Ynt: Hayati İdame Ekipmanları
Zahmet olmaz tabi ki.. Bu bir kit değil. Ben bir araya getirdim kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda. Çanta askeri bir ürün, PALS ağlara sahip MOLLE uyumlu bir kişisel ilk yardım çantası. İçini istediğiniz şekilde dolduruyorsunuz.
1) İlk yardım malzemeleri - Çok temel şeyler. Sadece önemli kanamaları durdurmak için 50 gram Quikclot taşımayı yeterli buldum doğa koşullarında. Çok daha ayrıntılı bir ilk yardım çantam daha var ama o boyut ve ağırlık itibariyle sadece acil durumlarda kullanılmak üzere ev veya arabada bulunuyor. Sırtımda taşımıyorum.
2) Ateş yakmak için magnezyum çubuğu.
3) 12 saat ömürlü 2 adet ışık çubuğu. Fenerin su aldığı, pili bittiği durumlarda ya da diğer koşullarda kullanmak için. Örneğin bir arkadaşınız düştü ve bacağını kırdı. Siz yardım aramak için gideceksiniz ama dönüşte yerini bulmanız zor. Bunu arkadaşınıza verebilir veya görünür bir yere asabilirsiniz. Böylelikle karanlıkta yolunuzu kaybetmez, kaza alanını bulursunuz.
4) Surefire G2 LED fener. Su geçirmez, alüminyum çerçeveli, uzun pil ömürlü, ışık gücü yüksek bir alet.
5) Spork. Can boğazdan gelir.
6) Monocular. Dere başında çamaşır yıkayan kızları dikizlemek için değil kesinlikle.
7) Suda çıkmayan asetat kalemi. Örneğin turnike yaptığınız bir uzva saat kaçta turnike yapıldığını vs yazabilir ya da verilen ilaçları yaralının derisi üzerine not edebilirsiniz. Doktorların bu bilgilere ihtiyacı olacak.
8) Katlanır bıçak.
9) Duct tape. Her işe yarar. Yırtılan çadır ya da giysiyi tamir etmek için veya bandaj yapmak için kullanılabilir.
10) Düdük. Yer bildirmek için faydalı. Örneğin av sezonunda yürüyüşçüler ve avcılar sık sık karşıya gelir. Sağa sola ateş açan, zaman zaman alkollü olan avcılara av olmamak için silah sesi duyduğunuzda yerinizi mutlaka düdük gibi ses çıkaran aygıtlarla bildirmenizi öneririm.