Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 254,745
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

316L metal plakaları ebayden bulabilirsiniz. Bazılarının kargosu uçuk oluyor ama denk gelirse hesaplı kargoyla yollayan da oluyor. 200 lira çok uçuk rakam, adam yerse hesabı yapmış, biraz da ayıp etmiş bence. Sonuçta alt tarafı çelik, altın değil ya mübarek.
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=316+hho&_sacat=0&_odkw=316&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Etiketler

200 TL verip 1000x2000mm tam tabaka sac alacağınıza ihtiyacınız kadarını lazer kesim yapan yerlerden istediğiniz ölçüde kestirerek temin edebilirsiniz. Ebay'den sac getirmek en az 2-3 misline malolur.

www.ozsanmetal.com Serdar bey yardımcı olur. Ürettiğimiz cihazlar için 430L paslanmaz ve 304L paslanmaz sac kestiriyoruz,yukarıda belirttiğim ölçüdeki bir tabaka sacı (100-150 parça malzeme kesilmek suretiyle) 240,00TL'ye kesiyorlar.

Yazın işlerimiz biraz daha hafiflerse ben de bir takım deneyler yapmayı düşünüyorum, öncelikle aldığım sistem üzerinde denemeler yapacağım.

Megachips' Alıntı:
Selam... Sıvı seviyesinin eksilmemesi ilginc.. müsait bi zamanınızda gelin inceliyelim.. ters giden bişeyler olmasın..

Şu an 1-2 cm kadar sıvıda azalma var, bu bir anda oldu. Sanırım kaptaki sıvının kullanılabilmesi için öncelikle jeneratörün içindeki sıvının belirli bir seviyeye düşmesi gerekiyormuş. Ancak chiptuning'e bakmamız lazım zira bir süredir avans vuruntusu var ve yakıtı şehir içinde daha çok yakmaya başladı. Bir ara uğrayayım da fabrika ayarına geri dönüp sistemi öyle deneyelim.

sharkhunter' Alıntı:
Şu an 1-2 cm kadar sıvıda azalma var, bu bir anda oldu. Sanırım kaptaki sıvının kullanılabilmesi için öncelikle jeneratörün içindeki sıvının belirli bir seviyeye düşmesi gerekiyormuş. Ancak chiptuning'e bakmamız lazım zira bir süredir avans vuruntusu var ve yakıtı şehir içinde daha çok yakmaya başladı. Bir ara uğrayayım da fabrika ayarına geri dönüp sistemi öyle deneyelim.

evet şamandıra eksilme sinyali gönderdiğinde çekmiştir içine sıvıyı..

sonradan mı hasıl oldu bu avans sesi, bakalım ona.. bir süre de orjinal hali ile denersin..

Sensörlü araçlarda ecuya müdahale edilmeden hidrojen verilmesi yakıt sarfiyatını azaltmaz artırır.Hidrojeni verdim motora iş bitti diye bir durum yok.İşin daha çok detayı var.Yerli üretimlerin bu konuda daha çoook çalışması lazım :smiley:

betelguz' Alıntı:
Sensörlü araçlarda ecuya müdahale edilmeden hidrojen verilmesi yakıt sarfiyatını azaltmaz artırır.Hidrojeni verdim motora iş bitti diye bir durum yok.İşin daha çok detayı var.Yerli üretimlerin bu konuda daha çoook çalışması lazım :smiley:

Arkadaşım ben Türkiye de yazılım tasarlıyabilen bikaç kişiden biriyim..

ekomax monte ettiğimiz arabalarda AFR ölçümü yapıp kalibre ediyoruz oranı..

senin ne idüğü belirsiz çin malı kutucuklarınla olmaz bu iş.. montaj yapıtığın arabalara bi wideband tak bak bakalım AFR oranını ne hale getiriyorsun.. Allah korusun talihsiz bir olayla karşılaşmanı istemem..

Hidrojen yakıt tasaruf cıhazı konuları yine hızlandı!
benim cyber enerjiye bir sorum olacak nerdeyse tüm türkiyedeki form lara girerek cıhaz yaptım etim deniyoruz falan filan Kardeşim şu işin aslını adam gibi vatandaşa anlatsan
yazık herkez bir hevesleniyor, sonrada sonuç hüsran.
Buna benzer aynı konu 2000 yıllında da yaşandı ve sonuç ne oldu biliyormusun Mahkemelik (yani karakolda biti)
Bu konuyla ilgilenen arkadaşlar bu sistemler hiç bir yerde Fabrikasyon olarak yapılmadı ! amatörlerce Başta Amerika ve Kanadada üzerine çok çalışmalar var bu arkadaşımızdan ordaki bu işi amatörce yapandan alıp ülkemizde satmaya çalışıyor netice itibariyle hepsi şu an malesef tam kulanılır değil ya eksik ya tam işlev yapmıyor.
Ancak iyi haber bu önümüzdeki günler bunun gerçek profesonelce imal edilmiş ürün çıkıyor.
Madem bu kadar toplama HHO Ceel kitlerini satmaya çalışıyorsun bunu gerekli yerlerden yasal testlerini yaptır sat! buna karşı değiliz ancak Senin konusunu etiğin Elektrolizer
beş para etmez bir kere Dakikada üretiği Hidrojen sabit değil çalışmaya başlayınca çalışsa bile aynı oranda gaz veriyor! çok akım çekerse aküyü boşaltıyor,
uzun lafın kısacası sistem tamdeğillll.
sen buna gönül vermişin bu kesin işin ucunda parada kazanırsın buda kesin ama önce Sistem tam çalışacak ve profesonel ce imalata alacaksın Bakanlık onayı garanti belgesi vs.
bunları yaptığın zaman bu gibi yerlerde uzun açıklamalar yapmak zorunda kalmasın vatandaş resmi belgelere bakar ve kararını verir zaten sen burda resmen zorluyorsun insanları.
telini Adresini falanda yazarsın sitene seni arayan bulur!
Benim mesleğim Hydrogen systems leri 30 yıl yurtdışı son 15 yıl Yenilebilinir Enerjiler ve Hydrogen seyyar yakıt istasyonları. Konunun için deyim anlıyacağın.
bu konu ayaklara düşecek kadar basit değil.
saygılarımla

HFuel-systems , size katılıyorum.Bu işle amatörce uğraşanlar (benim gibi) kendi araçlarında denemeli ve kullanmalıdırlar.Bilgi ve deneyimlerini paylaşabilirsin ama başka araçlarda denemeye karşıyım.
HEr ne kadar güvenliği ön planda tutsamda herhangi olumsuz bir durum yaşanırsa benim malıma zarar gelsin.Üzülmem , kahrolmam çünkü benim ve bu riskler göz önünde.
Hidrojen konusunda ticari olarak düşünmediğimi belirtmiştim önceleri.Ticari düşünenler sizin söylediğiniz gibi bu işi profesyonel üretime taşımalı.Gerekli bakanlıklardan , birimlerden , patentidir ,onayıdır, belgesidir , testidir ,ölçümüdür almalıdır.Bundan sonra zaten profesyonel bir kit olarak ,gerekli ölçümleri,testleri yapılmış olarak çıkacağından gönül rahatlığı ile kullanılabilir.Ticari düşünce budur.
BU yoksa iş amatördür.Amatörlükte gzeldir ,araştırmak ,deneyimlemek güzeldir.Her profesyonel iş muhakkak bu süreçten geçmiştir.Kimse alınmasın ,gücenmesin.Kişi aracında bu sitemi kullancaksa ,nasıl lpg sistemi için plan proje yapılıp ,izinler çıktıysa ve sistem sağlıklı profesyonel bir platforma taşınabilmişse ,hidrojendede gönül rahatlığı ile taktırabilmelidir.

HFuel-systems' Alıntı:
Hidrojen yakıt tasaruf cıhazı konuları yine hızlandı!
benim cyber enerjiye bir sorum olacak nerdeyse tüm türkiyedeki form lara girerek cıhaz yaptım etim deniyoruz falan filan Kardeşim şu işin aslını adam gibi vatandaşa anlatsan
yazık herkez bir hevesleniyor, sonrada sonuç hüsran.
Buna benzer aynı konu 2000 yıllında da yaşandı ve sonuç ne oldu biliyormusun Mahkemelik (yani karakolda biti)
Bu konuyla ilgilenen arkadaşlar bu sistemler hiç bir yerde Fabrikasyon olarak yapılmadı ! amatörlerce Başta Amerika ve Kanadada üzerine çok çalışmalar var bu arkadaşımızdan ordaki bu işi amatörce yapandan alıp ülkemizde satmaya çalışıyor netice itibariyle hepsi şu an malesef tam kulanılır değil ya eksik ya tam işlev yapmıyor.
Ancak iyi haber bu önümüzdeki günler bunun gerçek profesonelce imal edilmiş ürün çıkıyor.
Madem bu kadar toplama HHO Ceel kitlerini satmaya çalışıyorsun bunu gerekli yerlerden yasal testlerini yaptır sat! buna karşı değiliz ancak Senin konusunu etiğin Elektrolizer
beş para etmez bir kere Dakikada üretiği Hidrojen sabit değil çalışmaya başlayınca çalışsa bile aynı oranda gaz veriyor! çok akım çekerse aküyü boşaltıyor,
uzun lafın kısacası sistem tamdeğillll.
sen buna gönül vermişin bu kesin işin ucunda parada kazanırsın buda kesin ama önce Sistem tam çalışacak ve profesonel ce imalata alacaksın Bakanlık onayı garanti belgesi vs.
bunları yaptığın zaman bu gibi yerlerde uzun açıklamalar yapmak zorunda kalmasın vatandaş resmi belgelere bakar ve kararını verir zaten sen burda resmen zorluyorsun insanları.
telini Adresini falanda yazarsın sitene seni arayan bulur!
Benim mesleğim Hydrogen systems leri 30 yıl yurtdışı son 15 yıl Yenilebilinir Enerjiler ve Hydrogen seyyar yakıt istasyonları. Konunun için deyim anlıyacağın.
bu konu ayaklara düşecek kadar basit değil.
saygılarımla

Siz 30 yıldır bu işi biliyordunuz da niye şimdiye kadar beklediniz? Hem bence bu kadar saldırmanıza da gerek yok. Biraz sakin olmanızı tavsiye ederim.

arkadaşlar kafam iyice karıştı.konuyu ilk günden beri takip ediyorum sukunetle.2004 suzuki g.vitara 2.0 otomatik aracım var.bu sistemlerden hangisi ve nasıl yakıt tüketiminde bana yardımcı olabilir? ve bana ne kadara mal olur?

ayrıca bildiğim kadarıyla : benzinde yanıcılığı arttırmak için katkılar yapılıyor (95 oktan veya 97 oktan gibi) bu katkıların motora zarar verdiğini biliyorum.Yanlış mı biliyorum? bu katkılar gömlek ve pistonalarda kalıntı bıraktığını duymuştum. Şimdi sizde kaba tabirle yanma olayını hyrojen le arttırıyorsunuz bu gazın diğer katkılar gibi zarar vermediğini mi söylüyorsunuz..?yanılıyormuyum. cevaplarınızı bekliyorum.

aracımın tam verilerini gireyim dedim:
2004 model suzuki grand vitara a/t benzin+lpg
otomatik viteste bu sistemler ne kadar işe yarar ...cevaplarınız için şimdiden teşşekkürler

Foruma girmeyeli iş ciddi rekabete binmiş. Aslında sistemler çok güzel. Yani hizmet ettiği amaç çok güzel. İşin içinde ticaret yapmak dahi olsa ülkemizde bu gibi şeylerin konuşuluyor olması ve hatta bu işe kendi çabalarıyla gönül verenlerinde sesini duymak ayrı bir heyecan...

Bu işi hava yakıt karışımı yani stokiyometrik orana müdahale ederek bir adım öteye taşımayı da asla yabana atmamak lazım.

Ama bir gerçek var ki bunu kontrolör mertebesine taşımak asıl güzel nokta. Mesela bunu bulanık mantık yada PID gibi kontrolörler ile devir ve hız olarak giriş şeklinde girip çıkışada akım verirsek LPG'de çok ciddi sonuçlar elde edilebilir.
Mesela LPG ecu'su aracın ecu'sunu bir kere taklit edip kendi hafızasına atıyor ve verilen gaz kadar yakıt gönderiyor. Rolantide iken sıfır akım yaparsa durma hallerinde bir sıkıntı olmaz. Yanı sıra devir yükseldikçe hıza bağımlı değişken akımla hidrojen üretimi çok güzel sonuçlar elde edilmesini sağlayabilir. Örnek verecek olursak otomatik vites araçlarda gaza yüklenmeden hızlanınca devir düşürmesi gibi durumlarda hız konumuna bağlı olarak akım çıkışında daha sağlıklı sonuçlar alınabilir.

Sakın olaki kimse kimseye ticari amaç güdüyor diyerek hevesini kırmasın. Bence Berkan Bey'in böyle bir sistemle ticari dahi olsa bu işe girmesinin bunca insanda yaktığı kıvılcım kesinlikle küçümsenemez. Ben şahsen bu işin üzerinde çalışıyorum.
Ama kendi öz sermayemle hobi olarak ticari amaç gütmeden çalışıyorum. Gördüğüm şu ki bizim kafamız elin ecnebisinden çok daha fazla çalışıyor. Ama onlarda var olan disiplin de yabana atılamaz.
Biz de yaparız, başarırız. Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.

Elektiriksiz , Çelik Plakasız Hidrojen Çalışmam

Mesajgönderen ozantavsan » 25 May 2011, 17:10
Bugün çelik plakaları ,güç kaynağını bir kenara attım.
Aldım elime 1,5 litre kola şişesini , koydum içine lavabo açıcı (Naoh ,Sodyum Hidroksit),Söktüm elektronik devrelerdeki aliminyum soğutucuları.Attım kola şişesine.Hortumla çıkan gazı , metal kaba verdim ,içi su dolu.Metalin üst kısmına 3 delik açtım çok ufak ,ortası biraz geniş.Metal kutuda yağlı kontak sprey şişesi.
Çaktım çakmağı ,seyir eyledim.

Araçtada kullanılır bence elektirşey yok , sokaktan topla metal kola şişelerini ez ayağınla ,at kabın içine.
Yalnız reaksiyon başladımı durmuyor öyle kapatayım falan yok.Aliminyumu çıkarırsanız duru ancak.
Hidrojen yanında ,aliminyum hidroksitte çıkıyor sanırım ,zararı varmı araştırıyorum.

Ama ne güzel yanıyor ,mübarek. Saatlerce devam etti reaksiyon ,aliminyum azaldığında reaksiyon ve çıkan gaz azalıyor.Reaksiyon arttıkça sıvı ısınıyor daha çok gaz çıkışı oluşuyor.

İşte çektiğim vidyo ,,,

http://www.youtube.com/watch?v=PUew9_Wvxbk

Aynı deneyi ben de evde banyoda denedim. CNC tezgahtan çıkan alüminyum talaşlarını kullandım, lavabo açıcıyı (Sodyum hidroksit) ufak bir pet şişe suda çözdükten sonra alüminyumları attım. Atmaz olaydım :smiley:, şişe yamulmaya başladı ısıdan dolayı ve çok fazla gaz çıkışı oldu, su kaynamaya başladı. Hemen şişeyi alıp kovanın içindeki suya soktum yoksa tamamen eriyecekti. Şişe de öyle ince bir şey falan değil, kalın plastik maden suyu şişesi. Banyo çok kötü koktu, galiba hidrojenle beraber çıkan gaz zehirliymiş. Kısacası güvenilir bir yöntem değil, tehlikeli ve gaz çıkışı stabil değil. Sistem çok fazla ısınıyor, suyu bile kaynatıyor. Tamam ekzotermik bir reaksiyon ama bu kadar da ısı yayacağını düşünmemiştim. Bence denemeyin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR