Iskandinavya 2011 Gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 108,752
Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Hüseyin Bey,
Şelale fotoğrafları bu güne kadar gönderdikleriniz arasında beni en çok etkileyenleri oldu. Herhalde oralarda yaşayanlar,'' hidro elektrik santralleri kurulacak'' diye bir korku hissetmiyorlardır.

Karavanınız da dikkatimi çeken, kullandığınız tente.Daha çok çekme karavanlar için diye tanıtılıyor. Ancak bir çok moto karavanda da monte edildiğini gördüm. Mafsalları olmayan bu tentenin kullanımı ile ilgili bilgi verirmisiniz.(kurulum,rüzgarda ki sorunları,fiyatı vb.)

Eşinize ve size sağlıklı,neşeli geziler dilerim.
 

Etiketler
Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Mahşerin üç Hüseyin'i bir araya gelmiş bulunuyooorrr... :eek: :eek: :eek: Rüzgar ,Akdeniz, Aliço..

Şelale fotoğrafları , konakladığınız piknik alanı ve diğer görüntüdeki her şey oraya yapılacak gezi için hevesimizi her geçen gün arttırıyor.
Mutlu günler dilerim. :smiley:
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

paylaşım için çok teşekkürler resimlere bakarken kendimi bir anda oradaymışım gibi hissettim inş bizede nasip olur oraları gezmek...
daha çok resimlerinizi bekliyoruz.....
büyükbir keyifle takip diyelim.........
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz


Hüseyin bey (Alico), evet tente daha cok cekme karavanlarda kulanilan türden. Panelvan tipi motorkaravanda da kulanilabilir, en fazla 120 km hizla gidilmesi gerekir diye katalogunda yaziyordu. Ayni cekme karavanda oldugu gibi sürmeli yeri var ve söküp takmasi cok kolay. Ben devamli karavanda takili birakiyorum. Eni 285 cm, fiyati, saniyorum 185 € idi ( ebay´den aldim). Acip kapatmak elle yapiliyor, alistiktan sonra 2-3 dakika sürüyor.. Kuvvetli rüzgarlara karsi ayni pahali tenteler gibi dikkatli olmak lazim.


Degerli Adasim (Rüzgar), komaklama konusu Norvec´te hakikaten sorun degil. Picknick yerlerini cogunlukla wc nedeniyle seciyoruz. Hemen hepside güzel manzarali yerlerde. Ayrica yollarda devamli karavanin ihtiyacini giderecek/karsilayacak tesisler var.

Bugün de cok sayida selale gördük. Bütün hepsinin temmuz ve agustos aylari icin yetecek suyu varmidir bilmiyorum ama haziran ayinda sayisiz selale var.


Süleyman bey Norvec´i gezi planlarinizin bir yerine not edin. Bu ülkedeki tabii güzellikler Avrupa´da baska hic bir ülkede yok.


Dilek ve temennileriniz icin cok tesekkürler.


Bu aksam bir nehirin kiyisinda silek olatalari ile balik tutan balikcilarin park yerinde onlari seyrediyoruz. Bir kac resim cektikten ve birami ictikten sonra geliyorum.
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz


13.06.2011

Bugün gezi planlarimizi degistirdik. Bir kac gün fyord, tünel ve feribot görmek istemiyoruz. Lilihammer üzerinden Trondheim´a gitmek istiyoruz. Bu geceyi Gol sehri yakinlarinda, Hemsil nehri kiyisinda geciriyoruz. Burada saat su anda 23.14 ama hala aydinlik. Aslinda artik bütün gece tam karanlik olmuyor.

Bugün gördüklerimiz:
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4][attachment=5]

Bu gece konakladigimiz nehirde sinek oltasiyla balik tutan balikci


Piknik yerimizin yanindaki selale


Fyorddaki fer ibot


245 km uzunlugundaki tnelin icindeki park yeri


Hepinizin sihhatine
 




Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Vayyy beee...(F) Tipi feribot taa oralara kadar gitmiş !.. :eek:

[attachment=1]

F Tipi feribot
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

:smiley: yarasın afiyet olsun .....

Sayın Ruzgar'ın ve sızın gezi yazılarınız muthiş , İyi yolculuklar diliyoruz.... Tabiki yazılarınızı dört gözle bekliyoruz...


İlknur-Mahir
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Valla ne diyeyim bilmem ki... Bildiğini sanmak var,öğrenmek var . Eh işte, yaşamak vaaar, yaşamak var !
 




Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Sayın Akdeniz , Hüseyin Bey

Güzel gezi rotanız ve paylaşımınız için teşekkürler. Sizinle birlikte bu satırları okuyan herkes sanal olarak geziyor . İskandinavya sakinliği , doğası ile herkesi tekrar tekrar yanına çağırıyor. Türkiyede şelale görmek için 1000 metre ve üstüne çıkmak gerekirken , bazen 1 şelale göreceğiz diye onca yol katederken, oralarda yolda giderken (deniz seviyesinden 300 metre yukarıda) , bir çok şelale görebiliyorsunuz. Bu manzara öyle beyninize kazılıyorki, bir süre sonra çok doğal gelmeye başlıyor. Nereye baksanız, yağlıboya tablosndan çıkma muhteşem manzara var. Lakin gördüğünüz deniz sizi çağırsa bile çok aldanmamak lazım. zira buz suyu çünkü. Ben Norveçte iken, buranın manzarasının altına, bizde akdeniz, eğedeki deniz sıcaklığı olsa diye düşünmüştüm. Yeşil dağlar ve sıcaklayınca denize girebileceğin su. Hayali çok hoş. Ancak mümkün değil. Gamvik te hava 10 drc idi ve acayip rüzgar vardı. biz arabanın kapısını açmaya zorlanırken, 10 yaşındaki bir çoçuk kısa pantalonu ile gayet sakin bisiklet kullanıyordu. Bize göre kış havası , ona göre ise yaz havası idi. Oralarda kışın -40 drc lere düşüyor sıcaklık. İskandinavyada manzara sizi öyle dinlendiriyorki ,zaman çok yavaş akıyormuş gibi geliyor. Doğa güzel , az insan, huzurlu anlar yani :smiley:

Geyikler ile iligli yollara tabelaler koymuşlar isveçte bile vardı. . Ama onlara biz Lapland bölgesine gelmeden rastlamadık. Hele ferhatın ilk geyikleri görüp , hemen arabayı durdurup, geyiklerin peşinden bir koşturması vardı. Görülmeye değerdi. Birde bir tüneli geyikler basmıştı. o zaman onlarla bol fotograf çektirdik. çünkü geyikler 40-60 dak orada kaldı. yol tıkandı. herkes arabadan çıktı. insanlar geyiklerin keyfi gelsinde, tüneli terketsin diye bekledi. Lakin tünel 10C altı dışarsı 20 C gibi. geyikler halinden memnun. geyiklerde terketme umudu olmayınca , birileri tünelde kovalamaca yaptı onlara. Ama kimse 1 saat süreçte korna çalmadı. Biz bu insan seli ve zamanı yakalamak adına, ne kadar tez çanlıyız ve hemen 2 dak trafik tıkansa , ellerimiz kornalarda :(

Ben sokak konserlerini sevdiğimden, Bergende ki baba ( el gitar , agız flüt , ayak battery çalıyor ) ve kızın (gitar) konseri ile Stockholm deki perküsyon konseri - 6 kişi (Sen petersbug dan gelen konservatuar öğrencileri) unutulmazlarım arasında. onların cdlerinide almıştık. Ben Akdeniz - Hüseyin beyden ricam, gezerken rastladığı begendiği sokak konserlerinden kayıt alabildikleri olursa , paylaşmaları rica ederim.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=72962.0 başlık altında bu konuya değinmek istedim. gezerken yakaladığımız güzel müzikleri paylaşalım.

Sizlere keyifli ve sağlıklı seyahatler dilerim. Herşey gönlünüzce olsun :smiley: Yolunuz Açık olsun
 


Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Hüseyin bey şu anda Aydın'da ay tutulmasını seyrediyoruz, bir tarafta böyle güzel bir doğa olayı diğer taraftaysa sizin gezi notlarınız. Ben de bu güzel ortamda size kadehimi kaldırıyorum, sağlıcakla...
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Katilimlariniz icin hepinize cok tesekkürler.


Nermin hanim, dediginiz gibi, gördügümüz güzel manazaralar bize de olagan gelmeye basladi. Artik öyle bir selalenin resmini cekmek icin durmaz olduk. Gezimiz yavas ilerledigi icin gördüklerimizi, yasadiklarimizi esimle hemen hergün konusuyoruz. Norveci Avrupa´nin ( belkide dünyanin) en güzel ülkesini yapan, insanlarin azligi ( yüzölcümü Türkiye ´nin yarisina yakin ama nüfusu 4.3 milyon), devamli yagmurlari, Polar cemberinde kisin aylarca dogmayan günesi (23 kasim- 21 ocak arasi günes hic dogmuyor) ve ülkesini seven, koruyan, tertemiz tutan insanlari oldugu konusunda esimle hemfikiriz.

Biz de, eger okadar kuzeye gidebilirsek Gamvik´e gitmeyi planliyoruz.

Bundan sonra sokak konserlerine daha fazla dikkat edecegim.


Hasmet bey, burada hala aydinlik diyebiliriz, su anda saat 0.43. Ay tutulsa farkedilmez saniyorum (zaten bulutlu). Size eglenceli bir gün dilerim.
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

14.06.2011
Lilihammer yakinlarinda, güzel manzarali parali bir yolda geceledik. Kaldigimiz yer oldukca issiz, cok yüksek ve cok soguktu Gece yarisi termometre 3 dereceyi gösteriyordu). Sabah yagmurla kalktik ve hemen yola ciktik. Yol asfalt olmadigi icin karavananin camurdan rengi degisti. Keskin virajli bir yoldan Oslo-Trondheim yoluna ( E 6) inerken yolun bir kismini sel götürdügü icin biraz dolastik.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

14haziran gecesi konakladigimiz yer cok yksek ve issizdi


Evleri ormanin icinde grmek mmkn degil Tatil evleri


Burada ve bu masada gzel bir piknik yapilabilir Burada yksek sezon


Bu cevrede bahcelerin etrafini byle ceviriyorlar Tahtalarin durusu ilginc
 



Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

15.06.2011
Dün geceyi Tronheim`e 50 km mesafedeki Lundamo sehrinde, büyük bir nehirin kiyisinda gecirdik. 4 gece kampdisi geceledikten sonra kamping sirasi gelmisti.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Dn gleyin piknik yerimiz


Dn gece kaldigimiz kampingin resepsiyonu


Trondheimda Galeri Kafenin mzikcisi


Kampinglerde gecelerlken yemek yapma sirasi bende Dn mende Alabalik


Cp arabasinin da resmi cekilir mi demeyin Yaya yolunda beklerken durdu ve bana yol
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,622
Mesajlar
1,521,199
Kayıtlı Üye Sayımız
172,267
Kaydolan Son Üyemiz
Aylin aksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst