Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,336
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

fsirin' Alıntı:
Çekirdek ve her türlü yiyecek stoklarımız halen iyi durumda. ;D
Estonya'da da bir paket çekirdek aldım. Kavrulmuş mu bilmiyorum. Açınca göreceğiz. ;)

Buralara gelirken zeten yiyecek stoklarını sağlam tutmak gerekiyor. Hemen her şey Türkiye'den pahalı. Özellikle kahvaltı için peynir ve zeytin sanırım gezimizin sonuna kadar yetecek.

Güzel gezintiler dilerim, Küheylan'ın erzak dolabı genişlemiş.

Etiketler

Şu ana kadar kaç bininci fotoğraftayım bilmiyorum şimdilik alel acale ayırdığım birkaçını gönderiyorum.

Dün sabah bizi Helsinkiye getiren feribot. Burada da Küheylan'ın ufak boyutlarının avantajını yaşadık. 2.05m yükseklik ve 7m altını otomobil sınıfında sayıyorlar toplam 71€ ödedik.
[attachment=1]
Açık pazar ve kapalı pazar olarak iki pazar yeri var. Kapalı pazarda balık fiyatları anormal 50€ somonun kilosu. :eek:
[attachment=2]
Açık pazarı hergün söküp yeniden kuruyorlar. Burada kiloyla değil litreyle satıyorlar. Kirazın litresi veya tabağı 5-6€ idi. Herhalde ancak yarım kilo veya daha azdır.
[attachment=3]
[attachment=4]

Bizim_Feribot.jpg

Pazaryeri.jpg

Acik_pazar.jpg

Acikpazar1.jpg

Önce hava güzelken adaya gittik.
[attachment=1]
Kiliseler katedraller var.
[attachment=2]
Liman
[attachment=3]
Bu sabah kahvaltıyı otopark görevlilerine rağmen liman kenarındaki otoparkta yaptık.
[attachment=4]

Suomenlinna_Adasi.jpg

Uspenski_Katedrali.jpg

Helsinki_Liman.jpg

Küheylanin_Kapisi.jpg

Ferhat bey paylaşımlarınız için teşekkürler, size güzel geziler diliyorum :smiley: :smiley: :smiley:

drares' Alıntı:
Ferhat bey paylaşımlarınız için teşekkürler, size güzel geziler diliyorum :smiley: :smiley: :smiley:
Teşekkürler.

Şu an Finlandiya Oulu'dayız. Ağustos'un 14'ü olmasına rağmen saat 22:30'da hava halen aydınlık. Güneş batalı bir saat kadar oldu.

Yarın Rovaniemi'ye ulaşmayı ve kutup çemberini de aşmayı planlıyorum. Burada bile müthiş sivrisinek var kuzeyde bakalım ne yapacağız. :-[

Helsinki oulu arasında binlerce göl var. Bunlardan yüzlercesini gördüm diyebilirim. Dün Helsiki'de konuştuğum bir Fin'li Finlandiya'da 60000 göl olduğunu söyledi. Şu an sürekli kesilen bir internet buldum umarım bu yazıyı gönderebilirim. Bu nedenle fotoğraf gönderemiyorum. Kusura bakmayın. :(

Oulu küçük bir şehir. dolaşması oldukça kısa sürdü.

park yerlerinden bahsetmek gerekirse, buralarda park alanları parkına göre belli zamanlarda serbest oluyor. Şu anki park alanı hemen merkezde ve limanı görüyor. Pazar günü 9-14 arası ücretli, hafta içi ise, 9-18 arası. sabah 9'a kadar burada ücret ödememiz gerekmiyor. Bu park alanında iki Portekizli bir İtalyan karavancı da kalıyor.

Helsinkideki Sibelius'un orgunu temsil eden heykel
[attachment=1]
Helsinki Oulu arasındaki göllerden biri
[attachment=2]
[attachment=3]
Ouludaki eski ahşap evler.
[attachment=4]

Sibelius_aniti.jpg

Gol.jpg

Nilufer.jpg

oulu.jpg

Ferhat belgesel çok seyrettiğim için o sivrisinekleri her gördüğümde hep bir fikir jimnastiği yaparım,havada ki o bulutsu sivrisinekleri o zavallı Ren geyiklerini rahatsız etmeyecek hale nasıl getiririm diye,hemde ekolojik dengeyi bozma adına :smiley:

Gezinizi haritadan takibediyorum. Helsinki-Oulu 610 km. Oldukca süratlisiniz. Mavi cilek toplamak icin hic mola vermediniiz galiba. Resimler cok güzel. Tekrar güzel geziler.

Ren geyiklerini nasıl koruruz bilmiyorum. Ben yanıma 5 kutu kovucu aldım. Her halde duş alır gibi de kullanabiliriz. ;D

Şu an tam kutup çemberindeyiz. Rovaniemi'den 10 km kadar ileride. :smiley:
Bugün yola çıkışımızın 16. günü Kilometre sayacımız 4440km'yi gösteriyor. Bir de buralardan dönmesi var. :-[

Gaz tüpümüzü idareli kullanmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 1/3'ünden fazlası tükendi. Polonya'da tüpü doldurma girişimim de başarısız oldu. Finlandiya'da ayrıca otogaz bulunmuyor. Daha kuzeyde trumatik kullanmaya başlayınca tüketimimiz artacak. :(

Burada büyük bir park alanı var. Burası 2003 gezisinde işaretlediğim noktanın 2km daha gerisinde. Eski yere de uğramayı düşünüyorum. Etrafımızda çok sayıda karavan var.

Ferhat,

Eğer 12 yaşında olsaydım kesin kahramanım olurdun...
İnan benim ve tanıdığım pek çok forumdaş için inanılmaz bir ilham, "Yollarda" olmamız içinde müthiş bir motive unsuru ve enerji kaynağısın...
Şirin ailesine keyifli kutuplar... :D

Akdeniz45' Alıntı:
Gezinizi haritadan takibediyorum. Helsinki-Oulu 610 km. Oldukca süratlisiniz. Mavi cilek toplamak icin hic mola vermediniiz galiba. Resimler cok güzel. Tekrar güzel geziler.
Aşağılarda çok zaman harcayınca, bu arada fazla duraklamadım. Mavi çilek nerelerde bulunuyor pek farketmedim. Durduğum yerlerde de yoktu.
Yalnız gül türevi bir bitkinin dometese benzeyen meyvesini gördüm. Tadına da baktım fena değildi ama zehirli filandır diye fazla yemedim.

Bahsettiğiniz mavi çilek meyvesi bu mudur? Markette satıyorlardı. Tadına baktım fazla beğenmedim ama reçelini aldım.
[attachment=1]
Bir de bunun kırmızısı vardı.
[attachment=2]
Rovaniemi'de çilek toplamıştık. ;)
[attachment=3]

Mavi_meyve.jpg

Kirmizi_Meyve.jpg

cilek.jpg

Evet mavi olanlari mavi cilek. Herhalde makineyle toplandigi icin yesillleride var. Resimdeki kirmizilarin üzerine biraz toz seker serperek yiyebilirsiniz. Cocuklugunuzda olgunlasmamis erik yediyseniz bu da cok hosunuza gidecektir.

Bu günlerde bütün ormanlarin Mavi cilekle dolu olmasi lazim. Toplarken iyice olgunlasmislari, koyu mavileri secin. Süt, yogurt, kaymak, müsli degisik meyve sulari ve istediginiz miktarda toz sekerle degisik sekillerini deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

http://3.bp.blogspot.com/_rvcRyKB7iRE/TE7rGwb3jtI/AAAAAAAACmY/tDD35ulqSHA/s1600/DSC_0010.JPG

http://www.stockfood.de/results.asp?txtkeys=Heidelbeermilch

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri