altına inince yüklere giden enerjiyi kesen cihazdan almıştım.

Şirin'ler merhaba,
24 Ağustos'tan bu yana sesinizi duyamadık.
Nerelerdesiniz...

Selamlar,

Selçuk Sünetci

Ferhat...

Küheylan nerelerde...

Sizden hiç ses çıkmıyor... ??? :'(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR