Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,593
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Önceki gün Estergom'da kaldık. Dün bütün gün ancak Polonya'ya ulaştık. Su an kamptayız ama toplama kampında. Doğrusu bu kampta fazla kalmak istemiyorum. ;)

Buradan Tuz madenine geçeceğiz daha sonra da Krakov. Bartek'in dediği kampa gidebilirim. :smiley:

[attachment=1]
[attachment=2]

Elektrikli_teller.jpg

firin.jpg

Etiketler

Küheylan bu işin hakkını veriyor ama at sahibine göre kişner.
Sevgili ferhat ve nermin çifti sizleri kutlarım tam 10 numara gezginsiniz.

Krakow Wawel şatosundan selamlar.
Krakow'da bugün sabahtan beridir şehir gezisi yaptık.

geceyi Bartek'in gösterdiği kampta geçirdik.

Birkaç saat sonra krakow'dan ayrılıp Warşova'ya doğru gideceğiz.

[attachment=1]

Wawel.jpg

Herşey, tasarladığınız gibi mi gidiyor; örneğin zaman?
Keyifli yolculuklar...

Cavid Sezen

Türkiye´den Iskandinavya´ya giden en kestirme yolu sectiniz. Ayrica zamanlamaniz da cok güzel. Warsova´dan sonra hangi yolu sececeginizi merak ediyorum.

Güzel, neseli ve sorunsuz bir gezi dilerim.

mayıstosböce' Alıntı:
Ferhat ne güzel çalışma kampı işte.
Ben bu kampta kalmak istemem dogrusu. Icerde neler neler sergilemisler. Gercekten cok buyuk dramlar yasanmis.
buralpdi' Alıntı:
vay vay vay vay anam vay küheylan nirelere gitmiş :smiley:
Sizleri de bekliyoruz
karagozlers' Alıntı:
Küheylan bu işin hakkını veriyor ama at sahibine göre kişner.
Sevgili ferhat ve nermin çifti sizleri kutlarım tam 10 numara gezginsiniz.
Tesekkurler aslinda fazla bir yol da almamis olduk. Buraya kadar 2300km kadar yol yaptik. Su an Warsovadayiz.
gezmen' Alıntı:
Herşey, tasarladığınız gibi mi gidiyor; örneğin zaman?
Keyifli yolculuklar...

Cavid Sezen
Zamanin oldukca gerisinde kaldik. Genellikle koy ve kasabalardan gectik. Buralarda hiz sinirlari da oldukca dusuk. Simdilik dusundugumun 3 gun kadar gerisindeyim. Ama hizli gidildiginde de bir yer gezilmiyorki. Boylesi daha iyi.
Akdeniz45' Alıntı:
Türkiye´den Iskandinavya´ya giden en kestirme yolu sectiniz. Ayrica zamanlamaniz da cok güzel. Warsova´dan sonra hangi yolu sececeginizi merak ediyorum.

Güzel, neseli ve sorunsuz bir gezi dilerim.
Buradan Bialysok Suwalki hattindan giderim diye dusunuyorum. Daha dogrusu bizim navi zeynep nereden derse oradan Letonya`ya girecegim.

Simdi Warsova`da turizm infonun bilgisayarindan yaziyorum. Burada wi-fi internet bulamadim. Biraz once buyuk Bilim ve Kultur Sarayi binasini gezdik. Buradan eskiden kalan korunmus bolge olan Stare Miasto bolgesini gezip buradan ayrilacagiz.

Selamlar
Ferhat Sirin

Şimdi Letonya sınırının birkaç km gerisinde Polonya'da bir park alanındayız. Serbest internet yazısı görünce daldık iki saat takılınca da akşamı ettik. ;D
Bu günkü Letonya'ya girişimiz yarına kaldı.

Dünkü geziden biraz bahsedeyim.
Warşova'da gerçekten güzel bir şehir. Polonya hiç beklemediğim kadar güzel ve düzenli çıktı.
Warşova da gezilecek çok yer vardı. Bazılarını seçmek zorunda kaldık. İlk önce Küheylan'ı otoparka bırakıp Bilim Kültür Sarayınageldik. Polonya'da Pazar günleri parkmetreli otoparklar ücretsiz.

Binanın 30'uncu katına çıkıp şehir manzarasını seyrettik.

fsirin' Alıntı:
Polonya hiç beklemediğim kadar güzel ve düzenli çıktı.

Polonya, bir Slav ülkesidir ama Katolik olmaları nedeniyle, çeşitli özellikleri açısından "Batı"ya daha yakındır. (Bilindiği gibi, bizde Slav denilince daha çok Ortodoks Ruslar akla gelir) Bu batıya olan yakınlığı, eski "Doğu Bloğu" ülkeleri olmalarına karşın, Baltık Ülkeleri'nde (Letonya, Litvanya ve Estonya) daha bariz olarak görürüz. (Ülkeler coğrafyası dersi gibi oldu ya... :D)

Biraz çatlayarak(!) da olsa, izliyoruz!.... :D

Selamlar.
Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Polonya, bir Slav ülkesidir ama Katolik olmaları nedeniyle, çeşitli özellikleri açısından "Batı"ya daha yakındır. (Bilindiği gibi, bizde Slav denilince daha çok Ortodoks Ruslar akla gelir) Bu batıya olan yakınlığı, eski "Doğu Bloğu" ülkeleri olmalarına karşın, Baltık Ülkeleri'nde (Letonya, Litvanya ve Estonya) daha bariz olarak görürüz. (Ülkeler coğrafyası dersi gibi oldu ya... :D)

Biraz çatlayarak(!) da olsa, izliyoruz!.... :D

Selamlar.
Cavid Sezen
Cavid Hocam, siz geziye çıktığınızda, bizlerden çok daha detaylı gezeceğinize inanıyorum. Zaman ve bilgi açısından bize göre çok daha avantajlı durumdasınız. Biz size ön keşifler yapıyoruz. Asıl gezileri sizlerden bekliyoruz. :smiley:
Bizim birer günde gezdiğimiz şehirlerde siz 3-5 gün kalarak gezebilirsiniz. Budapeşte, Krakow, Varşova bunlara hep bir gün ayırabildim. :'(

Önümüzdeki rotada nereleri gezebileceğimiz konusunda yardımlarınız olursa da memnun oluruz.
Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki :smiley:

Dün akşam bir türlü fotoğrafları gönderemedim. Yazıyla devam edeyim.
Varşova'da Bilim Kültür Sarayından sonra Parkın içinden geçtik parkta büyük bir fıskiye vardı. Hemen yanında da iki askerin içinde nöbet tuttuğu bir "Bilinmeyen Asker Anıtı" vardı. Burası geniş bir meydana açılıyor.

buradan Stare Maestro'ya doğru gittik. Zamkowy Meydanında kraliyet kalesi (zamek krolewski), Kral Zygmunt III sütunu ve üzerinde bir heykel vardı. Burada kiliselerin üzerinde hep Papanın kocaman fotoğraflı afişleri var.

Stare maestro Unesko'nun koruma altına aldığı bir mahelle. Eski haliyle korunuyor. Deniz kızı Silvia 'nın heykeli de bu mahellenin meydanında. Bu heykelin Varşova'nın koruyucu olduğuna inanılıyor. İkinci dünya savaşında pek bir faydası olamamış anlaşılan. ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR