Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,288
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Merhabalar,
Cavid Bey'in dediği gibi "biraz çatlayarak(!) da olsa izliyoruz."

Selamlar iyi gezmeler,
Selçuk Sünetci

Etiketler

Fotoğraflar yine gitmiyor.

Akşama kadar Varşova'da dolaştık. En son Lazanki parkının içindeki kraliyet sarayının orada sivrisinekler tarafından kovalanılmasaydık biraz daha dururduk. Geceyi Varşaova yakınında bir benzincinin parkında şiddetli yağmur altında geçirdik.

Dün bol bol market ziyareti yaptık. Yiyecek içeceklerden azalanları ikmal ettik. Buralarda da bol bol Lidl marketleri var. Bunları her avrupa ülkesinde görüyoruz.

Teknik sorunlara biri daha eklendi. Hiç bu kadar teknik sorunun üst üste yaşandığı gezi yaşamamıştım. market girişinde alarmım devreye girmiyor. kapıları kilitledim. market sonrası bir 15A sigortanın attığını belirledim. neyse başka bir sorun yok sigorta neden attı bilemiyorum.

Halen Polonya'dayız sınırdan sadece birkaç kilometre uzakta büyük bir dinlenme alanında. Birazdan Letonyta'ya gireceğiz. Baştan Kaunas üzerinden gitmeyi düşünmüştüm. şimdi ise Trakai, Vilnius, Haç tepesi ve Litvanya Riga'ya doğru yolculuk.

selsun' Alıntı:
Merhabalar,
Cavid Bey'in dediği gibi "biraz çatlayarak(!) da olsa izliyoruz."

Selamlar iyi gezmeler,
Selçuk Sünetci
Pozitif düşünün arkadaşlar. Yoksa atan sigortaları ve teknik sorunları sizlerden bileceğim. :mad:

Biz sizlere yol açıyoruz, asıl rahat gezileri sizler yapacaksınız. :smiley:

Pozitif düşüncelerimiz hep sizinle birlikte emin olun.
Teknik sorunları sıkıntı etmiyorum, biliyorum ki ve herşeyden önemlisi bu sorunları anında giderecek bir ikli olarak seyahat ediyorsunuz.

Gezekalın,
Selçuk Sünetci

Ferhat Bey, sorun yeter ki elektrikte çıksın. Küheylan sanırım size naz yapıyor :smiley:

Halen Polonya'dayız sınırdan sadece birkaç kilometre uzakta büyük bir dinlenme alanında. Birazdan Letonyta'ya gireceğiz. Baştan Kaunas üzerinden gitmeyi düşünmüştüm. şimdi ise Trakai, Vilnius, Haç tepesi ve Litvanya Riga'ya doğru yolculuk.

Kaunas basketbolda çok iyidir sanırım şehirde çok ilgili vaktiniz de varsa ve de maçları ,izleyebilirsiniz,yeşil beyazlara katılacaksınız yanlışlık yapmayın.

fsirin' Alıntı:
Birazdan Letonyta'ya gireceğiz.

Sanırım Litvanya demek istedin!... ;) :smiley:

Bölge ile ilgili çok özel bilgilerim ne yazık ki yok Ferhat; yine de araştırmamı istediğin şeyler olursa yaz. Sorduğun başkentlerle ilgili genel bilgiler, sizde de vardır sanıyorum. :smiley: Zaman sorununuz olduğu için, verilen broşürler sanırım yeterli olur.

Petersburg'a (Petrograd-Leningrad) uğrayabilecek misiniz? Uğrayamazsanız büyük kayıp olur bence; olanaklarınızı zorlayın derim...

Cavid Sezen

[attachment=1]

Balt?k_denizi.png

mayıstosböce' Alıntı:

Kaunas basketbolda çok iyidir sanırım şehirde çok ilgili vaktiniz de varsa ve de maçları ,izleyebilirsiniz,yeşil beyazlara katılacaksınız yanlışlık yapmayın.
Kaunas'a uğramadım. Vilnius'a gittim. Yeşil beyaz bizde hangi takımdı. ::smiley: Benim işte futbol bilgim bu kadar.

.....................
Cavid Hocam öneri için çok sağolun. Petersburg'u artık bir sonraki geziye bırakacağız. Aslında benim de çok gitmek istediğim bir yer.
Ben bu ülkeleri hep karıştırıyorum. neredeyse bu ülke de bitecek hala öğrenemedim. Burada Lietuva ve Latvia ülkeleri olarak geçiyor.
.......................

Rotamız Vilnius öncesi Trakai adlı bir yerleşim yerine de uğradı. Burası 14yy'da buraya yerleşen bir Trak Türkleri tarafından kurulmuş. Göl
üzerinde kurulmuş bir kalesi de var. yemeklerinde imam bayıldı bile varmış. Yemedik ama aynı isimde kullanılıyor. Bir de etli bir börek satıyorlardı.
Vilnius ilk baltık şehrimiz oldu. Şehre girişimiz geç oldu. Çarşı içinde dolaştık, katedrali gördük, kalesine çıktık güneşi batırdık. Gecelemeyi şehir içinde otoparkta yaptık.
Herhalde onbinlerce Haçın varolduğu bir tepeye de gittik. burası yolumuzu biraz uzattı ve daha bozuk bir yoldan gitmek zorunda kaldık.
Dün gece de Riga'daydık. Riga güzel bir şehir. Gece bir ara yağmura da yakalandık. Yine şehir merkezinde konakladık.
Şu an yolda bir karavan park alanındayım. bedava internet buldum. :smiley:
Biraz önce Helsinki feribotunun da biletini internetten ayarladım. Yani bu gece de Tallinn'de olacağız yarın sabah Helsinki'ye geçeceğiz.

Biraz önce Estonya'ya girdik. Buranın para birimi € oldu.
Şu an bir benzincide internet bulduk. Sularımızı doldurduk. Koordinat N:58.0744 E:24.5129
Yola çıkışımızın 3367. kilometresindeyiz. ::smiley:
Aralıklı olarak yağmur yağıyor. Hava biraz serinin de ötesinde Şu an 12.5 derece. Biraz önce 10 dereceyi de gördüm. :eek:
Yola devam... :smiley:
[attachment=1]

Riga_gece.jpg

Trak Türkleri çok ilginç ben daha önce böyle bir bilgi duymamıştım,araştırayım bakalım.Keyifli geziler.

Ferhat, ayçiçeği (günebakan, gündöndü) stoğunuz yeterli mi?... :D

Cavid Sezen

Çekirdek ve her türlü yiyecek stoklarımız halen iyi durumda. ;D
Estonya'da da bir paket çekirdek aldım. Kavrulmuş mu bilmiyorum. Açınca göreceğiz. ;)

Buralara gelirken zeten yiyecek stoklarını sağlam tutmak gerekiyor. Hemen her şey Türkiye'den pahalı. Özellikle kahvaltı için peynir ve zeytin sanırım gezimizin sonuna kadar yetecek.

Dün sabah saat daha 8 olmadan feribotumuz hareket etti ve 2.5 saatte Helsinki'ye ulaştık. Uzun bir park yeri arama macerasından ve birçok defa yer değiştirdikten sonra en uygun yerleri keşfettik.

Yani Küheylen şu an Finlandiya'da. :smiley:

Her yerde uygun internet bulamadığım için sık sık giremiyorum. Bugün akşama doğru kuzeye doğru devam edeceğiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR