Inşaallah Karavan Hayellerim Gerçek Olacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 456
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,161
Teşekkür ederim
Raylı perde düşündüm hem sineklik hemde kalın perde ,yağmurlu günlerde açılmaz artık

Screenshot_2018-06-09-09-31-34.jpg

Etiketler
Karavan işinde acele etmeme gerek yok muş ruhsata baktım 26.11.2013 trafiğe çıkış (ilk tescil) 5 yıl dolması için ruhsat için Aralığı beklemem lazım,karavanı ağustos A yetişirse ,kismet bu yıl tatilde ruhsat ta kamyonet yazsın 2019 da tescil işleri ni yapacağım gibi

Karavan işinde acele etmeme gerek yok muş ruhsata baktım 26.11.2013 trafiğe çıkış (ilk tescil) 5 yıl dolması için ruhsat için Aralığı beklemem lazım,karavanı ağustos A yetişirse ,kismet bu yıl tatilde ruhsat ta kamyonet yazsın 2019 da tescil işleri ni yapacağım gibi
Tüv deki fenni muayene tarihininden önce karavan biterse tüv den geçiremezsin . Ayrıca içi karavan olmuş aracı , yol kenarı denetim kantarlarında , içini kontrol ederlerse sorun yaşıyabilirsin .

Tüv e ne zaman girecek ?

Tüv deki fenni muayene tarihininden önce karavan biterse tüv den geçiremezsin . Ayrıca içi karavan olmuş aracı , yol kenarı denetim kantarlarında , içini kontrol ederlerse sorun yaşıyabilirsin .

Tüv e ne zaman girecek ?
Mayıs 2019
Tadilat bitiminden itibaren zaman 3 ay içinde muayene ve tescil işlemi bitirilmesi gerekiyor ,tam bitirmeden Tatil yapayım bittikten sonra eksiklikleri tamamlar öyle giderim tuv e diye düşünuyorum ,Masa ne bileyim gözle görülen ama engel olmayacak bir iki şey kalır çok soracaklarını sanmıyorum yinede belli olmaz tabi hayırlısı

Ben panelvanı karavana çevirdiğim yıl Adana, Konya, Denizli, Aydın, İzmir, Çanakkale, İstanbul, Bartın Amasra, Adana şeklinde gezi yaptım. Trafik kurallarına uydum. Hiçbir olumsuz olumsuz durumla karşılaşmadım.

Klima için gözüm kliması taktırmak için gittim,tavanda Yer kaplamıyor rolanti de soğututor diye, klima cı göğus I önermedi onun yerine göğus kliması yerine gizli klima önerdi rolanti de de soğututor göğüsten değil şofor in başının üstünden ve arka taraf A veriyor, şofor üstündeki alanın yarısı gidecek bitince resimleri ni paylaşırım

Klima için gözüm kliması taktırmak için gittim,tavanda Yer kaplamıyor rolanti de soğututor diye, klima cı göğus I önermedi onun yerine göğus kliması yerine gizli klima önerdi rolanti de de soğututor göğüsten değil şofor in başının üstünden ve arka taraf A veriyor, şofor üstündeki alanın yarısı gidecek bitince resimleri ni paylaşırım
2600 liraya orjinal göğüs kliması takıyorlar . Çakma olursa 1500 liraya yapan da varmış .

Bu gizli klima kaç TL acaba . Karavan zaten yüklü , bence fazladan ağırlık yapan bir model ise , göğüs klimasını yaptırmanızı tavsiye ederim. İyice soruşturun . Klimacı elinde kalmış bir ürünü takmasın !

2600 liraya orjinal göğüs kliması takıyorlar . Çakma olursa 1500 liraya yapan da varmış .

Bu gizli klima kaç TL acaba . Karavan zaten yüklü , bence fazladan ağırlık yapan bir model ise , göğüs klimasını yaptırmanızı tavsiye ederim. İyice soruşturun . Klimacı elinde kalmış bir ürünü takmasın !
Araç markası na göre değişiklik gösteriyor galiba yada dolar la birlikte oda artti 4-5 yere sordum göğüs kliması için 4000-5000 arası dediler ,gizli klima da 4000 di

Yağmurlu havalarda içerde otururken, pencereleri nasıl açacaksınız ?
Yada sıcak havalarda serinlemek için pencerelerini araladığınzıda sinek,böcek girmemesi için sinekliği nasıl halletmeyi düşündünüz ?.
Resimlerden gördüğüm kadarıyla dışa açılan ve sinekliği olan pencere sistemi kullanmamışsınız.

MG16RW1000-800mm-RV-trailer-window-and-side.jpg
aslında iki tip pencerenin de kendine göre artıları var. Mesela orijinal karavan penceresini yolda giderken açmanıza imkan yok. Asıl ideal olanı yolda giderken minibüs camı gibi sürgülü açılan, kamptaysa karavan penceresi gibi açılan mix yapım bir pencerenin olması. Atilla bey daha önceki bir karavan imalatında bunu yapmıştı ama sonrasında devam ettirmedi.

Göğüs kliması kadar belki çok az ağırlığı fazladır dedi göğüs in bir üst gelişmiş Hali imiş ,tavan klimasına göre rolentide de soğutuyor ve tavan gibi motor U kasmaz ,hem şofor hemde arka tarafı soğutuyormuş,göğüs kliması na göre daha çok memnun kalırsın dedi, sıfır bir ürün takacak, çıkma olsa idi 2500-3000 di, garantili olmasını tercih ettim

aslında iki tip pencerenin de kendine göre artıları var. Mesela orijinal karavan penceresini yolda giderken açmanıza imkan yok. Asıl ideal olanı yolda giderken minibüs camı gibi sürgülü açılan, kamptaysa karavan penceresi gibi açılan mix yapım bir pencerenin olması. Atilla bey daha önceki bir karavan imalatında bunu yapmıştı ama sonrasında devam ettirmedi.

Genelde karavanlarda tavan havalandırması mevcut, yoksa ön taraftaki şöför ve yolcu tarafındaki pencerelerle de ( şöför mahali ile yaşam alanı arasında bölme yoksa) bahsettiğiniz havalandırma yapılabilir.O nedenle dışa açılan pencereler bence daha avantajlı olur.

.

Özellikle yaz karavancısı olarak karavan yapsam ya da yaptırsaydım heki hariç, sizin yaptığınız gibi özel karavan camı kullanmazdım.

* Karavan camlarının ısı ve ses izolasyonu tahmin edilen derecede değil. Ön camları hesaba katın !
* Yağmur çiselerken açık kalabilseler de, normal ve hızlı yağmurda zaten normal camlar gibi kapatılmaktalar.
* Normal camlar sürgülü kapı arkasına konumlandırılmak istendiğinde (?) sorun olmuyor.
* Normal çamların görünümleri daha şık.
* Zaman içinde çizilme durumları yok ve dolayısıyla temizlerken itinaya gerek duymuyorlar.
* Kullanımları daha kolay.
* Nispeten daha zor bozulabiliyorlar.
* Normal camlara cam filmi takılabiliyor.
* Montaj işlemleri daha kolay ve hızlı.
* Heryerde bulunması sorun değil.
* En önemli ve kuvvetli argüman ise ucuzluğu.

Soğuklarda ısıtıcılarımız tek cidarlı olmalarını hissettirmiyor, sıcaklarda ise zaten açıklar. ;)

İzolasyonu neyle yapmayı düşünüyorsunuz ?

.

Son düzenleme:

Izalasyonu cam yünü ile yapmayı düşünuyordum fakat şu an fikim flex biofsol gibi ürunleri kullanmayı düşünuyorum, camlarada aynı şekilde yapmayı planlıyorum camlara mıknatıslı düşünuyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR