Hayallerimizdeki Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 273
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,122
Ynt: Hayallerimizdeki Karavan

Haklısın Hakan H100'e fazla masraf da yapmayacağına göre dilediğin zaman elinden çıkarabilirsin.

Ticari araç kiralama işleri yasaklanacak diye bir duyum almıştık. Yeni yılda böyle bir yasa yürürlüğe girerse panelvan fiyatları düşecektir. Biraz daha bekleyip acele etmemekte fayda var.

Etiketler

Acelem yok zaten. Gençliğim de (25-35 yaş arası) çok araba değiştirdim. Ne zaman acele etsem satarken de alırken de çok zarar ettim. Artık yaşlandık galiba :smiley: daha sabırlıyım.

Böyle bir H100, L300, Pregio, Hiace... kullanılırsa, ayrıca otomobile de gerek yok; kent içi ulaşımda kolay kolay rakip tanımaz bu kategori...

Cavid Sezen

Cavid abi, 12m3 ducatoyu tek araç olarak şehir içi-dışı, misafirlik, market alışverişi, dar sokak, otoban ayırt etmeden 4 aydır kullanıyorum, 2 ay dar sokak, eğimli ağaçlar ve park sorunu yaşadım ama alıştım artık rahatım, insan herşeye alışıyor....

H100 hızlı , kıvrak, rahat goruş , ekonomık ve az bakımlı bır arac olarak agırlıklı olarak sehırıcı kullanımında , Cavıt hocamın dedıgı gıbı rakıp tanımaz . Bınek otomobıl rahatlıgında kullanılabılır. (konfor onde ıdare eder-arkada cekılmez) . İki amaclı kullanımda sehıriçi kullanım on pılanda tutulacaksa dezantajına bır sure kısmen katlanılabılır. Gezılerınızde asla sızı rahar ettırmez . Sadece yukunuzu en ucuza tasır.

Cabuk hırpalanmayan saglam yuruyen duzene sahıptır. Dengesız ve cok cabuk kayabılen bır aractır . (bana gore otomobıl gıbı hızlanıyor- kamyon gıbı durabılıyor)

Kenan abi, waeco dolabı, lcd TV si aküleri yatağı ile senelerdir dolaşıyor...
Ona sörabilirsin Ahmet hocam...
Birde ne olur "yaşlandık artık" falan diye yazıp durma, feci moralim bozuluyor... :D

1998 model hyundai H100 ile yaklaşık 12 senedir dolaşıyorum. Senelik olarak, yazları birbucuk aylık kışları onbeş günlük geziler yapıyorum. Uygun olan ara tatillerdede gezmelerim oluyor. Bunun dışında Bolu'da pikniksiz kalmam. Bazen gece konaklamalıda olabliyor. Oniki senede toplam 180.000km yol yaptım. Arabada 90+105 A akü var. 50lt coolmatik buzdolabı, LCD 15' tv, vebasto 2000, gaz alarm ,porta poti wc mevcut. 115*180 yatak olabilen düzenek,45*160 mutfak var eviye yok. İki kişi ile gezilebiliniyor. Ayakta dikilmek yok. Zaten küçük hacimli olduğundan oturduğunuz yerden hertarafa erişebiliyorsunuz.Çok yoğun olmasada ısı izalasyonu yaptım - 10,-15 derecelerde rahatlıkla konaklamak mümkün.Gece yatarken vebastoyu kapatmazsanız terlersiniz. Kaz tüyü yorgan uyku tulumundan daha sıcak vede çok daha rahat. 4.*6.mt tente çadır düzeneğinde direkli ip gerdirmeli .
Halen bu şekilde gezilerime devam ediyorum. Arabaının peryodik bakımlarını düzenli yaptırdım. Bu ana kadar hiçbir problem yaşamadım.Her takım lastiklere yaklaşık 85.000km yaptırdım. Şu an üzerinde 10.000km de lastikleri takılı. Başka bakım yapmaksızın her muayenede TUV den tek seferde geçti.
H100 düşünen arkıadaşlara faydalı olmak amacıyla paylaşmak istedim.

camper düşünen arkadaşlara faydalı olacağı gibi, düşünüpte karar veremeyenleri camper sahibi yapacak bir anlatım, teşekkürler...

H100 lerin Yaşam alanının dar olduğu, uzun süreli konaklamarın zorlukları göz ardı edilmemelidir.Günlük otomobil gibi kullanılabilmeleri, çadırdan daha konforlu, güvenli, hareketli gezilerdeki avantajlarıda artıları arasındadır.

benimde hayalimde kenan beyin aracı tarzı bir camper tarzı bir araç.vito aracımı campera uyarlamaya çalışıyorum forumda ustaların tecrübelerini okuyorum faydalı oluyor.işe izolasyondan başladım kademe kademe yapacağım bakalım.

Kenan abi ruhsatta kamyonetmi karavanmı yazıyor. Kamyonet olarak kullanıp demonte olarak döşeyebilirmiyiz. Fikir sahibi olmak bakımından iç yapısının çizimi veya fotolarını koyabilirmisiniz siteye.

ankirali' Alıntı:
Kenan abi ruhsatta kamyonetmi karavanmı yazıyor. Kamyonet olarak kullanıp demonte olarak döşeyebilirmiyiz. Fikir sahibi olmak bakımından iç yapısının çizimi veya fotolarını koyabilirmisiniz siteye.
ruhsatta; yandan camlı kapalı kasa kamyonet -yazıyor. Uzun yola çıkacaksam yada konaklamalı geziye çıkacaksam portatif olan yatağı koyuyorum öyle yola çıkıyorum. Bolu da piknik ve gündelik otomobil gibi kullandığımda yatağı genelde koymuyorum.TUV e mutfak dolabı, masa ile girdiğimde herhanki bir sorun yaşamadım. Hyundailerde şoför mahallinden arkaya direk geçiş yoktur. TUV de arkada ne olup olmadığı konusuna pek bakmıyorlar. Arkadaki eşyaları yük olarak değerlendiriyorlar. Hatta sanroof açmamda bile bir sakınca olmadığını şifahen söylemişlerdi ama ne dereceye kadar doğru bilemiyorum. Benim arabada sanroof yok. Bence demonte olarak dizayn etmende bir sakınca olacağını sanmıyorum. Yardımcı olabildimse mutluluk duyarım. Fotoğraf koyma özürlüyüm. Özür dilerim.

flok' Alıntı:
bugüne kadar hiç gözüme çarpmadı verildimi bilmiyorum ama inşallah hepinizin böle karavanı olur muhteşem bir şey olmuş..
bana maille geldi resimler bozuldu biraz kaynagını bilemiyorum ..

00.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

18.jpg

18.jpg

0.jpg

11.jpg

16.jpg

15.jpg

6.jpg

7.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

10.jpg

9.jpg

8.jpg

120 BİN EURO FİYAT GÖRDÜM BUGÜN İNTERNETDE

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR