Hayallerimizdeki Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 273
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,018
Ynt: Hayallerimizdeki Karavan

Türkiye'deki bu ekonomik şartlarla (kapitalizmin değirmen taşları arasında öğütülerken) artık hayalim falan kalmadı. :( :'( Robot gibi duygususuz yaşıyoruz. Arada karnım da acıkmasa kendimi makine zannedeceğim.

Etiketler

aslanahmet' Alıntı:
Türkiye'deki bu ekonomik şartlarla (kapitalizmin değirmen taşları arasında öğütülerken) artık hayalim falan kalmadı. :( :'( Robot gibi duygususuz yaşıyoruz. Arada karnım da acıkmasa kendimi makine zannedeceğim.

Hakan Bey, herzaman bir çıkış vardır; iyiye, güzele ve doğruya doğru. Bu olumsuz koşullarda bile, ailemizin beslenme, barınma, eğitim giderlerini karşılayabiliyorsak, üstelik bir de otomobil-panelvan tarzı bir aracımız varsa ve bir miktar benzin-lpg-motorin alabiliyor ve kısa-uzun geziler yapabiliyorsak, az şey değil bence...(Ammaa uzun tümce oldu ha!...) Kapitalizm, basın(reklam) yoluyla müthiş bir şekilde adeta beyin yıkıyor; yahu illa ki Hymer mı olacak? 10 bin liraya bir panelvan ve yeterli kamp malzemesi, ileri!...Amaç, üzüm yemek mi, yoksa bağcı dövmek mi? Züğürt tesellisi olarak algılanmaması dileğiyle:
Mükemmelin sonu var mı?..

Cavid Sezen

Cavid hocam,

20 yıllık evliyim, hiç bu kadar umutsuz ve karamsar olduğum başka bir kış geçirmedim...
Diyecek çok söz var lakin topik içeriğinden çok sapmış olacağız...
Tek diyebileceğim, hymer vb de değil gözümüz, yaşadığımız ülke gündemi bazılarımızın içindeki tüm yaşam enerjisini emiyor, kurutuyor, bitiriyor...
Hakan beye sonuna kadar katılıyorum...

Cavid Bey, teselli ve umut dolu güzel mesajınız teşekkür ederim. Ama lakin durum ortada. Kapitalizmin araçlarından reklamlar sayesinde hergün suni ihtiyaçlarımıza bir yenisi ekleniyor. Ve seni abone ederek kendine bağlıyor. Kızımın ve eşimin bu konuda istek ve arzularını frenlemeye çalışsam da zamanla kendimde bu tuzaklara düşüyorum. Sanki faturalara, ödemelere çalışıyoruz. Benim küçüklüğümde babam 3 tane fatura öderdi onlarda 2 ayda bir gelirdi. Bir de kapıcı ödemesi vardı, o kadar. Şimdi bir hesapladım aylık faturalar, ödemeler, aidatlar, kurs ödemleri, vs toplam 15 tane ödemem var. Kredi kartı taksitlerini saymıyorum :smiley: Kısıtlamaya gideyim diyorum olmuyor. Onlarsız olmuyor diye beynimize kazımışız sanki. Bazı şeyleri kapatayım diyorum binbir dereden su getiriyorlar. Bir de kampanyalar var. Misal 6 ay için 19TL ye internet(VINN) var. Aynı paketten bana geliyor 52 TL fatura. Çıkayım diyorum 24 aylık parasını talep ediyorlar canımı sıkıyor. Örnekler uzadıkçaaa uzuyor. Maaşlara bakıyorum son beş yıla göre fazla bir değişikliğe uğramamış. bir de bizim sektörde bir dönem olan sıkıntı, eski şirketlerde kalan maaş alacaklarım, onları bir sene sonra alabildiğim için faizden yediğim kazıklar vs vs vs.

Ben diyorum ki, şimdiki insanlar modern köle. Boğazından yakalamışlar birkere çalışmaya mecbursun. Sen dursan ödemelerin durmuyor. Bir kaç ay boşta kalsan bataklığa saplanıyorsun.

Yine arada doğaya kaçıp anlık da olsa bu sıkıntıları unutuyoruz işte.

Hakan kardesım.
Aşagı yukarı hepımız bırbırıne benzer hayatlar yasamısızdır. Hele kı o genclık yıllarında gonlunce yasayabılme hayallerı ıcınde yanıp kavrulurken, her gun ınsafsızca eklenen sinsi eksik gedıkler yamamaya calıstıgımız yırtıgı gerer ha gerer durur da bunalırız yuzumuz duser . Çareler aramamısmıyız , aramışızdır elbet . Bulabıldık mı ? Hıc olmadı. Hele o cocuklarınızı eksıklıklerınden koruma cabası yok mu, belınızı buker de hıssettırmemeye calısırsınız.
Oyle veya boyle . Gecıp gıttı işte . Kaldık baslıkbasımıza. ondandır boyle her seye maydonoz olup yaşımıza basımıza bakmadan gecmıştekı ozlemlerımız aklımıza gelır de ınadına genclesecekmış gıbı davranıp hayallerımızı gerceklestırmek sevdası ıle ıcımızı serınletmeye calısırız. İlerıdekı gunlerınızde çok gec kalmıs olmayı dusunmeyın. İnanın bu yaslarda da çok zevk alınabılıyor. Genç mısız gıbı davranmak bıraz zor gelmıyor mu. Gelıyor tabı kı . Ama olsun Boylesı daha guzel.
sevgı ve saygılarımı gonderırım.

Mehmet Abi aynen, size birebir katılıyorum. Benim ki son zamanlarda yaşadığım bikaç sorundan sonra küçük bir serzeniş.

Mehmet Ağabey,
Benim bildiğim kadarıyla oldukça gençsizniz daha, Hele o karavanı bir bitirin kim tutar sizi daha? :smiley: Hem o yokken kim tutabilmiş ki? Her yeri gezmişsiniz H100 ile :smiley:
Selamlar.

Hakan Bey,
Hepimiz zaman zaman böyle bunalıyoruz. Ama ümitsizliğe kapılmamak lazım. Herşeye rağmen yaşamak güzel şey...

Ben kredi kartlarımı kırdım ve attım. Sorunun büyük kısmı kredi kartı ile borçlanmaktan kaynaklanıyor. Gördüğün bir ihtiyacı almak istiyorsun, bir de bakıyorsun kredi kartına şu kadar taksit, alıyorsun. Sonra 5 tl 10 tl birikip taksitler üç haneli rakamlara çıkıyor. Bir şeyi bazen satın alıyorsun, 12 ay taksitini yeni bitiriyorsun hoop yenisini almak istiyorsun.

En iyisi cebinde paran varsa alacaksın. Ben kredi kartlarından geçmişte çok çektim. Ama artık kurtuldum bu illetlerden.

Teşekkürler Yücel Bey. Ben de kredi kartlarımın bir çoğunu iptal ettim. Olanlarında limitini minimuma indirdim.

yugun' Alıntı:
Hakan Bey,
Hepimiz zaman zaman böyle bunalıyoruz. Ama ümitsizliğe kapılmamak lazım. Herşeye rağmen yaşamak güzel şey...

Ben kredi kartlarımı kırdım ve attım. Sorunun büyük kısmı kredi kartı ile borçlanmaktan kaynaklanıyor. Gördüğün bir ihtiyacı almak istiyorsun, bir de bakıyorsun kredi kartına şu kadar taksit, alıyorsun. Sonra 5 tl 10 tl birikip taksitler üç haneli rakamlara çıkıyor. Bir şeyi bazen satın alıyorsun, 12 ay taksitini yeni bitiriyorsun hoop yenisini almak istiyorsun.

En iyisi cebinde paran varsa alacaksın. Ben kredi kartlarından geçmişte çok çektim. Ama artık kurtuldum bu illetlerden.

Yücel hocam,

Kredi kartından şu ana kadar hiç sıkıntı çekmedim, hep tüm extre borcumu ödedim ama ne kadar kastırsam da bir türlü full nakite geçemiyorum... :-\

Bakalım eylülden itibaren full nakite kararlıyım, o zamana kadar bir şekilde çözeceğim olayı, gazam mübarek olsun... :D

Haldun Ağabey,

Ben de başlangıçta öyle yapıyordum. Sadece karttan harcayıp, ay sonunda kapatıyordum. Ancak bu sistem herhangi bir nedenle, örneğin hiç tahmin edilmeyen masraflar gibi şeyler yüzünden bir kere aksarsa bir daha zor toparlanıyor.

Ben artık banka kartı kullanıyorum, Aynı kredi kartı gibi pratik oluyor, ama prensipte ben bankaya değil, banka bana borçlu olduğu için faiz, fon, vergi vb yok. Taksit te yok.

Gazanız mübarek olsun :smiley:

bugüne kadar hiç gözüme çarpmadı verildimi bilmiyorum ama inşallah hepinizin böle karavanı olur muhteşem bir şey olmuş..
bana maille geldi resimler bozuldu biraz kaynagını bilemiyorum ..

00.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

18.jpg

18.jpg

0.jpg

11.jpg

16.jpg

15.jpg

6.jpg

7.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

10.jpg

9.jpg

8.jpg

Flok hocam,

Ben ve tanıdığım bir çok arkadaş ev, bark, don gömlek ne varsa satıp bu türden unicat karavan alma hayali kurarız ama, heyhat gene de yetmiyor cukka... :D

syn taiga arkadaşım

o kadarda zor degıl elin biraz anahtar tutuyorsa istekliysen herşey olur birebir olmasada benzeri olur.. bir tarihde dalış teknesi hazırladık 10mt ve dalışa hazırladık merdiveni nargilesi nargileden ana motora hem manuel hem elektrıklı kavrama makınaın devrını kompresorun devrıne uyarlayan kasnaklar ust kumadadan kalkmadan dugmelerle ana makına kompresore baglanıyor ve ştandroya hava basmaya baslıyor gerekli basınca ulaşınca fazlasını tahliye edıyor fıltre edıyor v.b. ayrıca tekneye vebosta kamuflajlı harıta masası,hortumlar silsilesi hava emiş boruları tasarlayıp uygulmıstık hem çok ucuza hemde kendi amacımıza ugun sekılde yapmıstık hatta kendımız evye yapıp monte etmıştık butun bunları yaparken onemli olan o teknenın dalış teknesi oldugu anlaşılmamaıs gerekıyordu ve öylede oldu dışardan bakınca dalış ile ilgili hıc bırsey gorunmezdı ihtiyac olunca ortaya çıkardı herşey.

demek istediğim elinizi taşın altına sokmanız gerekıyor sanırım ben karavancılıktan anlamam ama tekneden çokda farklı olacagını sanmam önemlı olan işe başlamadan ihtiyacın olan herşeyi unutmadan hatta ilerisi düşünülerek plan yapmak ve biraz işlerden anlamak olmayacak şey yoktur

evye örnegi vermıştım resmini koyayım uzun zamandır kullanılmadıgı için birde denzide oldugu içiçn pas tutyor tabıkı ama karavanda olmaz sanırım
bunu nalburdan aldıgımız malzemeler bır parça rezopal bir hidrofor ve restoranın bırınden aldıgımız meze konulan krom bir kap ile yapmıştık :smiley:)) evye kısmı eskıden içinde haydari yapılan bırseydi yani :smiley:))evye musluk gider boruları hıdrofor gelış brusu hepsi net görünüyor
asıl anlatmak istenen şey insan isterse herşeyi yapabilir inşallah sizde çok dha güzellerine sahip olursunuz:smiley:)

SL383955.JPG

SL383956.JPG

SL383957.JPG

bu da harita masasının kapalı hali gayet basit düşünülmüş ama iş görüyordu
SL383959.JPG

buda açılmış hali ister haritaya bak ister yemek ye yer kaplamıyor olması güzel
SL383960.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR