Iskandinavya 2011 Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,307
Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Cavid bey hammerfest´te bir Türk kebabi yemek nasip olmadi.

27.06.2011

Norvec gezimiz bugüne kadar genellikle yol amactir anlayisi ile gecti. Hemen her kilometrenin tadini cikardik diyebiliz. Bugün gezimizin en kuzey noktasina geldik. Su anda karavancilar-Alternatif Nordkapp Gamvik´teyiz. Degisik ülkelerden toplam 9 karavaniz. Barent denizinin kiyisindayiz. Buraya gelirken ne tünel ne de giris ücreti ödeniyor (Nordkapp´ta 100 Euronun üzerinde). Hava devamli degisiyor ama cogunlukla güneslik. Karsimizdaki deniz fenerinin kahvesinde az önce birer kahve ictik. Kahveci neseli konuskan bir insan. Golf sicak su akintisi buranin iklimini etkiliyor. Deniz hic donmuyor. Denizden uzaklastikca hava da soguyor. Buradan ileriye artik yol yok. Kuzey kutbuna varabilmek icin yaklasik 2100 kilometre yüzmek lazim!

Yarin Kirkenes istikametinde yola devam edecegiz. Dönüs gezi planinda bir degisiklik yaptik. Kirkenes yakinindaki, Neiden sehrinde Finlandiya´ya gececegiz. Buraya gelmisken Finlandiya´nin kuzeyindeki „Tundra „ yi görmek istiyoruz. Neiden sehrinden sonra Inari gölü yanindan gecerek, Kittila sehri üzerinden yola devamla Kolari sehrinde Isvec´e gecmeyi planladik. Finlandiya ve Isvec´te internet baglantisi nasil bilmiyorum. En yakin zamanda görüsmek üzere…

Gamvik´ten resimler:
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3][attachment=4]
[attachment=5]

Elim bos dönsemde Baren Denizinde balik avladim diyebilirim..JPG

Elim bos dönsemde Baren Denizinde balik avladim diyebilirim..JPG

Yakinimizdalar..JPG

Gamvik.JPG

Bu satirlari yazarken önümüzdeki manzara..JPG

Etiketler

Meydanlar bile boş olunca kebapçıda saat mefrumunu yitirmiştir. Şelale ve buzul resimleri boyut olarak herhalde
düşündüğümdende büyük olsa gerek.

Tam resimleri gönderirken yanimizdaki komsu balina var deyince ayni resmi ikinci defa gönderdim. Balina devamli su yüzüne cikip tekrar batiyor.

[attachment=1]
[attachment=2]

Gamvik kücük bir yer. yarin gezecegimiz bir müze bir de

Süpermarket.JPG

Fotograflar , sizinle bizi oralara götürüyor. Teşekkür ederiz

Norveçte , çimen çatılar, renkli evler , sakin yaşam ve muhteşem güzel doğa

istanbulun ses ve beton deryası yerleşimin yanında , oraların sakin yaşamı çekiyor insanı.

oraların insanları sakin, panik yok ... bizler ise zamanı ne kadar çabuk bitiriyoruz gibi bu keşmekeşde :(

Dönüş rotanız , bizim eski rotamız gibi oldu şimdi . ,

Biz o rotadan yukarı çıkmıştık
http://www.nefer.com.tr/Gezi/Iskandinav/1_Onsoz.html
yazının bir kısmı buradan görülebilir

Görüşmek üzere

Oguz bey,
Ilhan bey,
Halil bey, ücünüze de tesekkürler.

Nermin Hanim anilariniz cok güzel, bir kismini heyecanla okudum. Biraz sonra okumaya devam edecegim. Sizin ve bizim anilarimiz bazi konularda birbirlerini tamamliyorlar. Cok tesekkürler.

28.06.2011
Bugün, günesli havada, cok güzel gecen bir yolculuktan sonra Finlandiya sinirina geldik. Yolda bazi yerleri, günesin de etkisiyle Akdeniz kiyilarina benzetiyorduk. Ama termometre hala Polar cemberinde oldugumuzu bize hatirlatiyordu.Yanimizda hala Norvec parasi oldugu icin Norvec tarafinda bir kampingte kaliyoruz. Herhalde sinirda oldugu icin en pahali ve en kötü kamping. Norvec´te oldugumuz icin internet kartini kullanabiliyorum.

Burasi Rusya, Norvec ve Finlandiya sinirlarinin birlestigi bir yer. Rusya buraya 42 km mesafede. Aslinda Rusya´dan, Murmansk 280 km, Moskova 2100 km üzerinden de geriye dönülebilir. Belki bir dahaki sefere. Buradan evimize uzakligimiz 3300 km (Finlandiya-Isvec üzerinden).
Yarin sabah Finlandiya´ya geciyoruz.

Dün resimleri foruma gönderdikten sonra bir saat kadar kiyidaki balinalari seyrettik. Herkes einde kamera kiyiya kostu. Fakat su yüzüne cikacagi zamani kestirmek zor oluyordu. Bende bir kac resim cekebildim. En iyisi asagida. Ayrica iki gün önce yasadigimz gece yarisi günesi. Aslinda hertaraf gündüz gibi aydinlik, ama resim günese karsi cekildigi icin karanlik gözüküyor.

[attachment=1]
[attachment=2]

Gece yarisi günesi..JPG

Balina.JPG

Hüseyin bey eşim ve ben yazınıza ve fotoğraflara her bakışımda mest oluyoruz, teşekkürler :smiley: :smiley: :smiley:

Paylaşım için teşekkürler.Sanki oradaymışım gibi hissettim ;D

Hepinize ilgi ve desteginiz icin tesekkürler.

29.06.2011
Konaklama yerine geldigimizde hava sicakligi 28.5 dereceydi. Polar cemberinin icinde saniyorum bu pek alisilmamis bir sey olsa gerek. Konaklama yerimizden resimler:

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Hemen yanindan da bu nehir geciyor..JPG

Ates yakilacak ve izgara yapilacak ocak..JPG

Bu rastladigimiz ender konaklama yerlerinden birisi. Karavanin arkasindaki kücÃÂÂ

Icerisinin bir baskA yönden görünüsÃÃ

30.06.2011

Konakladigimiz yerden 40 km sonra Kitilla sehrine geldik. Alisveris yaptigimiz markette sarap fiyatlari Türkiye´deki gibiydi. Yiyecek fiyatlari Almanya´nin iki kati diyebiliriz (Norvec´te 2-3 katiydi ve alkollü ickiler daha da pahaliydi). Sehrin kenarindaki nehirin köprüsünün üzerinden gecerken nehirde yüzen insanlari görünce hemen yanimizdaki kampinge girdik ve nehire kostuk ( hava sicakligi 28 dereceydi). Geceyi bu kampingte gecirdik (elektrik haric, dus ve sauna dahil 20 € ).

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

Bugün kaldigimiz kamping.JPG

Nehir kenari plaj gi biydi..JPG

Her kampingte böyle cadirla gezenlere rastlamak..JPG

Polar cemberinde nehirde yüzdüm diyebilirim..JPG

01.07.2011

Bugün Isvec´e gectik. Jockfall isimli bir selalenin yanindaki kampingteyiz.

[attachment=1]
[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Bu da bugünkü selale. Su anda gürültÃ

Selalenin alt tarafindayim.JPG

Bugün cabuk kacmadi.JPG

Yeniyken mutlaka cok güzeldi..JPG

Bu da kampingin önünde duruyordu, VW-Bus´un yaninda..JP

Hüseyin bey yine çok güzel fotoğraflar eklemişsiniz. Manzaranın güzelliğinden başka çevrenizde gördüğünüz ilginç görüntüleri (vw bus gibi) bizimle paylaşmanız çok hoş, ama polar çemberdeki ısının yüksekliği hayli korkutucu :( :( :(
Küresel ısınmanın ne boyutta olduğunu gözler önüne seriyor. Bu nedenle de bizim ülkemizde garip garip yerlere şiddetli yağmurlar yağıp seller oluşuyor :( :( :(
Paylaşımınız için size çok teşekkür ederim, sizi izlemeye devam ediyoruz :smiley: :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR