Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz
Sayın Akdeniz , Hüseyin Bey
Güzel gezi rotanız ve paylaşımınız için teşekkürler. Sizinle birlikte bu satırları okuyan herkes sanal olarak geziyor . İskandinavya sakinliği , doğası ile herkesi tekrar tekrar yanına çağırıyor. Türkiyede şelale görmek için 1000 metre ve üstüne çıkmak gerekirken , bazen 1 şelale göreceğiz diye onca yol katederken, oralarda yolda giderken (deniz seviyesinden 300 metre yukarıda) , bir çok şelale görebiliyorsunuz. Bu manzara öyle beyninize kazılıyorki, bir süre sonra çok doğal gelmeye başlıyor. Nereye baksanız, yağlıboya tablosndan çıkma muhteşem manzara var. Lakin gördüğünüz deniz sizi çağırsa bile çok aldanmamak lazım. zira buz suyu çünkü. Ben Norveçte iken, buranın manzarasının altına, bizde akdeniz, eğedeki deniz sıcaklığı olsa diye düşünmüştüm. Yeşil dağlar ve sıcaklayınca denize girebileceğin su. Hayali çok hoş. Ancak mümkün değil. Gamvik te hava 10 drc idi ve acayip rüzgar vardı. biz arabanın kapısını açmaya zorlanırken, 10 yaşındaki bir çoçuk kısa pantalonu ile gayet sakin bisiklet kullanıyordu. Bize göre kış havası , ona göre ise yaz havası idi. Oralarda kışın -40 drc lere düşüyor sıcaklık. İskandinavyada manzara sizi öyle dinlendiriyorki ,zaman çok yavaş akıyormuş gibi geliyor. Doğa güzel , az insan, huzurlu anlar yani
Geyikler ile iligli yollara tabelaler koymuşlar isveçte bile vardı. . Ama onlara biz Lapland bölgesine gelmeden rastlamadık. Hele ferhatın ilk geyikleri görüp , hemen arabayı durdurup, geyiklerin peşinden bir koşturması vardı. Görülmeye değerdi. Birde bir tüneli geyikler basmıştı. o zaman onlarla bol fotograf çektirdik. çünkü geyikler 40-60 dak orada kaldı. yol tıkandı. herkes arabadan çıktı. insanlar geyiklerin keyfi gelsinde, tüneli terketsin diye bekledi. Lakin tünel 10C altı dışarsı 20 C gibi. geyikler halinden memnun. geyiklerde terketme umudu olmayınca , birileri tünelde kovalamaca yaptı onlara. Ama kimse 1 saat süreçte korna çalmadı. Biz bu insan seli ve zamanı yakalamak adına, ne kadar tez çanlıyız ve hemen 2 dak trafik tıkansa , ellerimiz kornalarda
Ben sokak konserlerini sevdiğimden, Bergende ki baba ( el gitar , agız flüt , ayak battery çalıyor ) ve kızın (gitar) konseri ile Stockholm deki perküsyon konseri - 6 kişi (Sen petersbug dan gelen konservatuar öğrencileri) unutulmazlarım arasında. onların cdlerinide almıştık. Ben Akdeniz - Hüseyin beyden ricam, gezerken rastladığı begendiği sokak konserlerinden kayıt alabildikleri olursa , paylaşmaları rica ederim.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=72962.0 başlık altında bu konuya değinmek istedim. gezerken yakaladığımız güzel müzikleri paylaşalım.
Sizlere keyifli ve sağlıklı seyahatler dilerim. Herşey gönlünüzce olsun
Yolunuz Açık olsun