Hayatı İdame Teknikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 329
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 250,970

Etiketler

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Mililitre cinsinden ölçme ihtiyacı varsa standart olarak su bardakları 200+/-5 ml hacimde üretilirler.
İdrarın içilmemesi hususunda Murat bey ile hemfikir değilim zira idrar (eğer ki kişide idrar yolu enfeksiyonu yoksa) sterildir ve izotoniktir (vücut sıvıları ile aynı osmolaritede) bu yüzden damıtılma ile (acil şartlarda ) içilebilinir. Damıtma yöntemi olarak ta yine Murat beyin mesajında eklediği resimdeki teknik kullanılarak damıtma işlemi gerçekleştirilebilir. Bunun haricinde bir kaynakta bulduğunuz ölü hayvanların işkembelerindeki karışımın da sıkılarak içilebileceği söyleniyordu ama ben bu durumda alternatif aramayı yeğlerim zira dizanteri daha fazla sıvı kaybı yapar :smiley:

ilbeğ' Alıntı:
Sn bılarman lutfen su lıke bakarmısınız http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=289.0

lufen paylasımlarımızı konuyu ıncelemeden yapmıyalım tekrar yapmıs oluyoruz bılmeden
Verdiğiniz linke baktım ama herhalde fotoların altında yazdığım yazıyı siz görmedinizki bu mesajı atmışsınız. Ben orada fotodaki bilgiyi kastederek paylaşımı beğendiğimi belirttim. Yani aynı ilanı yeni bir şeymiş gibi paylaşmadım sadece o bilgiyi beğendiğimi göstermek için o fotolardan alıntı yaptım. Sanırım yanlış anlaşıldım...

bilarman' Alıntı:
Verdiğiniz linke baktım ama herhalde fotoların altında yazdığım yazıyı siz görmedinizki bu mesajı atmışsınız. Ben orada fotodaki bilgiyi kastederek paylaşımı beğendiğimi belirttim. Yani aynı ilanı yeni bir şeymiş gibi paylaşmadım sadece o bilgiyi beğendiğimi göstermek için o fotolardan alıntı yaptım. Sanırım yanlış anlaşıldım...
cok ozur dılerım dıkkatımden kacmıs

Bir çok yararlı bilgi paylaşıyoruz aklıma gelen diğer bir konu daha çok ilgi çekip daha çok fikir edinilebilecek olduğundan söylüyorum filmler mesela son dönem yayınlanan 127 sinema filmi gibi.( suyu idareli kullan gittiğin yeri söyle kendine fazla güvenme ve tıbbi mudahale zamanlaması gibi ana başlıkları vardı. En önemli ayrıntı adam bir çok kişinin ziyaret ettiği bir park kanyon da yanında ise düdük gibi dikkat çekecek ses çıkartacak bişeyi yok ) Aklınıza gelen böyle doğada geçmiş içinde kurtuluş hikayeleri, hayatta kalma ile ilgili detaylar barındıran film ler var ise paylaşalım....

hayatta kalma adına hem teknik hem psikolojik bilgiler bulabileceğiniz eğitici bir film daha '' SANCTUM ''

febulent' Alıntı:
hayatta kalma adına hem teknik hem psikolojik bilgiler bulabileceğiniz eğitici bir film daha '' SANCTUM ''

Bir dalıcı olarak filmi ilk izleyenlerden olduğumu düşünüyorum. ;D ;D kesinlikle süperr....
ders almak isteğenede eğitici bir film

Bir itfaiye Gönüllüsü olarak şu 4 filmide tavsiye ederim. Özellikle Backdraft >> Backdraft - dünya ticaret merkezi - ekip 49 - gökdelende yangın

thpozitif' Alıntı:
Daha önce buradan paylaşıldı mı bilmiyorum. Elimdeki iki dökümanı paylaşıyorum.

--- MULTISERVICE PROCEDURES FOR SURVIVAL, EVASION, AND RECOVERY
FM 21-76-1
MCRP 3-02H
NWP 3-50.3
AFTTP(I) 3-2.26

https://www.sugarsync.com/pf/D049850_6647557_288569

--- FM 3-05.70 SURVIVAL MANUAL

https://www.sugarsync.com/pf/D049850_6647557_288567

dosyaları kaydettım ılk fırsatta ıncelıcegım guzel kaynaga benzıyor tesekurler.. Turkcesıne ulasma ımkanı olsa bıde tadından yenmez

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR