Ynt: Hayati İdame Ekipmanları
merhaba arkadaşlar,
her ne kadar ilk sayfaladaki listede olsada işaret fişekleri hakkında detaylı olarak ne kullanan ne de yorum yazan görmedim, hafta sonu için yaylada kamp yapacağız, aslında bir işaret fişeği tabancası aradım hani şu filmlerde olurya tekli kırmalı turuncu renkli olanlardan ama ne silahı bulabıldım ne de ruhsata ihtiyacı olup olmadığını.
bu nedenle şu yatlarda kullanılan işaret fişeklerini araştırdım, bir el maytabı diye tabir edilen elde işaret vermeye yarayan ürün buldum bir de paraşütlü fişek diye tabir edilen 300 mt yüksekliğe çıkan işaret fişekleri buldum. bunlar genelde yat malzemesi satan firmalarda mevcut,
aklıma takılan nokta bu ürünler neden hiç bir outdoor ürünleri satan yerlerde yok da gemi malzemeleri satan yerlerde var, acaba bunları doğada kullanmak ( acil durumlarda ) risklimidir yani paraşütlü fişek ağaca düşerse yangın falanmı çıkarır.
sürekli trekking yapan arkadaşlar yanınızda bu tür acil durum ekipmanları taşıyormusunuz, öyleyse kaç tane veya ne tip bulunduruyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim,
benim düşündüğüm 2 adet panzera el maytabı ( 35 tl ) 1 adet panzera paraşütlü fişek ( 90 tl )
şimdiden herkese teşekkürler