İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dogan124 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 356,011
Ynt: İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri

Yusuf Abi video için eline sağlık.
İnsel Abi'nin buzdolabıyla benimkinin modeli aynı, İnsel Abi giderken bana da haber verdi ama benim vaktim uymadığı için gidemedim.
Herkesle ayrı ayrı ilgilenen İlker Abi'ye de ayrıca teşekkürler.

İlker Abi müsait bir zamanda gerekli parçaları alıp ben de bir kapını çalmak istiyorum.
Benim işyerim Karaköy'de buradaki elektronikçilerden gerekli parçaları temin edebilirim sanıyorum.
Ama merak ettiğim şey mesela kondansatörler için tek kriter sadece farad değerleri mi, yani başka kriter yok mudur. Muhtemelen 250 V ve üzeri tipte birşey olacak.
Röle için de "1/8 röle istiyorum" demek yeterli oluyor mu, benim bildiğim Karaköy'e gidip böyle söylesem başka birton soru sorarlar. Buzdolabı için olduğunu mu söylemeliyim. Bir de bu rölelerin farklı bağlantı ayakları olanları var mıdır. Sonra alakasız birşey almayalım.

Sevgiler

Etiketler

Yusuf güzel bir çalışma olmuş, görüntülü olunca insan daha iyi anlıyor, yazılanları okuyunca bir yerden sonra kaçıyor veya okumaya üşeniyoruz,
ellerinize sağlık :smiley:

Levent abi görüntülü video herzaman daha fazla akılda kalıcı ve daha kolay işi çözmede etkili oluyor,geçen konuştuğumuz görüntülü doğru bilinen yanlışlar adı altında işin erbablarından profesyonel çekimler yaparak buraya video eklemek gibi bir projem var ama bakalım becerebilecekmiyiz.

yaybek' Alıntı:
Levent abi görüntülü video herzaman daha fazla akılda kalıcı ve daha kolay işi çözmede etkili oluyor,geçen konuştuğumuz görüntülü doğru bilinen yanlışlar adı altında işin erbablarından profesyonel çekimler yaparak buraya video eklemek gibi bir projem var ama bakalım becerebilecekmiyiz.

yapılmayacak zor bir şey değil önemli olan vakit ayırabilmek, vakit bulunca bu işi çok rahat yapabileceğine inanıyorum

ilker 72' Alıntı:
Tabiki ilhan abi ne zaman istersen buyur gel.
Teşekkür ederim, gelmeden malzemeyi Bursa'dan mı? yoksa İstanbul' dan alalım diye arayacağım, Elimde 225 amper ve akü eski 220 volt bir dolaptan başka bir şey yok. Tabiki sizlerin uygun zamanında
Saygılar.

orion' Alıntı:
Yusuf Abi video için eline sağlık.
İnsel Abi'nin buzdolabıyla benimkinin modeli aynı, İnsel Abi giderken bana da haber verdi ama benim vaktim uymadığı için gidemedim.
Herkesle ayrı ayrı ilgilenen İlker Abi'ye de ayrıca teşekkürler.

İlker Abi müsait bir zamanda gerekli parçaları alıp ben de bir kapını çalmak istiyorum.
Benim işyerim Karaköy'de buradaki elektronikçilerden gerekli parçaları temin edebilirim sanıyorum.
Ama merak ettiğim şey mesela kondansatörler için tek kriter sadece farad değerleri mi, yani başka kriter yok mudur. Muhtemelen 250 V ve üzeri tipte birşey olacak.
Röle için de "1/8 röle istiyorum" demek yeterli oluyor mu, benim bildiğim Karaköy'e gidip böyle söylesem başka birton soru sorarlar. Buzdolabı için olduğunu mu söylemeliyim. Bir de bu rölelerin farklı bağlantı ayakları olanları var mıdır. Sonra alakasız birşey almayalım.

Sevgiler

Merhaba Volkan , parçaları karaköyde bulma ihtimalin var ama dolapderede daha kolay bulursun elektronikçilerde
bizim parçalar bulunmaz roleyide 1/8 buzdolabı motoru için isteyeceksiniz bu dolaplarda genelde arçelik role çikıyor
64-77 kalkış kon istiyorum dedinizmi verirler daimide aynı şekilde isteyebilirsin daimiyi bulamazsan fazla takılma burdan ayarlarız.
Hoşçakal.

berkcantp' Alıntı:
Teşekkür ederim, gelmeden malzemeyi Bursa'dan mı? yoksa İstanbul' dan alalım diye arayacağım, Elimde 225 amper ve akü eski 220 volt bir dolaptan başka bir şey yok. Tabiki sizlerin uygun zamanında
Saygılar.

İlhan abi haberleşiriz uygun bir zamanda hallederiz. Selamlar

Sevgili Dostlar, elimdeki waeco kucuk geliyor diye bu haftasonu Bozcaada'ya giderken bizim eski Arceligi goturdum. Vaecoyu gormussunuzdur. Satiliga cikarmistim. 55 amper akum ile vaeko tam 20 saat sorunsuz calisiyor. İlkerin mudahale ettigi dolap ise 3 saat sonra invertoru ötturdu. Bakmayin buyuk diyorum bu buzdolabina ama litre olarak ayni. Sadece daha genis ve derinligi az oldugu icin kullanimi daha islevsel. Sonucta ikisi de 50 litre.
Velhasil bu bizim vaecoya kaldik yine sanirim. Bu dolabi uzun sure kullanmak icin kac amper aku lazim.
İlker bir arkadasta arcelik 1010 oldugunu soylemisti. Bu dolabi kac gun calistirabiliyorsunuz merak ettim. Sevgiler. İnsel

insel' Alıntı:
Sevgili Dostlar, elimdeki waeco kucuk geliyor diye bu haftasonu Bozcaada'ya giderken bizim eski Arceligi goturdum. Vaecoyu gormussunuzdur. Satiliga cikarmistim. 55 amper akum ile vaeko tam 20 saat sorunsuz calisiyor. İlkerin mudahale ettigi dolap ise 3 saat sonra invertoru ötturdu. Bakmayin buyuk diyorum bu buzdolabina ama litre olarak ayni. Sadece daha genis ve derinligi az oldugu icin kullanimi daha islevsel. Sonucta ikisi de 50 litre.
Velhasil bu bizim vaecoya kaldik yine sanirim. Bu dolabi uzun sure kullanmak icin kac amper aku lazim.
İlker bir arkadasta arcelik 1010 oldugunu soylemisti. Bu dolabi kac gun calistirabiliyorsunuz merak ettim. Sevgiler. İnsel

İnsel abi merhaba bahsettiğim arkadaş yaşar abi (Yaşar ONARAN) 225 Amper jel akü ile 100 litrelik dolabı üç gün kullanıyordu aynı zamanda karavandaki diğer elk cihazlarınıda kullanıyordu .
Senin dolabın termostatı kaçta kullanıyorsun dolap ilk çalıştığında içi sıcakken soğup otomatik yapana kadar sürekli çaliştığı için fazla enerji tüketir termostat ayarını en düşük ayarda kullanmakta fayda var. selamlar.

ilker 72' Alıntı:
İnsel abi merhaba bahsettiğim arkadaş yaşar abi (Yaşar ONARAN) 225 Amper jel akü ile 100 litrelik dolabı üç gün kullanıyordu aynı zamanda karavandaki diğer elk cihazlarınıda kullanıyordu .

Buzdolabının kullanım sıklığı (kapağının açılıp kapanması ve kapağın açık kaldığı süre açısından) ve dış ortam sıcaklığı çalışma süresini belirleyen en önemli faktör. Waeco 50 lt. 12 volt kompresörlü buzdolabını Ağustos sıcağında 120 amp. jel akü ile iki gün kullanıyorum. 100 watt solar panel desteği ile bu süre aynı sık kullanım koşullarında 3 - 3,5 güne kadar çıkıyor. Kapağın hiç açılmadığı zamanlarda ise 7-8 güne kadar çıkıyor. Araç full güneşin altında kalırsa neredeyse sonsuz döngüyü yakalamak mümkün. Dolayısıyla, dolap kapağı açılmadan yapılan testler gerçeği yansıtmaz diye düşünüyorum.

orsaalabanda' Alıntı:
Buzdolabının kullanım sıklığı (kapağının açılıp kapanması ve kapağın açık kaldığı süre açısından) ve dış ortam sıcaklığı çalışma süresini belirleyen en önemli faktör. Waeco 50 lt. 12 volt kompresörlü buzdolabını Ağustos sıcağında 120 amp. jel akü ile iki gün kullanıyorum. 100 watt solar panel desteği ile bu süre aynı sık kullanım koşullarında 3 - 3,5 güne kadar çıkıyor. Kapağın hiç açılmadığı zamanlarda ise 7-8 güne kadar çıkıyor. Araç full güneşin altında kalırsa neredeyse sonsuz döngüyü yakalamak mümkün. Dolayısıyla, dolap kapağı açılmadan yapılan testler gerçeği yansıtmaz diye düşünüyorum.

Kesinlikle. Zaten dolap kapagini acmadan kullanmanin bir anlami yok. Bizimki su icerken bile kapagi bazen kapatmiyor beni deli ediyor. Cem seni aramak istiyorum. Bana telini mail atar misin? Sevgiler.

merhabalar,
uzun zamandir yazilarinizi takip ediyorum ve bu konuda calisma yapmis ustadlarin bilgilerinden faydalanarak son noktayi koydum....
buzdolabi markasi ALTUS uzerindeki verilere gore 70 watt 0.3 ampere.
2 adet 130 watt gunes paneli
200 ampere jel aku marka sunnyway
solar sarj kontrol
inverter tam sinus 2000 watt
3-4 saatte bir buzdolabi kapagi aciliyor 30 saniye kadar acik akliyor.su aliniyor,kahve icin sut cikar geri koy...
market alisverisi yerlestiriyorum.vs...
1 adet lamba tum gece yaniyor.dolap 24 saat calisiyor.
gunde %4 aku tuketimi yapiyor.
200 ampere akude gunde %4.ikinci gun tekrar baktim %4 daha ucuncu gun tekrar %4 doduncu gun tekrar%5.
besinci gun tatil donusu yaptim.
unutmadan bulundugum bolgede dis isi 42 dereceye cikiyor.geceleri 30 derece altina dusmuyor.
mukemmel bir kombinasyon oldu.

micoz01' Alıntı:
buzdolabi markasi ALTUS uzerindeki verilere gore 70 watt 0.3 ampere.
2 adet 130 watt gunes paneli
200 ampere jel aku marka sunnyway
solar sarj kontrol
inverter tam sinus 2000 watt
3-4 saatte bir buzdolabi kapagi aciliyor 30 saniye kadar acik akliyor.su aliniyor,kahve icin sut cikar geri koy...
market alisverisi yerlestiriyorum.vs...
1 adet lamba tum gece yaniyor.dolap 24 saat calisiyor.
Hayırlı olsun.
Bu kadar az tüketimle çalışırsan, tabiki yeter, aynı sistem bende var iken bitecek korkusu yaşıyordum, aramızdaki fark

09.00-23.00 dolap 15 dakikada bir açılıyor.
Araçda ki her şey elektriğe bağlı
günde 400 lt. su motorlar vasıtasıyla tüketiliyor
çamaşır yıkanıyor
Ekmek yapılıyor
Elektronik aletler şarz oluyor.

Netice de bu kadar abartıya karşılık sistemde köklü değişiklik yapıldı.

selamlar
çok güzel ve faydalı bir konu olmuş emegi gecen herkese teşekkürler
forumlardaki uzun arastırmalar sonucu bende buzdolabı seçimimi komresorlu arçelik 1011 den yana kullandım ve çok yardımcı oldu acıklamalarınız İlker bey işinizin ehli olup bunu ayrıca palyaşmanızda gerçekten çok güzel iyi çalısmalar kolay gelsin

Beko 7125 A+ Enerji Sınıfı Tezgah Seviyesi Buzdolabı, 86 litrelik bu dolabı hepsi burada dan 339 tl ye aldım,1000 wattlık invertörle sorunsuzca uzun süre çalıştırdım

Arkadaşlar elinizdeki her invertör her buzdolabını çalıştırmayabilir çalıştırsada vınıltı yapabilir,bazı motorların bobini bu modifiye sinüs invertörleri tölare edebilir bazılarıda etmeyebilir,o sebeple invertörünüz varsa buzdolabını deneyerek alın,eğer buz dolabınız varsa invertör alırken yine deneyerek alın bir ara bir sağlık ocağına belli bir derecede durması gereken ilaçların muhafazası için kullanılan nofrost buzdolabını kurduğumuz akü invertör düzeneyi çalıştırmadı aynı sistemde standart buzdolabı sorunsuzca çalıştı bilginize.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

SON KONULAR

Geri