İzmir,Urla'da Yaşamak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,512

Etiketler
Ynt: İzmir,Urla'da Yaşamak?

geçen hafta oradaydım,bir ön keşif yaptık,hava harikaydı +17 dereceydi,aylardır ilk defa dışarıda yemek yedik,ertesi gün eskişehire dönerken afyon eskişehir arası akşam hava -13 derceydi,yani 30 derece fark vardı,bu gece eskşiehirde hava -10 derece
arada 450 km var,bir taraf yazı bir taraf kışı yaşıyor,
harika yerler, kesinlikle bir şekilde kapağı ege akdeniz kıyılarına atmak ve oralı olmak lazım,insan mecbur olmadıkça metropollerde yaşamak istemez bence
urla harika bir yer ama bir dezavantaj gördüm sadece kışın pek bir boş,yazlık mekanı gibi,muhtemelen yazında ana-baba günü oluyordur

omnitemporal' Alıntı:
urla harika bir yer ama bir dezavantaj gördüm sadece kışın pek bir boş,yazlık mekanı gibi,muhtemelen yazında ana-baba günü oluyordur

Burada, dezavantaj dediğiniz konuda size katılmak olanaksız (bakış açısının değişik oduğunu/olabileceğini peşinen kabul ederek); keşke yazın da kış gibi olsa, güzellik orada zaten. Urla, günümüzde İzmir'in bir mahallesi gibi oldu. Her yer yakın ve ulaşmak son derece kolay. Sanat ve kültür etkinlikleri de İzmir'de olduğuna göre, hani şu kayısı hikayesi!... ;)

Cavid Sezen

Bir yıllar evvel Urla'lı Necati Cumalı'nın kardeşi ile arkadaşken bize Urla dan gençlik anılarını anlatırdı ballandıra ballandıra..

Urla iskelesindeki madam Rebecca nın yerinde "bi büyük devirip" sonra gecenin bir vaktinde "taksi tutup" İzmir'e Numune Bar'a gittikleri günleri, alımlı şuh kadınları,bi büyük daha devirdikleri geceleri büyük bir marifet yapmışçasına anlatırdı gençlikte...
Bir köy gibi uzaklarda, karanlıklara gömülü Urla'nın çapkın gençlerinin karanlıkları yırtıp İzmirin ışıklarında kendilerini buldukları yarım asırlık anılardan bir demet...

Urla dediniz de aklıma geldiydi...

Urla'lı olmanıza yardımcı olur mu bilmem ama, yeni yeni tamamlanmaya başlayan evimizden ve

Urla'dan birkaç kare.

051 - Kopya.JPG

073 - Kopya.JPG

074 - Kopya.JPG

077 - Kopya.JPG

084.JPG

Sami Bey, eviniz tamamlandığında çok güzel olacak; öyle görünüyor. Çeşmealtı'ndaydı değil mi? Taşınma ne zaman?

Soğan, bakla ve ıspanaklardan "göz hakkı" istiyorum ha!... ;D

Selamlar.
Cavid Sezen

Ne demek Hocam. Siz hele bir gelin de.....

Ayrıca salt siz değil,gelen tüm dostlara kapımız hep açık olacak.

Selamlar,sevgiler.

Urla demek, merkezi urla alırsanız 100 km lik bir daire içinde Türkiyenin en muhteşem yerlerinin merkezi...batıda çeşme, alaçatı, balıklıova, mordoğan, karaburun..kuzeyde foça, güneyde seferhisar, gümüldür..az daha inersen didim, güllük,bodrum...az daha in...datça..

Urla bu demek..)) Birde her akşam yemeğinde deniz böğrülcesi salatası..Urlaya özgüdür..Rakıyla harika gider. İlk deneyiminiz deniz böğrülcesi ile diğer turp otu gibi ot salataları olsun. Üstüne yöre zeytinyağı ve limon..of of..

mimar_ankara' Alıntı:
Urla demek, merkezi urla alırsanız 100 km lik bir daire içinde Türkiyenin en muhteşem yerlerinin merkezi...batıda çeşme, alaçatı, balıklıova, mordoğan, karaburun..kuzeyde foça, güneyde seferhisar, gümüldür..az daha inersen didim, güllük,bodrum...az daha in...datça..

Urla bu demek..)) Birde her akşam yemeğinde deniz böğrülcesi salatası..Urlaya özgüdür..Rakıyla harika gider. İlk deneyiminiz deniz böğrülcesi ile diğer turp otu gibi ot salataları olsun. Üstüne yöre zeytinyağı ve limon..of of..
ikinci paragrafa bayıldım ;)

Dostlar Urla'yı çok güzel anlatmış.

Urla'dan İzmir'e her an dolmuş ve belediye otobüsleri çalışır. 15-20 dakikada İzmir'de olursunuz.

Fazla söze gerek yok. Urla'da yaşamak bir ayrıcalıktır.

Urla deyince tv de seyrettiğim birkaç diziden gördüğüm hoş ve bir o kadar da güzel ülkemizin bir köşesi umarım bir gün gitmek nasip olur.Sizede herşey hayal etiğiniz gibi olması dileğiyle .Mutluluklar..

Esinti35' Alıntı:
Urla'dan İzmir'e her an dolmuş ve belediye otobüsleri çalışır. 15-20 dakikada İzmir'de olursunuz.

Hafta içi ve okullar kapalı iken 15-20 dakika da Üçkuyulara varırsanız şanslı sayın kendinizi. :smiley:
Yine de güzel haberler var.
2013 ortasında (bana göre) İzmir metrosu Üçkuyulara ulaşınca kısa sürede şehir merkezine ulaşabilirsiniz.
İzban aktarması ile de ver elini Aliağa - Foça - Yeni Foça.

Sami bey siz hele taşının ben çat kapı gelirim.
;D

Urladan arada çeşmeye inersiniz. Balık pazarında balıkçılar Yunan balıkçılarla rakı-uzo değişimi yaparlar. Balıkçılardan sakız adasından gelme sakızlı uzo alırsınız. Aperatif nefistir. Akşam üstleri yemekten önce bir kadeh içersiniz, etrafınıza sakız kokarsınız..
(çok serttir ona göre..)

Urlada da bulabileceğiniz özel sakız reçeli vardır. Sabah kahvaltıda ekmeğe sürersiniz. Bir tadın bakalım..ben övmeyim..))

Urladan balıklıova köyüne gidin..sahildeki partal bakkaldan kendi bahçelerinin sıkma zeytinyağını alın..pet şişede satarlar, koyu yeşil bir yağdır. Sabah kahvaltılarda bu zeytinyağını bir tabağa dökün..üstüne meşhur "urla kekiği"ni serpin, az pul biber, az kara biber..üstüne limon sıkın. Urlanın taş fırın ekmeğini bandırarak yiyin..))
Urla kekiğini mayıs ayında dağda taşta durup sizde toplayabilirsiniz..Biraz güneşte kurutup, bir gazete yayıp üzerine elinizle silkeleyeceksiniz. Sonra bir kavanoza koyup yıl boyunca afiyetle yiyeceksiniz..
Partalların bir de balık restoranı vardır. Dalgalardan sallanan şamadralı terasında mevsim balığı neyse afiyetle yiyin..
Aklıma geldikçe daha birşeyler eklerim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR