Iskandinavya 2011 Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,302
Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

selam arkadaşlar, daha önce norveçe 2 defa arabamla gitmiştim ,bu sene de 3 . ye niyetli idim,ve allah izin verirse haziranın 26 sında adanadan çıkacam, aşağı yukarı hazırlıklar tamam,bu sene norveçteki 18 yolu gezmeyi planlıyordum ki, kaynağım http://www.turistveg.no/en idi. bu arada sizleri izliyor ve bir an önce çıkmak için sabırsızlanıyorum,hayırlısı belki o yollarda yakın düşersek görüşürüz.:smiley:))

Etiketler

Sayin Siyret, Norvec virüsü sizi de yakalamisa benziyor. Biz bu aksam Mosjoen sehrinde nehirin kiyisinda bir park yerindeyiz. Yarin polar cemberini gecmek istiyoruz. Bu ayin sonunda da Isvec´e gecmeyi planladik. Iki Adanalinin Norvec´te bulusmasi güzel olurdu. Bir daha ki sefere diiyelim. Havalar cok güzel.

Iyi yolculuklar.

16.06.2011
Steinkjer sehrinden sonra E 6 yonunu terkederek 17 numarali yola girdik. Höylandet sehrinde bir piknik yerinde geceledik.

17.06.2011
Tekrar E 6 yoluna dönme planimizi degistirdik ve 17 numarali yola devam ederek 776 numarali yola girdik ve fjordlara kadar gittik. Rörvik sehrine kadar cok güzel manzarali fjordlar gördük. Bu fjordlarda, yol uzun zaman denize cok yakin gidiyor ve fyordlara yürüyerek girmek cok yerde mümkün. Rörvik sehrine giriste motorun aküsü problem yapti. Aküyü sarj etmek icin yakinimizdaki kampingte bir gece kaldik. 14 aylik akü tamamen bozuldugu icin yeni bir akü aldik. Tesadüfen geldigimiz bu kamping (200 NOK=50-55 Lira) cok güzeldi. Tuttugu baliklari temizleyen bir Norvecli, balik satarmisin diye sorunca, bize 3 gün yetecek kadar balik verdi.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

Rörvik yolunda önümüzden gecti. Yolun ke

Tekrar yiyecek aramaya giderken bize tekrar bir göz atti..JPG

Yavulardan bir tanesi gel oynayalim der gibiydi (2).JPG

Burada da cok güzel bir parkyeri vardi. Gecelemek icin ideal bir yer ama henÃÃ

Bu geceyi Mosjöen sehrinde geciriyoruz. Kaldigimiz yerden ve cevresinden resimler:
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

Bu gece kaldigimiz yer.JPG

Yakinimizdaki, restore edilmis eski evler.JPG

Eski evlerden birisi.JPG

Evlerin arasindaki bir shell benzin istasyonu..JPG

Bu bölüm biraz daha farklı geldi bana, insanların sakin ve dinginliği yaban hayata yansımış adeta. Tilki insandan neden kaçmaz?
Balıkçının gönül zenginliği Avrupada unutulmuş değerler olarak anlatılır oysaki. Benzin istasyonu yaşamın sanki 60-70 yıl geriden
geldiğini anlatıyor adeta, oysaki refah ve yaşam kalitesi sıralamasında Norveçi istatistiklerde hep 1. sırada görmezmiyiz.

Hüseyin bey,tükenerek pardon dilim sürçtü tüketerek kalkınmanın erdemleri ile yaşayan bizlere çok şey anlatıyorsunuz..

19.06.2011
Leven bey, bügün Moi Rana sehrinde de benzer evler gördük. Aralarinda gezerken insan bir asir geriye gider gibi. Evlerini kültürlerinin bir parcasi görüyorlar ve hic olmazsa bir kismini böyle koruyorlar.

Bu günümüz cok hareketli gecti.

Geceledigimiz Mosjöen sehrini cikarken polis E 6 karayolunu kapatmis alkol kontrolü yapiyordu. Her gelenin üflemesi gerekiyordu. Ben neticeyi sifir görünce cok sevindim. Yaz tatilinin basinda, bir Pazar günü saat 10´da, böyle büyük bir yolu kapatip alkol kontrolü yapan polisten cekinmek lazim.

Ögle saatlerinde Moi Rana sehrinin eski ahsap evleriyle meshur, Moholmen mahallesini gezdik ve su evleri gördük.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Moi Rana´da ahsap evler-Moholmen mahallesi.JPG

Ahsap evler 2.JPG

Ahsap evler 3.JPG

Ahsap evler 4.JPG

Ahsap evler 5.JPG

Ögleden sonra Polar Cemberini gectik. Yola Bodö yönünde devam ettik. Bu geceyi Fauske sehrinde güzel bir kampdisi yerde (resmi bir yer, herhalde belediye yaptirdi. Ücretini yarin sabah ögrenecegiz). Su anda saat 0.33, gündüz gibi aydinlik.
Bu gün gördüklerimizden bir kac resim.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Polar Cemberini Gectik.JPG

Polar cemeberini gecince gördügümüz bu n

Asma köprü.JPG

Elch-Bu Almanca adi. Annesi aniden önümüze cikinca hem

Annesinin arkasindan yola cikmadan bizi gitsinler diye bekledi. Biz gitmeyince o kpsarak ÃÃÂ

Ilhan bey uyku konusunda ilk günler kolay olmadi. Ne zaman uykumuz gelirse yatiyoruz. Dikkatimizi ceken bir konu Martilarin da bizim gibi sorunlari oldugu. Gece yarisi kavga etmeye basliyorlar. Dün gece kalktim ve cok bagiran martinin resmini cektim.

20.06.2011

Norvec gezisi planlayanlar. dün gece Fauske sehrinde kaldigimiz yerin koordinatlarini, hazirlik defterine not etsinler. Güzel bir yer. Sehir yürüyerek gezilebilir. Karavanin bütün ihtiyaclarini karsilayacak tesis var ve ücretsiz.

Koordinatlari : N67°15.427` - E15°23.038`

Bu gece kalacagimiz yerin koordinatlarini yanimizdaki gezi kitabindan aldik. Balik tutmak icin iyi bir yer deniliyordu. Bunu bilen cok balikci varmis. Erken geldigimiz halde son yeri kapabildik. Günlerdir burada kalan Fransiz ve Hollandalilar tuttuklar baliklari temizliyorlardi.

[attachment=1]
[attachment=2]

[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Dün gece kaldigimiz yer.JPG

Gece saat birde bizi uyutmayan martilardan birisi.JPG

Bu gece kaldigimiz yer balik tutanlarin cok sevdigi bir yer.JPG

Geceleme yerimiz..JPG

Lofoten yakinlarindayiz. Bugün yagmurlu  ama 19 derece..JPG

"Hacı Hüseyin Bey" oldunuz; daha önce Kuzey Kutup Dairesi'ni geçmiş miydiniz? Geçtiyseniz, kusura bakmayın; atlamışım... Yazın bu sıcak günlerinde, kuzeyde serin serin; oohhh!.. :D

İyi yolculuklar!..
Cavid Sezen
Not: Bu "hacı olma olayı" sanırım tümümüzü sardı...

Hüseyin bey, güzel görüntüler için teşekkürler. Özellikle tilki ailesine bayıldım. İnsanlara alışkın oldukları her hallerinden belli, tıpkı bizim buradaki Kuşadası Dilek yarımadası milli parkında yaşayan yabani domuzlar gibi! Onlar da rahatlıkla insanların arasına yavrularıyla karışıp etrafta yiyecek ararlar...
:smiley: :smiley: :smiley:

Cavid bey haciligi ciftledik. Bugüne kadar havalar cogunlukla güzeldi. Bugün büyük bir rüzgar var ve hava sicakligi su anda 9.5 derece. Sizin icin cok görecek seyler var burada. Önümüzdeki günlerde burasi icin tipik bir kac evin resmini gönderecegim.

Hasmet bey saniyorum tilikiler burada avlanmiyor. Onun icin de insanlari bir tehlike olarak görmüyorlar. Tilki yavrularini bizim yanimizda birakip gitti. Yuvalari yola cok yakin oldugu icin büyük tehlike icindeler. Akilli tilki bunu düsünemiyor. Karavaniniz bitti mi? Yollarda karsilastigimiz karavanlar icinde panelvanlarin sayisi oldukca yüksek.

Halil bey cok tesekkürler.

21.06.2011

Bugün 2saat 15 dakika süren zevkli bir deniz yolculugundan sonra Skutvik´ten Svolvaer sehrine gectik. Lofoten´i gezerken böylece bir gün kazanmis olduk. 6 metreden kücük karavanlar ve 2 kisi icin gecis ücreti 468 Nok, yaklasik 125 lira. Güneye dogru ilerleyerek Ramberg sehrine geldik. Hava cok bulutlu oldugu icin gece yarisi günesini bu gece göremeyecegiz. Ümit yarinda.

Bu geceyi gecirdigimiz yer deniz kiyisinda, Kabeljau cinsi baliklarin kurutuldugu bir yerin yanindayiz.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Skrova adasi. Feribot buraya da ugradi..JPG

Lofoten da kiylara yakinyerlerde böyle kücük adalar cok

Kurutulan balik Lofoten icin büyük bir gelir kaynagi. Bu baliklar gene

Kurutulan balik baslari.JPG

Yan larinda bir süre durduk. Cok sert rüzgar hic umurlarinda degildi..

Hüseyin bey, benim karavanı bitirmeme daha çok zaman var, ama kendim yavaş yavaş imalatına başladım. Geçen hafta 12-220 volt elektrik tesisatlarını bitirdim. Camper tarzı karavanlar bana göre bir çok açıdan daha avantajlılar (hele bizim ülkemizde bu avantajlar katlanarak artıyor)
Yeni görüntüleriniz de eskiler gibi çok güzeller. Payalşımınız için teşekkürler :smiley: :smiley: :smiley:

Oguz bey, iki gündür firtina ve yagmurla mücadele ediyoruz. Diger taraftan da, az önce Alman karavan forumda gezi anilarini okudugum bir karavanci, 25 yildir, her yil Norvec´e geldigini yaziyor. Bu forumda herhalde bunun icin Norvec virüsünden bahsediyorlar.

Hasmet bey kolay gelsin. Kendi karavanini yapmak hic bitmeyen zevkli bir istir.

22.06.2011

Bugün Lofoten adalar grubunun köprüyle gidilebilenlerini gezdik. A sehrindeki (sehrin ismi hakikaten A) iki tane balikci müzesini gezdik. Özellikle kuru baliklarla ilgili müze ilgincti. Baliklarin büyük bir kismi hic tuzlanmadan aylarca disarda kurutuluyor. Bugün gibi cok yagmurlu ve firtinali havalarda, hatta kar yagdiginda baliklar hep disarda. Bugün kurutulan balik baslarinin yakinindan gectik, cok kokuyordu. Martilarda üzerlerine konmuslardi. Kuruyunca artik kokmadiklari bize söylendi.
Bu geceyi Svolvaer sehri yakinlarinda bir kampingte geciriyoruz (elektrik haric 21 €). Acik internet olanagi var. Saniyorum yarin Narvik yönünde yola devam edecegiz.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

A Lofoten adalar grubunun en güneydeki sehri. Bu parkin arkasinda yol bitiyor..JPG

Bu gördüklerimiz balikci kulübeleri. iclerinde devamli

Bir balikci kulübesinin yakindan görünüs

Burasi A sehrindeki Kurutulmus balik müzesi.JPG

Baliklarin baslari ayrica krurutuluyor. Kurutulan balik kafalari Afrika ülkelerine sa

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR