Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,347
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Ferhat&Nermin işi gücü bıraktı; sanırım emekli oldu bunlar. Kutuptan yeni döndüler; şimdi de Karadeniz, İç Anadolu, sonra da Akdeniz, ne bu böyle yahu? Gezen var, gezemeyen var; ayıp oluyor ama!... :D

Cavid Sezen

Etiketler

'' Bugün Konya'dan ayrılıp Akdeniz'e ulaşmak istiyorum.''

25 ekim Antalya'dan ,Alanya (Kargıcak) Perle kampinge geçiyorum.Arı yok :smiley: Beklerim.

Konya'dan sonra Silifke üzerinden mi Akdenize çıksak yoksa, Manavgat'tan mı akdenize çıksak diye epeyce bir düşündükten sonra zar zor rota kararını verdik. Mesafeler hepsinde üç aşağı beş yukarı aynı. Silifkeden gidildiğinde Antalya'dan geri dönülecek, Manavgat'tan gidildiğinde Kaş filan da gezilip dönülecek. Kemer ile Kaş arası çok hoşuma gittiğimden Manavgat hattını tercih ettik.

Dün gece Manavgat'a ulaştık.
[attachment=1]
[attachment=2]
Geceyi Manavgat şelalesinin otoparkında geçirdik.
Sabah tekrar şelaleyi gezdik. Şelale girişi kişi başı 3TL
[attachment=3]
Şimdi ise Boğaz kampingdeyiz. Gündüz bile sivrisinek vardı bakalım gece nasıl olacak.
Bu kamping güzel bir yerleşime sahip. Çam ağaçlarının altında, Her karavan ve çadır için gayet geniş yerler ayrılmış. Şu an bizden başka iki karavan var. Hiç çadır yok. Gecelik 20TL alıyor elektrik filan dahil. :smiley:

SAM_7238.jpg

SAM_7260.jpg

SAM_7268.jpg

Biraz da fiyatlar ve Koordinatlardan bahsedelim.

Konya'da Mevlana'nın tam karşısındaki kapalı otopark'ta parkedip dolaştık. Onca saate sadece 3TL aldılar. kapalı otoparkın yüksekliği sanırım 2.40-2.50m gibiydi. Yüksek araçlara dikkat!.

Konya Karatay Karavan Parkı N:37.8694 E:32.5505 'de. Tamamen ücretsiz. Burada kilometremiz 914 gösteriyor ve yükseklik 1048m.

Yollarda ucuz mazotlar bulup aldım. Genellikle 2.49-2.55 arasında bulunabiliyor.

Manavgat şelalesi; N:36.8128 E:31.4536 Kilometremiz 1161km

Boğaz Kamping ; N:36.6465 E:31.4728 L:1174km Manavgat çayı ile denizin arasında.

Ferhat Karatay Belediyesini geçtin ancak Manavgat Belediyesine ziyarette bulunabilirmisin. Gezenbilir Karavancıları ve tüm
karavancılar adına teşekkür edebilirsen emek veren insanlarıda onurlandırmış olursun. Sticker varsa uygun yere yapıştırabilirsin.
İyi tatiller.

İki fotoğraf daha
Konya Kataray kampında bir kelebek.
[attachment=1]
Yolda ilginç yer şekilleri olan bir park yeri. Ben biraz peri bacalarına biraz benzettim. Öndeki görülen küçük bir mescit. Burası toros dağlarında, 2 parmak çapında Gürül gürül akan bir suyu vardı ve Nar, Ayva, badem ceviz filan satan köylüsü vardı.
[attachment=2]

SAM_7197.jpg

SAM_7215.jpg

Gezi ve yol temennilerinde bulunanlar için teşekkürler.

gezmen' Alıntı:
Ferhat&Nermin işi gücü bıraktı; sanırım emekli oldu bunlar. Kutuptan yeni döndüler; şimdi de Karadeniz, İç Anadolu, sonra da Akdeniz, ne bu böyle yahu? Gezen var, gezemeyen var; ayıp oluyor ama!... :D

Cavid Sezen
Cavid Hocam geziye çıkınca Küheylan tekerlekli bir ofise dönüşüyor. Mesela şu an Nermin bir müşteriyle konuşuyor. Yani geziyor olsak daişe devam. ;D

enverdede' Alıntı:
'' Bugün Konya'dan ayrılıp Akdeniz'e ulaşmak istiyorum.''

25 ekim Antalya'dan ,Alanya (Kargıcak) Perle kampinge geçiyorum.Arı yok :smiley: Beklerim.
Güzel olurdu aslında ama rotayı batıya çevirdik. Silifkeden gitseydim olurdu. Size de iyi tatiller.

fsirin' Alıntı:
Gezi ve yol temennilerinde bulunanlar için teşekkürler.
Cavid Hocam geziye çıkınca Küheylan tekerlekli bir ofise dönüşüyor. Mesela şu an Nermin bir müşteriyle konuşuyor. Yani geziyor olsak daişe devam. ;D
Güzel olurdu aslında ama rotayı batıya çevirdik. Silifkeden gitseydim olurdu. Size de iyi tatiller.

Sen kesin Norveçte de iş bağlamışsındır... :D

Burada titiz bir çalışma var. Kamp alanını daha da güzelleştirmek için belediyenin bir ekibi sürekli çalışıyor. Sık sık da gelip gürültü için özür diliyorlar. :smiley: Seneye bu kampın daha güzel bir kamp haline geleceğini düşünüyorum. Bu kadar sorun problem değil. Birkaç yüz metre ötedeki günübirlik alanındaki masalar da görülmeye değer. Her masada mangal, çeşme, aydınlatma ve 220V priz var üstelik de masanın üzerinde de sundurma var. Giriş ise araç başı 2TL imiş.

Her türlü sorunla da ilgileniyorlar. Sivrisinekler için ilaçlama yaptılar. Zaten kuzeyden yeni geldiğim için çeşitli önlemlerim hazırdı. Sinek kovucu tablet, sivrisinek kovucu mum, Duman çıkartan spiral, sinek kovucu losyon ve kapıdaki tül sayesinde sivrisinekler fazla zarar veremediler. Ama kuzeyde bile bu kadar saldırıya uğramamıştık. Sanırım geçen haftaki yağmurdan sonra ürediler.

Bugün buradan ayrılıp Side veya Kemer'e geçeceğiz.

taiga' Alıntı:
Sen kesin Norveçte de iş bağlamışsındır... :D
Haldun, Norveç'te yerimizde duramadık. Biraz oyalansaydık becerirdik herhalde. ;D
halilo11' Alıntı:
Manavgata bende gitmişdim gezmesini bilemedik sağlık olsun şimdi güzel resimlere bakacağız teşekküler
Bir dahakine inşallah daha detaylı dolaşırsınız. :smiley:
Ben de bir yere gidip, hoşuma gider de gezemezsem, hep bir dahakine bırakıyorum. O kadar çok "birdahakini" bekleyen yer var ki. :D

fsirin' Alıntı:
Zaten kuzeyden yeni geldiğim için çeşitli önlemlerim hazırdı. Sinek kovucu tablet, sivrisinek kovucu mum, Duman çıkartan spiral, sinek kovucu losyon ve kapıdaki tül sayesinde sivrisinekler fazla zarar veremediler.

Bugün buradan ayrılıp Side veya Kemer'e geçeceğiz.

*** Beş çeşit önlem; bence "Karavanda sivrisavar" konulu bir başlık açmalısın.. ;D

*** Duyan da Side ile Kemer'i yanyana sanacak!.. :D

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
*** Beş çeşit önlem; bence "Karavanda sivrisavar" konulu bir başlık açmalısın.. ;D
İyi fikir. Belki farklı çözümler de ortaya çıkar. :smiley:
Yinede üzerinde onlarca sivrisinek ısırığı var. Kuzeyde bu kadar ısırılmadım. ;D
Side de yine saldırıya uğradık.

gezmen' Alıntı:
*** Duyan da Side ile Kemer'i yanyana sanacak!.. :D
Cavid Hocam, Antalya'yı pas geçince öyle oluyor. Yaklaşık 130km ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR