Hayati İdame Ekipmanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 230
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,330
Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

Testereyi ve türevlerini boşverin, hepsi kesinlikle elinizde kalır. Belki bir iki saat çalışırsınız ama eninde sonunca kopacaklar ya da körelecekler. Verdiğiniz paraya yazık. Askeri baltalar çok daha fazla işe yarıyor, çantanın dışında bir yere asıp rahatça taşırsınız. Özellikle Çin Ordusu'nun kullandığı kürek/balta karışımı alet bir fenomen haline geldi.

http://www.youtube.com/watch?v=b60OZhrTB6o

Etiketler

marmariscj7' Alıntı:
Çin ordusunun kullandığı bu küreğe bayıldım harika işler beceriyor bu küreği türkiyede nerede bulabiliriz bilen varmı

tahkım edevatı olarak aratın nette .. yada kamp malzemesı satan sıtelerde kurekler kısmına bakın benzerlerını bulacaksınız tabı kalıte ve cesıt farkı cok yanlız pıyasadakıler bu kadar marıfetlı deıl askerıyede personele tahkım edavatı olarak verılen bu kureklerın hor kullanıılmaması konusunda cıddı uyarılar yapılır cok zorlanmaması extrem kosullara fazla dayanamıyacagı ogutlenır fakat vıdeodakı bayagı dayanıklı bır sey anlasılan

janissary' Alıntı:
Ben şu çantayı hep yanıma alırım kampa, yürüyüşe giderken vs ...

belki zahmet olacak ama setteki parçaları resimde numaralayıp sonra hangi numaralı parçanın ne olduğunu ve ne işe yaradığını yazarsanız ilkyardım kiti edinecekler için çok faydalı olacaktır. ayrıca sanırım buradaki bir kısım parçalar çantanın da dahil olduğu kite dahil onları da belirtirseniz süper bir kaynak olur.

saygılar

yasarergun' Alıntı:
belki zahmet olacak ama setteki parçaları resimde numaralayıp sonra hangi numaralı parçanın ne olduğunu ve ne işe yaradığını yazarsanız ilkyardım kiti edinecekler için çok faydalı olacaktır. ayrıca sanırım buradaki bir kısım parçalar çantanın da dahil olduğu kite dahil onları da belirtirseniz süper bir kaynak olur.

saygılar

+1

yukarıdakı kuregın aynısından E bay da varmıs

http://www.ebay.com/itm/Chinese-Military-Shovel-Emergency-Tools-WJQ-308-Bags-/260708068196

Zahmet olmaz tabi ki.. Bu bir kit değil. Ben bir araya getirdim kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda. Çanta askeri bir ürün, PALS ağlara sahip MOLLE uyumlu bir kişisel ilk yardım çantası. İçini istediğiniz şekilde dolduruyorsunuz.

1) İlk yardım malzemeleri - Çok temel şeyler. Sadece önemli kanamaları durdurmak için 50 gram Quikclot taşımayı yeterli buldum doğa koşullarında. Çok daha ayrıntılı bir ilk yardım çantam daha var ama o boyut ve ağırlık itibariyle sadece acil durumlarda kullanılmak üzere ev veya arabada bulunuyor. Sırtımda taşımıyorum.
2) Ateş yakmak için magnezyum çubuğu.
3) 12 saat ömürlü 2 adet ışık çubuğu. Fenerin su aldığı, pili bittiği durumlarda ya da diğer koşullarda kullanmak için. Örneğin bir arkadaşınız düştü ve bacağını kırdı. Siz yardım aramak için gideceksiniz ama dönüşte yerini bulmanız zor. Bunu arkadaşınıza verebilir veya görünür bir yere asabilirsiniz. Böylelikle karanlıkta yolunuzu kaybetmez, kaza alanını bulursunuz.
4) Surefire G2 LED fener. Su geçirmez, alüminyum çerçeveli, uzun pil ömürlü, ışık gücü yüksek bir alet.
5) Spork. Can boğazdan gelir.
6) Monocular. Dere başında çamaşır yıkayan kızları dikizlemek için değil kesinlikle.
7) Suda çıkmayan asetat kalemi. Örneğin turnike yaptığınız bir uzva saat kaçta turnike yapıldığını vs yazabilir ya da verilen ilaçları yaralının derisi üzerine not edebilirsiniz. Doktorların bu bilgilere ihtiyacı olacak.
8) Katlanır bıçak.
9) Duct tape. Her işe yarar. Yırtılan çadır ya da giysiyi tamir etmek için veya bandaj yapmak için kullanılabilir.
10) Düdük. Yer bildirmek için faydalı. Örneğin av sezonunda yürüyüşçüler ve avcılar sık sık karşıya gelir. Sağa sola ateş açan, zaman zaman alkollü olan avcılara av olmamak için silah sesi duyduğunuzda yerinizi mutlaka düdük gibi ses çıkaran aygıtlarla bildirmenizi öneririm.

04.JPG

bu çakmagı yanımdan hiç ayırmıyorum hiç abartmıyorum ateş işini biraz aşmış durumda fiyatı önemli değil yaptıgı iş çok başarılı deposu büyük arıza yapıcak tefarruatı yok :smiley:

DSC04299.jpg

saygıdeğer üstadlarım şuan yanımda buck nobleman carbon çakı taşıyorum bıçak siyah kaplama ama karbon olması aklımı bulandırdı siz değerli üstadlarıma sorum bu bıçak paslanır mı sıyah kaplaması olduğu için anlıyamıyorum resim yüklemeyi bılmediğim için gösteremıyorum kusuruma bakmayın şimdiden teşekkür ederim saygılarımla efendım..

O bıçak hakkında bilgim yok ancak siyaha boyanmış olmasının paslanması ile bir ilgisi yok. Paslanan kısım yapıldığı çelik veya metal kısımdır. Burası paslanmayacak alaşımlarla yapıldıysa bir sorun olmaz. Bıçakların dış yüzeyi iki şekilde olur. Ya bileyde parlatılır ya da boyanır. Parlatmak pahalı bir süreçtir, makbul olan parlatılmasıdır. Ancak askeri bıçaklar güneşte parlamayı önlemek ve yerini belli etmemek için boyanır. Boyanan bıçaklar maliyeti düşürmek için de yapılmış olabilir. Fakat bileyli ya da boyalı olması paslanmayı etkilemez.

değerli üstadlarım fener almak istiyorum biraz gezinme yaptım ve geçenlerde maglite solitere marka küçük anahtarlığa takılan bir fener aldım ancak açıkçası çok menun kalmadım fener sarı ışık yani aydınlatması beyaz ışık kadar iyi değil..bu yüzden fenix marka almadığıma pisman oldum şimdiki planım bıraz daha büyük kışları montumda bulunacak yazları ise küçük el çantamda taşıyacağım bir fener almak bu anlamda önerilerınızı alabılır mıyım? bıde bır av bayıınde police marka fenere rast geldım epey güçlü ve odaklanma özellığı var orta boyda fiyatı 30 tl civarında bu markayı bılen var mıdır simdider tessekkürler saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR