Ynt: Hayallerimizdeki Karavan
Sevgili Dostlar değerli önerileriniz için teşekkür ederim. Ama ben durumumu izah edeyim.
1) Ben aracım ile hergün trafiğe çıkıyorum. Yani işe gidip geliyorum. Akşamları biyerlere gidip geliyorum. Aylık ortalama 1800 - 2000 km yol yapıyorum. Bu bağlamda günlük kullanımda T3 gibi hatta doblo gibi araçlar bile çok pratik değil. Hem ekonomik de değil. Benim araç şehir içi bile 14 kuruş yakıyor. Bu değeri panelvan hatta minivanla yakalamam imkansız.
2) Aracımın 400 -500kg lık bir çekme karavanı rahatça çekebileceğini düşünüyorum. Zaten kangoo’da da aynı motor var.
3) Aracım TUVTURK muayenesinden geçen hafta sorunsuz geçti. Yeni alacağım araç da 2.el olacağından neyle karşılacağım belli değil. Bir de minivan panelvanlar her sene muayeneye girmek zorunda. Bu benim için ayrı bir sorun.
4) En önemlisi şu anki çalıştığım yerde 15 günde bir pazar tatil yapabiliyorum. Bu iş 2010 un mayısında bitecek ondan sonra nasıl bir işte çalışırım bilemem. Çekme karavan düşünmemin sebebi, bir dahaki yaza Anadolu yakasında kampinglere (belki şu yeni açılan yere) 1 ay falan park edip eşimi ve çocuğumu orada bırakıp, akşamları da binek aracımla yanlarına gitmek istemem. T3 gibi bir araç alsam aracı orada bıraktım mı ben gidip gelemem.
5) Çekme karavanı sadece kamping için düşünmüyorum. Adapazarı, İzmit yayla gezisi, Safranbolu Abant, Edirne gibi yerlere arada izin koparabildikçe hafta sonları 2 günlük geziler yapmayı düşünüyorum. 400 – 500 kg lık bir karavanla sorunsuz bu gezileri yapabileceğimi düşünüyorum. Böyle bir geziler yapamayıp da karavanımı otoparkta yatırsam bile sorun değil. Bağlayacağım para sonuçta 4 – 5 Bin TL. Halbuki 20 – 30 bin liralık motokaravan alıp parkta yatırmak daha kötü.
6) Bu kış fırsat buldukça Gezenbilir’in trekking grubu ile Bolu, Yedigöller, Aladağlar, Kaz Dağları kamplarına katılmayı düşünüyorum. 3 mevsim çadırım var. 1 tane 4 mevsim çadır alıp 1-2 günlük bu organizasyonlara katılacağım. Büyük ihtimalle kızım da gelmek isteyecek. Onun gece çadır da yatarken az da olsa “yabani hayvan gelir mi?” korkusu oluyor. Aracımda yatacak bir ortam yapabilirsem onu araçta yatıracağım. Sonuçta daha güvenli. Elektrikli battaniye, askeri mat ve uyku tulumu olduktan sonra camları da thermomatlarla örtüp bir camı da 2 cm araladıktan sonra araç içinde uyunabileceğini düşünüyorum.
7) Gelecek 3 yıl içindeki planım ise VİP dizaynlı T4 Syncro almak (2.araç olarak). Bu araçla uzak şehirlere , kültür turları yapmak istiyorum. Tabii ki kışında dağ kampı yapmak. Bu araca da çeki demiri taktırıp yaz tatilinde çekme karavanla Akdeniz ve Ege sahillerinde campingleri gezmeyi düşünüyorum. Şu anki bütçem ve zamanım buna müsait değil ama kendime hedef koydum. İnşallah gerçekleştireceğim.
Yani sonuç olarak şimdilik Symbol ile yola devam