Hayati İdame Ekipmanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 230
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,712
Ynt: Hayati İdame Ekipmanları

Mülteci' Alıntı:
Guzel cakıymıs bu

Birde arkadaslar kampcılık icin su cakı yeterlımı ?

http://www.victorinox.ch/index.cfm?site=victorinox.ch&page=159&lang=E

Bence değil.Piknik veya trekking için yeterli olabilir ama kampçılık için yetersiz bence.

Etiketler

Peki bu fıyat aralıgında onerecegınız bır model varmı ? Yaklasık 50 ytl cıvarındaydı yanılmıyorsam o cakı.

Mülteci' Alıntı:
Peki bu fıyat aralıgında onerecegınız bır model varmı ? Yaklasık 50 ytl cıvarındaydı yanılmıyorsam o cakı.

Ne yazıkki iş görebilecek ve yarı yolda bırakmayacak bir bıçak için 100-150 ytl yi gözden çıkartmak gerek ülkemizde.Amerikada ise 50 usd ye çok kaliteli ve işe yarar bıçaklar almak mümkün.

Size tavsiyem Bora bıçaklarından almanızdır.Ucuz ama kalitelidir.Türkiye de millet tenekeden bıçak yapıp satarken bu firma bıçaklarına rockwell testi uyguluyordu.Sanırım 50-70 ytl gibi bir fiyata işinizi görecek bir model bulabilirsiniz.

http://www.boraknives.com.tr/

iri ebatlı bir survival bıçak düşünüyorsanız ka-bar cold steel ve de sog bu iş için biçilmiş kaftandır.
Buck'ta bu konuda çok iyidir lakin USMC, Navy Seals, yeşil bereliler, bizim aslanlarımız Bordo Bereliler, ingiliz SAS'lar'ın tercihleri bu markalardan yanadır.
Özellikle KA-BAR efsanedir.

gençliğimizde pek bulunmazdı bu tür şeyler. bizim de maşet takıntımız vardı o günlerde.
incirlik'ten çıkmaları aramak için adana'ya bile giderdik. bir-iki tane bulmuş ve almıştım.
ama dedim ya, takıntılıydık diye. kesmezdi bizi birkaçı.
biz de planya çeliğinden ulus'taki bir ustaya yaptırıyorduk. epey bir iş görüyordu bunlar.
şimdi ise bir tanesi bile kalmadı elimde.

Cabelas bu tür ürünleri (Mg. firestarter) Türkiye'ye gönderebiliyor mu?

schweps' Alıntı:

--- o ---

Survival amaçlı bir bıçağın;

- Sağlam olmasını beklerim.

- Sapında ve namlusunda taş, demir gibi şeylerle üzerine vurulmaya müsait sağlam bölgeler bulunmasını isterim. Böylece bıçağı kama, keski yerine kullanabileyim. Doğal olarak sapının sonu metal olsun, bıçak tek taraflı olsun, testereli olacaksa da boş bir alan içersin isterim.

- Sapının bıçağı bir mızrağa dönüştürmeye imkan sağlamasını isterim. Yani sapının bir sopaya iple bağlamaya yada sopaya geçirilmeye müsait olmasını isterim.

- Sapının kırılıp dökülmemesini, çürümemesini beklerim.

- Ağzının kolay bilenecek bir şekilde olmasını beklerim. Konkav bir ağızı bilemek daha zordur.

- Ucu fazla sivri yada küt olmamalı.

- Paslanmamasını isterim ama bunun için bıçağa bakmak gerektiğini kabul ederim.

- Bıçak çok hafif olmamalı.

- Kalın olmasındansa enli olmalı.

- Sapı çok girintili çıkıntılı olmamalı, sağ ve sol elle ve farklı şekillerde tutulmaya müsait olmalı.

- Ağırlık merkezi ortaya yakın olsa hoş olur.

- Boyutları bulundurmaya uygun olmalı. Konu survival iken maçet, pala filan bana göre biraz fazla kalıyor. O boyda bir aleti jungle'a gidecek olsam tabii ki yanıma alırım ama survival için faydası olsun diye bir kenara sıkıştırıp taşımak zor... Yaklaşık 30 cm'lik bir bıçaktan büyüğünü yanıma almayı ummam.

--- o ---

Temin problemi olmasa ColdSteel Bushman almak isterdim. sapından dolayı daha çok işe yarardı.

csstoreonline_1995_3626480.gif

Benim razı olduğumdan pek de uzun değil, 30-31 cm boyu...

--- o ---

Bıçak bilemede benim tercih ettiğim yöntem, iki tarafı da olabildiğince ince bir zımpara ya da taş ile bilemek. Tabii bendeki bıçakların ağzı simetrik bilenmiş olanlardan, yani resimde sağda görünenden.
bladegrindsop4.jpg

Bıçak bilerken önem verilecek bir nokta çapak üretmemek. Eğer yeteri kadar bilemişseniz bir noktadan sonra (çeliğine göre değişen bir şekilde) çapak üretirsiniz. Bu andan itibaren bıçak ağzını çapağın eğildiği taraftan ve hafifçe bilemelisiniz, yalnızca çapağı götürecek kadar bileyin, fazla değil.

Ağızı tek taraftan bilenerek açılmış olanda, düz tarafı yüzeye paralel olarak çok hafif bilemek bilemeyle oluşan çapağı gidermeye yarayacaktır.

Kendi yaptığım bıçaklarda bıçağı koldaki tüyleri kesebilecek kadar biliyorum. Bunu başarmanın yolu, sonlara doğru gittikçe hassaşlaştıracağınız bir işçilik ve ince bir zımpara.

v02sh316oe2.jpg

Alın size bıçakların anası.Busse Battle Mistress...Bu bıçağın imha testini seyrettim ve tüm testlerden tek parça halinde geçen tek biçak oldu.Testler sırası ile kayış kesme,kalas kesme,metal plaka delme,beton delme,beton parçalama,çelik su borusu kesme.

Bu bıçak imha edilemiyor.Benden söylemesi :smiley:

Fazla LOST seyrediyoruz sanırım.

Hayır.Doğrusunu isterseniz sadece 1. sezonu izledim :smiley: Ciddi bir bıçak koleksiyonum var. Hobim de diyebiliriz :smiley:

Görünüşü güzelmiş. Kaça paradır acep?

Aşağıdaki link ten inceleyebilirsiniz.

www.bussecombat.com

Testleri ise www.knifetests.com dan izleyebilirsiniz. Bu siteye göz attıktan sonra bıçaklara bakış açınızın değişeceğini garanti ederim. :smiley:

Merakımdan youtube de ben ızledım az once, saka gibi bir alet bu. Balta gibi,testere gibi,birde adamın ıkı elınle bır yere sabıtledıkten sonra gerıye cekılıp asılması vardı ki....kırılmıyor alet.Gercekten muthıs.Fıyatı nedır asag yukarı bunun.

CQC7' Alıntı:
v02sh316oe2.jpg

Alın size bıçakların anası.Busse Battle Mistress...Bu bıçağın imha testini seyrettim ve tüm testlerden tek parça halinde geçen tek biçak oldu.Testler sırası ile kayış kesme,kalas kesme,metal plaka delme,beton delme,beton parçalama,çelik su borusu kesme.

Bu bıçak imha edilemiyor.Benden söylemesi :smiley:

400-500 USD arası Amarika Fiyatı.Kabza ve blade finish tercihine göre fiyat değişebiliyor.

Zaten sahsen bana gore bır bıcakta degıl,ama ısı sadece bıcakla olan kısıler ıcın kuskusuz belkıde alınması gereken ılk ve tek bıcak.Mutlaka vıdeoları ızleyın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri