İzmit Dağlarında Off-Road Gezisi (23 Kasım 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metehan41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,592
Ynt: İzmit Dağlarında Off-Road Gezisi (23 Kasım 2008)

Jeepcj7' Alıntı:
Çok güzel bir gezi olmuş ;D

Valla ben geçeni gördüm, kapılar açılıyorda (geçtikten sonra :smiley:) ama artık daha çok kabin gürültüsü var ;D esasında tam şase araçlardan daha fazla esniyorlar buda iyi birşey...

Yaw iş yoğunluğu nedeniyle çok şey kaçırmışım... şimdi bu Landlardan defender mı iyi olandı disco mu? Yok yani defender iyi olansa...vay halimize... tabi ekspedisyon için...

O zaman niye cj ile kastırıp duruyorsun alsana bir xj ;D şöyle esnek esnek gezersin, 3-5 kere böyle biryerlerden geçtinmi CJ kadar havadar olur, hemde dökülen parçaları toplayacak kadar büyük bagajıda var. ;D

Fanatiklik senide bükülmüş sac ın çelik şasiden daha iyi olduğu noktasına getirdi ya, ben ne diyim;D

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
Uygun ekipmanla defender heyerde oynar heyerden geçer, peşinden Unimog dışında bişeyde dökülmeden gelemez, bukadar iddalıyım. Kullandığınız defenderler devletin ihalelerinden alınmış, Devlet bunları alırken en ekonomik özellikleri seçmiş, 2.5 benzini başka kullanan ülke yoktur herhalde.
Piyasadaki defenderler bunlar olunca herkes defenderi bukadar sanıyor, 2.5 benzin ve 2.5 dizelden ibaret değiller.
Şöyle bir yerden bir Xj veya Zj yi geçirebiliyorsanız geçirin bakalım bidaha kapıları düzgün kapanabiliyormu?

Yanlış anlaşılması, ben LR uzmanı falan değilim. Sadece 1 yıl 3.9 disco, 2 ay da defender kullandım. Kastettiğim defender 110 un arazide oynayamayacağı değildi, bu amaçla üretilen bir araç olmadığı idi. Hele 2.5 benzinli olunca, bu motoru değiştirenlere hak veriyorum tabii, arac daha güçlü motorla kendini daha iyi bulacağını hissettiriyor...
Bu arada bir not: ustanın söylediğine göre (ustaya arkadaşım göstermiş) o rampada iken aractan gelen ses ve titreme, saft ıstavrozunun parçalanmış olmasındanmış. O akşam İstanbula korkarak dönmüştük zaten.
Aracı yaptırıp aynı rampayı geçmek için sabırsızlıkla bekliyorum.
Selamlar,

Yok canım... yukardaki resimdeki gibi light yerlerden bahsediyorum... zaten CJ'den XJ'e geçersem o XJ'in ömrü bir gezi olur heralde ;D tam şase her zaman tam şasedir.... aracın tam şase ise vurup geçersin kayaya taşa birşey olmaz...

concrete' Alıntı:
Yanlış anlaşılması, ben LR uzmanı falan değilim. Sadece 1 yıl 3.9 disco, 2 ay da defender kullandım. Kastettiğim defender 110 un arazide oynayamayacağı değildi, bu amaçla üretilen bir araç olmadığı idi. Hele 2.5 benzinli olunca, bu motoru değiştirenlere hak veriyorum tabii, arac daha güçlü motorla kendini daha iyi bulacağını hissettiriyor...
Bu arada bir not: ustanın söylediğine göre (ustaya arkadaşım göstermiş) o rampada iken aractan gelen ses ve titreme, saft ıstavrozunun parçalanmış olmasındanmış. O akşam İstanbula korkarak dönmüştük zaten.
Aracı yaptırıp aynı rampayı geçmek için sabırsızlıkla bekliyorum.
Selamlar,

El insaf abi ya 3.9 dan sonra 2.5 benzini nasıl kullanabiliyorsun? içinden direksiyonu ısırmak gelmiyormu? ;D

Bir tavsiye; izatvrozları yerli almayın, Ford transit yeni model en uzun kasanınkiler direk uyuyor , ben hepsini denedim en uzun ömürlü bu oldu, en iyisi dedikleri GKN falan hikaye. Birde yağlama önemli istavrozlar sürekli çalıştıklarından yağsızlığa tahmülleri yok, normal şartlarda 1000 km de , tuzlu suda geziyorsanız her geziden sonra duru suyla yıkanıp greslenmeleri gerekiyor.

Jeepcj7' Alıntı:
Yok canım... yukardaki resimdeki gibi light yerlerden bahsediyorum... zaten CJ'den XJ'e geçersem o XJ'in ömrü bir gezi olur heralde ;D tam şase her zaman tam şasedir.... aracın tam şase ise vurup geçersin kayaya taşa birşey olmaz...

Light ;D ;D ;D güzeel, MT işini halledeyim işi gücü bırakıp istanbula gelecem.

discovery-V8' Alıntı:
Light ;D ;D ;D güzeel, MT işini halledeyim işi gücü bırakıp istanbula gelecem.

yavuz bey siz istanbula gitmeyin...

orta sayılacak yer kocaeli samanlı dağlarında buluşalım...
orkun gelir istanbuldan buraya sizde fazladan 150 km yapmamış olursunuz ;)

bayram sonrası nasıl ?

Walla işin doğrusu ben aralığın 15 inden sonra Ankaranın batısına zor geçerim, benim için mecburi off-road sezonu başlıyor, nisana kadar işler çok yoğunlaşıyor, ama sivas-antep civarlarında Göktuğu bulabilirim. Bayramda zaten off durumdayım. Ankara grubunun etkinliklerine bile katılamayacağımı söyledim kendilerine.

Davetinize teşekkür ederim.

kar ve hamsi süper olmuş çalışmasam kesin gelirdim. :eek:
birden abi hoşgeldin lr,ye taaruz var abi yetiş. ::smiley:
eh yavuz abi ve orkun artık bir etapta bir araya gelip sazın teline vursun artık ;D

arkadaşlar, malesef yorumlar hep marka, şu rampa bu rampa odaklı, o defender'ın 68 beygir olduğu atlanıyor!!
sizin 2.5 tonluk aracınıza 68 beygir motor koysunlar ondan sonra yorum yapın bence :smiley:
Defender kesinlikle başarısız bir araç değildir, sadece 2.5 benzinli ve 2.5 düz dizel araçlar güç olarak yetersizdir, bu videoda görülen rampa gibi yerlerde hız alamadığı için çıkamayabilirler, sorun ne lastikte ne de pilotajdadır kanımca, eğer ki orta kilit kilitlenmemişse veya bozuksa da çıkamamış olabilir. OK144 ü 300TDI motorlu Discoda 1 sene kadar kullandım, asfaltta çok kötüdür ama çamurda diğer MT lerden aşağı kalmaz, o Defenderlar 300TDI olsa idi (111 HP) diğer araçlar gibi rahatça çıkacaklardı, olay bu kadar basit. Bu video Defender bölümünde defalarca yazdığım neden 2.5 dizel veya 2.5 benzinli yetersiz sorularına cevap niteliğinde. Bu arada Adnan abinin 4.6 defenderı o yokuşun sonunda havalanabilirdi :smiley:

th_SL271439.png

Evet bu kadar beygirle bu kadar çıkıyor.
Mert bey ben 86 bg biliyordum o kadar bile değilmiş.
Böyle rampalar için 110 lara nos takmak lazım.Geldin rampaya ver nitroyu... nasıl olsa yer bol :smiley:

parodi' Alıntı:
kar ve hamsi süper olmuş çalışmasam kesin gelirdim. :eek:
birden abi hoşgeldin lr,ye taaruz var abi yetiş. ::smiley:
eh yavuz abi ve orkun artık bir etapta bir araya gelip sazın teline vursun artık ;D

Sazın teline vurmaya gerek kalmayacak emin ol, o rampada hiç CJ gördünüzmü? Menzil fazla gelmiş olabilirmi? ;D

Büyük ihtimal araziye varamadan Orkunu büyük bir zevkle çekerek sanayiye teslim ederim ;D

Bu çekim nasıl çaba sarfettiğimi gösteriyor. Son 10 metreyi sürekli direksiyon çevirerek santim santim yürüdüm. Bir dahakine kesin çıkıcam...

Evet güven biraz geriden başlarsak çıkacaz o rampayı...Ben işten çıkınca gideyim diyorum ama yolu bilmiyorum.Orhunu kafalamam lazım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

SON KONULAR

Geri