Hayati İdame Ekipmanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 230
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,330
Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

Bıçaktan konu açılmışken... KA-BAr diye bi marka duydunuz mu?
Youtube tan filan sadece "ka-bar test" yazın ve çıkan videoları izleyin link vermiyorum çünkü hepsi birbirinden enfes...
Bu bıçağın fiyatı ise türkiye fiyatı ile yaklaşık 120$ ve kesinlikle tek geçiyorum...
Herkesin hasta olacağına eminim...
Çok duyulmuş bir marka değil ama neredeyse tüm dünya orduları bunu kullanıyor...

http://www.lfchosting.com/digitalcanoe/knife/pictures/kabar/images/kabarshort.jpg

Etiketler

by-jingless' Alıntı:
Bıçaktan konu açılmışken... KA-BAr diye bi marka duydunuz mu?
Youtube tan filan sadece "ka-bar test" yazın ve çıkan videoları izleyin link vermiyorum çünkü hepsi birbirinden enfes...
Bu bıçağın fiyatı ise türkiye fiyatı ile yaklaşık 120$ ve kesinlikle tek geçiyorum...
Herkesin hasta olacağına eminim...
Çok duyulmuş bir marka değil ama neredeyse tüm dünya orduları bunu kullanıyor...

http://www.lfchosting.com/digitalcanoe/knife/pictures/kabar/images/kabarshort.jpg

Bıçak, balta vs bilimum kesici, yırtıcı ve delici aletlerden hiç anlamam ama ben bile bu markayı çok duydum. Yani Ka-Bar denilen marka bence bu konuya teğet geçen benim gibi kişiler dahil çoğu kişi tarafından iyi biliniyordur diye düşünüyorum. Zaten tüm dünya orduları kullanıyorsa Gezenbilir üyelerinin duymaması imkansız. Belki de yanılıyorum.

Orhan

Günlük taşıma çantam ve içerisindeki ufak tefek araçlar.

SDC17580.jpg

SDC17582copy.jpg

1-Oakley gözlük
2-Nike cüzdan
3-Malzeme ipi
4-Su geçirmez yara bantları
5-Kilitli karabina
6-AA ve AAA piller
7-Non-Lubricated kondom
8-Malzeme karabinası
9-Mp3 ve kulaklığı
10-Kağıt mendil
11-123A piller
12-Fenix fener
13-Kalem pil ile çalışan cep telefonu şarjı
14-Kershaw çakı
15-Zipper kelepçe
16-Çakmak
17-Anahtarlık üzerinde USB bellek, fener ve Gerber Clutch multitool
18-Tel testere
19-Tornavida seti
20-Hafıza kartı ve yedek GSM hattı

Ayrıca çantada olmayan Nokia telefon, Casio Pathfinder saat ve çantada resimden kaçan ıslak mendil, not defteri, kurşun ve tükenmez kalem günlük olarak taşıdığım araçlardır.

deserteagle' Alıntı:
Malum nesnenin "kuru" tipinden ortalıkta bulunuyor mu? Varsa marka ve model nedir acep?

Survival packler'den çıkan Life Style marka, ancak Durex'in de kremsiz modelleri mevcut. Bağlamada, su geçirmezlikte, su taşımada kullanılabiliyorlar.
Saygılar,
TT

TEKNOTURK' Alıntı:
Merhaba bir önceki S&W kalitesi hakkındaki sorunuzla birlikte, cevap olarak birşeyler yazmak isterim. SW çakıların gördüklerimin hepsi çin malı malesef, yani İstanbul'dan alsanız da birşey farketmeyecek. Silahdünyası'nın Altunizade mağazasında hemen hemen bütün modellere baktım. Çelik kalitesini bilemem fakat, yabancı forumlarda hiç dikkate bile alınmıyor bu markanın çakıları. Diğer birçok marka gibi sadece bıçak üretici olmadığından, piyasaya ucuza ve çeşit çeşit bıçak sürmekte bir sakınca görmüyor sanırım SW. Ateşli silahlarda zaten bir dev. Fİyatları hem Amerika'da(ebay) hem Türkiye'de çok makul. Çok para vermediğinizden, acımadan kullanabileceğiniz aletleriniz olmuş olur. Fiyatlar bu markanın çakılarında o kadar makul ki, ebay'dan getirtmeye bile gerek yok. Ebay'dan 40 a mal olacak bir SW yi 50-60 a TR garantisiyle, göre göre almak daha mantıklı. GÜmrüğe takılır mı, yolda kaybolur mu derdi de yok.

Ben bir bıçağa 100 liradan fazla versem kıyamam açıkcası hor kullanmaya. Yani benim için alınası ürünleri var Sw'nin.

Vİctorinox v.b. için ise daha önce bahsi geçen başlıkta, keyifli bir paylaşım ortamı var, oradan faydalanabilirsiniz.

S & W bıçak ve çakılarını S & W üretmiyor. Tyler cutlery firması S & W firması adına üretim yapıyor. Ucuz iş gücü nedeniyle üretimini Çin'e kaydırmış durumda, Kalite kontrolü Amerika tarafından yapılanlarda sorun yok.
ama çin , honkong menşei 'li kopya olanlara birşey diyemem. http://www.taylorbrandsllc.com/ kutusunda garanti belgesi ,kullanım kılavuzu var. hongkong dan gelenlerde kutular benzer ama belge yok.

ovv bunları topalamak zor olacak altı üstü bi pusula bile 140 tl den satılabiliyor ülkemizde mallesef

Çok zaman önce derlediğim, cebimde, çantamda ya da aracımda taşıdığım alet edevatın şimdilerdeki durumuna bakıyorum da. Kimisine güvenebiliyorsunuz. Kimisi ise gerekli olduğu anda sizi yarı yolda bırakıyor.
(Yeşiller olumlu, turuncular olumsuz yorumlarım, tecrübelerim.)

- Aracımdaki hayatı idame kitimdeki parafin mum çoktan erimiş, kit kutusundaki her şeye bulaşmış. Balmumu bu koşulları atlatabilir miydi acaba?

- Yine araç içindeki gazlı çakmaklar sıcakta telef olmuş.

- Cepte gezdirdiğim zippo, muhtar çakmağı vb. çakmaklar hep yakıt tüketti durdu. Bunlar da kurmalı saat kadar güvenilirmişler.

- Cebimdeki ufak düdüğün arkasındaki, su geçirmez bölme içindeki üç beş tanecik kibrit hâlâ yerinde... Gerektiği zaman da her seferinde tek bir tanesi işimi gördü.

- Sağda soldaki firesteellerim ile yakacağı çok iyi seçtiğim yada organize ettiğim zamanda ateşi bir kerede yaktığım da oldu ama çok uğraştığım da oldu. Kıvılcımını çıkaramadığı ise olmadı.

- Cepteki ufak düdük sorunsuz,

- Ufak maglite sorunsuz, pil değiştirmek çok seyrek gerekiyor. Yalnız yedek ampulünün kuyruktaki kapak içinde hazır beklediğinden emin olun. Yanan ampulü yedekle değiştirince yedeğin yerini boş bırakmayın.

- Cepte külfet olmayan ufak multitool ve çakılar günlük hayatta maliyeti kurtarıyorlar.

- Çantama sıkıştırdığım yağmurluk faydalı oluyor. Duruma göre şapka, kep, yün bere olmadan yapmıyorum.

Ben şu çantayı hep yanıma alırım kampa, yürüyüşe giderken vs ...

01.JPG

02.JPG

03.JPG

04.JPG

[attachment=1]

Ürün 2 ml (mililitre) Zippo benzini ile 1 ay süresince rahatça kullanılabilir.
- benzini heryerde kolaylıkla bulunabilir.
- Dahilinde bulunan anahtarlık bağlantısı ile kaybolmaz, yanınızda taşıyabilirsiniz.
- Metal çubuğun ucunda depo ağzını kapayan conta bulunur, bu sayede içindeki benzin uçmaz, uzun süre kullanabilirsiniz.
- Sağlam ve dayanıklı malzemeden üretilmiştir.
hem ruzgardan kolay kolay etkılenmeyen zıppo cakmagınız olucak hemde benzın ucma derdı kalmayacak kucuk hayat ıdame kıtınız ıcın ıdeal ...Firestarter de oldugu gıbı kıbrıtınızın yanında bulunan cakmak tasına metal uclu kıbrıt copunuzu surterek kullanıyorsunuz
benım cok hosuma gıttıgı ıcın ılan bolumunde de paylastım

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79443.0

BENZINLI-KIBRIT-CAKMAK-ANAHTARLIK__44668996_0.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=Kna_J0Fcqp8&feature=player_embedded

su arıtıcı fıyatı 250 300 arasında deısıyor

Seprit' Alıntı:
iziclikte sırf hayatı idame amaçlı eğitimlere çıkıyoruz (hike tarzı) bu malzemelerden yava benzerlerinden elimde var ancak 2 şeye hala ulaşamadım
1.si firemate(çakmaktaşı) dediğimiz alet
2.si tel testere
bunları ankarada nerede bulabilceğimi bilen varsa söylerse sevinirim.
ayrıca kutudaki pamukları önceden muma bularsanız-mumu eritip içine yedirirseniz- çok uzun süre yanabiliyor ve biçok kez kullanbabiliyorsunuz

Tel testereye hiç bir zaman güvenmeyin... Onun yerine elektrik motorlu testerelerin zincirini taşımayı deneyin

http://www.amazon.com/Unbelievable-Pocket-Chain-Portable-Camping/dp/B000CP3CFI

illa amazondan satın almanıza gerek yok, yapı marketlerde bulabilirsiniz tabi saplarını kendiniz yapmanız şartıyla... emin olun ömür boyu kullanılabilir :smiley:

evet dıkkatlı kullanılmalı kesme ıslemını yavas yapmakta fayda var fakat tel teterenın hakkını cok yememek lazım bence...benım sahsı denemelerımden cıkan sonuc gayet tatmınkar edıcı nette denk geldıgım bı ıkı vıdeosunuda eklıyeyım

http://www.youtube.com/watch?v=o0uM5itLd8g&feature=player_embedded

fakat motorlu testere zıncırıyle ılgılı sıze katılıyorum cok daha avantaj gozukuyor fakat fırsatını bulup deneyemedım daha once testere zıncırlerıyle ılgılı bu konu ıcınde paylasımlarım olmustu bı kac sayfa gerıde olucak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR