İzmit Dağlarında Off-Road Gezisi (23 Kasım 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metehan41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,588
Ynt: İzmit Dağlarında Off-Road Gezisi (23 Kasım 2008)

ndoganci' Alıntı:
çok güzel bir şekilde konu bağlanmış oldu, eline diline sağlık ... en kısa zamanda daha karlı çamurlu günlerde görüşmek dileğyle.. naci

concrete' Alıntı:
Izmitte tanistigimiz arkadaslarla hemen kaynastik ve cok guzel bir gun gecirdik gercekten. Herkese tekrar tesekkur ediyorum. Bu kadar guzel parkurlara da boyle bir Izmit ekibi yakisirdi zaten. :smiley: :smiley: :smiley:

burada parukur çok, dostluk bol, muhabbette sıcak :smiley: her zaman bekleriz. sezon açıldı karda düştü mü deymeyin keyfimize...

Etiketler

Ben de niye olmadı, olamadı diye yorumda bulundum ama öndeki 32''-33'' lastikli geniş tabanlı lastikli araçların kanalları kazmasından, OK'ların asfalt havası ile arazide yürümesine ve şanzıman dif. oranları ne olursa olsun ağırlık motor gücü bağlantısına kadar sebepler ortaya döküldü.

Naçizane görüşüm araziye çıkarken lastik havalarınızı indirmeyi unutmayın. Çevremde genelde Trophy yarışları da dahil olmak üzere arazide araç lastiklerini eğer çok kayalık alanlarda kullanmıyorsak 16-18 psi derecesine kadar indiriyoruz.

Difransiyel kilidinin de lastikler gibi çok önemli olduğunu da eklemek gerek.
Sonuçta fizik kuralları basit. Hafif olan kağıt üzerinde güçsüzse ama ağırlık-beygir gücü oranı daha iyi ise 100 beygirle, 200 beygirlik araçtan daha iyi iş çıkarabilir kritik yerlerde. Tabii ki hem ağır, hem de güçsüzse araç vinçler ve o engeli aşar. Önemli olanda orada olmaktan keyif almak ve imkan dahilinde o engeli aşmak değil mi? :smiley:

Not: Uzun bir telefon görüşmesi sonrası mesajımı bitirince fark ettim. Olayı Fatih çok güzel açıklamış.

arkadaşlar fatihin söylediklerine katılıyorum ilgili başlığın hatta mevzunun dışına çıktık sanırım kendi adıma sizden bu aktivitenin tüm güzelliklerine hürmeten saygı ve sevgiyle surçi lisan ettikse af ola diyorum kusurumuza bakmayın. (İlgili başlık altında Tercihimi söyledim benim yolum cizildi aracım secildi inandım sevdim bindim sonuna kadarda bineceğim herkez mutlu olduğu yerde dursun )
bidaki gezide görüşmek üzere

Jeepcj7' Alıntı:
Yapma abi yaw! Bugune kadar benim ki daha yolda birakmadi, benzini bitti rica ettim benziciye kadar gitti pompanin önünde stop etti, diferansiyel patlatti önleri bağladik yine geldi, motor kulaklarini kopardim 3 saat sonra Sile yolunda 100km hizla gidiyordum, 2 haftada o halde gezdim.... Sirf bu sebepten 2. Kez toplandi zaten ;)

Şaka yapıyoruum, çekip çekilmiyeceksek bu işin içinde ne işimiz var, niye ekiple dolaşıyoruz, yoksa herkes tekbaşına gidip kurtlarını döksün, bir traktör bulup kendini çektirsin olsun bitsin , bu işin zevki burada. ;D

ophtha' Alıntı:
valla defender her yerde torpilli kimse laf dedirtmiyor . sonuç olarak çok güzel zevkli bir gezi olmuş bu muhabbetlerde aslında çok keyifli . bu arada 4000 motorlu araçlar neden çekmekten çekindiler defenderı yoksa kasalı olmadıklarından mı ? Bilmedigimden soruyorum? suzukili fatih didinmiş durmuş herkesin eline saglık bu rampa olayı gezenbilirin gündemine oturmuş desenize ....

ateşe benzin dökmeyeliim ;D

dronder' Alıntı:
erkan hocam gerçekten çok güzel gezi oldu...
cevat abide söyledi çekin diye ama mustafa abi pek oralı olmadı. benimde arkada çeki yerim yok. olsa niyet edecektim ve bence kesin benim zj defenderi o rampada çekerdi. keşke çeki yeri olsa deneseydik. ama o zaman forum daha da karışacaktı :smiley:

Taşmı geldi ne ? ;D Biz yılladır her türden araçları arazide toplamaktan yılmadık olay olmadı da bidefa bir jeep aynı ekipten bir LR li kardeşine yardım etti diyemi ortalık karışacak. ???

jeep' Alıntı:
Yavuz Abi Tokat ve civarı emrinde, iki elimde kandada olsa gelirim.

Geldiğimde hafta sonlarına denk getirebilirsem mutlaka ararım seni, hafta içi olursa ancak bir kahveni içmeye vaktim olur.

Arkadaşlar denizde ve ormanda herkes birbirine yardım eder, bazen şakalaşmalarımız, atışmalarımız yanlış anlaşılabilir.... anlaşılmasın.. ormanda marka yok doğa ile mücadele var :smiley:
Ortam yumuşasın ;

( hep hırpalayacak halimiz yok ya Landcıları ::smiley: )

orkun baykal' a teşekkur ederiz. Asıl amaç zaten iyi zaman geçirmek birlikte olmaksa bundan iyi aktivite yapılamazdı dimi ? Herşey güzel olmuş herkesin eline yüreğine sağlık bakın uzakta kalmamıza rahmen bizde kıyısından bucağından tuttuk oradaymış gibi araç kullandık battık kurtardık kurtarıldık alayda edildik dalgada geçtik düşsel ufkumuz açıldı bir sonraki gezinin hayalini kurar programını yapar olduk (aynı hafata erciyes tırmanışı var fakat gönlüm bu geziden yana) sevgiler

birdahaki geziye umarım bende katılabilirim.. gerçekten çok imrendim harika anlar yaşanmış belli..

Madem ortalık sakinleşti ;
Bakalım defender ve Xj ler neler yapmış,

>>Video Kaldırılmıştır<<

Selamlar

bu defenderların hantal duruşunun altında yatan gizli yetenekleri anlamış değilim. kamyon gibi geliyor imkansız diyorsunuz, bakmışınız ki tepede. İlahi bir güç bu ingilizleri kolluyor gibi ;D

bu pilav daha çokkkkkkkkk su kaldırır.........:smiley:))))))

şaka bi yana,
hepimiz doğada dolaşıyoruz, ortak bi noktamız var .....
burası bizim evimiz gibi, burada paylaşıyor, öğreniyoruz, bu da bi başka ortak noktamız......
bi başka ortak noktamız varki o da hiciv yeteneğimiz ve karşı tarafın bunu algılayabilme, olgunlukla karşılayabilme yeteneği........

hepiniz süpersiniz.........

defenderin şasesi kamyon şasesi gibi helezon yerine makasli olsa takoz gibi olur heralde....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri