İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dogan124 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 357,208
Ynt: İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri

insel' Alıntı:
BEnde bu var. http://www.cimri.com/arcelik-1011-m-minibar-buzdolabi
İlgilenirseniz inselinal@gmail.com

buzdolabı tarafıdan alınmıştır..bilğilerinize.. ;) insel bey teşekkürler ilğinize. :smiley:

0,7 A. - 65W. 2 kondansatör takviyeli..bakalım 600 W. tam sinüs inverter kaldırabilecekmi..?

Etiketler

Rica ederim gule gule kullanın. Esim ortalik acildi diye cok sevindi. ;D
Sonuclari paylasirsaniz seviniriz.

600 W. tam sinüs inverter >> TT-T-ECHNI-C << marka kesme şeker paketi kadar ufacık bir şey..calıştıramaz..yada cok ısınır gbi şüphelerim..vardı.?

20 dakika kadar deneme yaptım..dolap sessiz..güzel sogutuyor..sag ve sol tarafları bayagı ısınıyor..sıcaklarda havasız+şıkışık yerlerde bulunursa havale gecirebilir..tahminim.. ;) havadar yerlerde sorun cıkarmaz sanırım.. :smiley:

inverter içinde 4-5 cm lik bir fan var otomatik devreye giriyor..fena ses yapıyor biyere saklasam ısınacak..vs..o nada bi şekil yapıp seneye sustururum..inşallah.

inverterin aküden kac amper cektiği..buzdolabının inverterden cektiği amperleri ögrenmem lazım..ki kac amper aküyü bagaja koyayım..aracımda 150A. şarz dinamosu var..starter aküm 95 A. ,,bagaj için 95-100 A. kafamdan geciyor..
>>1500 W.lık inverter 150A. aküden aşagıya kurtarmaz verimli çalışmazmış..!
150A. akü bana uzun süre buzdolabı kullanımı saglar o acıdan iyi olur..şarz dinamomu yorar yakabilir..+ yakıtı arttırabilir..

şimdilik bol bol hesap kitap yapıp en ucuza en iyiyi yakalamaya calışacam.. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
600 W. tam sinüs inverter >> TT-T-ECHNI-C << marka kesme şeker paketi kadar ufacık bir şey..calıştıramaz..yada cok ısınır gbi şüphelerim..vardı.?

20 dakika kadar deneme yaptım..dolap sessiz..güzel sogutuyor..sag ve sol tarafları bayagı ısınıyor..sıcaklarda havasız+şıkışık yerlerde bulunursa havale gecirebilir..tahminim.. ;) havadar yerlerde sorun cıkarmaz sanırım.. :smiley:

inverter içinde 4-5 cm lik bir fan var otomatik devreye giriyor..fena ses yapıyor biyere saklasam ısınacak..vs..o nada bi şekil yapıp seneye sustururum..inşallah.

inverterin aküden kac amper cektiği..buzdolabının inverterden cektiği amperleri ögrenmem lazım..ki kac amper aküyü bagaja koyayım..aracımda 150A. şarz dinamosu var..starter aküm 95 A. ,,bagaj için 95-100 A. kafamdan geciyor..
150A. akü bana uzun süre buzdolabı kullanımı saglar o acıdan iyi olur..şarz dinamomu yorar yakabilir..+ yakıtı arttırabilir..

şimdilik bol bol hesap kitap yapıp en ucuza en iyiyi yakalamaya calışacam.. :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=89541.0
bu topic i inceleyin sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışayım saygılarımla

oguz1134' Alıntı:

Buzdolabinin isinmasini dusunmeyin birsey olmaz ona. Ne sicaklarda calisti tik demedi. İnvertoru bilemem. Yalniz fani acinca icersini kotu kokutur. Aklinizda olsun.

kinay' Alıntı:
ğüuz bey, geçtiğimiz hafta forum istanbul' daki praktiker marketten Premier marka 47 Lt mini buzdolabı almıştım.
500w inverter ile sorunsuz kullanıyorum.

Selamlar.

aynı buzdolabından bende almayı düşünüyorum.kullandıgınız inverter hangi marka hangi model acaba.

bay_miri' Alıntı:
aynı buzdolabından bende almayı düşünüyorum.kullandıgınız inverter hangi marka hangi model acaba.
Şimdi marka hatırlayamadım. Araca inince bakıp haber veririm.

Öncelikle herkese selamlar.
Forumu 2-3 haftadır takip ediyorum ama ilk mesajım.

Bir iş maiknam var. orjinal kliması 8.000 TL civarı. Bu parayı vermemek için evlerde kullanılan bir buzdolabı motoru ile klima benzeri bir soğutma yapamayı düşünüyorum. Klimanın yerini tutmaz ama denemeye değer.

dolabın motoru http://freezingcenter.com/Arcelik.html bu adresteki 0090-30 olan. 220 volt ile çalışıyor 111 wat harcıyor.

sistemi kurdum. R134a gaz bastık. inverter olarakta S-link SL-700W 700W DC12V-AC230V
http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/s-link-sl-700w-700w-dc12v-ac230v-inverter-58974018
aldım ama matkabı çalıştırmasına rağmen dolap motorunu çalıştırmadı. tam sinüs olduğunu söylemişti ama gelince modife sinüs olduğu anlaşıldı.

sistemi ev hattına takınca çalışıyor soğutmasıda fena değil fakat soğutucu (iç) radyatör şuan küçük gecici birşey. değiştirip 45x20 boyutlarında bir soğutucu radyatör takmayı düşünüyorum. (bakır borulu aliminyum yapraklı)

başta inverter olmak üzere sistem ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla.

invertör fiyatından da kaliteli olmadığı anlaşılıyor..

kaliteli + tam sinüs olması iyi olur..+ pahalı olabilir..ama faydası olur derim.. ;)

aküye yakın ve kalın kablo ile giriş verin.. ;)

komprosör motoruna 1 röle+2kondansatör ekletin.. + % 30 faydası olur..

>>http://www.dailymotion.com/video/xemdqo_ynvertor-yle-220-volt-buzdolaby_auto

Bu elektironik işlerinden hiç anlamam. Eğer tavsiye edebileceğiniz bir tam sinüs invert varsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Yusuf Aybek' Alıntı:
Sayın guarre buradan marka yazamıyoruz beni ararsanız size marka verebilirim.

msn adresinize mail attım. teşekkürler.

guarre' Alıntı:
Öncelikle herkese selamlar.
Forumu 2-3 haftadır takip ediyorum ama ilk mesajım.

Bir iş maiknam var. orjinal kliması 8.000 TL civarı. Bu parayı vermemek için evlerde kullanılan bir buzdolabı motoru ile klima benzeri bir soğutma yapamayı düşünüyorum. Klimanın yerini tutmaz ama denemeye değer.

dolabın motoru http://freezingcenter.com/Arcelik.html bu adresteki 0090-30 olan. 220 volt ile çalışıyor 111 wat harcıyor.

sistemi kurdum. R134a gaz bastık. inverter olarakta S-link SL-700W 700W DC12V-AC230V
http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/s-link-sl-700w-700w-dc12v-ac230v-inverter-58974018
aldım ama matkabı çalıştırmasına rağmen dolap motorunu çalıştırmadı. tam sinüs olduğunu söylemişti ama gelince modife sinüs olduğu anlaşıldı.

sistemi ev hattına takınca çalışıyor soğutmasıda fena değil fakat soğutucu (iç) radyatör şuan küçük gecici birşey. değiştirip 45x20 boyutlarında bir soğutucu radyatör takmayı düşünüyorum. (bakır borulu aliminyum yapraklı)

başta inverter olmak üzere sistem ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla.

Arkdaşlar yardımcı olabilecek biri var mı?
marka yazmasanızda olur, yukarıdaki koprosörü çalıştırcabilecek en hesaplı inverter hangisidir. yani kaç watt lık almak gerekiyor?

guarre' Alıntı:
Arkdaşlar yardımcı olabilecek biri var mı?
marka yazmasanızda olur, yukarıdaki koprosörü çalıştırcabilecek en hesaplı inverter hangisidir. yani kaç watt lık almak gerekiyor?

merhaba , motorda kalkış kondansatörü varmı, varsa onu çalıştırması lazım veya konu ile " ilker72" ilker beyle görüşün derim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR