Ynt: Kalk Gidelim Küheylan
mayıstosböce' Alıntı:
Halen Polonya'dayız sınırdan sadece birkaç kilometre uzakta büyük bir dinlenme alanında. Birazdan Letonyta'ya gireceğiz. Baştan Kaunas üzerinden gitmeyi düşünmüştüm. şimdi ise Trakai, Vilnius, Haç tepesi ve Litvanya Riga'ya doğru yolculuk.
Kaunas basketbolda çok iyidir sanırım şehirde çok ilgili vaktiniz de varsa ve de maçları ,izleyebilirsiniz,yeşil beyazlara katılacaksınız yanlışlık yapmayın.
Kaunas'a uğramadım. Vilnius'a gittim. Yeşil beyaz bizde hangi takımdı. :
Benim işte futbol bilgim bu kadar.
.....................
Cavid Hocam öneri için çok sağolun. Petersburg'u artık bir sonraki geziye bırakacağız. Aslında benim de çok gitmek istediğim bir yer.
Ben bu ülkeleri hep karıştırıyorum. neredeyse bu ülke de bitecek hala öğrenemedim. Burada Lietuva ve Latvia ülkeleri olarak geçiyor.
.......................
Rotamız Vilnius öncesi Trakai adlı bir yerleşim yerine de uğradı. Burası 14yy'da buraya yerleşen bir Trak Türkleri tarafından kurulmuş. Göl
üzerinde kurulmuş bir kalesi de var. yemeklerinde imam bayıldı bile varmış. Yemedik ama aynı isimde kullanılıyor. Bir de etli bir börek satıyorlardı.
Vilnius ilk baltık şehrimiz oldu. Şehre girişimiz geç oldu. Çarşı içinde dolaştık, katedrali gördük, kalesine çıktık güneşi batırdık. Gecelemeyi şehir içinde otoparkta yaptık.
Herhalde onbinlerce Haçın varolduğu bir tepeye de gittik. burası yolumuzu biraz uzattı ve daha bozuk bir yoldan gitmek zorunda kaldık.
Dün gece de Riga'daydık. Riga güzel bir şehir. Gece bir ara yağmura da yakalandık. Yine şehir merkezinde konakladık.
Şu an yolda bir karavan park alanındayım. bedava internet buldum.
Biraz önce Helsinki feribotunun da biletini internetten ayarladım. Yani bu gece de Tallinn'de olacağız yarın sabah Helsinki'ye geçeceğiz.