Inşaallah Karavan Hayellerim Gerçek Olacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 456
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,170
.

Marin tuvalet de dediğim gibi Türkiye haricinde ayni sebeplerden dolayı kullanılmıyor.
Ama herneyse tamam, yaklaşımınızı anladım.

Yine de bir tüyo vermeme müsaade ederseniz; :yum:
Gaitayı akıcı hale getirmek için, onu beraber tutan yağı çözmek lazım. Bu durumda gri su içindeki sabun ve şampuan artıkları yeterli gelmediğini görürseniz depoya; bunlara göre daha çevre dostu arapsabunundan biraz ilave edebilirsiniz.
çok teşekkür ederim.verdiğiniz tavsiyeler bana çok faydası oldu 4-5 defa araç planını değiştim tavsiyeleriniz yol gösterdi bana ,marin tuvalete çoçuklarımdan dolayı ikinci plana düştü dediğiniz gibi yoksa karavandan 1 lt su bile çok değerli ,lütfen bana kırılmayınız.

Etiketler
Trenlerde eskiden altta kapak acilir yolda giderken tuvaletinizi yapardiniz. Karavanda deneyen cikacak mi acaba? Depoya da gerek kalmaz.

Trenlerde eskiden altta kapak acilir yolda giderken tuvaletinizi yapardiniz. Karavanda deneyen cikacak mi acaba? Depoya da gerek kalmaz.
şaka mı veya eleştiri mi yapıyorsunuz anlamadım .onda atık tren raylarına dökülüyormuş karavanda kullanacak çıkarmı inşaallah olmaz .zaten izinde alamaz .depo yapıyorsun onda bile sızıntı varmı diye kontrol ediyorlarmış

lütfen bana kırılmayınız.
.

Rica ederim, ne kelime ? :yum:
Benim özlemim Türkiye karavancılığının da dünyada uygulanan mecrada yol almasıydı sadece.

Doğal arapsabununun internetten el, yüz, bulaşık yıkama, temizlik, çamaşır hatta ben denemesem de şampuan olarak kullanımını araştırın derim. Dediğiniz üzere artık su gömme durumunuzda en azından çevre açısından zarar minimalize edilmiş olur.

Arapsabunu cocpit gibi plastik yüzeyleri temizleyerek ona yeni bir çehre vermek açısından da diğer kullanımları gibi ucuz ve zararsız bir çözüm.

.

Son düzenleme:

.

Rica ederim, ne kelime ? :yum:
Benim özlemim Türkiye karavancılığının da dünyada uygulanan mecrada yol almasıydı sadece.

Arapsabununun internetten el, yüz, bulaşık yıkama, temizlik, çamaşır hatta ben denemesem de şampuan olarak kullanımını araştırın derim. Dediğiniz üzere artık su gömme durumunuzda en azından çevre açısından zarar minimalize edilmiş olur.
Arapsabunu cocpit gibi plastik yüzeyleri temizleyerek ve ona yeni bir çehre vermek açısından da diğer kullanımları gibi ucuz ve zararsız bir çözüm.

.
arapsabunu çok güzel bir temizleme malzamesi ,şampuan ve sıvı sabunları hayatımızdan çıkarabilsek güzel olur. evde normal sabun kullanıyorum sıvı sabun gibi cilt kuruluğu yapmıyor .arap sabununu hanım ev temizliği için kullanıyor kişisel hijyen için kullanmadım deneyeceğim .

ağustos ayına yetiştirmeye çalışıyorum klozet tecrubesini burdan paylaşacağım.burda yazma nedenim de türkiyede karavan sayısı artsın ,kendi yapmak isteyenlere cesaret olsun gezenbilir olmasa idi şu an karavan hayalim i halen erteliyor olurdum bu nedenle minnettarım.yorumlar çok değerli
arapsabunu çok güzel bir temizleme malzamesi ,şampuan ve sıvı sabunları hayatımızdan çıkarabilsek güzel olur. evde normal sabun kullanıyorum sıvı sabun gibi cilt kuruluğu yapmıyor .arap sabununu hanım ev temizliği için kullanıyor kişisel hijyen için kullanmadım deneyeceğim .

ağustos ayına yetiştirmeye çalışıyorum.karavan tecrubem yok karavanda 5 kişilik için karavanda klozet kullanımı su sarfıyatı depo kunusunu tecrube kazandıkça paylaşacağım.karavan imalatını burda yazma nedenim de türkiyede karavan sayısı artsın ,kendi yapmak isteyenlere cesaret olsun gezenbilir olmasa idi şu an karavan hayalim i halen erteliyor olurdum bu nedenle minnettarım.şu an bana çok mantıklı gelen uygulama tecrübeler ile değişebilir yada yol gösterici olur .yorumlar çok değerli

Son düzenleme:

tahliye konusunda yol kenarına boşaltıp gitmeye karşıyım ,logar a tahliyede tabiki her logara böşaltılmaz işlek olmayan yerlerdeki logar lara kimseye rahatsızlık vermeden rahatlıkla boşaltılabilir. ve ayrıca şehir dışında bir çukur açıp tahliyeden sonra kapanabilir. ..

logar kapağını açmak için demir manivela,çukur açmak içinde kazma kürekli seyahat mı planlıyorsunuz ?
ilk yatırım maliyetinden kaçarken,çevreye vereceğiniz kokusal ve görsel iticiliği bir kenara bırakın,küçük çocuklarınızın bu işlemler sırasında yaşaması muhtemel hijyenik, tramvatik,psikolojik,sosyolojik etkilişimlerinide yabana atıyorsunuz gibi geliyor.
Yapacağınız karavanınızla size göre yeni yerleri keşfetin ama wc konusunda tecrübeli karavancılarımızın öğütlerine rağmen Amerikayı yeniden keşfetmeyin.

Bu

Takmadan önce araştırmıştım
Bu klozet ev rahatlığı sunuyor dezavantaj ı temizlik için 4 lt harcar kapladığı Yer 15 cm rezervuar fark ı ağırlık hemen hemen aynı, marin wc 1.5-2 lt harcıyor fiyat olarak 1000-3000 arasında değişiyor ,ev tipi klozet olmadı değiştirilebiliyor.ben en tasarruflu az su kullanan modelini aldım tüm taktıma 299 tl verdim
Bence Yol yakınken kasetli wc ye dönün,henüz işin basındasınız.

Wc yi taktım ,tahliye için kendi peçete gibi çüpümü bile çop kovası bulana kadar elimde taşıyan biriyim ,çevre ye çok saygılıyım, yanlış Anlaşılmasın kasetli wc kaseti taşımak boşalması bana çok itici gelmiştir. Klozet Tecrube edilmemiş belki de çok kullanışlı olur, tek teredttum atık depo yeterli olacak mı baktım olmuyor marin wc ye geçiş yaparım kasetli hiç düşünmuyorum
Tahliye için tavsiye üzerine 2 seçenek düşündüm
1.logar kapağını açıp tahliye veya yarım metrelik çukur açıp askerlik yaparken yapılırdı çukur açılıp 2-3 dal parçası ile çukura tavan yapılırdı gider hortumu içerisine bakacak şekilde yarleştirirler üzerine toprak ile kapatırlar dı koku veya kötü görüntüsü yoktu ordan ayrılma esnasında kalan kenardaki toprak çukurun üzerine atılırdı doğa bulunduğu gibi birakılırdı
Bunda en ufak bir çevre ye maruziyet yok bence
2.tahliye motorları var 650 watt harcıyor ucuna hortum takılıyor motor basıyor hortum yeri aklınıza gelecektir stepne nin yanında Yer mevcut, bana uymuyor en az 35 cm depo derinliği istiyor
Karavan da çok wc kullanmayı düşünmuyorum fakat gerektiği zaman da sıkıntılı olmasın istiyorum

Son düzenleme:

Yeni bir şeyleri hep avrupa lılar mı keşfedecek,ben ilk sağlık ocağında aşı dolapları evde ki buzdolabı gibi dir ama aşılar 2-8 derecede olması gerekiyor kümes yetiştiriciliğinde gördüğüm sistemi buzdolaplarına uyarladım otomatik ayarlıyor buzdolabı 2-8 arasında sabit ,şanlıurfa da çok sağlık ocağında takıldı hatta bazı illerden bile takanlar olmuş. Yenilik ten korkmayalım

.

İki yanlışımı düzeltmek istiyorum;

* Birincisi kanalizasyon kapağı olarak kullandığım logar kelimesinin doğrusu Rögar , üstelik vilanjör de Vidanjör olacakmış.:confused:
Sanırım eksik bilgilerim, konuya hiç bulaşmak istememle ilgili olmalı ? :yum:

* İkincisi, Türkiye’de yağmur suları için ayrı kanalizasyon yolu olmadığını sanarak onlardan bahsetmemiş olmam. :confused:
Murat beyin öz yazısı da, en azından sahil yerleşkelerinde bu pratiğin standart olmasına dikkatimizi çekiyor.

Unutulmaması lazım!...:yum:

...

Hergün hatta iki günde bir bile olsa, yarım metre derinliğinde çukur kazmak ve de üstünü bu hacım için basınca dayanıklı örtmek pek gerçekçi olmasa da, işin bir de daha önemli olan mülkiyet yönü var !

Özel alanlarda izin almadan mı yapılacak ? Hakkımız olmadığını sanıyorum ?
Yol kenarı gibi kamu alanları için devletin görüşü ise zaten belli.. :confused:

.

Son düzenleme:

WC boşaltma gezilerimizde sanıyorum bizleri en çok meşgul eden konulardan birisi. Gezilerimizde kullandığımız rehberde son çare olarak çukur açarak boşaltma öneriliyor, eğer kimyasal kullanmadıysak. Hiç bu olanağı kullanmadık ama, seyircisi olmayan çukur açacak yeri önce arayıp bulmak lazım.:smiley:

Mazgallı boşalma yerlerinde tuvalet kağıtları mazgala takkılır. Bunları bazan tazyikli suyla bile takıldıkları yerden „kurtarmak“ mümkün olmaz. Son çare çevredeki ağaçlardan bir çubuk yapmak lazım. Lögarlı yerlerde bu sorun olmayabilir. Yalnız lögar kapağını açarken seyirci olmamasında fayda var. Depoyu boşaltırken hep etrafa biraz sıçrar, . Bunu temizlemek için suya ihtiyaç var. Benim karavanımda depo yok ama, karavanparklarda depolarını boşaltanlar benden önce sırada olunca yukarda yazdığım durumları görüyorum. Lögarlı boşaltma yerlerini sadece Norveç’te bir kaç yerde gördüm. Kaldıraç sistemine göre yapılan bir aletle lögar kapağı kaldırılyordu.

Wc boşaltmada en kolayı wc kaseti. Boşaltırken biraz dikkat edilirse etrafa sıçratmadan boşltmak mümkün. Wc kaseti boşaltacak yer bulmak depo boşaltacak yer bulmaktan çok çok daha kolay. Bir kaç ay önce Alman karavanforuma (Wohnmobilforum.de) Isveç’te park yerlerinde wc boşaltacak yerlerin listesini yazdım. Ilk soru, listedeki yerlerden hangisinde depo boşaltılır oldu.

Dolu bir wc ile boşaltacak yer aramak, gezilerimizde hiç hatırlamak istemediğımiz durumlardır diyebilirim.

Karar verdim tekrar teşekkür ederim Tahliye için lavabo +duş+mutfak gideri ni gri depoya bağlıyorum her zaman tahliye yapılabilir.
Wc tek başına siyah depoya bağlıyorum.
Ve tahliye için 15 lt lik taşınabilir depo alacağım, gerekir se diye

Son düzenleme:

Yeni bir şeyleri hep avrupa lılar mı keşfedecek,ben ilk sağlık ocağında aşı dolapları evde ki buzdolabı gibi dir ama aşılar 2-8 derecede olması gerekiyor kümes yetiştiriciliğinde gördüğüm sistemi buzdolaplarına uyarladım otomatik ayarlıyor buzdolabı 2-8 arasında sabit ,şanlıurfa da çok sağlık ocağında takıldı hatta bazı illerden bile takanlar olmuş. Yenilik ten korkmayalım
Hocam,2-8 de sabit tutan sistemi,ekipmanları banada anlatabilirmisin,özelden yazarsan sevinirim,yoğun günlerde kapak çok açılınca 10 dereceyi gördüğü oldu,aşılarda bozulma olmuyor ama tutanak tutup müdürlüğe izahat vermek zorunda kalıyoruz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR