İzmit Dağlarında Off-Road Gezisi (23 Kasım 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metehan41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,591
Ynt: İzmit Dağlarında Off-Road Gezisi (23 Kasım 2008)

discovery-V8' Alıntı:
Sazın teline vurmaya gerek kalmayacak emin ol, o rampada hiç CJ gördünüzmü? Menzil fazla gelmiş olabilirmi? ;D

Büyük ihtimal araziye varamadan Orkunu büyük bir zevkle çekerek sanayiye teslim ederim ;D

Yapma abi yaw! Bugune kadar benim ki daha yolda birakmadi, benzini bitti rica ettim benziciye kadar gitti pompanin önünde stop etti, diferansiyel patlatti önleri bağladik yine geldi, motor kulaklarini kopardim 3 saat sonra Sile yolunda 100km hizla gidiyordum, 2 haftada o halde gezdim.... Sirf bu sebepten 2. Kez toplandi zaten ;)

Etiketler

Acının dikliği acısından söylüyorum defender daha iyi bir performans verir zemine uygun lastik le ağaca bile tırmanır fakat hız mı görüp bileceğiniz duyacağınız bu video dakini geçmez bu sözümde 2,5 dizel ve benzinli içindir 300tdi ve üzeri motorlar beklentinizin üzerine cıkıp gülen yüzünüzü kızarta bilir arkadaşlar tef değil def bu :smiley:))

bu rampayı biliyorum papazın çayırı dediğiniz yerden mahalleye bağlantı yolu. burayı geçersen az ilerde daha dik rampa var. orayı çıkamazdın..

mert e katılıyorum 130 bg arabalarla neredeyse tork ve beygir oranınıda araya katarsanız yarısı motor kuvvetine sahip (defender 110-83 yani benzinli 61 KW tır Bu 83 BG eşdeğer bir güç verir.) defender i bir tutuyorsunuz. Bunun yanında gerçekten benim gördüğüm bildiğim bindiğim defender lar bu rampayı çıkarlardı. Yinede ben aracın bakımlarının tam ve mekanik bir arızası yoksa pilotaja bağlıyorum.

Bülent bey rampa orada duruyor.Aracınızı alın gelin isterseniz otobüsle gelin benim landı kullanın

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20346.msg152689#msg152689

kısmet olursa yapalım 15 aralık taki kocaelindeki yer aynı yer mi ? öneriniz için teşekkur ederim ben kimsenin landını kullanmam prensip, kullandırmam da. sözlerime alın mayın aracınızı tanımam sizi tanımam ama genel manada bir defender dan bahsederken bu durum biraz tuhaf geldi bana, ne oldu nasıl tepki verdi araç, siz ne yaptınız, lastikler nasıldı, zemin nasıldı bir çok etken var allah kısmet ederse 15 aralıkta aynı yerse görüşelim inşallah bende defender kullanıcısı olarak nedenini sorguluyorum bir sonuç bulursak hepimizin yaraına...
kolay gele

bu videodaki rampadan diğer land çıkabildimi kapısında 1 numara yazıyor izmitte galeride gördüm inceledim o araçta 7.50 oklar vardı. bu diğer landtaki lastikler 6.00 ya benziyor. bu yüzden çıkamamış olabilirmi.. ?

emre herkes çıkamadı diyor sen neden çıkamadı diyorsun pozitif bakış acın için tebrikler. Bu nu bir Allah birde Kullanan Arkadaş bilir diyorum birde tabiki iyi gözlemci arkadaşlar. Lastik Olabilir tabiki.... Ama kimse geminin Nasıl fırtınalar ile karşılaştığına ne belalardan kurtulduğuna değil Gemiyi limana ulaştırıp ulaştırmadığına bakarlar hayatın acınası acımasız kuarllarından biri bu :(

valla defender her yerde torpilli kimse laf dedirtmiyor . sonuç olarak çok güzel zevkli bir gezi olmuş bu muhabbetlerde aslında çok keyifli . bu arada 4000 motorlu araçlar neden çekmekten çekindiler defenderı yoksa kasalı olmadıklarından mı ? Bilmedigimden soruyorum? suzukili fatih didinmiş durmuş herkesin eline saglık bu rampa olayı gezenbilirin gündemine oturmuş desenize ....

ophtha' Alıntı:
valla defender her yerde torpilli kimse laf dedirtmiyor . sonuç olarak çok güzel zevkli bir gezi olmuş bu muhabbetlerde aslında çok keyifli . bu arada 4000 motorlu araçlar neden çekmekten çekindiler defenderı yoksa kasalı olmadıklarından mı ? Bilmedigimden soruyorum? suzukili fatih didinmiş durmuş herkesin eline saglık bu rampa olayı gezenbilirin gündemine oturmuş desenize ....

erkan hocam gerçekten çok güzel gezi oldu...
cevat abide söyledi çekin diye ama mustafa abi pek oralı olmadı. benimde arkada çeki yerim yok. olsa niyet edecektim ve bence kesin benim zj defenderi o rampada çekerdi. keşke çeki yeri olsa deneseydik. ama o zaman forum daha da karışacaktı :smiley:

emre_ozk' Alıntı:
bu rampayı biliyorum papazın çayırı dediğiniz yerden mahalleye bağlantı yolu. burayı geçersen az ilerde daha dik rampa var. orayı çıkamazdın..
Bu rampayi 1 metre vincleyerek ciktik. Sonraki rampayi da vinc falan kullanmadan gectik gittik. Yawww bu kadar konu olacagini bilseydim ugrasir cikardimmm. Boyle bir olay olacagini nereden bileyim. Sastim bu ise vallahi... Ne papazmis, ne cayirmis bu... neredeyse pisman olucam Izmite gittigime.

emre_ozk' Alıntı:
bu videodaki rampadan diğer land çıkabildimi kapısında 1 numara yazıyor izmitte galeride gördüm inceledim o araçta 7.50 oklar vardı. bu diğer landtaki lastikler 6.00 ya benziyor. bu yüzden çıkamamış olabilirmi.. ?

Her iki LR de de OK lar var ve ikisi de cikamadi. Tecrubeli arkadaslar OK lari basarili bulabiliyorlar ama ben o esnada oradaki sert ve kaygan camur gibi yerlerde basarili bulmuyorum hic. Hem hamuru camur icin sert, hem de orta kanallari cok dar oldugundan hemen doluyor ve kendini temizlemiyor. Oyleki camura bulandiginda bir sure sert zeminde kabak lastik gibi oluyor. Bu arada lastik havalarim da galiba biraz fazlaydi. Lastigin ortasi disariya dogru biraz siskin duruyor ve yan dislere pek sira gelmiyor da olabilir.
fosilbulent' Alıntı:
emre herkes çıkamadı diyor sen neden çıkamadı diyorsun pozitif bakış acın için tebrikler. Bu nu bir Allah birde Kullanan Arkadaş bilir diyorum birde tabiki iyi gözlemci arkadaşlar. Lastik Olabilir tabiki.... Ama kimse geminin Nasıl fırtınalar ile karşılaştığına ne belalardan kurtulduğuna değil Gemiyi limana ulaştırıp ulaştırmadığına bakarlar hayatın acınası acımasız kuarllarından biri bu :(
Evet, neticede o rampayi cikamadan donduk. ya da gemiyi limana yanastiramadik, nasil derseniz artik... Okuyup bilgilerimizi arttiracak turde yorumlarla kendimizi gelistirecegiz.

Geldik papazin cayirina,
Dayandik dik bayirina,
Cok da takilmamak lazim,
Gemisine, kayigina.

Selamlar,

ophtha' Alıntı:
[/quote

Bu tur uzun rampalarda cekme olayi biraz riskli degil mi. Ondeki arac biraz tekledigi anda ciddi risk doguyor. bu gibi yerlerde vinc kullanmak daha dogru galiba. Bu vincleri bosuna takmadik heralde araclara.
Erkan, yarin senin ustanin bilgilerini ver de cumartesi halledelim islerimizi.

dostlar, abiler, kardeşler selamlar

bu gezinin sohbeti gayet güzel oldu. fakat izmit grubunun tamamının düşüncesi olarak rampa çıkmak, çamur geçmek, sudan çıkmak off-road araçlarımız için bir amaç olmayıp sadece bizi doğanın güzelliklerine, sonbaharın her rengine, ağaçlarda bu mevsimde açan çiçeği görmeye, 1 günde 4 mevsim yaşamaya, karda ilk yere basıp ilk iz bırakan olmaya, ateş ve sohbeti harlamaya, mangalı yakmaya, hamsiyi o biçim pişirip yemeye, üzerine kürek helva ve pişmaniye yemeye imkan veren bir araç olarak görüyoruz. bu sebeple de kardeşlerimizin defenderlere, nivaları, xj leri, suzileri, her ne ise adları bu gezidede diğerleri gibi bizi gitmek istediğimiz her yere götürdü. bundan emin olabilirsiniz. sonuçta hepsi 2 ton demirrrr ve 1 çuval civata değilmi... biz dağlarda araçlarımızla .....birşey yarıştırmıyoruz. kimseninde bu düşünceye sahip olduğunu düşünmüyorum (en azından izmit grubunda böyle) o bahsi geçen yeri, rampayı, dereyi, her nereyse istediğiniz zaman istediğiniz araçla gelin ve geçin. bunun hiçbir önemi yok bence. ama bizim geçen hafta sonu yaşadığımız sohbeti, dostluğu, araç çıkarmayı, paylaşımı, yardımlaşmayı, araba kırmama gayretlerimizi hiçbir zaman hiçbirimiz aynı şartlarda yaşayamayacağız. bu sebeple lütfen bence bu konu başlığı altında en azından şu araç bu araç , şu pilot bu pilot, şu lastik bu lastik sohbetlerini devam ettirmeyeyi rica ediyorum. beni, izmit grubunu ve özellikle sizi en iyi şekilde dağlarda temsil eden ( çünkü gezen ve geziye fiilen katılan) defenderle arkadaşları anladığınızı umarak;
yaşasın defender
yaşasın xj
yaşasın lada niva
yaşasın ford f250
yaşasın suzi
yaşasın jeep
yaşasın.........

diyorum.... kalın sağlıcakla...

bir başka gezide ve mekanda buluşmak üzere hepinizi izmit'te ağırlamaktan mutluluk duyarım(z).

Izmitte tanistigimiz arkadaslarla hemen kaynastik ve cok guzel bir gun gecirdik gercekten. Herkese tekrar tesekkur ediyorum. Bu kadar guzel parkurlara da boyle bir Izmit ekibi yakisirdi zaten.

:smiley: :smiley: :smiley:

çok güzel bir şekilde konu bağlanmış oldu, eline diline sağlık ...

en kısa zamanda daha karlı çamurlu günlerde görüşmek dileğyle..

naci

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,833
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

SON KONULAR

Geri