Hindistan-Nepal gezi günlüğü 16 HAziran-17 Temmuz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enolism Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,648
Ynt: Hindistan-Nepal gezi günlüğü 16 HAziran-17 Temmuz

vaktimiz kısıtlı olduğu için uzun gezilere cıkamıyoruz,genelde 10-15 gün ancak dolasabılırız, ama gercekten 2 ülkeyi de gezmek istiyoruz,umarız gercekleşir,konalama için ne kadar harcadınız,konaklama ücretlerinden bahsedebilir misiniz?
 

Etiketler
Konaklama için harcadığımız en yüksek meblağ 2 kişilk odada kişi başı 12 dolardı. 5 dolara kaldığımız yerler de olmuştu. Kaldığımız otellerde aradığımız asgari özellikler tuttuğumuz odanın özel banyo ve tuvaletinin olması ve 24 saat sıcak sunun bulunmasıydı . Klima ihtiyacı çok hissetmedik, fan yeterli oluyordu biçok yerde. Ancak biz 2 erkek olduğumuz için asgari şartlar bize yetiyordu. Eşinizle gidecekseniz oteller konusunda biraz daha dikkat etmek isteyebilrisiniz. Zaten oteli sadece uyumak için kullandığımızdan konaklamayı çok ucuza bağlayabiliyorduk. Tabii her yerde pazarlık yapıyorduk. 6 dolar diosa biz 4 ten başlıyorduk. Otel fiyatları için Lonely Planet ın kitaplarını önerebilirim. Oteller le alakalı her türlü bilgiye ordan ulaşablrisiniz.
 

Ynt: Hindistan-Nepal gezi günlüğü 16 HAziran-17 Temmuz

Bu güzel bilgiler için çok teşekkür ederim. Bende 2012 mart sonuna doğru Nepale gitmek istiyorum, bunun için bir kaç sorum olacak eğer cevaplayabilirsen memnun olurum.
1-Ben Airarabia sitesine girip bilet fiyatı sorguladım ve 110 Avro fiyatlar olduğunu gördüm, bu gerçekten çok ucuz, sizin bahsettiğiniz fiyattan daha aşağıda, merak ettiğim bunların uçakları güvenlimi, yani eski model uçaklar falanmıdır acaba, onun içinmi bu kadar ucuz.
2- Yanımızda pasaport fotokopileri filan almamız gerektiğini söylemişsiniz, fakat oraların güvenli olduğunuda söylemişsiniz, yani kapkaç ve hırsızlık olayları varmı burada, yoksa pasaportu kaybetme ihtimaline karşı tedbir olarakmı söylediniz.
3- Para ihtiyacımız olduğunda türkiyedeki hesabımızdan Nepalde ve Hindistanda ATM leri kullanarak para çekebiliyormuyuz.
4- Hava şartları nasıldır, sıcak, soğuk, yağış vs. Mart Nisan aylarında nasıl bir kıyafetle dolaşılabilir.
Şimdiden teşekkürler
 

Ynt: Hindistan-Nepal gezi günlüğü 16 HAziran-17 Temmuz

Çok güzel bir rotadır. Bizde 2002 senesinde karadan gidiş ve dönüş olmak üzere İran-Pakistan-Hindistan-Nepal yolculuğu yapmıştık. 48 günde gidip gelmiştik. Herkes hayatında en az bir kere böyle bir yolculuk yapması lazım:smiley:
 

Ynt: Hindistan-Nepal gezi günlüğü 16 HAziran-17 Temmuz

Numan bey çok geç oldu ama sorularınızı cevaplayayım..
1. Air araibanın uçakları gayet güvenldidir. Zaten kendileri Birleşik Arap emirlikleri firmasıdır. Bu kadar ucuz olmasının en önemli sebebi havalimanı verglerinin ve şartlarının diğerlerine göre daha düşük olmasıdır. LCCT - Low Cost Carrier Terminal dediğimiz bir kavramdan kaynaklanan bir durum. Yoksa kalitede sorun yok. Hatta
Dubaide Sharjah daki havalimanı nerdeyse Airarabia ya aittir.


2.Bahsettiğim fotokopiler güvenliğiniz için şart. Bu Hindistana has bir önlem değil. Ama dünyanın binbir türlü hali var. İlla kapkaç olmasına gerek yok çantanızı bir yerde de unutabilrisiniz. bir göle düşebilir nebileyim, Bir maymun gelir kaçırır:D Allah göstermesin böle biir durumda 10 gramlık o kağıtlar sıkıntınızın %90 ını giderir.


3. Visa, electron, mastercard, ya da maestro yazan tüm atmlerde dünyanın her yerinden para çekebilrisiniz.( Tabi bu logolardan birisi szin kartınızda da olmalı) Biz direkt olarak bir çok defa kullandık. Yurt dışında kullandığınız için her hehangi bir komisyon almıyo banka, alıverriş durumunda. AMa nakit çekrseniz düşük bi komisyon alıyo. Daha ayrıntılı bilgi için bankanızla görüşün.


4. Hindistan ve Nepal in hava şartları farklı. Hindistanda Mart Nisan çok sıcak olur , tshir short la gezebilriniz. Nepal nispeten dah serindir . Çünkü rakım yüksek.
 




Ynt: Hindistan-Nepal gezi günlüğü 16 HAziran-17 Temmuz

Çok güzel bir yazı olmuş.. yazınızın devamını merakla bekliyorum..
Birzamanlar benimde hindistan nepal hayallerim vardı.. ama kuş oldu gitti :(
 

Ynt: Hindistan-Nepal gezi günlüğü 16 HAziran-17 Temmuz

İyi günler
Fotograflar ve açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim
Saygılar
 

Ynt: Hindistan-nepal Gezi Günlüğü 16 Haziran-17 Temmuz

Enes Bey,
Yıllar sonra bile, yol haritanızın birilerinin işine yarayacağını düşünüyorum "benim de :D " paylaşımızın için çok teşekkür ederiz
 





Ynt: Hindistan-nepal Gezi Günlüğü 16 Haziran-17 Temmuz

Tarihte İki kültürün ilk defa karşılaşması her zaman ilginç olmuştur. Küçük bir senaryoyu biz de arkadaşımızla buluştuğumuzda yaşıyoruz. El sıkışmak mı gerek, sarılmak mı bilemiyoruz. Utangaç bakışlar ve azalan yağmur eşliğinde küçük su birikintilerini ve orta çağı andıran sokakları aşarak eve yol alıyoruz. Ev dediğime bakmayın, o kadar küçük ki. Orta boy bir salon, hol ve başka bir odadan ibaret. Eşyalar çok eski ve mobilya yok. Bu kadar fakirlik içinde yaşayan birinin dünyanın öbür ucundan misafir kabul etmesi şaşırtıyor bizi. Ayrıca ülkemizde yurt dışı gezilerinde en fazla sorun edilen dil onda da yok. Büyük cesaret. Eve girerken biz de olduğu gibi onların da ayakkabılarını çıkardığını farkediyoruz. Biraz muhabbetten sonra içeri paçalarını dize kadar sıvamış sarışın bir genç giriyor. Diz kapaklarında iki büyük haç dövmesi. Kendisi Fransızmış. O da bizim gibi misafir. İki haftadır Kathmandu’daymış ve dizlerindeki dövmeler iyileştiğinde motorla Nepal’i turlayacakmış. Ülkelerimizden ve maceralarımızdan biraz bahsettikten sonra Kathmandu’nun en canlı merkezi olan dar Tamil sokaklarında ilerliyoruz. Yüzlerce otel, seyahat acenteleri ve kalabalık içerisinden geçerek küçük bir lokantaya giriyoruz.
 

Ynt: Hindistan-nepal Gezi Günlüğü 16 Haziran-17 Temmuz

Nepal mutfağı sebze ağırlıklı. Et ürünlerini nadiren kullanıyorlar. Yemekler inanılmaz baharatlı. Yemek konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Gelen menüde ne ingilizce bir kelime ne de yemek resimleri var. Ev sahibimiz İshu ve küçük kardeşi bize yardımcı oluyor ver makarna benzeri bir yemek yiyerek lokantadan ayrılıyoruz. Arkadaşlarımızın işi çıkıyor bundan sonra yalnızız.

Katmandudaki ev sahibimiz Ä°shu, Robin ve Fransız arkadaÅÂÂÂ
 

Ynt: Hindistan-nepal Gezi Günlüğü 16 Haziran-17 Temmuz

Nepal, dini olarak hindu ve budistlerden oluşan bir nüfusa sahip, az sayıda da müslüman var. Hindistan kadar olmasa da renkli bir şehir Katmandu. Bir taksiye atlayarak başlıyoruz şehri turlamaya. Taksi içinde sokaklardan geçtikte kendimi cam fanusta gibi hissediyorum. Sanki bir zaman tünelinde ilerliyorum. Tam bir kültür şoku. Giyim, kuşam, yapılar o kadar farklı ki. Gördüklerime hayret ediyorum, inanamıyorum. Taksiden inerek yürüyerek devam ediyoruz . Elektrik tellerinden gökyüzünü görmek neredeyse imkansız. Polislerin silahı yok. Bellerinde uzun sopalar taşıyorlar.
 

Ynt: Hindistan-nepal Gezi Günlüğü 16 Haziran-17 Temmuz

Katmandu ve çevresi, tapınak kaynıyor. Her yer küçüklü büyüklü tapınaklarla dolu, elini sallasan tapınağa çarpıyor. Hindistan’dan farklı olarak, burada “pagoda” stili tapınaklar da görmeye başladık ve neredeyse her şey ahşap oymalıydı. Yolumuzu Kathmandu’nun en büyük tapınağı olan Swayambhunath tapınağına çeviriyoruz. Girişi fil, maymun, domuz gibi farklı hayvan figürlerinden oluşan uzun bir merdiven bekliyor bizi. Asyalılar nedense merdivenleri çok seviyor. Tapınağın diğer adının Maymun tapınağı olmasının nedeni hemen farkediliyor. Her taraf küçük, şirin ve hırsız maymunlarla dolu. Şirin dediğime bakmayın bazıları saldırgan olabiliyor; özellikle yavru taşıyan anneler.
Tepede tüm Katmandu vadisi ayaklarımızın altında. Tapınak çevresi yemyeşil ve işportacılar ısrarla bir şeyler satmaya çalışıyor. Sağa sola asılmış rengarenk dua bayrakları ayrı bir güzellik katıyor mekana. Kubbeli yapının tepesinde altın sarısı ince uzun bir kule ve kulenin alt kısmında Buda’nın göz tasvirleri var. Bazı salonların girişinde sarı, kırmızılı şallara sarılmış küçük budist öğrencilerin gelenlere su tuttuğunu görüyoruz. Bizdeki abdeste benzer bir şekilde ellerini, kafalarını ıslatıp öyle giriyorlar. Mum yakma ritüeli burada da var. Aşağılara indiğimizde bir dilek havuzuna denk geliyoruz. Kenarda sıra sıra toplanmış, bozuk para satan satıcılardan aldığımız bozuklukları havuzun ortasındaki buda heykelinin altına yerleştirilmiş küçük bir kaba atmaya çalışıyoruz.

Kathmandu'nun en büyük tapınağÄÃ


Elektrik kabloları tam bir kaos.jpg


Dilek havuzu.jpg


Kathmandu'da bir tapınak.jpg


Swayambhunath tapınağında dua bayrakları
 



Ynt: Hindistan-nepal Gezi Günlüğü 16 Haziran-17 Temmuz

Akşam dönüşümüz bir hayli meşakkatli oluyor. Kathmandu’da sık sık yaşanan elektrik kesintisine denk gelyoruz. Yol yordam soracağız; ama elimizde ne adres var ne de tanıdık bir mekan. Gündüz aklımızda kaldığı kadarıyla girdiğimiz dar sokaklar ve şaşkın bakışlar eşliğinde evi zar zor buluyoruz. İshu’nun kardeşi Robin karşılıyor bizi. Kendisi 6. Sınıf öğrencisi. Eğitim dili ingilizce olan bir okulda okuyor. Dolayısiyle ingilizcesi çok iyi.

Budist bir öğrenci.jpg


Gelenksel giysileri içinde bir Nepalli.jpg


Tapınak girişinde ziyaretçilere su tutan budist ÃÂÂ


Maymun Tapınağı'ndan bir maymun.jpg


Tapınağın gölgesine geçer
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Mesajlar
1,524,345
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst