Hayati İdame Ekipmanları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 230
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,076

Etiketler
Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

sn deserteagle ozellıkle sızın ıncelemenızı beklıyorum http://www.youtube.com/watch?v=k3aMhBOJseE&feature=related
 

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

Selam herkese,

Biraz bakındım ama şahsen yanıt henüz kafamda oturuşmadı.

Şimdilik şunları söyleyebilirim:

* Kesik ne kadar kalın ise külfet o oranda artar.

* Son videoda hatur hutur kesme görüntülerinde henüz kabuğu kesiyorlar. Bir de ağacın kensidini kesseler de görsek...

* Katlanır bağ budama testereleri 5 lira gibi bir fiyata dahi bulunuyorken böyle bir testere ya çok büyük bir ağaç kesmede öne çıkar, ya da küçük ve hafif olursa öne çıkar. Peki çok büyük bir ağacı kesme durumunda kalır mıyız? Ya da budama testerelerini güzelce paketlemek mümkün değil midir?
 

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

buyuk bır kutugu kolay sekılde kestıklerı bı vıdeoda vardı fakat agac kesmek konu olunca sekıl olarak agacın kesenın ustune devrılme ıhtımalı soz konusu benım asıl merak ettıgım kulandıkları motorlu tertere zıncırımıdır eger oysa sadece katlanıyor olma avantajı ıle tasıma kolaylıgı acısından alınabılır kucuk budama testerelerıde tabı cok yer kaplamaz tabıı
 

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

http://www.youtube.com/watch#v=7gBRoTOrHHU&feature=related burada buyuk kutuk kesılıyor ama bu testere bıraz farklı
 



Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

burada kesım yetenegı hakkında bıraz daha fıkır sahıbı olunabılıyor http://www.youtube.com/watch#v=qEq_afPYHv8&feature=related
 

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

Nası bir testere olduklarını izleyemiyorum ancak tel testereler konusunda şunları söyleyebilirim.
Survival bıçakların içinde bulunan ve boğma teli diye bilinen tel de aslında tel testeredir. Vidalı kapağın altında bulunan iki halka bu telin ucundaki deliklere takılır ve bu halkalara parmak geçirilerek kesme işlemi yapılır, uzun tel testerelerdeki tutamak gibi.
Tel testereler bir odunun üç tarafını da aynı anda kestiği için çok çabuk iş yapar. Dökülen talaşlar küçük bir çalşma ile ateş yakmada da kullanılabilir. Hani bir yöntem vardır ya odunun etrafından bir kaytanı dolarsınız hızlı hızlı çekmeye başlarsınız. O sırada dökülen talaşlar kızgındar ve çabuk tutuşur.
Tel testerelerin en kötü yanı ise çabuk ısınmalarıdır. Öyle ısınırlar ki tutamaklar bile ısınarak eli yakabilir.
Bu ısınmadan dolayı ve rutubetten dolayı da çabuk koparlar.
 

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

hasan baskanım sızın bahsettıgınız standart hanı daha once arayıpta bulamadıgımız dıye sıtem ettıgımız :smiley: tel testere bu vıdıoları keske ızleme sansınız olsaydı cunku sanırım aynı amac ıcın motorlu testere zıncırı kullanılmıs yada bı sekılde ben benzetıyorum zıncırın ıkı yanına kayısla tutanak yapılmıs bahsettıgınız sekılde kullanılıyor ..sızın bahsettıgınız tarzda yanı bogma telı dıyede adlanan testerenınde bır vıdeosu vardı onu eklemedım aynı dedıgınız gıbı kopuyordu kesme ıslemı yapılırken bunlar bayagı kalın motorlu testerelerın zıncırı ..SAYGILAR
 

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

Tabi, videoda motorlu testere zinciri görmüştüm. Belki zincir dişlerinde farklı bir bileme yapmış olabilirler tabii. Normal testere zinciri tek yön için mi her iki yön için bileniyor bilmiyorum da bu zincirler ile iki yönde de kesiyorlar.

Zincir testerenin şu tipte olanları daha farklı, daha dar ve hesaplı duruyor. Dişleri de normal bir testereyi daha çok andıracak şekilde daha sık.

08 550044
http://www.epcamps.com/Pocket_Chain_Saw.html

Ben açıkçası bu survival etiketli ürünleri hemen güvenmem. Eğer bu ürünler günlük hayatta da gerçekten kullanışlı ise o zaman güvenilir olduğunu düşünürüm. Tabii bazen o kaliteyi yakalamaya çalışmak bir lüks ama imkan var ise neden olmasın?

Google'da budama için zincir testere aratınca Husqvarna'nın web sitesinde yukarıdaki resimdekine çok benzeyen bir ürüne rastladım. Bu benim için iyi bir referans oldu.

http://www.husqvarnachainsaws.co.uk/acatalog/Hand_chain_saws_.html:
handchainmedium.jpg
handchainsawlarge.jpg


Ürün amazon.com sitesinde olumlu yorumlar almış: http://www.amazon.com/Supreme-Products-1109-Pocket-Chainsaw/dp/B000CP3CFI/

Sonuçta ufak bir yaşam savası kutusuna sığmaz ama bu nesnenin boyu da iyi, kullanışlı da diyorlar. Günlük hayatta insanların tercih etmesi, kullanışlılığının ve ömürlü olduğunun göstergesi.
 

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

bu malzemeleri temin edebileceğimiz Türkiyede hatta Ankarada nereler var ben adi tel testere için baya uğraştımda bulamadım bu zincirli testereleri nasıl bulabiliriz???
 




Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

evet son fotograftakı kesınlıkle bulunabılırse tercıh edılmelı bencede fakat vıdıodakılerın motorlu testere zıncırı oldugu kanısındayım bı tane alıp denemeyı dusunuyorum :smiley:)satın almadan ınceleme fırsatım olacagını sanmıyorum eger ıse yaramassa artık motoru olan bı arkadasa hedıye ederız
 

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

Motorlu testereyi çok kullanmış ve bilemiş olduğumdan bu zincirin tek yönlü çalıştığını söyleyebilirim. Oysa tel testere her iki yönlü çalışır.
 

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

hıımm eger tek yonlu calısıyorsa herhalde motor olmadan kullanılırsa bır kesmeden cok asındırma ıslemı yapar kı buda kulanılabılır sayılmaz :smiley:hasan baskanım benı masraftan kurtardınız ama yınede elınızde varsa bı denesenız :smiley: ve sonucu bızımle paylassanız saygılar
 




Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

Merhabalar Ufuk Bey, Smith Wesson CKSUR4 marka bıçağınızı gördüm, beğendim ve bende almaya karar verdim :smiley: Bu arada Ankara'da ikamet ettiğimden bu bıçağı bulmam baya bir zor oldu, size birkaç sorum olacak,

Ankara'daki av bayinde gördüğüm bıçağın üzerinde china yazıyordu, satıcı ise bana Amerikan malı olduğunu ama Çin'de üretimi yapıldığını söyledi ve bana bu pek inandırıcı gelmedi, Sizin bıçağınızın üzerinde USA yazıyor mu, İstanbul'da USA üretimi bulabilme imkanım var mı, yoksa ülkemize gelen Smith Wesson'lar hep çin üretimi mi? Yoksa iyi bir Victorinox mu almalıyım.

Sn. Deserteagle sanırım siz de S&W kullandınız sizin de tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum

Ayrıca Victorinox dan hangi modelleri tavsiye edersiniz.

Selamlar Saygılar...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,622
Mesajlar
1,521,219
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst