Hayallerimizdeki Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 273
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,015
Ynt: Hayallerimizdeki Karavan

yugun' Alıntı:
Ben geçen senelerde hayalimdeki karavanın planını çizmiş, Maketçilikle hobi olarak uğraştığım için bu plana uygun birde 1/24 ölçekli maketini yapmıştım. Geçen yıllar içinde hayalimdeki karavan biraz değişti ancak yine de paylaşmak istedim.

http://yugunn.spaces.live.com/?_c11_BlogPart_BlogPart=blogview&_c=BlogPart&partqs=cat%3dMaket%2520karavan

Not: Blog olduğu için son girdi en üstte, ilk girdi en altta gözüküyor. Yani tersten başlayarak okumalısınız. Umarım kafanız karışmaz.
Çok güzel bir uğraşı. Ben de bir gün gerçeğine sahip olacağım hayaliyle yelkenli modelleri yapardım. Zaman içinde tercihler değişiyor... Ya da değişmeye zorlanıyor. :smiley:

Etiketler

Sn Yucel bey.
Ne guzel bır ugrası bulmussunuz. Sızı oldukca da basarılı buluyorum. bıldıgınız uzere el ugrasıları kısıyı maharet kazanması yonunde oldukca beslemektedır. Ben ınanıyorum kı sımdı hayalını kurdugunuz kac tane karavan projesı cızmıs , kac tane resımleyıp, bır o kadar da maket yapmıssınızdır.Ee soyleyelım bakalım ne kalmıs gerıye?. Kuvvetle ıhtımalım dahılındedır kı sız bu karavanı yapacaksınız. Yer konusumu ? Bır gun boyle bır fırsatı yakalayıp degerlendırecegınıze de ınanıyorum. Ben ce sadece hobıler le maharetı artırmak olsa da , derım kı; bunlar ıcın zaman ayırabılmek de oldukca buyuk maharet dır dıyorum.
Sıze kolaylıklar dılerım.

Konu dağılacak ama ne yapalım? Maket işi uzarsa bu konuyu böleriz ileride.
Bunlar da benim denemelerim. Hazır parçalarla değil, kendi planlarımla tamamen el emeği olarak üretilmiştir. Mavi gulet gerçek inşa tekniği olan omurga üzerine kaplama metoduyla yapılmıştır(Halen tamamlanmamış). Diğeri daha basit. Gövde tek parça ağaçtan yontularak yapılmıştır.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Sevgılı cem kardes , bunlar ne ? Vaay anam vay. sende de ıyı maden varmıs. Elde tek tek ugrasılmıs belırtılerı taaaaa buralardan gorunuyor. Ne ask mıs be kardesım . Valla ben de bu kaday yıldan berı hayal kurarım aklıma hıc maket yapmak gelmemıstı. Super olmus elıne saglık .

Merhaba Mehmet bey,
Ben küçüklükten beri bişeylerle uğraşmayı çok severim. Sadece uğraştığım hobiler değişti ama severim bu tip şeyleri. Bir gün karavan yapabilirim gerçekten ama şu an yerim yok, Ama söylediğiniz gibi hayalimdeki karavanın planını ve maketini yaptım. Maketin yapım aşamalarının linkini bir önceki mesajımda vermiştim, herhalde siz sadece son mesajımdaki gemileri gördünüz. Eğer ilgilenirseniz o maketin yapım aşamalarına bir önceki mesajımdan bakabilirsiniz.

Karavan maketinin tamamen bitmiş halini buraya da ekliyorum. Vosvos 67 modeldir. O da 1/24 ölçekli, plastik enjeksiyon kitten yapılmıştır. Karavan da 1/24'tür Arabaya kıyasla karavanın gerçekteki boyutunu anlayabilirsiniz. Maketin boyu çeki oku dahil 17 cm eni 6cm yüksekliği yerden itibaren yüksekliği 6 cm dir

img718.jpg

Yucel bey.
Daha oncekı karavan maketı yapımınızıda ızledım . Hanı tersten baslayan. bu kadar maharetınızı gordukten sonra cevap yazma durtumden kurtulamadıgım ıcın yazdım . Sayenızde ben de yasadım samkı duydugunuz sevgıye ortak olmak ıstedım.
esen kalın

Gerçekten çok güzelmiş, Plastik model yapmak düşünüldüğü gibi çok kolay bişey değildir, Ama ahşap model yapımı denildiğinde hakikaten bir durup düşünmek gerekir. Bence çok güzel maketleriniz, bu işi bir kenara bırakıp bırakmayacağınızı bir daha düşünün bence.
Selamlar,

arkadaşlar ben hiç şaşırmıyorum,
içinde böyle yetenekler olmayan insanın bu forumlarda ne işi var, bir düşünün....
bu bir heves değildir sonradan kazanılmaz, doğduğu zamandan iliklerinde kemiklerinde mevcuttur
imkanlar neticesinde belki sonradan çıkar ama içinde zaten varolandır

Bu yaz için çekme karavan fikrinden vazgeçmedim.
Esas hayalim şu; Syncro
http://www.sahibinden.com/transporter_2_5_tdi_50_yil_syncro-75WQQaXQQ20605579WQQpXQQdisplayitem?
2011 veya 2012 de biraz para biriktirip, aracımı satıp, üzerine de kredi alarak şöyle bir araç almak.
Bu haliyle bile bütün Türkiye'yi gezerim. Karavan olmasına gerek yok. Sadece arkasına bir porta-potti, bir piknik tüpü attıp, bir de vebasto taktık mı yeter.

Umarım hepimiz hayallerimize en kısa sürede kavuşuruz.
Syncro'lardan ülkemizde sınırlı sayıda olması, satın alma gücüne sahip olduğumuzda satan olup olmayacağı konusu, bu arac ile ilgili beklentilerimi biraz karartıyor ama hayırlısı bakalım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR