Iskandinavya 2011 Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 108,984
Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Müthiş...
En sevdiğim doğa görüntüleri...
İyi ki bizlerle bunları paylaşıyorsunuz...
Fyordlardan daha fazla görüntü istersem umarım açgözlülük yapmış olmam...

Etiketler

Hüseyin bey çok çok güzel resimler. Deniz fenerleri hep ilgimi çekmiştir. Özellikle Karadeniz sahilinde bolca görmek mümkündür. Ama Norveç'tekiler de bir harikaymış...
Paylaşımınız için teşekkürler :smiley: :smiley: :smiley:

Gerçekten Oğuz hocam gibi düşünüyorum,ben ilk fiyordları Tarkan ın dergisinde görmüştüm,Orso vardı onunla mücadelesinde hep göz önünde olurdu manzara,arkadan fiyordlar beynime kazınmıştı,tabi defalarca okumamın etkisi büyük.

[attachment=1]

Şimdi buralara gidebilme şansımız var aklıma bile gelmeyen,siz karavancılar sayesinde artık neden olmasınlara dönmeye başladı.

Sağolun Hüseyin bey.

6830.jpg

Lysefyor-Preikestolun
Bugün Lysefyord´u gemi ile gezdik. Bu fyordu üc sekilde görmek mümkün.
Birincisi, meshur Preikestolun´a cikip (Fyord´tan 600 metre yüksekte) oradan bu muhtesem manzarayi seyretmek. Tabii ki en güzeli bu.
Ikincisi, dün bizim yaptigimiz gibi 14 km´lik yolu giderek fyordu görmek.
Ücüncü olanak, yine bugün yaptigimiz gibi bir gemi ile gezmek. 42 km uzunlugundaki fyord gemi ile 5 saatte geziliyor. Bu geziden sonra Norvec´i biraz daha iyi taniyoruz diyebiliriz.
Gezimizden resimler:

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Meshur Preikestolen. Buradan asagiya bakan degerli adasim Rüzgar, manzaranin nasil ol

sarp kayalar 2.JPG

Seyircilerimiz.JPG

Caglayan 9.JPG

Camping +Caglayan.JPG

Değerli gezgin adaşım Akdeniz45 in Norveç gezisini büyük bir özlemle izliyorum.
Bu geziniz bir çok arkadaşa ilham kaynağı olmaktadır inanın.

Size bir küçük anımız...Lapland'da sevimli geyikcikler (Ağustos.1998)...
[attachment=1]

Gezinizin sorunsuz geçmesini dilerim.

Laplan da geyikler.jpg

Keşke benim de böyle anılarım olsaydı da paylaşsaydım, ben de ordaydım diyebilseydim ... Paylaşımınız için teşekkürler ....

RÜZGAR' Alıntı:
Değerli gezgin adaşım Akdeniz45 in Norveç gezisini büyük bir özlemle izliyorum.
Bu geziniz bir çok arkadaşa ilham kaynağı olmaktadır inanın.

Size bir küçük anımız...Lapland'da sevimli geyikcikler (Ağustos.1998)...

Gezinizin sorunsuz geçmesini dilerim.
Kesinlikle Rüzgar'a katılıyorum. Bu yazı dizisinden sonra, rotasını oraya çevirecek çok sayıda karavancı olacaktır. :smiley:

Kirkenes'ten Bergen'e doğru gitmekte olan posta gemisinin Nordkapp önünden geçerken uzun uzun selam düdükleri çaldıktan hemen sonraki fotoğraf. 15.07.2003
[attachment=1]

Nordkapp_03.JPG

Muhteşem!.. Gerçekten... Tanımlayacak başka kelime bulamıyorum.

Gezip görmeyi en çok istediğim yerlerden biridir İskandinavya Yarımadası. Bir gün gerçekleşir mi, yoksa sadece hayal mi, bilmiyorum?

Yakın vadede gerçekleşemeyeceği açık. Fotoğraflarla avunuyoruz şimdilik. Paylaştığınız için teşekkürler..

teos' Alıntı:
Ne zaman gidiliyor, Temmuz'da ben hazırım ...
Keşke ben de hazırım diyebilsem. Şimdilik anıları karıştırıyorum. ::smiley:

İki ay vakit ayırmak ve bu süreye uygun geçerli vize almak lazım. :-\
Nermin de bir taraftan Ukrayna Rusya filan inceliyor. ;D

Herzaman katkida bulunanlara cevap veremiyorum. Bu türlü katilimlar gezi notlarini zenginlestiriyor. Ayrica hepinizin dilek ve temennilerinize cok tesekkürler. Norvec karavancilarin ihtiyaclarini karsilamak icin cok iyi hazirlanmis bir ülke. Gecelemek icin yer bulmak sorun degil, ama insan hep daha iyi bir yeri bulabilirmiyim cabasinda oluyor. Ülke güvenli, issiz yerlerde rahatlikla gecelemek mümkün. Bu durumlarda nelere dikkat etmek lazim oldugu konusuna önümüzdeki günlerde deginecegim.

Bugün kelimenin tam anlamiyla “ amacimiz yol oldu”. Gittigimiz yol cok güze manzaraliydi. Bazi yerlerde fyordlara kus bakisi baktik. Dün geceyi gecirdigimiz Jörpeland sehrindeki kampingten (internet+dus dahil yaklasik 30 €. Son 5 gece kampdisi konakladigimiz icin, kampinge gitmek gerekiyordu ) bu sabah yola ciktik ve ögleden sonra Sand sehrine geldik. Su anda bir müzenin park yerinde 4 baska karavanla kaliyoruz. Bugün geldigimiz yolun adi „Ryfylkevegen“, bir turistik yol, Norvec´te 18 yesil yoldan birisiymis. Bazi yerde oldukca dar ama, Norvec´te bu sorun olmuyor.

Internete girerken herzaman yaptigim gibi, önce kaldigimiz yerde acik internet varmi diye baktim. Evet müzenin inteneti herkese acik. Norvec´te bu cok karsilasilan bir durum. Su anda esimde kendi laptopunun basinda. Firsat bu firsat.

Bugünkü resimler:
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Geceledigimiz park yeri Sandsfyordun kiyisinda.JPG

Bu yaziyi yazarken önümdeki güzel gemi.JPG

Bugün yolda karsilastik..JPG

Ögleyin piknik yerimiz..JPG

Bu  levhada görülen karavanin altini gösteren ok, burad

Ilhan bey tesekkürler.

Bugünkü yol güzergahimiz:
Sand-Suldal-Botnen-Röldal-Skare-Langflossen-Skare-Latefossen-Odda-Espe.
Espe yakinlarinda bir piknik yerinde geceliyoruz.
Gördüklerimiz:

Langfloss Selalesi.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

SAM_2096.JPG

SAM_2115.JPG

SAM_2100.JPG

SAM_2103.JPG

SAM_2111.JPG

Bu aksam Sörfyord kiyisinda Espe sehri yakinlarindaki bir piknik yerinde geceliyoruz.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5][attachment=5]

Piknik yerinde masa ve wc var. Kamping yasak yazyior..JPG

Fjordun karsiisndaki karli dag.JPG

Bira bardagimi dagdan gelen kar sulariyla yikadim..JPG

SAM_2137.JPG

Piknik yeri.JPG

Bugün gördügümüz ikinci selale (daha 10 tane var ama bu ikisi yeter).

Latefoss, ikiz selaleler.[attachment=1]
[attachment=2]

Simdi tek tek.
[attachment=3]
[attachment=4]

SAM_2119.JPG

SAM_2125.JPG

SAM_2127.JPG

SAM_2127.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR