İzmir de Adam Olacak Çocuk 87 Defender Değişim başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ONTURK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 494
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,195
Ynt: İzmir de Adam Olacak Çocuk 87 Defender Değişim başlıyor

Lastik konusu çok önemli ve üzerinde durulması gereken bir durum .

Hele hele mevcut ebetlarda modifikasyon düşünülüyorsa.

Etiketler

Abi hayırlı olsun, umarım gönlünüzce olur. Ben de İzmir'deyim, usta olayı sıkıntı dediğiniz gibi.. Kolay gelsin

ozcour' Alıntı:
Abi hayırlı olsun, umarım gönlünüzce olur. Ben de İzmir'deyim, usta olayı sıkıntı dediğiniz gibi.. Kolay gelsin

Özgür!cüm teşekkür ederim güzel temennilerin için;

İzmirde önereceğin bir kaportacı var mı bildiğin daha önce defender toplamış;

kolay gele takip
İzmirden bir defender daha, süper

ONTURK' Alıntı:
Özgür!cüm teşekkür ederim güzel temennilerin için;

İzmirde önereceğin bir kaportacı var mı bildiğin daha önce defender toplamış;

İzmir'de komple defenderı yapmış usta ben bilmiyorum abi.

Ama tüm işlerini bir kaportacıya yaptırmak zorunda değilsin. İşleri önce 2 ye ayır abi. Şase ve kupa diye.. Gerekliyse eğer Şasenin tadilatını pınarbaşında kamyoncuların orada vs her türlü yaptırabilirsin. Kupaya gelince, benim arabam sac kasa, 2008 ocaktan beri bende ve çürüğü de yoktu. Ben kaporta işine pek girmiş sayılmam abi. Bir tek sağ önden kazam olduğunda çamurluğu doğrultup far çerçevelerinin orayı yaptırmıştım, o da pek işçilik gerektirecek bir şey değildi. Kupayı da 2 ye ayıralım abi, sökülebilenler , sökülemeyenler diye. Sağ kapıların çamurluğun vs baya dalgalı, ben olsam bunların düzgün çıkmalarının fiyatlarını öğrenirdim. Sonrasında elindeki parçalara göre doğrultmalı onarmalı mı yoksa çıkmayla değiştirmeli mi diye muhakemesini yapmak lazım. Eğer kapının iç çerçeveleri çok çürükse abi onun tamiri de masraflı olacaktır. Eğer iskeletler düzgünse 2. sanayide sac basan bi yer vardı, oradan fiyat alman lazım. Usta sacı değiştirirm derse düşünülebilir. Burada bence önemli olan maliyet ve işin kalitesi arasında doğru yerde kalabilmek, kalite beklentisi de amaca göre belirlenmeli. Ama ne yaparsan yap abi düz sac, bir kazadan sonra düzgün doğrulsa bile dalga dalga kalıyor, sanırım darbede aluminyum uzuyor boyu da değişiyor, onun da etkisi vardır. Değiştirmeden on numara olmayacağı kanaatindeyim. Ama iskeletler düzgünse, kapı saclarını mümkün olduğunca doğrultup(oksijen değdirtmeden) dalgalanmayı bi yerde toplayıp kötü kaportacının en büyük ilacı olan ince macun:smiley: çekilerek de toplatabilirsin. Çamurluk da ustaya bağlı abi, en iyi ihtimalle üstü dalga dalga kalacak, onu da aluminyum çeta çekersin yanları düzgün olsun yeter. Bence defenderın sacları bi esnedi mi 10 numara olmuyor bi daha :smiley: çok güzel bir son isteniyorsa düzgün çıkmayla değiştirilmeli.. Karar aşamasında da sizin beklentileriniz önemli...

Kolay gelsin :smiley:

Abi hayırlı olsun,aracını sabırla ve sessizce takip ediyorum,bende xj topluyorum ama kaportada takıldım,sağlam bir usta bulursan banada bir ses et,yada ben bulursam sana ses ederim.

Saygılar
Murat

karşıyaka' Alıntı:
Abi hayırlı olsun,aracını sabırla ve sessizce takip ediyorum,bende xj topluyorum ama kaportada takıldım,sağlam bir usta bulursan banada bir ses et,yada ben bulursam sana ses ederim.

Saygılar
Murat

Murat selamlar;

Arayış sürüyor. biliyorsun mükemmel olmalı işçilik.

Bu arada ben mekanik işleri hallediyorum.

Bakalım sonuç nasıl olacak.

kupayı ayırmadınız değilmi henuz. ayırmak or mu? benim elimden gelir böyle şeyler ama buyuk ustalık istermi? ben de baştan aşağı söküp toplayacağım tekrar. acaba bahçede mi yapsam bu işi diyorum yoksa hayal mi kuruyorum. Adanada 6 ay boyunca aracımın kalabileceği bir atölye olduğunu sanmıyorum

walla zor olduğunu sanmıyorum ama ekipman gerek vinç falan ben ayıracağım alt takım ve şanzımanın bitmesini bekliyorum

ayrıntılı fotograflar bekliyorum öğretici fotolar :smiley:

kaporta Aksamına geçince resimleri koyacağım.

Hatta yerel bir Tv kanalında belgesel şeklinde yayınlayacağız Defenderin yeniden doğuşunu.

Kesinleşince paylaşırım sizlerle..

abi kaportacı buldum 6.sanayide istersen tel numarasını verebilirim,sendende bahsettim yardımcı olurlar,düz sactan sana defender bile yaparlar,işçilikleri gerçekten iyi.Bi görüş istersen ..

Murat

karşıyaka' Alıntı:
abi kaportacı buldum 6.sanayide istersen tel numarasını verebilirim,sendende bahsettim yardımcı olurlar,düz sactan sana defender bile yaparlar,işçilikleri gerçekten iyi.Bi görüş istersen ..

Murat

Hemen bekliyorum numarayı;

daha önce defender toplamışlar mı?

6. Sanayide İsmail usta ve ekibi. 0554 491 5377 nosu. Ben bugun yanındaydım xj için görüştüm,dodik montajı için ama polyester oldugu için ben aracın sacını kesmem,ama ne istersen sana sactan yaparım dedi. Ara bi görüş istersen tatminkar olacağına eminim. Benide söyleyebilirsin.

karşıyaka' Alıntı:
6. Sanayide İsmail usta ve ekibi. 0554 491 5377 nosu. Ben bugun yanındaydım xj için görüştüm,dodik montajı için ama polyester oldugu için ben aracın sacını kesmem,ama ne istersen sana sactan yaparım dedi. Ara bi görüş istersen tatminkar olacağına eminim. Benide söyleyebilirsin.

ok. Tşk.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR