İsviçre'de Bir Hafta

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,926

Etiketler
Ynt: İsviçre'de Bir Hafta

Telesiyej'le daha yukarıdaki eğitim pistine gidiyoruz. Hava ısısı -7 derece. Buradaki kafede çocuklar ve eşler sıcak içeceklerini yudumlarlarken biz 4 kişi (ben,oğlum,arkadaşım ve onun kızı) kayak dersine başlıyoruz. Ama bizi bekleyen kötü bir sürpriz var. Oğlum akşam fotoğraf makinesinin hafızasını boşaltmayı unuttuğundan hafıza doldu :mad: burada başka pozumuz yok...

[attachment=1]

[attachment=2]

IMG_3133.jpg

IMG_3135.jpg

Bende Kar ile denize dayanamıyorum.haşmet bey çok güzel görüntüler çok teşekkürler.
Ayrıca merak ettim o tren kaçıncı rakım'dan çıkıyor acaba öyle yüksek bir rakıma.yoksa orada ki yükseklğin çapımı çok geniş. yani bursa gibi yerden uludağa çıkar gibi çıkmıyor herhalde.
Bu arada böyle bir resime ulaştım doğru harita ise muhteşem bir yer.

[attachment=1]

grindelwald-piste-map.jpg

Hava buz gibi, fotoğraflar sisli puslu, her yer karlı... Peki neden içimi ısıtıyor bu görüntüler?

seyyah-34' Alıntı:
Bende Kar ile denize dayanamıyorum.haşmet bey çok güzel görüntüler çok teşekkürler.
Ayrıca merak ettim o tren kaçıncı rakım'dan çıkıyor acaba öyle yüksek bir rakıma.yoksa orada ki yükseklğin çapımı çok geniş. yani bursa gibi yerden uludağa çıkar gibi çıkmıyor herhalde.
Bu arada böyle bir resime ulaştım doğru harita ise muhteşem bir yer.

[attachment=1]Kemal bey burası interleken bölgesi ve gerçekten muhteşem bir yer...

orsaalabanda' Alıntı:
Hava buz gibi, fotoğraflar sisli puslu, her yer karlı... Peki neden içimi ısıtıyor bu görüntüler?
Cem aslında oraya karavanla gitmek vardı...
Bir dahaki sefere inşallah...

Kaldığımız evden kasaba manzarası, sırasıyla gece ve sabah erken saatler...

[attachment=1]

[attachment=5]

Sabah tren istayonuna gidip tren fiyatlarını soruyoruz. Bilet fiyatları uçuk... Zürih gidiş dönüş 66 ChF(x1,4=100 TL) Ama manzara çok güzel...

[attachment=2]

[attachment=4]

[attachment=3]

IMG_3068.jpg

IMG_3076.jpg

IMG_3086.jpg

IMG_3069.jpg

Yeni rotamız Luzern kenti. Bize yaklaşık 35 km. uzaklıkta göl kenarına kurulmuş güzel şehir...

[attachment=1]

[attachment=2]

Kürekçiler antrenman yapıyor...

[attachment=3]

Teknoloji müzesi, ama gezmeye zamanımız yok...

[attachment=4]

[attachment=5]

IMG_3188.jpg

IMG_3190.jpg

IMG_3198.jpg

IMG_3200.jpg

IMG_3201.jpg

Pastacı maketi...

[attachment=1]

Tarihi ahşap köprü ve yanında eskiden zindan olarak kullanılan su sarnıcı. Bu köprünün tavanında 100 tane yerel sanatçının yaptığı resim var...

[attachment=2]

[attachment=3]

Girdiğimiz devasa müzik mağazasının keman bölümünü gezerken bir Türk müzisyenle karşılaşıyoruz. Bu hoş sürpriz bizi mutlu ediyor...

[attachment=4]

Yorgunluğumuzu bu cafede nefis pastalar ve kahve eşliğinde gideriyoruz...

IMG_3212.jpg

IMG_3215.jpg

IMG_3230.jpg

IMG_3234.jpg

IMG_3238.jpg

Bu resmi özellikle ekliyorum. Otoyol kenarlarındaki bu perdeler hem yandan gelen rüzgarı kesiyor, hem de araçların motor sesi çevredeki yerleşim yerlerini rahatsız etmiyor. Panellerin kaplandığı özel bir madde sesi emerek yankılanmasını önlüyor...

[attachment=1]

İsviçre'de marketlerde naylon poşet verilmiyor. Ama parayla kağıt ya da bezden imal edilmiş çantalar satılıyor. Böylece markete giderken insanlar poşete para vermemek için yanlarında çantalarını götürüyorlar. Tıpkı bizim çocukken bakkala manava file götürmemiz gibi...

[attachment=2]

Akşam evde langırt maçı var. Kıran kırana bir mücadeleden baba-kız ikilisi anlımızın akıyla çıkıyoruz.

[attachment=3]

Ertesi sabah başkent Bern'e gidiyoruz. Kasabamızın tepeden görünüşü...

[attachment=4]

Dağlar, dağlar...

[attachment=5]

IMG_3246.jpg

IMG_3260.jpg

IMG_3261.jpg

IMG_3274.jpg

IMG_3275.jpg

Haşmet bey keyifle izliyor ve teşekkür ediyoruz.
Ayrıca yabancıların doğaya ve insana verdiği değerleri yarından tezi yok ülkemde görmek istiyorum.

Kemal bey yabancılardan alcağımız en önemli eğitim doğaya ve canlıya verdikleri değerler eğitimidir. İsviçre düzenliliğiyle ve kurallara saygılı olmalarıyla öne çıkan bir ülke. Adımınızı attığınız anda farkı görüyorsunuz. . .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR