İzmit Dağlarında Off-Road Gezisi (23 Kasım 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metehan41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,450
Ynt: İzmit Dağlarında Off-Road Gezisi (23 Kasım 2008)

Arkadaslar, Bu OK 144 denen lastik ince bir lastik. Niva nin agirligina uygun olabilir ve iyi verim verebilir, fakat cok agir bir aracta verimsiz olabilir diye dusunuyorum. Niva hafif oldugundan ince lastikle zemine daha yuksek bir basinc uyguluyor, ihtiyaci olan da bu. Defenderin camurun dibini bulmasi ve yurumesi lazim. Ancak cok ince olan orta disler hemen doluyor ve lastik oylesine donuyor. Sonucta en az 3 lastik bosa donuyordu arac rampada durdugunda.

Bizim tosunun sag onunden gelmekte olan ve donuste cok artan titreme ve sesin sebebi saftla ilgili bir problemmis. Tam olarak ogrenemedim henuz, Yani tosun biraz da hastaymis.

1-Defenderlarin ilk sorunu OKlarin bu araca hic uygun olmamasi.
2-Evet guc eksik.
3- defenderlar her yerden gecen bir arac olarak un yapmamislardir. Bu araclar cok zorlu arazi kosullarinda, bir kesif araci olarak gerekli tum donanim ve erzagi tasiyacak yapida, cok guvenilir, saglam, donanimlari dogru kullananlarla birlikte uzun yollar asabilen araclardir. Bunlar arazilerin en zor yerlerinde oyun oynamak icin yapilmamislar; arazide yolculuk yapmak icin yapilmislardir. Bunun aksi olsa 110 inch olarak yapilmazlardi. (Bkz. Camel Trophy olayi) Nitekim adamlar sonra daha kisa olan discoveryi yapmislar ve bu araci da gucu kuvveti yerinde olarak yapmislar.
4- Pilotajda da sorun olabilir, sonucta 3. denemede rampayi cikmak uzereydik, ilk denemede degil. Gelisecektir muhakkak.

Defender, niva, xj,
Cok daldik biz bu ise,
Muhim olan aktivite,
Dur diyelim mi bu gidise?

Selamlar.

Etiketler

Bizimkiler gibi yarı standart,hem asfalt hemde arazide giden araçlar için bu tarz lastikler yeter anlamında yani Mt lastiği asfaltda kullanmak çokda doğru birşey değil,yol tutuş,viraj,fren kabiliyeti azalıyor.Ama sert aeazi koşullarına sık giriliyorsa MT ve kesik OK şart.

dronder' Alıntı:
bence o rampaya tekrar gidilmeli ve denenmeli. defender efsanesi bir rampa ile ölçülmemeli. yiğidi öldür hakkını yeme demişler. hala defender çok yakışıklı ve güven verici gözüküyor.

....

tamda sadede gelelim diyecektimki, siz benden çok yaşayacaksınız Önder hocam,
ne zaman gidiyoruz o rampaya?

1 kasa hamsi de benden....:smiley:

herkese selamlar.

valla çooooooooooooooooooooooooooooook fena şaşırdım.. defender orayı çıkamadı he.. bide kendini çektirtti.
Benim şahsi düşüncem, Defenderim orayı çıkamasın (ki hiç sanmıyorum) orada kendimi çektirteceğime ilk uçurumdan atarım o arabayı.. videodan görünen defenderi kullanan abimiz gaza basmıyo..

yaw pazara kadar falan bekleyemiycem, cumartesi yani 29/11 uygunmudur?

gece de kalabiliriz.....

efe_41' Alıntı:
valla çooooooooooooooooooooooooooooook fena şaşırdım.. defender orayı çıkamadı he.. bide kendini çektirtti.
Benim şahsi düşüncem, Defenderim orayı çıkamasın (ki hiç sanmıyorum) orada kendimi çektirteceğime ilk uçurumdan atarım o arabayı.. videodan görünen defenderi kullanan abimiz gaza basmıyo..

Hocam gazin dibinden ayagimizi cekmedik. Arac tamamen durdugunda bile gaz dipteydi...

valla abi nasıl olur ama yaa.. benim kartepede şu minik resimdeki defenderle her yere giriyorum.. gerek kar gerek çamur.. rampa falan farketmiyo.. orada o defenderlerin orayı çıkamaması fizin kurallarına aykırı qibi..

efe_41' Alıntı:
valla abi nasıl olur ama yaa.. benim kartepede şu minik resimdeki defenderle her yere giriyorum.. gerek kar gerek çamur.. rampa falan farketmiyo.. orada o defenderlerin orayı çıkamaması fizin kurallarına aykırı qibi..

valla izmitli uzman arkadaslar olarak en kisa surede gidip olayi yerinde arastiracaginizi okuyorum. :smiley: Sonuclarini bekliyecegiz.
Sende ne lastik var? Defender icin FEDERAL 235/85/16 ideal diyorlar. Ne alsam diye bir arastirma yapmistim cok yakin zamanda.

Felice' Alıntı:

herkese selamlar.

en kısa zamanda gidelim mesut abi...

bir kürek helvada en fıstıklısından benden :smiley:

maksat zaten yemek içmek muhabbet off-road bahane...

concrete' Alıntı:
Defender, niva, xj,
Cok daldik biz bu ise,
Muhim olan aktivite,
Dur diyelim mi bu gidise?

Selamlar.

çok haklısınız. xj, zj, def veya niva bahane insanlık şahane ;)
amaç gezip görmek yemek muhabbet birazda heyecan olduktan sonra gerisi boş...

en kısa zamanda tekrarlayalım...

concrete' Alıntı:
Bu hafta sonu yine oralarda olmayı planlıyorum. Benım tosun 2 ton dan fazla ağırlığı gezdiriyor ama her hafta kendini geliştiriyor. Hiç bir modifikasyon yokken dolaşıyor, ne yükseltme, ne kilit, ne de lastik... Bir vinç ve bir kaç sis farı ile hiç de fena değil... :smiley: :smiley: :smiley:
çok güzel yağmur yağıyor, belgrat ta çamur kıvamına gelmiştir :smiley: beraber gittiğimiz gezideki kanallı çıkış çok daha keyifli olmuştur :smiley: tek gidersen sakın girme telefonda çekmiyor !!!

doom' Alıntı:
çok güzel yağmur yağıyor, belgrat ta çamur kıvamına gelmiştir :smiley: beraber gittiğimiz gezideki kanallı çıkış çok daha keyifli olmuştur :smiley: tek gidersen sakın girme telefonda çekmiyor !!!
Tek dolasma tecrubem ve dolayisiyla telefonumda traktorcu numaram var . :smiley: masrafli ve yorucu oluyor. Vazgectim ben de... Araba Zekeriyakoy tarafinda zaten. Belki birilerini bulursam diye planliyorum...

concrete' Alıntı:
3- defenderlar her yerden gecen bir arac olarak un yapmamislardir. Bu araclar cok zorlu arazi kosullarinda, bir kesif araci olarak gerekli tum donanim ve erzagi tasiyacak yapida, cok guvenilir, saglam, donanimlari dogru kullananlarla birlikte uzun yollar asabilen araclardir. Bunlar arazilerin en zor yerlerinde oyun oynamak icin yapilmamislar; arazide yolculuk yapmak icin yapilmislardir. Bunun aksi olsa 110 inch olarak yapilmazlardi. (Bkz. Camel Trophy olayi) Nitekim adamlar sonra daha kisa olan discoveryi yapmislar ve bu araci da gucu kuvveti yerinde olarak yapmislar.
4- Pilotajda da sorun olabilir, sonucta 3. denemede rampayi cikmak uzereydik, ilk denemede degil. Gelisecektir muhakkak.

Selamlar.

Uygun ekipmanla defender heyerde oynar heyerden geçer, peşinden Unimog dışında bişeyde dökülmeden gelemez, bukadar iddalıyım. Kullandığınız defenderler devletin ihalelerinden alınmış, Devlet bunları alırken en ekonomik özellikleri seçmiş, 2.5 benzini başka kullanan ülke yoktur herhalde.

Piyasadaki defenderler bunlar olunca herkes defenderi bukadar sanıyor, 2.5 benzin ve 2.5 dizelden ibaret değiller.

Şöyle bir yerden bir Xj veya Zj yi geçirebiliyorsanız geçirin bakalım bidaha kapıları düzgün kapanabiliyormu?

[attachment=1]

IMG_4247.jpg

Çok güzel bir gezi olmuş ;D

Valla ben geçeni gördüm, kapılar açılıyorda (geçtikten sonra :smiley:) ama artık daha çok kabin gürültüsü var ;D esasında tam şase araçlardan daha fazla esniyorlar buda iyi birşey...

Yaw iş yoğunluğu nedeniyle çok şey kaçırmışım... şimdi bu Landlardan defender mı iyi olandı disco mu? Yok yani defender iyi olansa...vay halimize... tabi ekspedisyon için...

Felice' Alıntı:

herkese selamlar.

Felice' Alıntı:
yaw pazara kadar falan bekleyemiycem, cumartesi yani 29/11 uygunmudur?

gece de kalabiliriz.....

dronder' Alıntı:
en kısa zamanda gidelim mesut abi...

bir kürek helvada en fıstıklısından benden :smiley:

maksat zaten yemek içmek muhabbet off-road bahane...

çok haklısınız. xj, zj, def veya niva bahane insanlık şahane ;)
amaç gezip görmek yemek muhabbet birazda heyecan olduktan sonra gerisi boş...

en kısa zamanda tekrarlayalım...

arada kaynamasın........

frkbdr' Alıntı:
Mesut abi hamsileri aldığın zaman bizede haber uçur..

hamsi her zaman bulunur Faruk, sen yeterki geliyorum de.....:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

SON KONULAR

Geri