Ynt: Kalk Gidelim Küheylan
Biz de hepinizi özledik.
Muhabbet edecek bol bol anı birikti.
berkcantp' Alıntı:
Sizleri özlemiştik iyi ki geldiniz.
Desenize tek seferlik plan yapıp bir dahada gitmeseniz de olur, anlamında mı?
Aracınızdaki ekmek makinasının kıymetini bilin derim. Norveç'e giderseniz çok işe yarar.
ageagvan' Alıntı:
hoş geldiniz şirin ailesi, allahtan büyük bi problemle karşılaşmadan gelmişssizniz , tampon olaıda nazarlık olsun artık
.. yazıları bekliyoruz
Aslında bir dizi teknik sorun oluştu ama hepsi de geziyi engellemeyecek şekilde ufak tefekti. Daha çıkmadan cam yıkama motoru bozuldu. Pazar yola çıkacağız cumartesi akşamı motorun çalışmadığını farkediyorum. neyse ki servis kapanmadan bir tane alıp taktım. Yola çıktık köprüyü yeni geçmiştik navigasyon şarj almıyor, devam etmekle dönmek arasında tereddüt yaşadık. Sorunu bahçeşehir otoyol parkında çözdüm. Neyse ki bana göre bir sorundu. Sırbistana geldik CD çalar bozuldu. Neyse ki SD kart ve USB girişinden müzik filan çalabiliyorduk. Norveç'te fotoğraf makinamız objektifi üzerine düştü ve ameliyata aldığım halde kurtaramadım. Yol boyu fotoğraf ve videoları çift yedek olarak sakladım. Yolun ortasında depolama kapasitem doldu Rovaniemi'den ilave harici hard disk ve harici CD/DVD çalar aldım. En son da Sırbistan'da yandan bir darbe aldık.
gezmen' Alıntı:
Ferhat hoşgeldiniz!..
Gezinizin sorunsuz geçmesi güzel; tadımlık bilgiler de güzel ama biz "pehlivan tefrikası" istiyoruz.
Hele benim de mini panelvan sahibi olduğum düşünülürse...
Cavid Sezen
Biraz dinlanelim hazırlayacağım.
Mini karavanda 43gün
ve sadece 3gün kampta kaldık. ;D
Bu gezinin başlangıcında pek bilmediğim ama başka zaman tekrar daha detaylı gezmek istediğim yer ise Polonya olacaktır.
Akdeniz45' Alıntı:
Hosgeldiniz. Norvec tabi güzelliklerinin yani sira fiyatlariyla da meshur. Su, mazot ve somon baligi en cok onlarda, en pahali fiyatlarda onlarda. Ben icme suyu icin iki yedek bidon yanimda tasidim. Anilari merakla bekliyorum ama önce dinlenin.
Norveç'e daha önce 2003 yılında gitmiştik. O zaman bugünün parasıyla 1NOK=0.20TL ediyordu şimdi ise 1NOK=0.32TL halbuki 2003'de 1€=2TL idi şimdi ise 1€=2.5TL. Norveç parası Avro karşısında %30 değerlenmiş üstelik geçen zaman içinde kron olarak fiyatlar da yükselmiş.
Biz de 2 defa Finlandiya'ya girip mazot doldurduk ve market alışverişi yaptık. Norveç'te bir dikkatimizi çeken nokta da somon balığını dondurulmuş olarak işlenmemiş alırsak 28NOK/kg ama dilimlenmiş olursa 200NOK/kg oluyordu. Ben de 2 defa işlenmemiş alıp bol bol yedim. ;D
Ama Norveç dediğiniz gibi doğal güzellikleriyle muhteşem bir ülke. Ren geyiklerinin yanısıra, bol bol tüylü fareciklere de rastladım bir kere de iri geyiklerden bir tane gördüm 2 de poz çektim ama tam netleyememiş.
bartek' Alıntı:
Biz 10 gün için ekmek ve su stoklamıştık Almanya'dan. Suların yarısının sonradan gazlı su olduğunu anlamıştık. Ne yapsak etsek derken çorbaları ve makarnayı gazlı su ile yapmaya başladık. Çay da yapmıştık ama tadı bozulmuştu. Ekmekleri de tarihi en uzun olanlardan almıştık, onlar da meğerse tam pişmemiş olanlarmış. Norveç pahalılığı işte, adama gazlı suyla çay da yaptırır, çiğ ekmek te yedirir. Siz yine maşallah iyi dayandınız.
Gazlı sulara biz de alıştık. 1.5lt'lik suların bazıları gazlı çıkıyor ama 5lt'lik alınca normal su çıkıyor. Norveç'te birçok markete girdim hemen hemen hiçbirinden birşey almadım. Sadece dondurulmuş somon "Orret" bulunca kaçırmadım.
Finlandiya'dan aldığımız bir ekmek hoşumuza gitti, mümkün olduğunca Finlandiyadan onu almaya çalıştık. Bulursak 3-4 tane alıyorduk. Fiyatı da 1.5€ gibi birşeydi.