İsviçre'de Bir Hafta

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,922
Ynt: İsviçre'de Bir Hafta-Camping strasse...

Serde karavancılık varya sanki alın yazısı gibi ne yapsam kurtuluş yok, nereye gitsem karşımda hep kamplar, karavanlar...
Kaldığımız evi kiralarken adresine dikkat etmemişim. Taaa ki google map'tan evi arayıncaya kadar. Bir de baktım ki bizim ev camping strasse'de yani kamp caddesinde. Kamp caddesinden görüntüler...
Bu fotoğraf campingin restoranına ait...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Bu kadar karavandan sonra bir de manzara ekleyelim, tam masa üstülük...

[attachment=4]

IMG_2969.jpg

IMG_2968.jpg

IMG_2970.jpg

IMG_2967.jpg

Etiketler
Ynt: İsviçre'de Bir Hafta

Eve vardığımızda uyanan çocuklar acıkmış yollarımızı gözlüyorlar...

[attachment=1]

Kahvaltıyı hızla hazırladık...

[attachment=2]

Ev sahibinin düzenliliği bizi hayrete düşürdü, öyle ki bahçedeki balta kütüğe saplı, bisikletler duvara asılı, masatenisi masası katlanıp brandalanıp kaldırılmış. Bu görüntülerden sonra düzenliliğimle övünen ben bu konuyu tekrar gözden geçirmeye karar verdim...

[attachment=3]

IMG_2973.jpg

IMG_2976.jpg

IMG_2974.jpg

Kahvaltı sonrasında çocuklar garajda gördüğümüz kızaklarla kaymak istediler. Üstelik çok uzağa gitmeye gerek yok, sadece sokağa çıkmamız yeterli...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

IMG_2979.jpg

IMG_2982.jpg

IMG_2987.jpg

IMG_2988.jpg

IMG_2989.jpg

Kızak keyfinden sonra yaklaşık 45 dk. mesafedeki İnterlaken bölgesine ve buranın en önemli kayak merkezi Grindelwald'e gitmeye karar veriyoruz.
Yol oldukça virajlı bir dağ geçişini gerektiriyor. Yol çığ düşmesi nedeniyle 6 saat kapalı tüm yoldaki araçlar mahsur kalmış diyeceğim ama İsviçre gibi bir ülkede böyle şeyler yok :D :D :D. Bunlar ancak bizim ülkemizde yaşanıyor ne yazık ki! :mad: :mad: :mad:
Çok rahat bir yolculukla varıyoruz Yol tek şerit gidiş-geliş olmasına rağmen çok düzenli, trafikte kimse sıkıştırmıyor, korna çalan yok, selektör yakan yok! Tam 16 km.lik sollama yasağını kimse ihlal etmedi, kuzu kuzu hepimiz gidiyoruz. Hız sınırı bazen 80, bazen 60, bazen de 50 km/h ama asla ihlal eden yok.
Bölge günlerden Pazar olması nedeniyle oldukça kalabalık. İnceden inceye kar yağıyor. Tüm insanlar keyifli bir telaş içindeler. Etraf duvar gibi yükselen dağlarla çevrili, bir anda 1000-1200 m. yükseğe ulaşan zirveler her tarafta. Bahar aylarında akmaya başlayan şelaleler şimdilerde buz tutmuşlar.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_2991.jpg

IMG_2993.jpg

IMG_2994.jpg

IMG_2995.jpg

Grindelwald gezisine devam ediyoruz. Bu at arabasını ancak arkadan yakalyabildik...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

IMG_2996.jpg

IMG_2997.jpg

IMG_2998.jpg

çok güzel bir gezi olmuş her yer beyaz ve bi o kadarda güzel paylaşımınız için teşekkürler.

İnterlaken'e dönüp kent içinde dolaşıyoruz. Amacımız açık bir market bulabilmek ama bulunmuyor. Koca Migros'lar kapalı. Neyse orta karar bir marketi açık görüp akşam yemeği alışverişini hallediyoruz. Kent manzaraları...
Bu raylı teleferik az yukarıda girdiği tünelin içinde kayboluyor. Sanırım yukarıda başka bir kayak merkezi var.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_2999.jpg

IMG_3000.jpg

IMG_3001.jpg

IMG_3005.jpg

Gönlünüzce bir gezi geçirdiğinize sevindim, Ailenizle birlikte nice mutlu geziler dilerim.

haşmet abicim fotoğraflara bir solukta heyecanla baktım çok güzel bir gezi olmuş birdahaki gezi sıcak bir yermi olacak acaba diyorum:D

Hüseyin bey ve Salih beğenileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Kasabanın kayak merkezi Schönbüel'e gidiyoruz,Tepede görünen teleferik direği hedef noktamız...

[attachment=1]

Teleferikteyiz. Eskiden bu alete sallanıyor diye binmeye korkardım. Adamlar en az 2000 m. uzunluğundaki teleferiği sadece bir bağlantı direğiyle dağın tepesine çıkarmışlar ama sallantı falan yok. Gayet konforlu şekilde tırmanıyoruz. Ben de rahatça fotolarımı çekiyorum...

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

IMG_3098.jpg

IMG_3111.jpg

IMG_3112.jpg

IMG_3113.jpg

IMG_3114.jpg

Orta noktada 100m.den daha yüksek bir tek direk dağ yamacına inşa edilmiş. Karşıdan gelen teleferikle bu noktada karşılaşıyoruz.

[attachment=1]

Kayak merkezinde kayaklarımızı kiralayıp randevulaştığımız kayak öğretmenimizle buluşuyoruz...

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

IMG_3118.jpg

IMG_3120.jpg

IMG_3128.jpg

IMG_3129.jpg

IMG_3132.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR