Inşaallah Karavan Hayellerim Gerçek Olacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 456
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,166
Tuvaleti yerleştireceğin yeri de hesapladın mı? Ayrıca duş gider deliğinin altına "S" koymalısın.
:smiley:
Hesapladım klozetin zaten S yi var tavsiye üzerine garantili olsun diye aracın altına da S koymayı düşünuyorum,depoyu yaptırırken Yer bıraktım duş gider yerini açmadım fakat sıkıntı olmaz diye düşünuyorum

Etiketler
Dün muhendisle görüştüm karavan da dikkat etmem gereken ler için bana karavan için türk standardları ensititü nün yazısını verdi
Ek olarak gaz tertibatına dikkat et ,ocak gibi cihazlar onaylı olsun

15294809660221961088195.jpg

Ekli dosyayı görüntüle 502608

1529481024080-1066196762.jpg

.

Form kısmen okunamıyor. :confused:
Fakat forma buradan da ulaşabilirsiniz. :yum:

Demek Almanya’daki karavanı karavan yapan TÜV’ün kriterleri söz konusu değil. Kontrol edilen sadece karavanın yapılan değişikliklerden sonra, araç olarak yola çıkmaya uygun olup olmaması..

Sevinmeli mi sevinmemeli mi ?

Peki o kriterler neler mi ?
Örnek bir bölüm için aşağıda imzamdaki “ Karavanda gaz sistemi” ne bakabilirsiniz.

.

Son düzenleme:

.

Dünyada ev tuvaletini reservuarıyla birlikte ilk kullanan sanırım siz olacaksınız. Temiz ve artık su depo büyüklüğüne uygunluğunu beş kişi için nasıl hesapladınızı anlayamadım. Tecrübelerinizi merakla bekliyoruz.
Panevanınızın müsaadeli ağırlığını geçmemeye değer veriyorsanız, bundan sonra pek çok şeyden de vaz geçmek gerekecek galiba ?

Son düzenleme:

.

Dünyada ev tuvaletini reservuarıyla birlikte ilk kullanan sanırım siz olacaksınız. Temiz ve artık su depo büyüklüğüne uygunluğunu beş kişi için nasıl hesapladınızı anlayamadım. Panevanınızın müsaadeli ağırlığını geçmemeye değer veriyorsanız, bundan sonra pek çok şeyden de vaz geçmek gerekecek galiba ?
Ilk değilim kullanan bir iki kişi ile görüştüm memnun lardı,aracım 2300 kg civarı 3500 kg a kadar hakkım var yanı 1200 kg ,şimdiye kadar yaklaşık 90 kg oldu, wc atık deposu 110 lt yeteceğini sanıyorum rezervuar 2 ile 4 lt akıtıyor.,mutfak için de 60 lt lik atık depom var ,karavan da bence en önemli wc banyo kısmı o nedenle bu klozeti seçtim

Son düzenleme:

Merhabalar,

En azından mecaratörlü yat tuvaleti olsa atık boşaltırken kolaylık olmaz mıydı?

Kolay gelsin.

Hasan
wc için 110lt atık depo yaptırdım aracın altında bir vana var ucunda hortum bulduğum boialtılabilecek her uygun yerde boşaltmayı düşünüyorum ,elimden geldikçe boş kalması düşüncesindeyim

siyah.JPG

Katı pislikler için sıkıntı olabilir. Vanadan boşalırken. Mecaratörlü depolar gördüm ama çalışma prensibi nedir bilemem. İsterseniz tekrar bir kontrol edin.

.

Dünyada ev tuvaletini reservuarıyla birlikte ilk kullanan sanırım siz olacaksınız. Temiz ve artık su depo büyüklüğüne uygunluğunu beş kişi için nasıl hesapladınızı anlayamadım. Tecrübelerinizi merakla bekliyoruz.
Panevanınızın müsaadeli ağırlığını geçmemeye değer veriyorsanız, bundan sonra pek çok şeyden de vaz geçmek gerekecek galiba ?
Abi ben de daha önce ev tuvaleti kullanılan motokaravan gördüm ülkemizde. sizin eleştiriniz ağırlık olarak aşırı bir yük getireceğinden dolayı mı yoksa kullanımda şu an ihtimal dahilinde bizlerin ön göremediğimiz problemlerinden dolayı mı merak ettim. çünkü çok yakında benim konumda da benzer bir uygulamayı hep birlikte göreceğiz gibi. dün ben de wc ye en küçük ebatlı tuvalet taşından aldım. henüz montaj yapmadan en azından ağrılık dışında aklıma gelmeyen handikapları varsa tedbir almak isterim. ilginiz için ayrıca teşekkürler.

.

Önce genel bir doğru olarak; herhangi birşeyi uygulamış olmak, onun uygunluğu için kanıt olmamalı ?
Kaldı ki örnek sadece Türkiye’de ve denildiği üzere 2-3 ile sınırlı.

Aslında daha fazla tahmin etmiş olsam da çözüm; 30-40 kg arası ağırlığı
ile bir karavan için yine de hafife alınacak birşey değil. Özellikle ayni fonksiyonun 7-8 kere daha az su sarfiyatı ile yine ayni oranda hafif bir sistemle çözülebildiği düşünülürse...
Ataleti yüzünden sabitlenmesinin de önem kazandığı unutulmamalı.
Montajı dahil ücretinin ise avantaj sağladığı tartışmalı olmalı ?

Anlamı için en azından ben, kendimi oldukça zorluyorum. :yum:

Avrupa’da hiçbir üretici tarafından ve hatta karavanını kendi yapanlarca düşünülmemesinin altında, aslında bir bir ev eşyası olması ve yukarıdaki sebeplerle beraber, boşaltım için kamping ile karavan parklarda uygun olanakların genellikle bulunmaması ve dolayısıyla Türkiye tarzı artık boşaltımının da medeni görülmemesi ile cezaya bağlı olması yatmakta.

Türkiye’de de her gün oluşan küçük hacımlı ve kimyasalı olmayan gaitayı, her tuvalete kaseti elle taşıyarak boşaltabilmek varken, reservuar yüzünden artmış ve mutfak, tuvalet duş kullanımı ile oluşan onlarca litre ekstra gri su ile beraber dolu bir deponun sorunu ki bu durumda hergün boşalması gerekebilir, haliyle farklı olmalı. Üstelik ayrı bir depo bile sorunu 2-3 günden fazla geciktirememeli. Çünkü “uygun yer” Türkiye için de asıl sorun.

Bilindiği üzere lagor kapakları yerleşim yerlerinde bulunmakta. Bilmem ev veya dükkanınız önünde bir yabancının vilanjör çalışmasına ne gözle bakar ve kabul ederdiniz. Pratikte uygulanması sosyal açıdan hiç de düşünüldüğü kadar kolay ve kabul edilir değil.
Bu durumda sanıldığından fazla oluşabilen tarla, yol kenarı veya yolda giderken yol üzeri ve benzeri zorunlu çözümlerin özellikle hijyen, mülkiyet, çevre kısaca medeniyet sorunları olmalı ?
Ağırlıklı uygulamanın benim de iki kere şahit olduğum üzere bu yönde olduğu ve olacağı da gerçekçi gözle bakanlarca inkar edilmemeli.

Yani kısaca her normal tarz için bile yaşadığımız güçlükleri düşünürsek, bu çözümün yukarıdaki gerekçeleri kabul edenlerce etrafımız ve kendimizce daha sorunsuz ve uygun olduğunu söylemek, gerçekçi değil.

Karavancılıkta kabul edelim ki kitle açısından yeniyiz. Dışa kapalı olmamız, tecrübe ile oluşan düstûrları görmemezlikten gelmeye ve dolayısıyla karavancılığı kendimizce tekrar keşfetmeye yol açıyorsa, biraz daha çekingen olmak neden anlamsız olsun ? Hele çözümler resimlerle bile kolaylıkla sunuluyor ve anlaşılabiliyorsa.

Konuyu izninizle tersten bir latife ile bağlayayım. :yum:
Kabul edelim ki herşeyin Türk versiyonu maalesef beklenen kalitede olmuyor. Fakat alaturka tuvalet tıp açısından, çömelme gerektirdiğinden boşaltım fonksiyonunu destekliyen yapısıyla bir istisna kabul edilmekte.
Kısaca daha sıhhatli ve fonksiyonel.
Belki onun kullanılması daha yerinde olurdu ? ;) :yum:

.

Son düzenleme:

Bu
Abi ben de daha önce ev tuvaleti kullanılan motokaravan gördüm ülkemizde. sizin eleştiriniz ağırlık olarak aşırı bir yük getireceğinden dolayı mı yoksa kullanımda şu an ihtimal dahilinde bizlerin ön göremediğimiz problemlerinden dolayı mı merak ettim. çünkü çok yakında benim konumda da benzer bir uygulamayı hep birlikte göreceğiz gibi. dün ben de wc ye en küçük ebatlı tuvalet taşından aldım. henüz montaj yapmadan en azından ağrılık dışında aklıma gelmeyen handikapları varsa tedbir almak isterim. ilginiz için ayrıca teşekkürler.
Takmadan önce araştırmıştım
Bu klozet ev rahatlığı sunuyor dezavantaj ı temizlik için 4 lt harcar kapladığı Yer 15 cm rezervuar fark ı ağırlık hemen hemen aynı, marin wc 1.5-2 lt harcıyor fiyat olarak 1000-3000 arasında değişiyor ,ev tipi klozet olmadı değiştirilebiliyor.ben en tasarruflu az su kullanan modelini aldım tüm taktıma 299 tl verdim

.

Bence marin tuvalet de ayni sınıfta.
Yazdığım diğer gerekçelere ise cevap vermemişsiniz... :yum:

.

Bence marin tuvalet de ayni sınıfta.
Yazdığım diğer gerekçelere ise cevap vermemişsiniz... :yum:

tahliye konusunda yol kenarına boşaltıp gitmeye karşıyım ,logar a tahliyede tabiki her logara böşaltılmaz işlek olmayan yerlerdeki logar lara kimseye rahatsızlık vermeden rahatlıkla boşaltılabilir. ve ayrıca şehir dışında bir çukur açıp tahliyeden sonra kapanabilir. dediğim gibi tecrubem yok kullananlar memnundu baktım olmuyor 2000 tl verir işe yarar bir marin wc ile değiştiririm. bu klozet kolay kolay arızalanmaz , marin wc arızalandığında tamir edeceğin kişiyi nerden bulacaksın,marin wc de normal klozete göre dikkatli kullanman gerekiyormuş (tuvalet kağıdı girmemesi gerekiyor girince sıkıntı) ben eşim dikkat ettik ya çoçuklar ? bu nedenlerle normal klozet mantıklı geldi sonuç: baktım olmadı bu klozeti söktürüp yerine marin takılır maddi kaybım 300 tl olur.

.

Marin tuvalet de dediğim gibi Türkiye haricinde ayni sebeplerden dolayı kullanılmıyor.
Ama herneyse tamam, yaklaşımınızı anladım.

Yine de bir tüyo vermeme müsaade ederseniz; :yum:
Gaitayı akıcı hale getirmek için, onu beraber tutan yağı çözümlemek lazım. Bu durumda gri su içindeki sabun ve şampuan artıklarının yeterli gelmediğini görürseniz depoya; bunlara göre daha çevre dostu arapsabunundan biraz ilave edebilirsiniz.

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR