Hayati İdame Ekipmanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 230
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,333
Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

Valla S&W'nin bir bıçağını bir de çakısını almışlığım var ama çakı derseniz Buck'ın bendeki modeli şu an için işimi iyi görüyor, bıçak olarak da hâlâ bir favorim yok.

Tip olarak şunu söyleyeyim. Bıçak tiplerinde uçuk, fütüristik tasarımlara, abartılmış boyutlara şüpheyle bakıyorum. Kullanıcıların endişe ve eğilimlerini sömürmeyen, amacına uygun, yarı yolda bırakmayacak bir bıçak tercih edilmeli. Bu da kişiye ve amaca göre değişir tabii. Ucuzculuk için mecburen yapılan çakallıkları, teknolojik yenilik diye yutturma gayretine karşı uyanık olunmalıdır.

Etiketler

Tavsiyeniz için teşekkürler, Ultimate Survival programında Bear Grylls in kullandığı bıçaklardan biri olan Bayley aslında sade kullanışlı ve çok sağlam görünüyor, http://www.bayleyknife.com/site/s4.aspx bu adresten bıçağı görebilirsiniz, yalnız çok pahalı geldi bana...

O bıçak, programı izleyenler sayesinde o fiyata gidiyor. Yoksa bu şişirilmiş bir fiyat. Yalnız, sapının ve ağzının boyları açısından bıçak tercihinde örnek olmalı. Böyle bir bıçak, 15 cm'den uzun ağzı olan bıçaklardan daha kullanışlı. Tabi ninenizin yaptığı tava ekmeğini piknikte kesmek de bıçağın kullanımına dahil ise durum değişir. ;) Şaka bir yana, mutfak işlerinde de böyle kalın bir bıçak istemezdim.

Ben Gerber in el yapımı denilen bir çakısını kullanıyorum. Kırdığım bıçağın sayısını hatırlamıyorum. Bıçak koleksiyonum var ama artık hiç birini yanıma almıyorum. Bahsettiğim çakıdan iki ayrı boy var. Küçüğünü şehir içinde büyüğünü arazide taşıyorum. taşıması rahat açması tek elle bile çok kolay, çift emniyet kilitli. Sanıyorum ağzı roket çeliği sapı titanyum. Dikkat Çok iyi taklitlerin de gördüm.

Merhaba arkadaşlar,

Bıçak araştırmalarımda gördüğüm kadarıyla piyasada hemen hemen tüm markaların sahtelerini yapmışlar, ve bu sahte markalar orjinallere o kadar çok benziyor ki gerçeğini görmeyen ilk defa bıçak alacak bir insanın ayırt edebilmesi çok zor görünüyor (yani benim gibilerin) hele bir de Usa ve Alman markalarının Çin üretimlerini görünce insan daha bir şüpheyle yaklaşıyor.

Forumda bir arkadaşımızın Bora marka bıçaktan bahsettiğini okumuştum bu bıçağı kullanan ya da bu marka hakkında bilgisi olan var mı? Bu markayı tavsiye edermisiniz? Ayrıca yanında bir tane de Victorinox almayı düşünüyorum, victorinox'dan hangi model kullanışlı, yani her zaman yanında bulunsun diyebileceğiniz bir model tavsiye edebilirmisiniz.

Selamlar Saygılar...

hyena' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Bıçak araştırmalarımda gördüğüm kadarıyla piyasada hemen hemen tüm markaların sahtelerini yapmışlar, ve bu sahte markalar orjinallere o kadar çok benziyor ki gerçeğini görmeyen ilk defa bıçak alacak bir insanın ayırt edebilmesi çok zor görünüyor (yani benim gibilerin) hele bir de Usa ve Alman markalarının Çin üretimlerini görünce insan daha bir şüpheyle yaklaşıyor.

Forumda bir arkadaşımızın Bora marka bıçaktan bahsettiğini okumuştum bu bıçağı kullanan ya da bu marka hakkında bilgisi olan var mı? Bu markayı tavsiye edermisiniz? Ayrıca yanında bir tane de Victorinox almayı düşünüyorum, victorinox'dan hangi model kullanışlı, yani her zaman yanında bulunsun diyebileceğiniz bir model tavsiye edebilirmisiniz.

Selamlar Saygılar...

bir komu başlığı var işine yarar bir bak istersen
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46054.0;topicseen

febulent' Alıntı:
bir komu başlığı var işine yarar bir bak istersen
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46054.0;topicseen

teşekkür ederim nasıl göremediysem bu konuyu :smiley: gene de yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum...

hyena' Alıntı:
teşekkür ederim nasıl göremediysem bu konuyu :smiley: gene de yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum...

önemi yok bende halen konu başlıklarını takip edemiyorum. bilgi akışıyla ilgili bişey sanırım.
kolay gelsin

Söylediğiniz gibi çok iyi taklit yapıylar. Geberin çakısının taklidini gördüm ve çocuklara hediye etmek için bir kaç tane aldım. Kendi bıçağımın kesmediğini fakedince sahteleriyle karıştırdığımı anladım. üç yıldır kullandığım çakıyı karıştırmışım bir müddet sahtesini kullanmışım meğer.
Viktorinox konusunda ben en çok kullanacağınız ve bulunacağınız alanı düşünüp özelliklerini ona gör belirlemenizi öneririrm. Şehide kalın ve çok fazla özelliği olanını taşıyorum, arazide ise uzun ve bıçağı kilitli olanı. Balıkçılar kendilerine has modeli, elektronik ile ilgienenler kedilerine has modeli tercih ederler. İşinize yaramayacak özellikleri taşıyanı almak sadece yük getirir.

Victorinox'larda bende aynı fikirdeyim işimize yaramayacak özelliklerde olanı alıpta yük yapmaya gerek yok, benim istediğim şehirde yanımda taşıyabileceğim uygun bir model olması, artı olarak da survival bıçağının yanında yardımcı olarak bulundurmak,
Ne yapalım MacGyver'la büyüdük bir tane victorinox şart oldu :smiley:

hyena' Alıntı:
Victorinox'larda bende aynı fikirdeyim işimize yaramayacak özelliklerde olanı alıpta yük yapmaya gerek yok, benim istediğim şehirde yanımda taşıyabileceğim uygun bir model olması, artı olarak da survival bıçağının yanında yardımcı olarak bulundurmak,
Ne yapalım MacGyver'la büyüdük bir tane victorinox şart oldu :smiley:

Merhaba bir önceki S&W kalitesi hakkındaki sorunuzla birlikte, cevap olarak birşeyler yazmak isterim. SW çakıların gördüklerimin hepsi çin malı malesef, yani İstanbul'dan alsanız da birşey farketmeyecek. Silahdünyası'nın Altunizade mağazasında hemen hemen bütün modellere baktım. Çelik kalitesini bilemem fakat, yabancı forumlarda hiç dikkate bile alınmıyor bu markanın çakıları. Diğer birçok marka gibi sadece bıçak üretici olmadığından, piyasaya ucuza ve çeşit çeşit bıçak sürmekte bir sakınca görmüyor sanırım SW. Ateşli silahlarda zaten bir dev. Fİyatları hem Amerika'da(ebay) hem Türkiye'de çok makul. Çok para vermediğinizden, acımadan kullanabileceğiniz aletleriniz olmuş olur. Fiyatlar bu markanın çakılarında o kadar makul ki, ebay'dan getirtmeye bile gerek yok. Ebay'dan 40 a mal olacak bir SW yi 50-60 a TR garantisiyle, göre göre almak daha mantıklı. GÜmrüğe takılır mı, yolda kaybolur mu derdi de yok.

Ben bir bıçağa 100 liradan fazla versem kıyamam açıkcası hor kullanmaya. Yani benim için alınası ürünleri var Sw'nin.

Vİctorinox v.b. için ise daha önce bahsi geçen başlıkta, keyifli bir paylaşım ortamı var, oradan faydalanabilirsiniz.

TEKNOTURK' Alıntı:
Merhaba bir önceki S&W kalitesi hakkındaki sorunuzla birlikte, cevap olarak birşeyler yazmak isterim. SW çakıların gördüklerimin hepsi çin malı malesef, yani İstanbul'dan alsanız da birşey farketmeyecek. Silahdünyası'nın Altunizade mağazasında hemen hemen bütün modellere baktım. Çelik kalitesini bilemem fakat, yabancı forumlarda hiç dikkate bile alınmıyor bu markanın çakıları. Diğer birçok marka gibi sadece bıçak üretici olmadığından, piyasaya ucuza ve çeşit çeşit bıçak sürmekte bir sakınca görmüyor sanırım SW. Ateşli silahlarda zaten bir dev. Fİyatları hem Amerika'da(ebay) hem Türkiye'de çok makul. Çok para vermediğinizden, acımadan kullanabileceğiniz aletleriniz olmuş olur. Fiyatlar bu markanın çakılarında o kadar makul ki, ebay'dan getirtmeye bile gerek yok. Ebay'dan 40 a mal olacak bir SW yi 50-60 a TR garantisiyle, göre göre almak daha mantıklı. GÜmrüğe takılır mı, yolda kaybolur mu derdi de yok.

Ben bir bıçağa 100 liradan fazla versem kıyamam açıkcası hor kullanmaya. Yani benim için alınası ürünleri var Sw'nin.

Vİctorinox v.b. için ise daha önce bahsi geçen başlıkta, keyifli bir paylaşım ortamı var, oradan faydalanabilirsiniz.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, SW için Made in Usa bulmak sanırım imkansız denecek kadar zor, İstanbul'da bile göremediğinize göre benim Ankara'da bakmama gerek yok bile, aslında dediğiniz gibi 40-50 TL ye çok güzel görünüşlü bıçakları var hatta bi kaç modelinde üzerinde 440 çelik ve titanium kaplamalı olduğunu belirten baskılı ibareler gördüm, İşte Çin malı olunca insan kuşkuyla bakıyor yani gerçekten 440 çelikten yapıldıysa titanium kaplıysa (çünkü orjinalleri 440 çelik ve titanyum kaplıymış) fiyat performans bakımından bence çok uygun olur, Artık sağlam bir yerden Çin de olsa garantili bir orjinal SW alıp denemem gerekecek,
Ben de 100 liradan fazla versem kıyabileceğimi zannetmiyorum herhalde sadece elma soyarım o bıçakla :smiley: Selamlar...

hasan abı kusmuyuz 3 ayrı konudur sıze sordugum hıc bır seye cevap vermıyorsunuz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR