İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dogan124 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 355,956
Ynt: İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri

ilker 72' Alıntı:
Sami abinin de belirttiği gibi bu işlemi bulundğu yerde yapmak isteyen arkadaşlar için gerekli malzemeleri tekrar yazıyorum .
Öncelikle dolabın kompresörüne uygun üzerinde bakır sargı olan role alınması gerekir bu tip küçük dolaplarda çoğunlukla
1/8 veya 1/10 kompresör kullanıldğı için buna uygun role ilk hareket kondansatörü takılacağı için her iki rolede birbirinin işini görür
kısaca toparlamak gerekirse.

1/8 role (bakır sargılı olan)
64-77 mf ilk hareket kondansatarü.
2,5 mf yada 3mf daimi kondansatör.
sevgili ilker bey mini buzdolabları ile yaptıklarınızdan ve yardımlarınızdan dolayı öncelikle teşekkür etmek istiyorum

bir yardımda ben istiyorumsizden
yeni aldığım karavanımda gelen beko 7121y mini buzdolabında sizin tavsiye ettiğiniz kondansatör sistemini entegre etmek istiyorum , dolabın motor kısmının fotoları şöyle
Enerji Sınıfı A+
Soğutucu Gaz R600a
iklim Sınıfı T
Kontrol Sistemi Mekanik
Dondurma Kapasitesi (kg/24saat) 2,0
Sıcaklık Yükselme Süresi (saat) 8,0
Ses Seviyesi (dBA) 37
Soğutucu Bölme Net Hacmi (lt) 101
25°c Enerji Sarfiyatı (kwh/24h) 0,485
Toplam Brüt Hacim (lt) 140
Dondurucu Bölme Net Hacmi (lt) 13

bu cihaza uygulayacağım sistem için yardımlarınızı rica ediyorum tşkler

SANY0128.JPG

SANY0129.JPG

SANY0130.JPG

Etiketler

Sayın sabahgüneşi öncelikle karavanınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın,İlker arkadaşımız özellikle yaz ayları çok yoğun olduğundan siteye her zaman bakamıyor size numarasını vereyim kendisini arayarak bilgi alabilirsiniz,İlker 0532 2069243 kendisine selamımızı iletin yardımcı olmaya çalışacaktır.

Yusuf Aybek' Alıntı:
Sayın sabahgüneşi öncelikle karavanınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın,İlker arkadaşımız özellikle yaz ayları çok yoğun olduğundan siteye her zaman bakamıyor size numarasını vereyim kendisini arayarak bilgi alabilirsiniz,İlker 0532 2069243 kendisine selamımızı iletin yardımcı olmaya çalışacaktır.
çok teşekkürler yusuf bey arkadaşım

yusuf bey merhaba , karavanda kullanmam için bana invertör önerebilirmisiniz saygılarımla,

Sayın sabahgüneşi sizin cihazınızda daimi kondansatör zaten var enerji tüketimi düşüktür. Bence cihazda herhangi bir değişiklik yapmak yerine invertörü uygun seçin.

gecen hafta sonu bolu offroad festivalinde daha onceki sayfalarda yazdigim sistemimi 500 w black&decker modifiye sinus inverte ile denedim. buzdolabim sorunsuz calisiyor, ilaveten 11wx2 adet tasarruflu lamba, 2 adet telefon sarji, kamera ve fotograf makinasi batarya sarji kullandim. ama aklimda hala en az 1000w tam sinus inverter olsa sorusu var.

1000W tam sinüs olma durumunda sisteminiz daha güvenilir çalışacaktır ancak bunun da bir mahsuru var. Çünkü tam sinüs 1000W modifiye sinüs invertöre göre çok daha fazla "boştaki akım tüketimine" sahiptir. Bu nedenle akünüz daha çabuk biter. :-\

ilker 72' Alıntı:
Sayın sabahgüneşi sizin cihazınızda daimi kondansatör zaten var enerji tüketimi düşüktür. Bence cihazda herhangi bir değişiklik yapmak yerine invertörü uygun seçin.

teşekkürler ilgileneceğim

1000 watlık Bir invertörün Mini buzdolbını kaldırmaması imkansız..Eğer çok ucuz piyasa ürünü değildir. İnvertörlerde kesinlikle szin gibi kullnıcılara tam sinüs invertörler tavsiye ederim. 1000 watt tam sinüs bir invertör kesinlikle bir ev tibi dolabı bile rahatlıkla kaldırabilir. Ama dediğim gibi kaliteli olması gerekli..

Ve bu dediğim invertörlerin boşta çalışma akımlarıda çok düşüktür. Yani invertörü kullnırken ayrıca birde kendi tüketimleri vardır. Akülerin bir kısmınıda kendileri harcar..

Bu gibi elektrik üretimi cihazlarında yardımcı olmaya çalışırım..

solar panel
solar şarj kontrol cihazları ve invertörler konusunda

Saygılarımla..Bol Gezintili Günler Dilerim...

Güneş Pazarı
Hasan Tepeköylü
0533 374 82 19

arkadaşlar merhaba konu 2009 da acılmış..ben bi hortlatacam müsadenizle.. :D

600 watlık tt-technic marka tam sünüs inverterim var..bagajada >>2. akü 95 A. alıp koyacam ,vinc+m.seti için.bagajım müsait..
arcelik 1001
hicon bc 46
bu ikisinden başka kopmrosörlü yok araştırmalarıma göre..!...yalnız 2 side tedavülden kalkmış..yenisi yok.?
bunların 2. elini nereden bulurum fikri olan varmı..?
yenibosna eskidci bit pazarına baktım yok..topkapıyada bakacam orada tanıdık esnaf da var bulacagımı pek sanmıyorum.. ;)
bunlar nerelerde satılır..? bilgisi fikri olan varmı..?..yada tavsiye edeceginiz başka bir model varmı..?
bu sene gecti bile bari seneye teşkilatımı tam edeyim.. :smiley:

ğüuz bey, geçtiğimiz hafta forum istanbul' daki praktiker marketten Premier marka 47 Lt mini buzdolabı almıştım.
500w inverter ile sorunsuz kullanıyorum.

Selamlar.

bu aralar marketlerde büro tipi dolaplar var, tekzen, a101 falan.
ayrıca kleo markası kayseride hala üreti,liyor sanıyorum, bir firmada manisada olması lazım.ebat olarak kleo lar daha küçük.

sizin aradiginiz tezgah alti mini buzdolabi sanirim, alternatif olarak dusunurseniz danfos kompresorlu ve dunyanin en iyilerinden indel b var eger butcenize uyarsa. yatlarda yaygin kullanimi var. hem 110/220V hem 12/24V. istanbulda acsa otomotiv (ikitellide). ben epey arastirip almistim cok memnunum. hatta dunya markalarinin karsilastirmasini yapmis bir avustralyali, google da bulabilirsiniz, bulamazsaniz gonderirim.

BEnde bu var. http://www.cimri.com/arcelik-1011-m-minibar-buzdolabi
İlgilenirseniz inselinal@gmail.com

sizler kadar konuya hakim degilim ama kleo ve premier..vs absorbe sistem..vs.bunların calışma verimi düşük..freon gazlı komprosörlü degil..>>amonyak gazlı..verimsiz+gaz kacagı halinde oldukca tehlikelidirler..

arac buzdolapları eurolarla satılıyor..500 yuroya yok..bini gecenleride var.. ;)

benim baktıklarımın yenisi 200-300tl.lik şeyler bozulursada kaldırıp atsan canın yanmaz.. :smiley:.ki sonradan + 300 tl masrafla ..illde 12 v olsun derseniz danfoss motor takmak mümkün..diye düşünüyorum..

arcelik bunu çinde bi dönem yaptırmış o partıde bitmiş..arkasıda 2009 dan beri yok galiba.. :smiley:

>>insel bey sizede mesaj attım teşekkürler. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri