Herkese hayırlı günler. elektrik konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle karavanda - 12v buzdolabım( 220 ile çalıştırabilmek için ayrıca adaptörü de var)
- hidrofor
- ayrı bir dalgıç pompa
- ilerde takabileceğim bir webasto olabilir
- telefon şarjı
- led aydınlatmalar olacak. dolayısıyla tamamen 12 v sistem düşünüyorum.
170W panel, 20A şarj cihazı ve 100 veya 150A akü ile bunları rahat karşılayabileceğimi düşünüyorum. ayrıca 220 alabileceğim yerler için araç içinde 3-4 yere priz koymayı düşünüyorum. birini akü yanına şarj edebilmek için. bir seçenek de yaşam aküsünü şoför koltuğu altına konumlandırıp araç aküsünden takviye yapılabilir. sistemde invertör düşünmüyorum. kafamda netleştiremediğim konular;
1- 2 çocukla birlikte gezerken özellikle Karadeniz bölgesinde daha fazla yer görebilmek adına bir yerde 2-3 günden fazla kalabileceğimizi sanmıyorum. sık yer değiştireceğimizi farz ederek araç aküsünden şarj seçeneğini koydum. fakat jel akü alırsam bunları alternatörden şarj etmenin sağlıklı olmadığını okudum. normal bir akü mü almalıyım ya da bu seçeneği tamamen iptal edip güneş enerjisi yeterli olur mu?
2- daha önce okuduğum konulardan edindiğim bilgi ile ekteki elektrik şemasını uygulamayı düşünüyorum. şema ile ilgili düşünceleriniz nedir?çizimler için kusura bakmayın.
3- buzdolabım 12v ile çalışıyor, aynı zamanda 220 adaptörü de var. buzdolabı elektrik bağlantısını hem 12v hattına hem de adaptörle prize bağladığımda, 220 olmadığı zaman aküden beslenecek, 220 olunca aküden geleni anahtarla kapatıp adaptörle 220den beslenecek diye düşünüyorum. doğru mudur?
Biraz uzun oldu. Kusura bakmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 517805