Hayallerimizdeki Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 273
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,115

Etiketler
Ynt: Hayallerimizdeki Karavan

aslanahmet' Alıntı:
Motokaravan dı, camper di, microcamper di derken en sonun da çekme karavana karar verdim. Bu karara nasıl vardım anlatayım. Otomobilimden vazgeçemiyorum. Hem otomobil hem motokaravan 2 vergi, 2 sigorta, 2 bakım, 2 muayene olmasından dolayı benim için zor olacaktı. Sadece maddi yönden değil zaman ve uğraşma yönünden. Hafta içi bu tür işler için yeterli zaman ayıramıyorum. 750 kg altında bir çekme karavan aldınmı ruhsat vergi sigorta muayene işleriyle uğraşmıyorsun. Bakımı da sanırım çok ağır olmaz. Evimin otoparkı da karavan koymaya müsait. Önceleri kulanımından dolayı korkuyordum ama kullananların benden ne fazlası var diye düşünüyorum. Şehiriçi trafiğine girmedikten sonra şehirler arası yollarda sorunsuz kullanırım sanırım. Öncelikle ilk fırsatta otomobilime çeki demiri taktırıp ruhsata işleteceğim. Bir daha ki yaza kadar da ekteki linkteki gibi küçük bir çekme karavan alacağım. Boyutunun en küçük ve en hafif olması benim için en önemlisi. İçin de 3 kişilik yatak olması benim için yeter donanım.

http://www.sahibinden.com/hafif_bir_karavan-00WQQaXQQ14951604WQQpXQQdisplayitem

Kararınız hayırlı olsun Hakan Bey... Anladığım, küçük ve hafif bir çekme karavanla, riskleri azaltmayı düşünüyorsunuz...

Cavid Sezen

Teşekkürler Cavid Bey, evet forumlardan okuduğum kadarıyla karavan ne kadar hafif olursa sürüş konforu o kadar iyi oluyormuş. 2000 motorlu bir jeep im veya panelvanım olsay dı büyük karavan düşünürdüm ama, otomobille çekmek için değil. Ayrıca bazılarının yaptığı gibi bir sezon boyunca aynı kampinge karavanımı parketmeyi düşünmüyorum.

kararınız hayırlı olsun hakan ağabey ilk başta bende çekme karavan düşünüyordum ilyasfb bu konuda beni çok bilgilendirmişti şu aralar hiç görünmüyor

Hakan bey hayırlı olsun,yakında benim açacağım konuda bu olacak herhalde,kamplarda karşılaşmak dileği ile.

Cekme karavana karsi ben ve esim hep tedirgin bakiyoruz. Biran once tecrubelerini bize aktarman dilegindeyim. Cekme bana da cazip geliyor zira.
Bakman gereken tavan. Yumusak olmasin. Su alirsa yumusuyor bunlar. Koku. Kuf kokmasin. Altina gir ve tabana bak. Kapi iyi oturuyor olsun. (kapi ic dosemeleri degismis sanirim) Camlarin hepsini ac ve kapa. Emin olana kadar. Tavana cik ve bak. Temiz mi? Buzdolabini gazla calistirsin sen gelmedin. Soguk oldugunu gor.
Aslinda fiyat cok uygun. Bunlara bakmasanda olur.
Haydi hayirlisi.

:smiley: İnsel hocam kendi sordu ama fiyat karşısında yapacak birşey olmadığından yine kendi cevap verdi,gerçekten çok uygun bir fiyat.Bir bilgi vereyim eğer tavan yanlar kullanılmayacak haldeyse düşündüğünüzden fazlaya çıkabilir 1-2 aydır fiyat araştırması yapıyorum bilgilerinize.

Bülent,

Çok amaçlı kullanıma uygun küçük, harika bir bir çekme karavan modeli buldum. Sipariş verdiğini okumuştum ama ilgilenirsen yollayayım.

Ahmet

Güzel temennilerini ileten bütün arakadaşlara teşekkür ederim. İnsel Bey verdiğiniz güzel bilgilerden dolayı ayrıca teşekkür ederim. Yanlız şunu belirteyim ki; ben o linkteki karavanı almayı düşündüğümü söylemedim. O tarz bir karavan almayı düşündüğümü belirtmek için o linki yazdım. Önceliğim çeki demirini halletmek. Bunun için boş bir zaman kolluyorum. Ondan sonrası da zaman içinde olur. O veya başka bir tanesi. Acelem yok. Ama çeki demirim hazır olsay dı, bir hafta sonu Antalya'ya bakmaya giderdim. Beğenirsem arkama takıp getirirdim. Ama şu anda bu şansım yok.

aslanahmet' Alıntı:
Güzel temennilerini ileten bütün arakadaşlara teşekkür ederim. İnsel Bey verdiğiniz güzel bilgilerden dolayı ayrıca teşekkür ederim. Yanlız şunu belirteyim ki; ben o linkteki karavanı almayı düşündüğümü söylemedim. O tarz bir karavan almayı düşündüğümü belirtmek için o linki yazdım. Önceliğim çeki demirini halletmek. Bunun için boş bir zaman kolluyorum. Ondan sonrası da zaman içinde olur. O veya başka bir tanesi. Acelem yok. Ama çeki demirim hazır olsay dı, bir hafta sonu Antalya'ya bakmaya giderdim. Beğenirsem arkama takıp getirirdim. Ama şu anda bu şansım yok.
Bence iyi bir tercih o karavanı almamak, sanki biraz fazla işi var ve birazda pahallı gibi geldi. Ama zaten siz onunla ilgilenmiyormuşunuz

Nano Camper çalışması için ilk olarak otomobilimin ( Renault Clio Symbol) kullanabileceğim iç ölçülerini almaya karar verdim. Ön koltukları tamamen öne çekip, koltukların sırtlığını direksiyona kadar yatırdım. Arka koltuk minderini yerinden çıkardım. Arka koltuk sırtlığını yatırdım. (İyiki arka koltuğu yatan cinsten. Bunların bazı modellerinde yatmıyor) arka koltuk minderini yatan sırtlıkla ön koltuk sırtlıkları arasına sıkıştırdım. Üzerine yatılınca minderin aşağı kaymaması için 2 tane 20 cm yüksekliğinde ahşap takoza ihtiyacım olacak. 122 cm genişliğinde 110 cm uzunluğunda düz bir alan elde ettim. Yatarken ayakları uzatmak için 93 cm derinliğinde bir bagaj var. Yani 203 cm uzunluğunda bir yatak oluşturulabilir. 200x60x1.6 cm ebatlarında 2 adet askeri matım var. Bunları yerleştirince yatılabilecek bir yer oluşturulur. Tek problem yaşam mahalli ile bagaj arasındaki sacın açıklık kısmının ölçüleri 100 x 25 cm. Genişlik 100 cm yeter de yükseklik arka koltuğun sırtlığının yaptığı kalınlıkla 20 cm e düşüyor. Sırt üstü yatılınca idare eder de, yan yatılmaz. Çadırım daha lüks gibi duruyor :D. Ama kışın dağ trekking kamplarında kullanılabilir. Araçların içi soğuk olur ama -30 derecelik 2 tane uyku tulumum var. Bir de 12 V ile çalışan elektrikli battaniye almayı düşünüyorum.

Esasında nanocamper hiç aklımda yoktu da Cem soktu. Ben yinede çekme karavandan vazgeçmedim. Ama yanında bu da olsa fena olmaz. Kışın dağa bayıra çekme karavanı çıkaramazsın.

Yani symbole kıyamadın öyle mi? :D Sat gitsin yahu! Ederi parayla hatchback, station wagon, ya da kangoo türü birşeyler alınabilir. Tabi temiz bir şey bulmak kaydıyla.
Dışarıdan akıl vermek çok kolay olduğu için yazıyorum bunları ;D Mutlaka daha iyisini sen bilirsin.
Araçta kışın yatmak konusuna gelince, bu iş düşündüğün kadar kolay değil. Bir kere her taraf cam. İzolasyon olmayınca diğer metal kısımlar da olduğu gibi veriyor soğuğu içeriye. Aracın camlarında ve metallerde yoğunlaşan buhar, bunun üzerine bir de havasızlık eklenince çadırda yatmaktan daha konforsuz olabiliyor.
Avantajları, yağmurdan, yağıştan, çiğden, rüzgardan korunuyorsun, nispeten daha güvenli, çok sıkışırsan 10 dk. marşa basıp ısınabiliyorsun vs. vs.
Uludağ'da epey tecrübe edindik bu yaz. Çadıra göre en önemli avantajının sabah çiğini yemeden kuru kalkmak ve yağmurda içim rahat olarak uyumak olduğunu söyleyebilirim.
Yazın çok sıcak havalarda ise tek bir şey söyleyebilirim, içinde yatamazsın :D Ya da kapı baca açıp sivrilere yem olursun.

bence de en iyisi kango türü bir araç almanız ahmet bey çekme karavanı çekerken de rahat edersiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR