Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,295
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Teşekkürler Arkadaşlar...

Hala kutup çemberindeyim. ;D
Turizm info'ya uğradım. Bir bayan çok güzel bilgiler verdi.
Küheylan'a da geyik etiketlerini yapıştırdım.
[attachment=1]

Kutup_gecisi.jpg

Etiketler

Geyik logosu olmadı Küheylana şimdi :D

Marketlerde somon daha ucuz oluyor. Lidl marketlerin gps kordinatları internette var.
GPs cihazın hangi formatları destekliyor?

Bu akşam şansıma belgeselde bu dediğim sivrisineklerle ilgili bilgi verdiler Ferhat dikkat et,sivrisinekler bir günde bir geyiğe 10 bin defa kanını emmek için iğnesini batırıyormuş,bu da geyiğin yarım kilo kanı demekmiş,yani dikkatli ol :smiley:

Uzuuuun bir zaman internet bulamadım. Şu an Norveç'te Alta müzesinden yazıyorum.

En son Finlandiya Rovaniemi'den yazabilmiştim. Rotamız daha sonra İvalo, İnari şeklinde oldu. Oradan doğrudan kuzeye çıktık. Gecelemeyi Norveç'te Tana Bru yakınlarında yaptık. Daha sonra avrupanın en kuzeydeki anakara yerleşimi olan Gamvik'e gittik. Gamvik'de ciddi bir rüzgar vardı ve hiç durmadı. Yürüyerek gidebildiğimiz en kuzeye gittik. Bundan sonra güneye doğru ineceğiz. Artık yolumuza çıkan geyikleri kanıksadık poz verirlerse fotoğraflarını çekiyoruz. Porsanger fiyorduna bakan bir yerde kampımızı yaptık. Norveç'te fiyatlar çok yüksek mazot 4.60TL ekmek 25-30kron yani Türkçesi 10TL. Rotamızı Finlandiya'ya çevirdik mazot alımı ve market alışverişini yaptık. Finlandiya'da mazot 3.60TL ekmek 3TL. :smiley: Sonra tekrar Norveç'e geçtik. Rotamız biraz uzadı ama bu sayede Karasjok şehrine de uğramış olduk. Burası Sami'lerin en önemli kentlerinden. Burada Sami parkını gezdik. Dün gece ise Alta yakınlarında vadinin içinde uygun ve ısssız bir yerde geceledik. Sivrisinekler büyük problem açık yerlerimize kovucu sıkıyoruz pantalonun üzerinden mıhlıyorlar. Zavallı ren geyikleri Bülent'in dediği gibi bunlardan çok çekiyor olmalı.

fsirin' Alıntı:
Dün gece ise Alta yakınlarında vadinin içinde uygun ve ısssız bir yerde geceledik.

Sivrisinekler büyük problem açık yerlerimize kovucu sıkıyoruz pantalonun üzerinden mıhlıyorlar. Zavallı ren geyikleri Bülent'in dediği gibi bunlardan çok çekiyor olmalı.

Issız olan bu yerden çekinmediniz mi?

Bu sivrisinek konusu da bir hayli can sıkıcı; en azından benim için büyük sorun!..

İyi yolculuklar..
Cavid Sezen

Karasjok´ta hava bugün 19 derece diyor internet. Biz Norvec´te 19 derece olunca seviniyorduk. Eger Norvec´te bir supermarketten alisveris yaparsaniz, asagidaki linkteki balik köftelerini bir deneyebilirsiniz. Alman karavancilarin cok sevdigi bu hazir köfteleri bizde cok begendik. Biz hic isitmadan, soguk yedik. Adi :Fiskekaker. Iyi yolculuklar.
http://www.google.de/search?q=fiskekaker&hl=de&rlz=1W1TSEF_de&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=j6lKTqm7GcTdsga6meWPBw&ved=0CFEQsAQ&biw=1024&bih=435

Ferhat akşam aklımdaydın uzun zamandır haber yok diye düşünmüştüm. Bizi habersiz bırakma.
İyi yolculuklar.

Şu an Kilpisjarvi'de kampa girdim. Burası Finlandiya'nın en kuzeybatı ucunda bir yer. İsveç, Norveç ve Finlandiya burada birleşiyor.

Geçen akşam internet varken bir yazı hazırlamıştım ama bir türlü gönderemedim. Şimdi kaydettiğim o yazımı tekrar gönderiyorum.
----------------------------

Bu Norveç garip bir ülke. Kuzeyinden başladığımız için midir nedir bilmiyorum. Bankalar para dönüşümü bile yapmıyor. Bu nedenle mecburen kredi kartından nakit çektim. Turizm infolarda internet var ama 5 dakikasına 10kr yani 3-3.5 lira gibi para istiyorlar. Ben 5 dakikada daha internete giriş bile yapamam. Neyse ki Alta'da müzede serbest bir internet var. Halen de müzenin otoparkından erişebiliyorum.

Hüseyin Bey, köfteleri görmedim ama, hemen hemen çilek uzmanı olduk diyebilirim. ;) Umarım bunların zehirlisi filan yoktur. Yolda gördükçe birer saat de çilek toplama molası veriyoruz. Mavileri hafif ekşimsi tadıyla en lezzetlileri. Siyahlar en bol ve yaygın olanları. Kırmızının iki tipine rastladım biri yumaşak içi kof gibi koparırken bile dağılabiliyor ama daha iri, diğeri ise sert ve ekşili bir tadı var. Her tipinden de topladık kimisini de karışık olarak topladık. Hepsinin de fotoğrafları var. Şeker de aldık ve Nermin onlardan reçel yapıyor. ;D Bu arada LPG tüp seviyemiz de %40'a indi. Bakalım bitince ne yapacağız. ::smiley: Artık tüp bitince hızlı bir şekilde döneriz. ;)

Dün marketten bir tane kocaman somon yakaladım. ;D Laksev'de bulamayınca umutsuzlamıştım. Üstelik te marketlerdeki fiyatlarla buralarda birşey alınmaz diyerek hiç bir marketten bir şey almadan çıktık. Rotayı Finlandiya'ya Karasjok yönüne çevirip oradan Finlandiya'ya geçtik ve Finlandiya'da aldığımız en pahalı mazotu da memnuniyetle aldık. 1.46€ daha önce ise, 1.39vs fiyatlardan almıştık. Finlandiya'da "K" marketler her yerde var oradan da gıda alışımızı yaptık. Norveç tarafına Karasjok'a geçince ise istediğim balığı markette buldum. Hem de çok ucuz sadece 28.5Kr/kg (10TL'ye yakın) dan. Bu arada ekmeğin 25 ila 35Kr fiyatla satıldığını hatırlatalım. En küçüğünü aldım, bizim balık 1.5kg geldi. Kuyruğunu biraz kırınca da dolaba sığdı.

Karasjok'dan Alta'ya yolumuza sürekli ren geyikleri çıktı. Bu nedenle 80km'yi geçmiyorum. Yol da oldukça dar zaten. Gece konakladığımız yer Alta'nın 22km güneyinde Alta kanyonunun hemen çıkışında idi. Sanırım balık tutanlar için yapılmış bir yerdi. Yolun hemen kenarında nehre doğru giden toprak yolla ulaştık. Zaten yol da nehre yakın. (N:69.7892 E:23.2498 h:130m l=5772km) Buradan birkaç km sonra da başka bir karavanın da durduğu bir dinlenme yeri vardı. (N:69.8222 E:23.2008 h:140m l=5776km) burası da uygun bir yer. Buradan bol bol çilek de topladık. ;D

yarın maltepe buluşması yapıyoruz, özlemişsindir geziye iki saat ara verip gelin muhabbet edelim ;D ;D ;D

şaka bir yana anlatacak çok güzel şeyler vardır sabırla bekliyoruz, yolunuz açık olsun, Allah küheylana güç kuvvet versin :smiley:

bartek' Alıntı:
Geyik logosu olmadı Küheylana şimdi :D

Marketlerde somon daha ucuz oluyor. Lidl marketlerin gps kordinatları internette var.
GPs cihazın hangi formatları destekliyor?

Yanıtları göndermeye bazen fırsat bulamıyorum kusura bakmayın.

Bizim GPS cihazı olarak kullandığımız IGO-2006. Tek tek elle koordinatları giriyorum. :-[

Şu Lidl marketlere bir bakayım. Aletin hafızasında Lidl POI'leri diye bir seçenek var ama burada bir şey yazmadı. Norveç'te hiç rastlamadık ama Finlandiya'da var. Birkaç defa da girip biraz alışveriş yaptık.

Bu arada Almanya'da uğradığın Reimo'nun koordinatı nasıldı.? Rotama uygun olursa uğramak isterim. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR