Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 254,745
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

concrete' Alıntı:
Benim araba düzgün çalışmadı ki.....

Var mı oksijen sensörsüz bir araç. Birlikte deneyelim, bitsin bu iş.

Selamlar. Bende 2000 model citroen saxo dizel var. İstanbuldayım, benim aracın motor kısmı biraz sıkışık gerçi ama olabilir diyorsanız benim arabada deneyebiliriz. Saygılar.

Etiketler

2000 model Citroen saxo'da oksijen sensörlü.Onun içinde obd-2 çipi kullanmak gerekiyor.Çipi yeniden programlamamız gerekiyor.Bu arada çipinde distrübütörlüğünü aldık artık burada programlayabileceğiz :smiley: Güven bey tamam derse deneyebiliriz benim açımdan sorun yok.

Çip hakkındada bilgi vereyim.OBD-2 soketinden bağlanan bu performans çipinin değişik versiyonları bulunuyor.Hidrojen sistemi kullanmayan araçlardada performans artışı ve %18-20 civarı yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.Benzinli ve dizel araçlarda kullanılabiliyor.Her araç marka ve modeline göre özel program yüklenerek araca takılıyor.

betelguz' Alıntı:
2000 model Citroen saxo'da oksijen sensörlü.Onun içinde obd-2 çipi kullanmak gerekiyor.Çipi yeniden programlamamız gerekiyor.Bu arada çipinde distrübütörlüğünü aldık artık burada programlayabileceğiz :smiley: Güven bey tamam derse deneyebiliriz benim açımdan sorun yok.

Çip hakkındada bilgi vereyim.OBD-2 soketinden bağlanan bu performans çipinin değişik versiyonları bulunuyor.Hidrojen sistemi kullanmayan araçlardada performans artışı ve %18-20 civarı yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.Benzinli ve dizel araçlarda kullanılabiliyor.Her araç marka ve modeline göre özel program yüklenerek araca takılıyor.

Valla benim arabada ne sensör ne beyin hiçbirşey yok, dümdüz dizel traktör gibi :smiley: . O sizin dediğiniz benzinli 1.4 veya vts araçlar için geçerli. Araçtaki tek ayarlayıcı unsur dizel pompası. Yani sensör falan yok benim arabada.

Araç benim işyerime gelirse montajı yaparız biz, sorun yok. Gelmeden önce haber verilirse, uygun saat ayarlarız. En kısa sürede yapalım.

Benim aracın benzin enjektörlerinin işi bitmiş. Araç benzinde iyi çalışmaya başlıyor ama LPG ye geçince çift yakıt tüketiyor. aşırı zengin karışım beyine hata verdirdiğinden, sonrasında hem benzin hem de LPG deki çalışma bozuluyor. Düzgün enjektör arayıp bulmam gerek. Bu durumda testi geciktirmenin alemi yok.

45 amper vs gibi yükler çok fazla. tekrar söylüyorum sistem çalışır çalışmasına hatta hidrojeni ayırpğ verirseniz yakıt tüketimi düşer. ancak illaki oksijenden ayrılacak anod ve katot tasarlanırken. ayrıca amper seviyesini düşürmenin tek yolu PWM devresidir. yoksa 5 6 tane klima kompresörü açarmışsınız gibi yüke biner makina.

Benim disco test yapacak durumda değil. Benzin enjektörleri sipariş edilecek, gelecek, takılacak.... uzun iş.

Herkes son derece sabırsızlanmıştı ama denemeyi devralacak kimse de çıkmıyor.

skoda favorit filan gibi karbüratörlü ama mekaniği sağlam bir araç lazım. ben bizdekine aseton vs koyup deneme yapıyordum zamanında.

Güven abi, satıcının İzmir'de şubesi vs bir bağlantısı varsa, benim araçta deneyebiliriz. Bu tarz denemeler yaparım diye emme manifoldu sökükken delik açıp M5 diş çektirip rekorla hortum çıkardım. Aracımın çalışmasında sıkıntı yok. 45 amperi sürekli kaldırır mı soru işareti var ama yine de deneyebiliriz. Sözüne güvendiğiniz kişiler de yanımızda olup video resim vs çekerler hem..

Güven Bey merhaba kusura bakmayın internete giremedim bu ara. Benim yolum levent taraflarına düşüyor, bu hafta Çarşamba günü müsait olurum, eğer size de uyarsa benim araca takabiliriz. Denemeyi nasıl yapacağız, ben 1 hafta kadar sistemi kullanıp size sonuçları mı bildireceğim? Haftada yaklaşık 400-500 km yol yapıyorum. Bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum sadece mesaj yazabilmek için yeni üye olmam gerekti. Benim aracımda zaten bitkisel yağ dönüşüm sistemi mevcut, kanola yağı ile çalıştırıyorum arabayı :D . Üstüne bir de bu sistem olursa tadından yenmez :D . Eğer sizin için de Çarşamba günü müsait olursa bana mesaj atabilirsiniz.

Çarşamba günü LPG montajımız var, ama yine de bu işe zaman ayırırız tabii ki.

Aracınızın oksijen sensörlü olmaması gerekiyor anladığım kadarıyla. Sistemin sahibi için de uygunsa ben montajı yaparım. Siz de sonuçlarını gözlemleyip burada paylaşırsınız.

Güven bey benim için farketmez.Arkadaşın araçtada deneyebiliriz.Memnun kalırsa sistemi satın almak şartıyla tabi :smiley: yada geri alırız tekrar. Arkadaşın araca bir hücre bağlamanız yeterlidir.Bu arada obd-2 çipininde distrübütörlüğünü aldım artık amerikadan çip gelmesini beklemeden burda programlayıp takabileceğiz araçlara.
Yaklaşık 15-20 gün önce sistemi takıp deneyen bir müşterimizdende sonuç geldi.Aracı 1986 model Mercedes 200D dizel araç. 1300 km yol yapmış sonuç %40 tasarruf sağlanmış. Çekiş çok fazla artmış.Sensörsüz araçlar için mükemmel bir sistem.

Tamam Güven Bey, ben Çarşamba günü sabahtan gelirim. Sayın Betelguz için de uygunsa 1 hafta- 10 gün kadar sistemi test edip sonuçları yazarım. Sonra da sistemi sökeriz ya da artık duruma göre bakarız :D , güzel bir tasarruf olursa ona göre değerlendiririz :smiley:. Ben telefonumu size özelden yazıyorum şimdi. Siz de yazarsanız haberleşiriz ona göre gelirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR