Hayatı İdame Teknikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 329
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 250,970
Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Arkadaşlar öncelikle link vermek yasakmı bilmiyorum eğer yasaksa mesaj ile uyarırsanız sevinirim :smiley:

http://thepiratebay.org/torrent/5692605/Mega_Survival_Ebook_Archive_(100___books)_Wilderness_and_Urban_S

Eğer ingilizceniz varsa bu ebooklarda hayatta kalma ile ilgili birçok bilgi var.( Zehirli bitkiler,Su arıtması,Sığınak yapımı,Çeşitli iklimlerde hayatta kalma, Tehlikeli hayvanlar vs)
İşinize yaradıysa ne mutlu bana :smiley:

Teşekkürler

Etiketler

Doğada ateş yakmak için kaynağınız kalmamışsa biraz çikolata ve bir teneke kutudan ateş yakmak için faydalanabilirsiniz.Detaylar aşağıdaki linkte video ve resimli anlatım var

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=149

Teşekkürler

herkes ultimate survıval yok survıvorman yazmış halbuki kimsenin ray mears den haberi yok bu adam işin ehli ustası(galiba aynı anlama geliyor ;) ;D)

bear ın işine söylediğim bir söz yok onada saygı duyarım çok harika şeyler yaptığı ve çok üretken olduğu anlar var

fakat survıval de dizanteri yada ishal olmaktansa ray mears ı yada kendi iç güdülerimi dinlemeyi tercih ederim

ayrıca türkiyede ne survıvalı ya 2km gitsem anadolunun bağrından çıkmış teyzemi görürüm ben o bana çok iyi bakar börtü böcük yememe gerek kalmaz :D :D :D

UtkuBaşkurt' Alıntı:
Doğada ateş yakmak için kaynağınız kalmamışsa biraz çikolata ve bir teneke kutudan ateş yakmak için faydalanabilirsiniz.Detaylar aşağıdaki linkte video ve resimli anlatım var

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=149

Teşekkürler
Güzel ve yararlı bir video. Videonun sonunda diş macununun veya metal cilasının daha hızlı sonuç verdiğini belirtmişler , çikolata olması şart değil. :smiley:
İyi günler dilerim. :smiley:

en pratik yolu yanımızda bir pipet taşımak pipet içine çok az pamuk veya kumaş parçası azda olsa fayda sağlar yada kum taş çakıl kil yada odun bu şekilde kayaların arasına giren yagmur damlalarını ya bir pipetle, pipetle ulaşamıyorsak oraya ayakkabı bagcıgı yada bir ip koyarak suyu bir kaba alabiliriz...

Arı kovanının olduğu yere en az en fazla 1 km mesefede su vardır.
Arıların konduğu her çiçek yenebilir.

Arı ısırığına en iyi tedavi, idrardaki amonyak ile toprağı karıştırıp yaranın üzerine koymaktır.

Civelek otu'nun yaprağını, ellerinizin içinde top şekline getirip suyunu vucudunuzun açıktaki bolgelerine sürerseniz sivrisinekleri kovucu özelliği devreye girer.

ActionMan*' Alıntı:
İvelek otu'nun yaprağını, ellerinizin içinde top şekline getirip suyunu vucudunuzun açıktaki bolgelerine sürerseniz sivrisinekleri kovucu özelliği devreye girer.
İvelek otunun resimlerini , nerede yetiştiğini , ayırt edici özelliklerini eklerseniz daha yararlı olur. :smiley:

ishak77' Alıntı:
sen ne kadar çok serdar kılıç izliyorsun öyle

Sizin gibi dizi izlemek yerine faydalı bişiyler öğrenmeye çalışıyorum.
Saygılar.

Sayın assasin ;

[attachment=1]

Dediğim gibi sivrisinek kovucu özelliğinin yanısıra,
Çoban çantası olarak bilinen bu bitkinin diğer isimleri, çemberotu,civelek otu, cıngıldaktır. Özellikle Anadolu bölgelerinde yetişen bu bitki, beyaz çiçekli otsu bir bitkidir. Tanen,saponin, çeşitli flovinler, reçine,organik asitler, potasyum ve uçucu yağlar içerir.Bitkinin kökleri dışındaki kısmı, çiçekleri ile birlikte toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatmak suretiyle çayı hazırlanarak kullanılabileceği gibi çiğ olarak ya da pişirilerek de tüketilebilir. Tıbbi amaçla daha çok çay olarak tüketilir.
ÇOBAN ÇANTASININ (ÇEMBER OTUNUN-CİVELEK OTUNUN) FAYDALARI ;
* Damarları daraltarak kanamayı durdurucu etkisi vardır. İç ve dış kanamaları durdurmakta oldukça faydalıdır.
* Burun, mide, bağırsaklarda bulunan yaralardaki kanamaları durdurur.
* Aşırı gelen adet kanamalarını da azaltıcı etkisi vardır.
* Basur kanamalarında da oturma banyosu iyi gelir.
* Varis, karaciğer ve damar şişliklerinde oldukça faydalıdır.
* İdrar arttırıcıdır.
* Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur.
* Yüksek ve düşük tansiyon şikayetlerinde faydalıdır.
* Kas gevşekliğine karşı etkilidir.

Bi faydam dokunduysa ne mutlu.
Saygılar sevgiler.

01a6e5dd4f223ce2504cc5257651f3bf_1296415435.jpeg

::smiley: ::smiley: bu güzel bilgilendici yazılarınızın devamını beni cok arı sokar onun için ayrıca teşekkür ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri