Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,299

Etiketler

Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Şimdi mesaj attım Polonya sınırına yaklaşmışlar iyimişler,Bu akşam Bratislava da olmayı hedefliyorlar

Pazar gecesi 43. günde kilometre sayıcımız 12360Km 'yi gösterirken evimize döndük.

Bugüne kadar yaptığımız en uzun gezi oldu. Dönüş yolunda ne yazık ki fazla internet bulamadım. Bu nedenle fazla bilgi veremedim ama nermin bir okul defteri dolusu not aldı. Geçtiğimiz sınırların sayısını bile bilmiyorum. Bir toparlamamız lazım olacak. Gaz tüpünü gelene kadar idare ettirdik. Son günler küçük kamp tüpü kullanıp ana LPG tankını hemen hemen sadece buzdolabı için kullandık.

Gezi rotamızın en kuzey uç noktası Norveç'te Gamvik oldu. İkinci bir uç noktasını da yine Norveç'te Lotofen'de yaptık ve dönüş rotasında ufak bir değişiklikle İsveç ve Finlandiya üzerinden gittik. Norveç'teki Polar Zoo hayvanat bahçesinde 13 çeşit hayvan vardı ve Kutup ayısı bile yoktu. Nermin de kuzeye çıkarken Finlandiya Rauna Hayvanat bahçesine gidelim demişti hesap yaptım ve 150km yol farkıyla dönüşte oraya uğradık. Dönüşü de yine Finlandiya üzerinden devam ettik. Bu sefer Rusya'yı da rotamıza alıp St-Petersbug'a uğradık. Şehir güzel, yollar kötü, gümrük ise felaketti. Dönüş rotasında hemen hemen her gün 1 ülke geçtik. Sırbistan'da küheylan'da bir darbe aldı neyse büyük hasar yok. Bir Sırp geri geri parktan çıkarken çamurluğun üzerini göçertti. :mad:
Macaristan'da, Sırbistan'da Osmanlı'dan kalan izleri inceledik. Bulgaristan'ı hızlı geçtik ve sonunda ülkemize döndük.

Şimdi de bu gezi notlarını bir yazıya dökmemiz lazım. Sorularınız olursa burada cevaplamaya çalışırım. :smiley:

Hoş bulduk Gökhan ve İlhan Bey

Yurda dönmekte güzel :smiley:

Hatta Sırbıstan park yerlerinde Almanya plakalı göçmen Türkler ile karşılaştık. Almanydan emekliliğini almış, Türkiye ye gezmeye gidiyordu. Bize biz buralardan bir an önce kurtulup ülkeye gitmeye çalışıyoruz. siz niye buraya geliyorsunuz dedi :smiley: Bende biz sürekli Türkiyedeyiz, gezmeyede buraya geldik dedim.

Lakin ülkemizin avantajları büyük. Gıda ucuz ve suya çabuk ulaşıyorsun. Norveçte 1 ekmek 10 TL ye geliyor . gerisini siz düşünün. finlandiya ona göre daha uygun. hatta biz finlandiyaya yakın yerlerde market ve mazot ihtiyacını finlandiyadan alıp, gezmeye norveç'e geçtik. Su derseniz , benzincilerde kapalı bir dolabın içinde kullanımlık su. bizim gibi meydan çeşmesi görmek zor. Bir tek Bratislava yakınlarındaki dinlenme tesisinde oturma masaları ve ortada çeşme gördük. Bizde ise benzincilerde kolay su buluyorsun. hatta gelirken silivri civarında durmuştuk. birde baktık benzincide duş bile var.

Dün pazara gittik. pazar çok ucuz geldi. canım çanakkale domatesi kg 1TL , finlandiyada bile domates 2Eur ...5 TL idi.

Ancak Türkiye mazot konusunda tam kazık :(( Diğer avrupa ülkeleri 1,2 / 1,3 eur /lt iken bizde 1,55 eur . Birtek norveç 1,8 eur /lt idi.

Görüşmek üzere

hoş geldiniz şirin ailesi, allahtan büyük bi problemle karşılaşmadan gelmişssizniz , tampon olaıda nazarlık olsun artık :smiley: .. yazıları bekliyoruz

Ferhat hoşgeldiniz!.. :smiley:
Gezinizin sorunsuz geçmesi güzel; tadımlık bilgiler de güzel ama biz "pehlivan tefrikası" istiyoruz. :D Hele benim de mini panelvan sahibi olduğum düşünülürse... ;)

Cavid Sezen

Ferhat hoşgeldiniz,
Arasıra sesinizi duymak herkesi biraz tedirgin etti, hep beraber meraklandık hayırlısıyla gelmeniz hepimizi mutlu etti.
Küheylanına geçmiş olsun, gezinin anısı olarak düşünmelisin.

Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR