Hunileri Taktık 42 Lastik Ford F250 Geliyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 781
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 139,189
İki tekeri birbirine bağlayan kolu makasın üstünden geçirmenizi tavsiye edeceğim, birde rot kolunu neden rotili rahatlatmak için es şeklinde yapmadınız?

Göktuğ yazdıklarımı lütfen bilmişlik gibi algılamayın, naçizane görüşlerimdir. Doğruyu hep birlikte paylaşımla daha rahat bulumak için buradayız.

Etiketler
yavuz-çelikel' Alıntı:
İki tekeri birbirine bağlayan kolu makasın üstünden geçirmenizi tavsiye edeceğim, birde rot kolunu neden rotili rahatlatmak için es şeklinde yapmadınız?

Göktuğ yazdıklarımı lütfen bilmişlik gibi algılamayın, naçizane görüşlerimdir. Doğruyu hep birlikte paylaşımla daha rahat bulumak için buradayız.

abi ne demek .. hep beraber burada araç topluyoruz.. değerli fikirlerinize ciddi ihtiyacımız var.. lütfen bilmişliğinize devam ediniz.. ;D hatta uslübu sertleştirebilirsin.. yapın edin kesin gibi ;D

iki tekeri biribirine bağlayan rot yani uzun rotu üstten aldığımızda diferansiyelin şaft bağlama kısmına denk geliyor.yoksa denedik olmadı. direksiyon rotu ise idareten yapıldı. 2 yerden kaynaklı uyduruk bir şey. pitman kolu çok kısa kaldı, ankaraya gidebilsem hem pitman alacapım hemde direksiyon rotu. Tabi eski parçalar elimde olmalı.. Birde eski sistem bunu kaldırabilecek mi? onu merak ediyorum. pompa ötüp durursa traktörlerin hidrolik sistemi ile destek vermemiz gerekebilir..

yavuz-çelikel' Alıntı:
Pompa dayanır bence, yanlız o kolu omega şekline getirip üste almanız bence uygun olacak.

181020111320.jpg

ön şaftın diff e giriş noktasına bak. uzun rot araya girmiyor. omega yapsak boyu kısalacak. başka rot yapmalıyız. Üsteli haraketli parça omeganın karnı geniş olmalı..

slm belki haddim olmayarak nacizane bir fikirde benden. benim gladyatörün üzerinde
kamyonların hidrolik pompası ve direksiyon kutusu var lastikler 32x11.5x15 20 senedir sorun çıkarmadı
öğle birşey düşünürmüsünüz size kalmış sadece bir fikir vermek istedim.

Güven Özince' Alıntı:
slm belki haddim olmayarak nacizane bir fikirde benden. benim gladyatörün üzerinde
kamyonların hidrolik pompası ve direksiyon kutusu var lastikler 32x11.5x15 20 senedir sorun çıkarmadı
öğle birşey düşünürmüsünüz size kalmış sadece bir fikir vermek istedim.

işte hep bunlar bize tecrübe olacak.. 42 lastiği standart pompa çevirebilecek midir? Yoksa pompa kamyondan kutu kendisi.. ya da şasideki yerine uyarsa kutuyu da büyük mü seçmek gerekecek. Yürütmeden bunu bilemiyoruz. O yüzden kaportaya fazla ağırlık vermeden mekanik işleri bitirme peşindeyiz..

Göktuğ bende yenisini yapın diyorum zaten imalat çeliğinden pekala olur.karnı derin ve çalıştığında dife değmeyecek uzunlukta, çap 35 yada 38 mm 1050 imalat.

beyler 2 saattir soluğum kesilerek okuyorum. ellerinize sağlık : yapanı çok tatmin edecek bir proje başarılar diliyorum.

jeep' Alıntı:
işte hep bunlar bize tecrübe olacak.. 42 lastiği standart pompa çevirebilecek midir? Yoksa pompa kamyondan kutu kendisi.. ya da şasideki yerine uyarsa kutuyu da büyük mü seçmek gerekecek. Yürütmeden bunu bilemiyoruz. O yüzden kaportaya fazla ağırlık vermeden mekanik işleri bitirme peşindeyiz..

Arazide o dev lastiklerden gelen şoklara dayanabilmesi için daha güçlü direksiyon sistemine ihtiyaç var gibi ve direksiyon amortisörü şart bence
tekrar kolay gelsin

yavuz-çelikel' Alıntı:
Göktuğ bende yenisini yapın diyorum zaten imalat çeliğinden pekala olur.karnı derin ve çalıştığında dife değmeyecek uzunlukta, çap 35 yada 38 mm 1050 imalat.

anladım. yürüsün bir .. şanzımanı merak ediyorum. en zayıf halka orası..

xkirpix' Alıntı:
beyler 2 saattir soluğum kesilerek okuyorum. ellerinize sağlık : yapanı çok tatmin edecek bir proje başarılar diliyorum.

teşekkürler.

dopamin' Alıntı:
Arazide o dev lastiklerden gelen şoklara dayanabilmesi için daha güçlü direksiyon sistemine ihtiyaç var gibi ve direksiyon amortisörü şart bence
tekrar kolay gelsin

rot amortisörünü çift yapmayı düşünüyoruz..

jeep' Alıntı:
arka kasayı kesip biçmeye başladık..

151020111317.jpg

151020111315.jpg

151020111314.jpg

151020111313.jpg
Abi ben mi yanlış görüyorum bilmiyorum ama ama sanki kupanın alt köşesi esneme esnasında lastiğe değermi acep yoksa fotolar beni yanıltıyormu ve ayrıca çalışmanız süper zevkle takip ediyorum valla iş çıkışı aceba yeni birşey varmı diye özellikle nete giriyorum kolaylıklar diliyorum...

Göktuğ kolay gelsin, dodik ne yapmayı düşünüyorsun? Şu an benim dodik problemini düşünme dönemimde ;D

Komple kaporta yapılırken saçdan bişeymi yaptırsam yoksa fibermi kararsız kaldım

Tempus' Alıntı:
Göktuğ kolay gelsin, dodik ne yapmayı düşünüyorsun? Şu an benim dodik problemini düşünme dönemimde ;D

Komple kaporta yapılırken saçdan bişeymi yaptırsam yoksa fibermi kararsız kaldım
abı fıberın kırılma ıhtımalı yuksek hazır baslamısken sac yaptır bence ;) ;) ;) ;)

sugur42' Alıntı:
Abi ben mi yanlış görüyorum bilmiyorum ama ama sanki kupanın alt köşesi esneme esnasında lastiğe değermi acep yoksa fotolar beni yanıltıyormu ve ayrıca çalışmanız süper zevkle takip ediyorum valla iş çıkışı aceba yeni birşey varmı diye özellikle nete giriyorum kolaylıklar diliyorum...

o bölgeler traşlanacak.. hemde bayağı traşlanacak..

Tempus' Alıntı:

dodikleri kenarlarına boru dönüp kaporta ile birleştirirken düz sac kullanacağız. eğilme problemi olmayacak..

[attachment=1][attachment=2]

291703_10150325796224353_83046179352_7923026_323258565_n.jpg

297140_10150323574724353_83046179352_7912270_799323675_n.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR