İzmir,Urla'da Yaşamak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,511

omnitemporal

MURAT ERDOĞAN
3-4 ay sonra tayinimiz çıkacak ,hep denize uzak yaşadım,kayseri,ankara,şırnak,eskişehir,hepsi soğuk şehirlerdi,kışın çoğunlukla evde yada kapalı alanda kalmak zorundaydık.
hep deniz kenarında yaşamak isterdim,kışları bile havanın ılık olduğu bir yerde,bir teknemin olmasını,sık sık balık,kalamar,ahtapot tutmayı ve yemeyi,
derken böyle bir olaslık belirdi,büyük ihtimalle tayinimiz bu sefer izmir'e çıkacak,hanımla düşündük,merkezde yaşamanın zor olacağını,trafik,kalabalık,sıcak,birde doğaya düşkünüz.
hiçbir bilgimiz yok oralarla ilgili,birkaç kere gittik ve en fazla bir gün kaldık

Etiketler
Ynt: İzmir,Urla'da Yaşamak?

Necati Cumalı ve Tanju Okan'ın nefes aldığı toprakları siz de seversiniz... :smiley:

Cavid Sezen

Yeni yıl piyangosu gibi güzel bir haber, kıyıya bir tekne bağladıktan sonra buradaki
karavancıları hep hatırlamanız ve mutlu olmanızı dilerim.

Selamlar.

çok teşekkürler,umarım gerçekleşir,becerebilirsem oraya yolu düşen tüm karavancılara balık ziyafeti sözüm olsun, ;) şimdiden amatör kaptanlık sınavına çalışmaya başladım :smiley:

gezmen' Alıntı:
Necat Cumalı ve Tanju Okan'ın nefes aldığı toprakları siz de seversiniz... :smiley:

Cavid Sezen

"Necati" yazacağıma, "Necat" yazmışım; Necati Cumalı'dan (saygıyla anarak) özür dilerim. Levent, bu yanlışımı yukarıda düzeltir misin?

Akşamki yazdıklarıma bir ek yapayım bu arada. "İzmir - Urla'da yaşamak?" diye bir soru sorulmamalı esasında :smiley:; Urlalılar gücenirler!... ;D
Hiç durmayın Murat Bey; Urla olanağınız varsa, balıklama atlayın... :D

Cavid Sezen

Uzun sure her yazımı eskı focada gecırdım.( 89-99 ) Sonradan yazlık olayı ıskeleye tasındı. Nedendır bılmem Urlaya bır turlu alısamadım. Focanıı karatasından kaynaklanıyor herhalde :smiley:
9.15 72 kısılık bır fılıkam vardı. Ilk ve son teknem oldu. Alıagadan denız yoluyla getırmıstım. Kıslamaya karaya cekıldı ve satıldı. Denızı temız ve guzeldır. Bıraz soguktur. tekne ıcın lımanda mendırek ıcınde yer bulmanız cok zordur.

İsabetli bir seçim. Yeni camper ile gezecek çok yeriniz olacak. Şimdiden hoşgeldiniz diyorum. :smiley:

değerli katkıları olan dostlara çok teşekkür ederim,umarım bu hayalimizi gerçekleştirebiliriz
sevgiler

Aklının bir kenarında devamlı Ege sahil kasabalrının birine yerleşme düşüncesi olan biri olarak takipteyim, bakalım zaman la fikirler değişiyor

mu daha mı iyi oluyor takip edelim, metropol beni sıkıyor lakin hala düşüncede arka planda kalıyor göç olayı.Gönlünüze göre olur inşallah

toffy' Alıntı:
Aklının bir kenarında devamlı Ege sahil kasabalrının birine yerleşme düşüncesi olan biri olarak takipteyim, bakalım zaman la fikirler değişiyor

mu daha mı iyi oluyor takip edelim, metropol beni sıkıyor lakin hala düşüncede arka planda kalıyor göç olayı.Gönlünüze göre olur inşallah

Gökhan Bey, Söke'ye yakın olmalı mı? ;D

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Gökhan Bey, Söke'ye yakın olmalı mı? ;D

Cavid Sezen

Cavid Bey aslında yer belli, Davutlar - Milli Park arası sahile yakın bir yer. Her sene mutlaka bölge de bir tur atıyorum. Kısmet olursa niyet

bu şekilde.

Anlıyorum, Güzelçamlı-Davutlar Sahil diyorsunuz; güzel yerler!..
Eh artık yer belli, sıra yavaş yavaş uygulamada. :smiley:

Cavid Sezen

Merhabalar, Murat Bey..

Biz, birimiz İstanbul'lu, birimiz Eskişehir'liyiz. 1990 yılında emeklilikle, İzmir'e yerleşme kararı aldık. Uzun yıllar İstanbul'da yaşayan kişiler olduğumuzdan, önceleri 'acaba yapabilir miyiz?' tedirginliği hep içimizdeydi. Zaman geçtikçe, özellikle de son yıllarda 'iyi ki İzmir'e yerleşmişiz' diyoruz. ;D ;D

Yurdun büyük bölümünün karla boğuştuğu şu günlerde, İzmir'de ağaçlar çiçek açtı.

Yalnız, İzmir de, son yıllarda büyül göç aldı, kalabalıklaştı. Bu durumda yakın ilçelere kaçmayı düşünür olduk, zaman zaman.. Ve tercihlerimiz, ilk sırada Foça, sonra Urla-Çeşmealtı ve Çandarlı...

Kısaca, Ege, özellikle de İzmir, yaşanılacak yerler... :smiley: :smiley:

Herşey gönlünüzce olsun..

(Bu fotoğrafı bugün çektik..)

fotoğraf1215.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR