Hayallerimizdeki Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 273
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,018
Ynt: Hayallerimizdeki Karavan

Bence bir t3 al. Araba hatta cip gibi kullan. Tabii sen cok daha iyisini bilirsin.

Etiketler

Sevgili Dostlar değerli önerileriniz için teşekkür ederim. Ama ben durumumu izah edeyim.

1) Ben aracım ile hergün trafiğe çıkıyorum. Yani işe gidip geliyorum. Akşamları biyerlere gidip geliyorum. Aylık ortalama 1800 - 2000 km yol yapıyorum. Bu bağlamda günlük kullanımda T3 gibi hatta doblo gibi araçlar bile çok pratik değil. Hem ekonomik de değil. Benim araç şehir içi bile 14 kuruş yakıyor. Bu değeri panelvan hatta minivanla yakalamam imkansız.

2) Aracımın 400 -500kg lık bir çekme karavanı rahatça çekebileceğini düşünüyorum. Zaten kangoo’da da aynı motor var.

3) Aracım TUVTURK muayenesinden geçen hafta sorunsuz geçti. Yeni alacağım araç da 2.el olacağından neyle karşılacağım belli değil. Bir de minivan panelvanlar her sene muayeneye girmek zorunda. Bu benim için ayrı bir sorun.

4) En önemlisi şu anki çalıştığım yerde 15 günde bir pazar tatil yapabiliyorum. Bu iş 2010 un mayısında bitecek ondan sonra nasıl bir işte çalışırım bilemem. Çekme karavan düşünmemin sebebi, bir dahaki yaza Anadolu yakasında kampinglere (belki şu yeni açılan yere) 1 ay falan park edip eşimi ve çocuğumu orada bırakıp, akşamları da binek aracımla yanlarına gitmek istemem. T3 gibi bir araç alsam aracı orada bıraktım mı ben gidip gelemem.

5) Çekme karavanı sadece kamping için düşünmüyorum. Adapazarı, İzmit yayla gezisi, Safranbolu Abant, Edirne gibi yerlere arada izin koparabildikçe hafta sonları 2 günlük geziler yapmayı düşünüyorum. 400 – 500 kg lık bir karavanla sorunsuz bu gezileri yapabileceğimi düşünüyorum. Böyle bir geziler yapamayıp da karavanımı otoparkta yatırsam bile sorun değil. Bağlayacağım para sonuçta 4 – 5 Bin TL. Halbuki 20 – 30 bin liralık motokaravan alıp parkta yatırmak daha kötü.

6) Bu kış fırsat buldukça Gezenbilir’in trekking grubu ile Bolu, Yedigöller, Aladağlar, Kaz Dağları kamplarına katılmayı düşünüyorum. 3 mevsim çadırım var. 1 tane 4 mevsim çadır alıp 1-2 günlük bu organizasyonlara katılacağım. Büyük ihtimalle kızım da gelmek isteyecek. Onun gece çadır da yatarken az da olsa “yabani hayvan gelir mi?” korkusu oluyor. Aracımda yatacak bir ortam yapabilirsem onu araçta yatıracağım. Sonuçta daha güvenli. Elektrikli battaniye, askeri mat ve uyku tulumu olduktan sonra camları da thermomatlarla örtüp bir camı da 2 cm araladıktan sonra araç içinde uyunabileceğini düşünüyorum.

7) Gelecek 3 yıl içindeki planım ise VİP dizaynlı T4 Syncro almak (2.araç olarak). Bu araçla uzak şehirlere , kültür turları yapmak istiyorum. Tabii ki kışında dağ kampı yapmak. Bu araca da çeki demiri taktırıp yaz tatilinde çekme karavanla Akdeniz ve Ege sahillerinde campingleri gezmeyi düşünüyorum. Şu anki bütçem ve zamanım buna müsait değil ama kendime hedef koydum. İnşallah gerçekleştireceğim.

Yani sonuç olarak şimdilik Symbol ile yola devam :D

Hakan bey inşaallah hedeflerinize bir bir ulaşırsınız, gönülden isteyince yavaş yavaş hepsi oluyor, kazasız belasız güzel geziler dilerim

buralpdi' Alıntı:
big_15554128yg2.jpg

benim hayalimdeki karavan, sahibinden.com satışa konulmuş. elimin altında bir atölye olup baştan sona bu karavanı kendim yapmak isterdim, yaptıktan sonrada doya doya gezmek

bu güzel olmuş

sn. hakan bey.
bu gun kı sartlarımız ve yasam bıcımımız kullanmak ıstedıgımız arac ve gereclerı de kkendısı belırlıyor.
yazınızdakı anlatım bımınızden bunu sezınledım . tabı kı gonlunuz daha baska bıcım ve yontemlerı ıstıyor olabılır . fakat sız bu gunu kotarma mecburıyetınızı onde tutmus olmalısınız . dogrusu da bu dur. verecegınız karara saygı duyulmalıdır . daha esnek kararlar alabılecegınız gunler ılerıde yakın bır yerlerde sızı bekler. yasayıp gormek guzel bır duygu . ne guzel . daha ılerıde daha baska hayallerınız de olacak.
hoscakalın . mehmet.

Mevcut durum ortada, ihtiyaçlar belirlenmiş, olaslıklar değerlendirilmiş ve hedef koyulmuş. Söylenebilecek çok fazla şey kalmıyor. Herşey gönlünce olsun arkadaşım.

[attachment=1]
Çocukluğumuzda TRT nin siyah beyaz dönemlerinde ekranlarda "müzedeki hayalet" adında bir dizi vardı. Orada polis aracı olarak yandan sürgülü kapılı tipi yukardaki araca benzeyen polis vanları vardı. O zaman ki bizdeki en lüks polis aracı reanault 12. Böyle araçlar nerdeee. Çocukuluk yıllarımda milletin hayali araçlar volkswagenler, ford (granada, taunus) otomobiller benim hayalim bu vanlardı. Sırf bu araçları inceleyebilmek için o diziyi seyrederdim. Karavan merakı o yıllardan kalmış demekki.

[attachment=2]

Esli ingiliz filimlerindeki süt dağıtım araçları da çok dikkatimi çekerdi.

Police_van.jpg

carnation.jpg

namı deger gozluklu ford. bır zamanlar bır arkadasımın babasının kamyonetı bu aractan dı .remzı amca. allah rahmet eylesın. 14 yaslarımda arkadasımla bırlıkte bızı tarlaya goturur aracı kullanmamıza ızın verırdı. ben arkadasımı sısırırdım oda huysuzluk yapıp bır yolunu bulurduk. dolayısı ıle hayatımda dıreksıyorununu tuttugum ılk aractır.

Mehmet ağabey,

Hoşgörün ve espri anlayışına sığınıyorum. Ne yapayım ? Dayanamadım. Sen pası verince bana sadece golü atmak kaldı.

Saygıyla...

Ahmet

orbay74' Alıntı:
namı deger gozluklu ford. bır zamanlar bır arkadasımın babasının kamyonetı bu aractan dı .remzı amca. allah rahmet eylesın. 14 yaslarımda arkadasımla bırlıkte bızı tarlaya goturur aracı kullanmamıza ızın verırdı. ben arkadasımı sısırırdım oda huysuzluk yapıp bır yolunu bulurduk. dolayısı ıle hayatımda dıreksıyorununu tuttugum ılk aractır.

Nam-ı diğer Fahriye abla. Bır zamanlar komşumuzdu. 14 yaslarımda arkadasımla bırlıkte bızı kampa goturur aracı kullanmamıza ızın verırdı. Dolayısı ıle hayatımda dıreksıyorununu tuttugum ılk aractır ;D ;D ;D

Hayal.jpg

ahmet kardesım yıne on lıberoda pusuya yatıp golu attın. sen bunu hep yapıyorsun ;D
10 numaralı formanı gonderıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR