Hayati İdame Ekipmanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 230
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,592
Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

Hayati idame Ekipmanları arasında en faydalısı insan zekasıdır.
insan istediği taktirde kendine taştan bıçak yapar, gerekirse tahtayı tahtaya sürterek ateş yakar.
İnsan doğadan faydalanmasını biliyor ise, herşeyi doğada bulabilir :smiley:

Etiketler

merhaba arkadaşlar,
her ne kadar ilk sayfaladaki listede olsada işaret fişekleri hakkında detaylı olarak ne kullanan ne de yorum yazan görmedim, hafta sonu için yaylada kamp yapacağız, aslında bir işaret fişeği tabancası aradım hani şu filmlerde olurya tekli kırmalı turuncu renkli olanlardan ama ne silahı bulabıldım ne de ruhsata ihtiyacı olup olmadığını.
bu nedenle şu yatlarda kullanılan işaret fişeklerini araştırdım, bir el maytabı diye tabir edilen elde işaret vermeye yarayan ürün buldum bir de paraşütlü fişek diye tabir edilen 300 mt yüksekliğe çıkan işaret fişekleri buldum. bunlar genelde yat malzemesi satan firmalarda mevcut,
aklıma takılan nokta bu ürünler neden hiç bir outdoor ürünleri satan yerlerde yok da gemi malzemeleri satan yerlerde var, acaba bunları doğada kullanmak ( acil durumlarda ) risklimidir yani paraşütlü fişek ağaca düşerse yangın falanmı çıkarır.
sürekli trekking yapan arkadaşlar yanınızda bu tür acil durum ekipmanları taşıyormusunuz, öyleyse kaç tane veya ne tip bulunduruyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim,
benim düşündüğüm 2 adet panzera el maytabı ( 35 tl ) 1 adet panzera paraşütlü fişek ( 90 tl )
şimdiden herkese teşekkürler

Hem cidden tehlikeli olması hem de külfet faktörü aklıma gelen ilk olumsuz yanlar. Denizde atsanız koca bir ufuk var bunu görmek için. Karada ise arazi engebelerinin arasında sizi arayanlar 20-30 saniye içinde bakarsa görsün diye koca tabanca taşımak pratik değil. Onun yerine ateş yakıp üzerinde yaş odun, ot ya da yaprak atsanız yeriniz çok net bir şekilde anlaşılır. Üstelik hava ne kadar soğuksa duman da o kadar güzel ve dik yükselir; yakacağınız yettiği sürece de devam eder. Bunun tutacağı hacim bunun yerine bir telsizle, telefonla ya da GPS ile bir güzel doldurulur.

aslında doğru söylüyorsunuz ateş çok daha mantıklı, belki kar tırmanışlarında tipi olduğu zamanlarda işe yarayabilir.

üstadlarım leatherman wingman tool için görüşlerinizi merak ediyorum kampçılık ve günlük kullanım için nedir ne değildir şimdiden cevaplarınız için çok tesekkürler saygılar

bence idame ekipmanları arasında peksimet olmasıda lazım 2-3 tanesini temiz bir poşete sarın çantanızın bir köşesine atın veya arabalarınızın bagajında poşette bulundurun benim arabamın bagajında her zaman bulunur. Peksimetin ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar için şunu söyleyeyim fırında kurutulmuş ekmek, ekmek dediysem onun yapısı ve malzemesi ayrı. ne zamanki acıktınız zorda kaldınız su ile ıslayıp yiyebiliyorsunsuz. 5 sene bozulmadan kalabiliyor ve hiç bötü böcek ona bir şey yapamıyor.

http://m.youtube.com/watch?v=yiMzNJ5dmso

Genc kardesımız emek vermıs çok sempatık geldı aferın genc arkadasımıza

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR